Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Η Έξοδος


Καιρός να μάθουμε να ζούμε σύμφωνα με την πίστη μας και όχι σύμφωνα με την εμπιστοσύνη (αξιοπιστία) στο διάβολο ή με τον σεβασμό προς αυτόν. Δηλαδή, στον κάθε κύριο Σόιμπλε, στην κάθε κυρία Μέρκελ, Ολάντ, Ντάισελμπλουμ και στους "θεσμούς" του ἑωσφόρου.

Η έξοδος από το ευρώ είναι επικείμενη. Θα μας αναγκάσουν να πάρουμε και άλλα φοροεισπρακτικά ληστρικά μέτρα, για να μας εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο. Αν λοιπόν μιλάμε για δίκαιο, για αξιοπρέπεια, και για αξιοπιστία, οφείλουμε να εγκαταλείψουμε το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία του μαμμωνᾶ.

Η σπείρα των ληστών με το ευρώ μας διώχνει από το νόμισμά της, διώχνει όμως και τα λεφτά και όσους μαζί τα φάγανε. Πηγαίνουν εκεί που ανήκουν. Καιρός να τα μαζέψουμε, καιρός να φύγουμε από "θεσμούς", που επιβάλλει ο νόμος του κλέφτη και του κλεπταποδόχου, όπου ἔνοχος ἔνοχον οὐ ποιεῖ.

Ένθετο
1) Το πρόβλημα με το ελληνικό χρέος και όπως αυτό εξελίχθηκε, είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ της ενεργειακά εξαρτημένης Γερμανίας - μέγα πρόβλημα για τον γερμανικό ηγεμονισμό επί της Ευρώπης - και των Αγγλοαμερικανών. Το είδαν αυτό (εννοώ τον ηγεμονισμό) οι τελευταίοι και φόρτωσαν τους Γερμανούς με το πρόβλημα της Ουκρανίας. Αν κλείσει η στρόφιγγα του Ρωσικού φυσικού αερίου (σημ. κυρώσεις) οι Γερμανοί θα παγώσουν. Σε απάντηση οι Γερμανοί φόρτωσαν την Ελλάδα, με το δυσθεώρητο (μη βιώσιμο) χρέος της στους Αγγλοαμερικανούς, γνωστού όντως των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων της Αμερικής, αλλά και αυτής της Αγγλίας. Θα ρωτήσει κανείς : Και γιατί όλα αυτά ; Η απάντηση είναι : Διότι οι συμφωνίες της Γιάλτα τέλειωσαν μετά την παρέλευση πεντηκονταετίας αφότου υπογράφηκαν (1945). Σημείωση πρώτη, σύντομη πολιτική ανάλυση από έναν ελεύθερο ανταποκριτή (freelance reporter).

2) « Η Λιθουανή υπουργός Υγείας προτείνει ευθανασία σε χρονίως πάσχοντες!» 
Και ύστερα όλοι αυτοί οι ευγενείς, οι έντιμοι και πάνω απ΄ όλα αξιόπιστοι συνομιλητές στις συναλλαγές, αλλά και στις τωρινές διαπραγματεύσεις, μας θέτουν ζήτημα εμπιστοσύνης, αμφισβητώντας την ευθύτητα με την οποία τους αντιμετωπίσαμε καθ΄ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Μετά από αυτό, δεν είχε άδικο ο παραιτηθείς - κατόπιν αιτήματος των ευγενών συνομιλητών - υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, όταν «τους τα βρόντηξε» λέγοντας «είσαστε σκουπίδια». Μας θεωρούν υπερήλικες τους Έλληνες. Βλέπετε, έχουμε Ιστορία τόσων χιλιάδων χρόνων και πρέπει να μας τελειώσουν ... για το καλό μας. Θα τους μείνει το  «οικόπεδο» Ελλάς, οι άνθρωποι δεν τους ενδιαφέρουν, δεν τους χρειάζονται. Σημείωση δεύτερη, πολιτιστική ανάλυση από έναν ελεύθερο ανταποκριτή (freelance reporter).

Δεν υπάρχουν σχόλια: