Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Μίκης : Ο Ιγνάτιος της πολιτικής



Ο Ιγνάτιος είναι Μητροπολίτης στο Βόλο. Προχθές του αγίου Αντωνίου τέλεσε κατά τα καθιερωμένα την ετήσια Λειτουργία για τον εορτάζοντα άγιο.

Στο τυπικό της θείας Λειτουργίας συμπεριλαμβανόταν αποσπάσματα από την Παλαιά Διαθήκη τα οποία ανέγνωσε ο Ιγνάτιος στη Δημοτική.

Και τότε άρχισε το πανηγύρι. Το εκκλησίασμα του ζητούσε να διαβάσει τα αναγνώσματα στη αρχαία γλώσσα, στη γλώσσα της Μετάφρασης των Εβδομήκοντα, στη γλώσσα της Θρησκείας του.

Ο Ιγνάτιος αντέδρασε : "Βγάλτε τους έξω", φώναξε σε κάποια στιγμή, "είναι βαλτοί", "αφήστε μας να απολαύσουμε(!) τη Λειτουργία" και άλλα. Αντί το εκκλησίασμα να σηκωθεί να φύγει, να τον αφήσει μόνο του, προτίμησε να μείνει για να συνεχίσει τις αηδιαστικές νουθεσίες του - "αγαπητικού της σχέσης" και "αγαπολόγου του προσώπου" - ο Ιγνάτος.

Έμεινε μέσα το εκκλησίασμα. Δεν έδειξε την αποστροφή του σε αυτή την κίβδηλη μορφή ιεράρχη, που ξέρει να παγιδεύει τους πιστούς με λόγια ψεύτικα της αγάπης : Της σχέσης και του προσώπου.

Το ίδιο επιχειρεί και ο Μίκης. Μεταφράζει τη αγανάκτηση μέσα από το σύστημα που προκαλεί την οργή. Μεταφράζει την αηδία του πολίτη μέσα από το σύστημα που προκαλεί τη ναυτία. Μεταφράζει τα ψεύδη του συστήματος παρέχοντας την πλαστή αλήθεια, την οποία νόμιμα το σύστημα του επιτρέπει.

Έμεινε μέσα και το πολιτικό ακροατήριο ή "εκκλησίασμα", στο κάλεσμα (sic) της Σπίθας. Εξαγορασμένοι οι χειροκροτητές, αλλά πολλοί από αυτούς ζαλισμένοι από την καλλιτεχνική και πνευματική κατολίσθηση που κυκλοφορεί στο εμπόριο εδώ και αρκετά χρόνια, διαφημιζόμενη από όλα τα μέσα. Τα εκκλησιαστικά συμπεριλαμβανόμενα.

Η καπηλεία του σοσιαλισμού απέφερε τελικά τα αναμενόμενα. Έγινε ό έτερος βραχίονας του καπιταλισμού. Ο εξ ευωνύμων για ένα διάστημα έδινε γροθιές στο ίδιο του το σώμα. Το ένα χέρι έκλεινε τις πληγές που άνοιγε το άλλο. Η αθεΐα του σταλινισμού είχα βάλσαμο το θεϊσμό του μηδενισμού.

Το σύστημα ανακάλυψε τώρα καλύτερο γιατρικό : Το επουλωτικό της αγάπης στο κουτί με ετικέτα τη δημοκρατία. Έχει κι ένα σιρόπι για τον πόνο. Το παρασκεύασμα φέρει το όνομα ελευθερία.

Ο Ιγνάτιος της πολιτικής, συμβουλεύτηκε το συνάδελφο Ιγνάτιο της θρησκείας. Καλύτερα της εκκλησίας, γιατί αυτή ξέρει καλύτερα γιατροσόφια. Με τη θρησκεία έχουμε τελειώσει. Έτσι προς το παρόν νομίζουν. Η Θρησκεία θα τους τσακίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: