Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Διασπορά και διαφήμιση του Οικουμενισμού μέσω του εντύπου "Φωνή του Κυρίου"


Σχόλιο στο ιστολόγιο "ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ 1" με αφορμή τη διαφήμιση και προώθηση του έργου ενός εκ των πρωτεργατων του οικουμενισμού, του καθολικού καρδιναλίου Jean Daniélou (1905 - 1974), από το φυλλάδιο της Αποστολικής Διακονίας "Φωνή του Κυρίου". Διανέμεται δωρεάν κάθε Κυριακή στους ιερούς ναούς. (*)

Αυτό που παρέλειψε η "Φωνή του Κυρίου", η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, το ιστολόγιο Κατάνυξις, αλλά και εσείς ...

(παρένθεση που αφορά το ιστολόγιο "Κατάνυξις" και το εσείς, ιστολόγιο "ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ 1", είναι ότι είσαστε αρκετά νώτεροι του γράφοντος και δεν γνωρίζετε το σημαντικότερο)

... είναι ο θάνατος του εν λόγω καρδιναλίου. Ο Jean Daniélou πέθανε σε οίκο ανοχής και έγινε τότε, το 1974, κυριολεκτικά σάλος στη Γαλλία, αλλά και αλλού. Διακριτικά, δημοσιεύθηκε και εδώ, λίγοι όμως το πήραν είδηση. Βέβαια, ο θάνατός του σε οίκο ανοχής, μπορεί να ερμηνευθεί ποικίλως και οι καλοθελητές δεν έλλειψαν (και εδώ) ώστε να καθαρίσουν την σπιλωθείσα φήμη του.

Αυτά, για να ξέρουμε ποιον "πατρολόγο" - και όχι μόνο - διαφημίζουν οι εδώ αντιφωνητές των αιρετικών. Και μη τολμήσει κανείς ( : Φωνή Κυρίου, Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου και λοιποί ομόφρονες τούτων) να ισχυριστεί ότι πολλοί, μεταξύ των αγίων της Ορθοδοξίας, δεν είχαν πρότερο ανεπίληπτο βίο.
Όσοι θυσιάστηκαν - όχι όλοι απαραίτητα - έδωσαν Μαρτυρία και Ομολογία Αληθείας, συνεπώς, πώς είναι δυνατό να γίνει σύγκριση εκείνων, με ένα αιρετικότατο και μάλιστα πρωτεργάτη, του δυσώνυμου και βορβορώδους Οικουμενισμού ;

Οχετός ψεύδους και ποταμός λυμάτων είναι ο Οικουμενισμός, και όσοι εκ της λεγεώνος εμφορούνται εκ των ιδανικών του, εκεί μέσα πέφτουν και πνίγονται. Ας μη μας ζαλίζουν άλλο.

(*) Τις λεπτομέρειες μάθε  http://entoytwnika1.blogspot.gr/2015/11/blog-post_12.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: