Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Το "grexit" της Φερράρας-Φλωρεντίας (*)



... «και να μη φοβάσαι το Θεό, μήτε το διάολο», αυτή είναι η άνευ ουσίας "ουσία" του κυρίου Παφίλη, τον οποίο άκουσα προσεκτικά. Βρισκόμαστε όμως σε μια εποχή, για την οποία επιγραμματικά και περιεκτικά μίλησε ο Θουκυδίδης : Σε περιόδους παρακμής, δηλαδή γενικευμένης κρίσης, οι λέξεις χάνουν το νοηματικό τους περιεχόμενο και οι άνθρωποι παύουν να επικοινωνούν.

Καλώς ακούγονται όλα αυτά που μας είπε ο εκπρόσωπος του Κουκουέ, όπως ισχύει το ίδιο και για τους υπόλοιπους των συνομιλητών, όμως το εξαγόμενο συμπέρασμα ήταν και είναι ένα : Πλήρης ασυνεννοησία.

Ο κύριος Παφίλης έχει πρόταγμα το λαό, λέξη προσφιλέστατη στην πολιτική ορολογία. Λησμονεί ως συνήθως το ρηθέν "όπως δεν μοιάζουν τα πρόσωπα των ανθρώπων, δεν μοιάζουν και τα διανοήματά τους". Για ποιο λαό κάνει λόγο ο κύριος Παφίλης και προς ποίον λαό απευθύνεται ; Μήπως στο λαό του ΟΧΙ στην ευρωπαϊκή Ένωση και του ΟΧΙ στο ευρώ ; Αν απευθύνεται προς αυτό το λαό με βρίσκει σύμφωνο - αν και δεν είμαι λαός - όπως υποθέτω και πολλούς άλλους. Οι οποίοι δυστυχώς ξεχνούν κάποιες άλλες διαπραγματεύσεις. Έγιναν στη Φερράρα και στη Φλωρεντία της Ιταλίας. Τότε όμως δεν υπήρχε το Grexit, όπως σήμερα. Υπήρχε από τη μια μεριά η ενσωμάτωση με τη Δύση - σήμερα λέγεται ευρωπαϊκή ολοκλήρωση - και από την άλλη η υποδούλωση στη βαρβαρότητα των Οθωμανών. Φυσικά, η ενσωμάτωση με τη Δύση ήταν κι αυτή μια άλλου είδους, εκλεπτυσμένη θα έγραφα, βαρβαρότητα. Αλλά ας μην επεκταθώ, τη ζούμε εν πολλοίς σήμερα βλέποντας τους κλέφτες να κλέβουν ό,τι μπορέσαμε και μαζέψαμε με τον ιδρώτα μας και όχι παίζοντας τζόγο ή καταστρώνοντας σχέδια έννομης κλοπής (Χρηματιστήριο κ. ά.)

Ο κύριος Παφίλης είναι βέβαιο πως αυτά που γράφω δεν θα τα διαβάσει και ίσως, αν άλλος ή άλλοι κάνουν τον κόπο, δεν θα ασχοληθούν ούτε κι αυτοί. Το κυρίαρχο δόγμα, ή "δόγμα" για το λαό, είναι το «και να μη φοβάσαι το Θεό, μήτε το διάολο». Αν αυτό το λαό έχει υπόψη του ο κύριος Παφίλης και προς αυτόν απευθύνεται, θα τον πληροφορήσω ότι στον ίδιο λαό απευθύνονται και οι άλλοι συνομιλητές, που είχε στην εκπομπή ΕΡΤ FOCUS. Με τη μόνη διαφορά, το τηλεοπτικό FOCUS είναι λίαν προσεκτικό στην εστίαση, για παράδειγμα, επικεντρώνει στη λέξη "λαός", αφήνοντας στην άκρη τη λέξη "κοινωνία". Φυσικά, όχι άσκοπα. Άδειο πουκάμισο την έκαναν οι διανοούμενοι της αριστεράς και της προόδου όλα αυτά τα χρόνια, αφού ο φόβος για το θεό έγινε μάθημα προς αποφυγή στα σχολειά και στα Πανεπιστήμια. Αντικαταστάθηκε με το σεβασμό προς το διάβολο και αυτός τον διεκδικεί, καλώντας το λαό να βγει στους δρόμους και να αντισταθεί. Αν όχι με κουζινομάχαιρα, πάντως με αέναες πανεργατικές, πανελλαδικές και άλλες παναπεργίες. Που έπιασαν τόπο, αλλά τώρα βλέπουμε να μας έρχεται ο λογαριασμός.

Κύριε Παφίλη,
 οι προτάσεις του κόμματος και εσάς του ίδιου δεν πείθουν και λυπάμαι που το γράφω. Το αξιακό σας πρόταγμα "ο λαός να πάρει στα χέρια του την εξουσία" είναι λίαν επισφαλές και άκρως επικίνδυνο, όταν οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες καλούνται «να μη φοβούνται το Θεό, μήτε το διάολο». Διαστρέφεται εν ονόματι ιδιοτελών συμφερόντων, όπως και οι αντίπαλοί σας, τα πράγματα, επειδή είσαστε ανίκανοι να δεχτείτε το «όποιος φοβάται το Θεό, αψηφά το διάβολο». Αλλά δεν φταίτε εσείς. Φταίνε όλοι αυτοί, που αν και υποχρεωμένοι, δεν σας το είπαν. Αργά κατάλαβαν το λάθος να απορρίψουν τις διαπραγματεύσεις του "grexit" της Φερράρας-Φλωρεντίας. Το διόρθωσαν τον αιώνα που μας πέρασε και σήμερα βιώνουμε την ολοκλήρωση της πλήρους υποταγής μας στον Δυτικού τύπου Οθωμανισμό.

(*) Σημείωση
Βλέπε http://www.inred.gr/th-pafilis-ta-proapaitoumena-htan/

Δεν υπάρχουν σχόλια: