Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Παράδοση άνευ όρων, οι όμορφες λέξεις που δεν λέγονται και δεν γράφονται


Οι ευρωπαϊκές ύαινες απάντησαν, όταν είδαν ότι η Κυβέρνηση ήταν ανένδοτη στο Δημοψήφισμα. Έκοψαν τη χρηματοδότηση. Ο στόχος προφανής. Ο συνταξιούχος, και όχι μόνο, τα χάνει όλα από τη μια στιγμή στην άλλη και όχι σταγόνα-σταγόνα, όπως ήθελαν.

Στο τραπέζι με τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα Χρέους, πέφτουν τώρα και άλλα θέματα, όπως : ακυρώστε το Δημοψήφισμα και ελάτε πάλι, ή θα μιλήσουμε μετά από αυτό.
Το βέβαιο γι΄ αυτούς είναι ότι θα υπερισχύσει το ΝΑΙ και δεν αποκλείεται αυτό να γίνει. Η λέξη αλληλεγγύη είναι όμορφη, όταν τη λες, ή όταν τη γράφεις, όχι όμως και να την κάνεις πράξη. Η πράξη, όταν κυρίαρχο είναι το χρήμα και οι αριθμοί, λέει άλλα. Τόσα χρωστάς, πλήρωσε. Δεν τα έχεις, υπογράφεις Δανειακή Σύμβαση με Μνημόνιο και σε δανείζω για να πληρώσεις το χρέος που σε φόρτωσα. Δεν υπογράφεις, δεν έχεις λεφτά, και άντε περίμενε τι θα απαντήσει ο λαός στο Δημοψήφισμα. Πρόσεξε όμως, μη πεις ότι σε θέλω πάντα να χρωστάς. Δεν είναι πολιτικά ορθό.

Πάντως, οι διεθνείς Κανονισμοί λένε ότι μπορείς να διεκδικήσεις το Δίκαιο - είναι αυτό περί επαχθούς χρέους - στους υπάρχοντας διεθνείς Φορείς ή Θεσμούς. Οπότε, ο προσφεύγων θα πρέπει να περιμένει με κλειστές Τράπεζες κανένα 6μηνο ή κάτι περισσότερο για να συγκληθούν τα αρμόδια Όργανα. Που θα συστήσουν Επιτροπές, αυτές θα παραπέμψουν το Ζήτημα σε υποεπιτροπές και "υποαρμόδια" όργανα με ερωτήματα, απαντήσεις, ενστάσεις, νέα ερωτήματα και πάει λέγοντας, με Τράπεζες πάντα κλειστές.

Αυτά σε αδρή περιγραφή προκειμένου να καταλάβει ο αναγνώστης ότι η λεγόμενη "πολιτική βούληση" έγινε κι αυτή μια όμορφη λέξη, να τη λες, ή να τη γράφεις. Όχι να την κάνεις πράξη. Την πράξη κάνει η μοναδική διεθνής παγκόσμια Τράπεζα, αφού προηγουμένως φρόντισε να κάνει παγκόσμια τη Δημοκρατία και τις ελευθέρως διακινούμενες απόψεις μέσω ιντερνέτ και πλήθος άλλων Μέσων. Η Τράπεζα δεν επιτρέπει να λέγεται ή να γράφεται η λέξη "παράδοση", μάλιστα δε, άνευ όρων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: