Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Are You An Ambivert ?


Το ερώτημα "Are You An Ambivert?" είναι επιεικώς ανόητο. Κάθε άνθρωπος εκφράζει μια θεωρία ζωής, θέλω να πω, έχει ένα θεωρητικό υπόβαθρο ζωής και αυτό ζει και εκφράζει. Το εώτημα, συνεπώς, αν είσαι "αμφιστρεφής", αμφιθυμικός ή ambivert, δηλαδή, πότε εξωστρεφής και άλλοτε ενδοστρεφής, δεν ευσταθεί. Τα συναισθήματα ποικίλουν, όμως αυτά δεν δηλώνουν το είναι του ανθρώπου. Φανερώνουν το πώς υπάρχουμε οι άνθρωποι με τα συναισθήματα και όχι πώς υπάρχουμε χωρίς αυτά.

Άλλο θέμα, βέβαια, αν τα συναισθήματα είναι ενστικτώδη. Παράδειγμα, όπως τα ζώα, που και αυτά έχουν σε κάποιο βαθμό συναισθήματα.

Ο άνθρωπος εξωτερικεύει (στρέφει πάντα προς τα έξω) το εσωτερικό του κοσμοείδωλο, και αν αυτό, άλλο παράδειγμα, είναι προερχόμενο εκ του Βig Βang, το οποίο στη συνέχεια, αφού προηγήθηκε ο πίθηκος, τον έκανε άνθρωπο, τότε, αναμενόμενο αποτέλεσμα θα έχει το νόμο της ζούγκλας : Να επικρατεί η δύναμη (άρα και το δίκαιο) του ισχυροτέρου. Προφανώς, οι άνθρωποι αυτής της κατηγορίας, αν συμβεί να είναι σε θέση ισχύος, ποτέ δεν είναι ambivert (αμφιστρεφείς). Είναι καταστροφικοί και ολέθριοι. Έχουν δεδομένο το οικονομικό τους όφελος, μετά την καταστροφή που θα επιφέρουν.

Αυτά εν συντομία. Και για να τελειώσω, τα ακόλουθα λίγα.

Ένας αρχαίος σοφός και Έλληνας, είχε διατυπώσει διαφορετικά τη θεωρία του Big Bang. "Αρχή πάντων πόλεμος", είχε πει. Τούτο συνειρμικά οδηγεί σε έκρηξη. Οι σημερινοί παγκόσμιοι διαχειριστές του πλανήτη και της ζωής μας, αυτόν ακολουθούν. Ας ευχηθούμε να καταλάβουν τη βλακεία που τους δέρνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: