Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

8. Γέροντος Αλυπίου : Επείγον



https://drive.google.com/file/d/0B10nRQ2KXoC_TF9GNWcyaDRBUmZQSHQySWF1bThydERvY1Qw/view?usp=sharing

Σχόλιο :
Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπη με τον ευρωπαϊκό ολοκληρωτισμό
1η σημείωση. Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση τον ονόμασε σήμερα, 01/07/2015, ο κ. Μόντι στην κοινή συνέντευξη με κ. Γιουνκέρ. (*)

και την ευρωπαϊκή ταυτότητα
2η σημείωση. Ευρωπαϊκή ταυτότητα τον ονόμασε ο Γερμανός αντικαγκελάριος κ. Γκάμπριελ : "δεν θα επιστρέψουμε στα εθνικά κράτη", είπε  στη γερμανική Bundestag, μετά την καταιγιστική ομιλία, 01/07/2015, του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της γερμανικής Αριστεράς Die Linke Γκρέγκορ Γκίζικ.

Την ολέθρια αυτή διολίσθηση, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "δημοκρατία", "ολοκλήρωση", "ταυτότητα", εξυπηρέτησαν μεταπολιτευτικά οι κυβερνήσεις Πασόκ και Νουδού με τη συμπαράσταση και σύμπραξη των εξαρτημένων από γνωστά και άγνωστα - δεν είναι και τόσο άγνωστα - εγχώρια ή αλλότρια κέντρα. Ειδικότερα δε, τα μέσα ενημέρωσης. Δεν γνωρίζω αν και η παρούσα Κυβέρνηση των Σύριζα - Ανέλ, ακολουθεί τον ίδιο δρόμο. Φαίνεται πως όχι, αφού τα συστημικά μέσα ενημέρωσης ασκούν εξοντωτική κριτική, υποβοηθώντας το έργο του κ. Σόιμπλε και συνεργατών. Αυτό όμως, επί του παρόντος, δεν είναι το μείζον. Προέχει ή έξοδος από τον ευρωπαϊκό ολοκληρωτισμό - ευπρεπώς, ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Η υπερψήφιση του ΟΧΙ επείγει.

Ο στόχος αυτής της φαινομενικά αθέατης εκτροπής, προς επιβολή ενός οικονομικού κατά βάση ολοκληρωτισμού, έχει σαν πρότυπο τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εναλλάσσονται στην εξουσία δυο ομοειδή πολιτικά κόμματα, τελούντα υπό την κηδεμονία, και τις οδηγίες, του αμερικανικού τραπεζικού Συστήματος. Αυτό υποστηρίζουν θερμά οι αντιπολιτευόμενοι σχηματισμοί Νουδού, Πασόκ, Ποτάμι και Κουκουέ. Υποστηρίζουν ένα διεθνιστικό και πολυπολιτισμικό Σύστημα,  το οποίο, αφού παγκοσμιοποίησε πρώτα τη δημοκρατία (όχι Δημοκρατία) έρχεται τώρα, σε δεύτερη φάση, να παγκοσμιοποιήσει την Οικονομία, μορφή της οποίας θα είναι, σε τρίτη φάση, οι συναλλαγές με άυλο - τώρα είναι πλαστικό - χρήμα. Δηλαδή, χρήμα που θα είναι μόνο σε αριθμούς και όχι σε τυπωμένο χαρτί.

Το Δημοψήφισμα, κατά τη γνώμη του γράφοντος, έχει αυτή την καίρια προοπτική. Την απόρριψη του ολοκληρωτισμού, και εννοώ τη διατήρηση των εθνών κρατών, βάσει των αρχών της ισονομίας και της ισοπολιτείας, αλλά και της ιστορικής ταυτότητας κάθε έθνους, εντός της επιθυμητής ευρωπαϊκής ένωσης.


(*) Στο 8: 12 λεπτό της απάντησης κ. Μόντι σε Ιταλό δημοσιογράφο

Δεν υπάρχουν σχόλια: