Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

"Δες τι έκανες, εσύ ο χριστιανός ορθόδοξος, που ψήφισες Χρυσή Αυγή" ...

Σήμερα δεν χρειαζόμαστε φαροφύλακες. Ωστόσο, οι φάροι χρειάζονται
Κανονικά θα έπρεπε το σχόλιο αυτό να το απευθύνω προς το egolpio.wordpress.com. Επειδή όμως το εν λόγω ιστολόγιο μου έχει συστήσει "να ασχολούμαι καλύτερα με τα μπεταντίν και τα τσιρότα", αφήνοντας τα άλλα για άλλους, επιπλέον δε, θεωρεί ότι αυτά που γράφω οδηγούν, μάλλον, σε καταστροφική λατρεία, για το λόγο αυτό αφήνω και εδώ ένα σχόλιο που έγραψα.

Είναι εντελώς παραπλανητικό να τίθενται ερωτήματα περί πίστεως σε άτομα τα οποία έχουν πρωτίστως ενδιαφέροντα μουσικά, έπειτα πολιτικά, ύστερα φιλοσοφικά, και στο τέλος της λίστας, όταν τα έχουμε μάθει όλα, να παρασύρονται έξυπνα (αν και βλακωδώς) από τον δημοσιογράφο(;) να μας απαντήσουν και σε θρησκευτικά ζητήματα. Ποιο το ζητούμενο;  Να ξεκαθαρίσει το πολιτικοθρησκευτικό τοπίο, ώστε "να δει τουλάχιστον ο ορθόδοξος χριστιανός ψηφοφόρος τι έκανε με το να διαλέξει τη Χρυσή Αυγή"!

Κατά τη γνώμη μου, το θρησκευτικό ιστολόγιο, που για λόγους καθαρά πολιτικούς, έθεσε υπόψη των αναγνωστών του το θέμα : "Δες τι έκανες, εσύ ο χριστιανός ορθόδοξος, που ψήφισες Χρυσή Αυγή", εξετέθη ανεπανόρθωτα. Η κριτική δεν πρέπει να ασκείται μονόπλευρα, έτσι δε όπως την παρουσίασε, ήταν εξόχως αποδομητική, καθόλου ορθόδοξη, και ατυχώς χρήσιμη ώστε να επιδεινώνει την υπάρχουσα σύγχυση.

Τα βλακώδη δημοσιογραφικά ερωτήματα ξεκινούν πάντα με την ερώτηση : "Τι πιστεύεις;", γεγονός πόσο άσχετος είναι ο "σφαιρικός" δημοσιογράφος(;). Φαίνεται, ποτέ δεν του είπε κανείς - δεν το είπε βέβαια ούτε στο egolpio wordpress - τι δηλώνει, τι φανερώνει, και πότε χρησιμοποιείται το ρήμα "πιστεύω". Τι απάντηση περιμέναμε λοιπόν να δώσει ο τραγουδοποιός βαρέων μετάλλων;

Τώρα, ως προς τα θρησκευτικά του "χεβιμεταλλά" ψηφοφόρου της Χρυσής Αυγής, θα συνιστούσα να συγκριθούν αυτά (δειγματοληπτικά) με τα χριστιανικά και ερωτικά της κας. Κανέλλη ή τα μουσικά της κας. Αρλέτας. Ειδικά, αν εστιάσουμε "Στο Bar το ναυάγιο", όπου θα ακούσουμε :

"Προχθές αργά στο μπαρ το ναυάγιο
βρέθηκα να τα πίνω μ' έναν άγιο
καθότανε στο διπλανό σκαμπό
Και κοινωνούσε με ουίσκι και νερό",

εκεί το δίχως άλλο θα διδαχθούμε τη νέα - χωρίς μπεταντίν και τσιρότα - θεολογία μας και τα προχωρημένα θρησκευτικά μας. Οι κολασμένοι της Χρυσής Αυγής δεν μας "παθιάζουν" τόσο, όσο όλοι οι άλλοι, οι όπου γης όλοι άλλοι. Το αν τους αγαπάμε δεν ενδιαφέρει επίσης το egolpio wordpress.  Το ενδιαφέρουν άλλοι, ουσιαστικά όμως μένοντας αδιάφορο σχετικά με το  πόσο χριστιανοί και ορθόδοξοι - χάριν παραδείγματος η ερωτική κα. Κανέλλη και η αοιδός Αρλέτα - είναι οι ψηφοφόροι των πολυσυλλεκτικών κομμάτων. Οι αντίχριστοι εθνικιστές, καθότι βαρέων μετάλλων, αναποδογυρίζουν την πλάστιγγα κι εκεί ρίχνει όλο το δικό του βάρος. Η ζυγαριά να μείνει στα ίσα.
Θα συμβούλευα, λοιπόν,  το egolpio wordpres να μη μιλά για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου, περιττά δε, είναι αναμφίβολα τα τσιρότα, τα μπεταντίν, αλλά και οι καρδιομαλάξεις.

Η αφορμή δόθηκε από  http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2012/06/blog-post_19.html

3 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ανώνυμος:
Κύριε Χριστοδουλίδη βρίστε λίγο ακόμα, εσείς και οι ομοϊδεάτες σας, τον πατέρα Παίσιο και τον πατέρα Θεοδωρόπουλο και ύστερα θα μας σώσετε εσείς και το πάτριο ημερολόγιο.

Αγαπητέ Ανώνυμε,

Πρώτον, δεν συνηθίζω να βρίζω και δεύτερον, ούτε το πάτριο, ούτε το νέο πάτριο, ούτε ο γέροντας Παΐσιος, ούτε ο π. Θεοδωρόπουλος, ή άλλος κανείς, μπορεί να μας σώσει, παρεκτός του μοναδικού Μεσίτου και όσους ο άγιος Θεός εχαρίτωσε, ώστε να γίνονται δεκτά τα προς αυτούς αιτήματα των πιστών και οι μεσιτείες των αγίων να εισακούονται.

Προέχει όμως η ενός εκάστου αγαθή προαίρεση και αυτή φαίνεται στο εάν είμαστε διατιθεμένοι "να μαρτυρήσουμε για την αληθεία" κατά το υπόδειγμα του Σωτήρος ημών και παντός πιστεύοντος έμπρακτα στο ρηθέν "εις τούτο γεγέννημαι και εις τούτο ελήλυθα εις τον κόσμον, ίνα μαρτυρήσω τη αληθεία".

Αυτό επεδίωξαν οι ειδωλολάτρες πρόγονοι (μετέπειτα πατέρες) και ηνάλωσαν το πνεύμα τους : Κοπίασαν για την περί του Θεού αλήθεια και γι΄ αυτό έγιναν δεκτά - ίσως και οι ίδιοι - πολλά από αυτά που μας άφησαν. Οφείλουμε λοιπόν μαρτυρίαν αληθείας να δίνουμε, όχι να μένουμε στο ερώτημα του Πιλάτου "τι εστιν αλήθεια", ανοήτως πειθόμενοι με το επιχείρημα "ο Χριστός δεν του απάντησε":

"Πας ο ων εκ της αληθείας ακούει μου της φωνής"

cummulus είπε...

Πάντως γιατρέ, τό "σύστημα" ἀπό τ΄ ἀριστερά ὥς τά δεξιά, τήν Χρ. Αυγή φοβήθηκε μόνο. Ἔστω κι΄αὐτό, κάτι λέει.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Σ΄ ευχαριστώ για το σχόλιο cummulus. To Σύστημα ακολουθεί την τακτική του "κάνω χωρίς να λέω". Η Χρυσή Αυγή μπορεί να είναι του "λέω χωρίς να κάνω" και το Σύστημα μπερδεύτηκε.
Διευκρινίζω, το Σύστημα κάνει πράξη τα θεωρητικά, χωρίς να δίνει αναφορά σε κανένα, και αντίθετα, ο Λαϊκός Σύνδεσμος "λέει τα θεωρητικά μπουρδολογήματα, αλλά δεν τα κάνει πράξη". Πέσ΄το "υπόθεση εργασίας" αυτό.