Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Οι μαθητές μαθαίνουν για την πορνεία και τις εκτρώσεις


Διαβάστε την ενδιαφέρουσα ανάρτηση για εκτρώσεις και σαρκικές σχέσεις στο ιστολόγιο
http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_23.html  και ύστερα ... . "Δεν υπάρχει ύστερα", όπως λέει και το λαϊκόν ασμάτιον

Σχόλιο
Αν θέλαμε σύντομα και εποπτικά να δώσουμε τον ορισμό της πορνείας, θα λέγαμε ότι είναι η διαφήμιση. Της οποίας όργανα - λήπτες και δέκτες, είναι :
1) Η οπτική και η ακουστική αίσθηση, που απλόχερα - αν και την πληρώνουμε - μας παρέχει η τηλεόραση.
2) Η οσφρητική και η γευστική αίσθηση - διάβαζε, καλλυντικά και "λιχουδιές" μέσω τιβί (ΤV) πάλι.
3) Η αφή. Διακρίνεται σε επιπολής και εν τω βάθει. Η επαφή (επιπολής) με το τηλεκοντρόλ μας φέρνει κοντά όλο τον "εν τω βάθει" κόσμο. Είναι όμως και η αφή της σάρκας.
Και πάμε στην έκτη αίσθηση, τη λεγόμενη διαίσθηση, η οποία έχει σχέση με τη φαντασία και προαναγγέλλει - όχι αβάσιμα επί των ημερών - κακά μαντάτα. Ο νους έχει μαυρίσει. Και πώς όχι ; Είναι ένα ερώτημα.
Τέλος, έχουμε και την πηγή των αισθήσεων - εστία της πορνείας, που δεν είναι άλλη από την καρδιά ! Θα διαμαρτυρηθούν αρκετοί, το περιμένω, αλλά ας μου απαντήσουν κι αυτοί : Ζωή χωρίς καρδιά υπάρχει ; Φυσικά όχι. Αλλά ζωή με μαύρο και σκοτεινό νου, είναι βέβαιο ότι υπάρχει. Έχουμε το θλιβερό προνόμιο σήμερα να ζούμε κάτω από αυτές τις άθλιες συνθήκες, και άλλωστε, γι΄ αυτό ελέχθη το άφησε τους νεκρούς να θάψουν τους νεκρούς τους :
21 ῞Ετερος δὲ τῶν μαθητῶν αὐτοῦ εἶπεν αὐτῷ· Κύριε, ἐπίτρεψόν μοι πρῶτον ἀπελθεῖν καὶ θάψαι τὸν πατέρα μου. 22 ὁ δὲ ᾿Ιησοῦς εἶπεν αὐτῷ· ἀκολούθει μοι, καὶ ἄφες τοὺς νεκροὺς θάψαι τοὺς ἑαυτῶν νεκρούς. (Μτ. η΄)

Και για να μαζέψω όσα έγραψα, με εφτά τρόπους πορνεύει ο άνθρωπος. Όπως λέγεται, η Σαλώμη ήταν εκείνη που χόρεψε το χορό των επτά πέπλων.

17 οὔπω νοεῖτε ὅτι πᾶν τὸ εἰσπορευόμενον εἰς τὸ στόμα εἰς τὴν κοιλίαν χωρεῖ καὶ εἰς ἀφεδρῶνα ἐκβάλλεται; 18 τὰ δὲ ἐκπορευόμενα ἐκ τοῦ στόματος ἐκ τῆς καρδίας ἐξέρχεται, κἀκεῖνα κοινοῖ τὸν ἄνθρωπον. 19 ἐκ γὰρ τῆς καρδίας ἐξέρχονται διαλογισμοὶ πονηροί, φόνοι, μοιχεῖαι, πορνεῖαι, κλοπαί, ψευδομαρτυρίαι, βασφημίαι. (Μτ. ιε΄)

2 σχόλια:

Bellou είπε...

Aγαπητότατέ μοι κύριε Κυπριανέ Χριστοδουλίδη,
Πιστεύω ότι,για την όντως γνήσια Ορθοδοξία,
«στον ωκεανό της θεοπνευστίας της Παλαιάς
Διαθήκης υπάρχουν ελαχιστότατα σταγονίδια
όξους μη θεοπνευστίας»,πράγμα που δεν
συμβαίνει στην Καινή Διαθήκη.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Για να το λέτε αυτό, σημαίνει ότι έχετε διαβάσει ολόκληρη την Παλαιά Διαθήκη. Την έχετε διβάσει ; Και αν, ναι, πείτε μου ποιας Έκδοσης ; Αν όχι, σας συνιστώ να τη διαβάσετε, ει δυνατόν, από την πρωτότυπη Έκδοση (βλέπε φωτογραφία στο θέμα http://kyprianoscy.blogspot.gr/2015/11/blog-post_15.html ) της Μετάφρασης των Εβδομήκοντα της αδελφότητας του "Σωτήρα".