Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

1. Από το παρελθόν


Από το παρελθόν 27/09/2008 για το σκάνδαλο της Ι. Μ. Βατοπαιδίου

Ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε έκπληκτος για τα όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, αλλά ξεκαθάρισε ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Είπε : «Η Εκκλησία δεν έχει λόγο για τα τεκταινόμενα στο Αγιο Όρος, όπως και το Αγιο Όρος δεν έχει λόγο για την Ελλαδική Εκκλησία».

Κυπριανός Χ.
Η Εκκλησία δεν έχει λόγο για τα τεκταινόμενα στο Άγιο Όρος, όπως και το Άγιο Όρος δεν έχει λόγο για την Ελλαδική Εκκλησία ! Είναι λόγια αυτά ποιμενάρχη, και μάλιστα προκαθημένου της Εκκλησίας; Ερωτώ;
Δηλαδή, η Εκκλησία δεν ανακατεύεται με το Άγιο Όρος, επειδή το Άγιο Όρος δεν είναι Εκκλησία. Αντίστοιχα, το Άγιον Όρος δεν ανακατεύεται με την ελλαδική Εκκλησία, επειδή η τελευταία ... δεν είναι Εκκλησία. Λαμπρά!

Τι να περιμένει κανείς από προκαθήμενους - παρακαθήμενους, του γνωστού Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών. Η διπλωματία τους έχει κάνει να μη γνωρίζουν "α λέγουσι και περί τίνος διαβεβαιούνται". Θέλετε παράδειγμα; Διαβάστε και το παρακάτω περί της καύσης των νεκρών : Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ, που άναψε το «πράσινο φως» για την καύση των νεκρών, ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι σέβεται την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, όπως και όλες τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

"Σεβόμαστε, είπε, την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου". Αλλά παρέλειψε το σημαντικότερο. Να μας πει ότι η απόφαση αυτή είναι ασεβής. Τουλάχιστον, αν το έλεγε θα διέσωζε το σχήμα που φέρει και τον τίτλο (του ποιμενάρχη) που έχει.

Αυτά που γράφω δεν έχουν σχέση με το "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών". Έχουν σχέση με αυτούς, που θέλουν να γίνονται στάχτη, σαν πεθάνουν. Ίσως, παραδειγματιζόμενοι από κάποιους διάσημους και επώνυμους. Που νομίζουν - νόμιζαν, όσο ζούσαν - ότι είναι Χριστιανοί, αλλά δεν είναι. Δεν υπήρξαν ποτέ. Αυτούς τους "λανσάρει" σαν Χριστιανούς το λεγόμενο star christianity system.

Δεν υπάρχουν σχόλια: