Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Λόγος ζωής και Αντίλογος θανάτου



Στην ανάρτηση αυτή, παρουσιάζεται σε ενιαία μορφή, αυτό που δεν κάνουν οι κήρυκες του "θεάρεστου δωρισμού οργάνων", όπως ακούγεται να λέει ο κ. Χατζηγιαννάκης. Δεν γνωρίζω αν ο π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα τη μορφή αυτή του διαλόγου - μάλλον, παράλληλου μονολόγου - μετα το 1993. Από το 1995 και μετά, όταν με κάλεσε να μιλήσουμε για το ζήτημα των μεταμοσχεύσεων, δεν με ενόχλησε. Έκτοτε δεν ξανασυναντηθήκαμε.

Σύντομα θα αναρτήσω αυτά που είχαμε πει το 1995 στο "Ράδιο Παράγκα" και προκαταβολικά, θέλω να τον ευχαριστήσω, πάλι, έστω καθυστερημένα. Η ανάρτηση αυτή και εκείνη που θα ακολουθήσει, αφιερώνονται σε αυτόν.

Και λίγα λόγια για τον ακροατή και αναγνώστη.

- π. Κων/ος : Με αυτή τη σκέψη, τη σκέψη του 2 και δυο κάνουν τέσσερα, κάνετε την επιστήμη "γκέτο" και κλειστό σύστημα, που δεν μπορεί να προσδιοριστεί και να ισχύσουν κάποια άλλα πράγματα.
- καθηγητής κ. Χατζηγιαννάκης : Κάνετε λάθος πάτερ μου, παρ΄ όλο που σας σέβομαι, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω και να σας πω ότι κάνετε λάθος. Μια φορά πεθαίνει ο άνθρωπος.

Σχολιαστής
- Το δυο και δυο, δεν μπορεί ποτέ να κάνει πέντε. Το λέει η επιστήμη, το λέει και ο ομιλητής καθηγητής Χειρουργικής κ Χατζηγιαννάκης : "Ο θάνατος είνα θάνατος, μια φορά πεθαίνει ο άνθρωπος".
Μπράβο του και μπράβο στην επιστήμη που διακονεί. Μια φορά ζούμε, μια φορά πεθαίνουμε, άρα,ένα κι ένα μας κάνουν δυο. Κερδίζει ο θάνατος και όχι η ζωή. Εκτός, αν κάνουμε κάτι και παρατείνουμε κομμάτι τη ζωή. Όπως, για παράδειγμα, με τις μεταμοσχεύσεις. Ωστόσο, υπάρχει και κάτι ακόμα, που αλλάζει τα πράγματα. Υπάρχει η ζωή, ένα το κρατούμενο, υπάρχει ο θάνατος, δεύτερο το κρατούμενο, και υπάρχει ακόμη ο θάνατος του θανάτου, το τρίτο κρατούμενο. Εδώ, κερδίζει η Ζωή. 'Ενα κι ένα δεν κάνουν δυο. Κάνουν τρία, δηλαδή, Ένα

Ποιος λοιπόν καταθέτει λόγο ζωής και ποιος λόγο Θανάτου ; Ποιος καταθέτει λόγο και ποιος αντίλογο ; Ποιος πιστεύει και ποιος υποκρίνεται ότι πιστεύει ; Ποιος είναι όντως ο επιστήμων και ποιος, με πρόσχημα την επιστήμη και τα αδιαμφισβήτητα διαπιστευτήρια, προσπαθεί να μας πείσει ότι ενδιαφέρεται για την αλήθεια, ισχυριζόμενος ότι "οι Γραφές το γράφουν μέσα, ότι ο δωρισμός οργάνων αποτελεί θεάρεστο πράξη".

Οι Γραφές όμως δεν γράφουν αυτό. Γράφουν κάτι άλλο : "Πολύγονον δὲ ἀσεβῶν πλῆθος οὐ χρησιμεύσει, καὶ ἐκ νόθων μοσχευμάτων οὐ δώσει ρίζαν εἰς βάθος, οὐδὲ ἀσφαλῆ βάσιν ἑδράσει·" ( Σοφία Σολομώντος ).
Οι γνωστοί πλαστογράφοι - δυστυχώς είναι οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι - αυτό δεν το λένε. Και τολμούν κάτι μεγαλύτερο. Κακοποιούν το Πνεύμα στέλνοντας Εγκυκλίους για τον "θεάρεστο δωρισμό των οργάνων" (sic). Γράφουν : "Ας μη λησμονούμε ότι η λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας στηρίζεται σε μια μεταμόσχευση Θείου σώματος και σε μια μετάγγιση Θείου Αίματος εις πάντας αρμούς, εις νεφρούς, εις καρδίαν" (από την ιεροσυνοδική Εγκύκλιο 2819 της 7-7-2005).

Ο κύριος Χατζηγιαννάκης και οι περί αυτών και αυτούς, δεν είναι μόνο ολετήρες της Επιστήμης, είναι και ολετήρες του Πνεύματος.

Το ηχητικό απόσπασμα από  http://www.floga.gr/08010000.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια: