Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Τα αφεντικά των τοίχων, οι "κουφάλες" των ρύπων

Σε μαύρο φόντο η "ρεκλάμα" καλεί τον αναγνώστη στην εκδήλωση re-think! Οι εντεταλμένοι καθοδηγητές, λεγόμενοι και "ινστρούχτορες", δεν είναι αφεντικά. Μάλιστα!!

Το μικρό αφεντικό της αφισορύπανσης, της αφισοκόλλησης, και  πάσης ρυπαρογραφίας επί των τοίχων, βρήκε την ευκαιρία να μας δώσει το σύνθημα : "Και τα μικρά αφεντικά κουφάλες είναι"! Αυτός όμως γιατί δεν είναι αφεντικό και γιατί δεν είναι "κουφάλα"; Κυρίαρχος των τοίχων δεν είναι; Ποιος τον εμποδίζει; Αν ο ίδιος δεν το έχει πάρει είδηση ότι είναι ο μικρός νυκτερινός αφέντης των τοίχων, τα μεγάλα αφεντικά που βρίσκονται πίσω το γνωρίζουν πολύ καλά. Διότι μη μου πείτε ότι στο μικρό αφεντικό της αφίσας, περισσεύουν λεφτά για να τις φτιάχνει, να αγοράζει μπογιές για να βρωμίζει τους τοίχους ή να ξαγρυπνά τις νύχτες για να κάνει τη δουλειά αυτή. Κάποια μεγάλα αφεντικά βρίσκονται πίσω του και αυτόν τον έχρισαν "μικρό αφεντικό". Αλλά δεν του το είπαν, τον άφησαν να το καταλάβει μόνος του. Όπως αυτόν το δυστυχή μικροεπαγγελματία, που είχε το "στρωματάδικο" και το έκλεισε, καθώς κλείνουν η μια μετά την άλλη όλες οι μικροβιοτεχνίες.

"Κουφάλα" ήταν λοιπόν κι αυτός, επειδή είχε μια δουλειά και δυο-τρεις άλλοι εργαζόταν εκεί. Ήταν αφεντικό και άρα, ήταν "κουφάλα". Οι αφισοκολλητές και οι ρυπαρογράφοι της νύχτας δεν είναι. Δεν έχουν κανένα πάνω απ΄ το κεφάλι τους και ό,τι κάνουν, το κάνουν ατελώς για να αφυπνίσουν την κοινωνία. Το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι πού βρίσκουν τα λεφτά για να φτιάχνουν τις αφίσες ή να αγοράζουν μπογιές για να βάφουν - πάντα τη νύχτα - τους τοίχους. Ποιος θα μας δώσει την απάντηση;

Και σε υστερόγραφο, με μαύρο φόντο και άσπρα γράμματα η "ρεκλάμα" καλεί τον αναγνώστη στην εκδήλωση re-think! Οι εντεταλμένοι καθοδηγητές, κατά άλλους "ινστρούχτορες", δεν είναι αφεντικά!