Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Ασχολήθηκα με έναν πλαστογράφο της Ορθοδοξίας - είναι πολλοί - σε ένα προηγούμενο Θέμα. Είχε τίτλο : "Όταν το ψέμα γίνεται αλήθεια". Αν επανέρχομαι πάλι, είναι διότι σκέφτομαι όλους εκείνους που αναζητούν κάποια στοιχειώδη θεολογική γνώση για να ενισχύσουν την πίστη τους. Και βρίσκονται μπροστά σε ιστολόγια όπως αυτό, στο οποίο παραπέμπει ο σύνδεσμος http://amethystosbooks.blogspot.com/2011/01/blog-post_443.html

Το επίπεδο των σχολίων είναι ευτελέστατο, πλήρως πεζοδρομιακό. Αρκεί μόνο να σκεφθεί κανείς την ομολογία του διαχειριστή, μετά την αντιπαράθεση που είχε μαζί μου. Έγραψε :

-"Αλλά, νά, φιλοξενήσαμε δύο ανθρώπους τώρα τελευταία στό μπλόγκ μας καί βγήκε ο κ. ΚΧ καί τούς εξύβρισε χυδαία. Προσπαθήσαμε νά τούς υπερασπιστούμε, όπως έπρεπε, τηρώντας τήν φιλοξενία, προσπαθήσαμε καί νά τον διώξουμε, αλλά έχει κολλήσει εδώ άγρια. Τόν αρχίσαμε στίς βρισιές μπάς καί σηκωθεί νά φύγει, δέν έχουμε άλλο τρόπο".

Κακοήθης ως είναι, με εγκαλεί για εξύβριση, μάλιστα χυδαία, των δυο φιλοξενουμένων του. Ο αναγνώστης μπορεί να δει αν αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα κάνοντας το εντελώς άσκοπο "άθλημα" να διαβάσει τα διαμειφθέντα στο σύνδεσμο που βρίσκεται λίγο πιο πάνω. Αλλά δεν μπορεί να κρύψει τη δική του χυδαιότητα. Την δικαιολογεί (: "τον αρχίσαμε στις βρισιές μπας και σηκωθεί να φύγει") διότι δεν είχε άλλο προσφορότερο τρόπο. Οι θεολογικές και δήθεν ορθόδοξες τοποθετήσεις του, ήταν της κεφαλής του και τελείως κακόδοξες. Του έκανα ζημιά στα θύματα που ψάρευε και άλλη μέθοδο δεν είχε καλύτερη. Η "μαγκιά" είναι να λούζεις τον άλλο με βρισιές, για να σε αφήσει ήσυχο. Τι έλεγε ο Ρενάν; Όταν δεν έχεις επιχειρήματα, αρχίζεις να βρίζεις, εκείνος το είχε πει, αν θυμάμαι καλά.

Και πάλι επαναλαμβάνω, αν μπαίνω στον κόπο να ασχοληθώ μαζί του είναι διότι λυπάμαι αυτούς που θεωρούν ότι κάτι μπορούν να μάθουν από τις πλάνες και τις διαστροφές που διαδίδει. Είναι φυσικά και το ήθος "της μαγκιάς" που προτείνει. Ας δούμε λοιπόν τι συνέβη.

Ένας άλλος σχολιαστής (ΝΛ) που θέλησε να γράψει κι αυτός κάτι, είχε την ίδια αντιμετώπιση: Υβρεολόγιο και χλεύη - για να προστατευθούν οι προσήλυτοι. Συγκεκριμένα, ο προστάτης των φιλοξενουμένων και διαχειριστής του υβρεολογίου (οχι ιστολογίου) είπε ότι κανένας ορθολογιστής (όπως εγώ) δεν μετανοεί (ήταν η χυδαία επίθεση που δέχθηκαν οι φίλοι του) για να πάρει την απάντηση ότι "κάνει λάθος". Ζήτησε να του δοθεί η ευαγγελική περικοπή που θα επιβεβαίωνε το λάθος του και αυτή ήταν :

- ΝΛ : "Επειδή όταν δεν έχεις επιχειρήματα, (ακόμη κι όταν έχεις μερικές φορές) αρέσκεσαι στο να μιλάς προσβλητικά για τον άλλο, δεν έχει νόημα να σου απαντήσω; Το μόνο σωστό που είπες είναι ότι η τέχνη είναι δημιουργικότητα. Για τα άλλα, στο είπα, μην το παιδεύεις, ασχολήσου με τα θεολογικά. Εκτός αν δέχεσαι να επιχειρηματολογήσεις δείχνοντας ότι σέβεσαι τον συνομιλητή σου.

Όσο για την τόσο μεγάλη αυτοπεποίθησή σου, που νομίζεις ότι κατέχεις το τι ξέρει ή δεν ξέρει ο άλλος, άστο καλύτερα, μη ξεφτιλίζεσαι άλλο.

Και για το ότι όλοι έχουν τη δυνατότητα να μετανοήσουν, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να προσκομίσω και εδάφια του Ευαγγελίου. Υπογραφή ΝΛ"

Η οργίλη απάντηση που έδωσε, βλέποντας ότι έμενε γυμνός ήταν :

-"Οι Φαρισσαίοι δέν μετανόησαν και οι Εβραίοι τον σταύρωσαν. Γενικώς οι παρθένες έχουν πρόβλημα με την ζωή και τεράστιο πρόβλημα με την αληθινή ζώή. Αυτή τη μισούν διότι η παρθενία τους δέν έχει καμμία αξία στην αλήθεια. Λοιπόν σταμάτα να μυξοκλαίς".

Προ αυτής της μεγάλου μεγέθους βλακείας θέλησα να σχολιάσω, κάτι που προφανώς δεν περίμενε ο πλαστογράφος της Ορθοδοξίας, μετά από τις ύβρεις που με περιέλουσε. Είναι όμως αληθές, όπως θα δείτε, ότι ο διεστραμμένος αιρετικός νους πάσχει ανίατα. Παρατήρησα το εξής:

- "Οι Φαρισσαίοι δέν μετανόησαν και οι Εβραίοι τον σταύρωσαν"!

Ο Παύλος ήταν Φαρισαίος
Ο Πέτρος ήταν Εβραίος

Ο Παύλος δεν μετανόησε
Ο Πέτρος δεν μετανόησε

Ο Παύλος και ο Πέτρος τον σταύρωσαν!!! Δόξα σοι ...

Αν εν τω μεταξύ άκουσες τίποτα καλύτερο, από αυτά που ο μακαρίτης Κόντογλου διδάσκει τους χουλιγκάνους του διαδικτύου και των γηπέδων, μη ξεχάσεις να το γράψεις. Αν δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ; Φαίνεται πως δεν διαβάζεις αυτά που γράφεις.

Από τη μια αναρτάς άρθρα του Κόντογλου και από την άλλη, όποιος διαφωνεί με τη γνώμη σου, καλείς σε επικουρία τη γλώσσα του πεζοδρομιακού κάλλους και τη φιλοσοφία της εγκεφαλικής αποφλοίωσης.

Αυτή τη γλώσσα και αυτή τη φιλοσοφία σε μαθαίνει ο Κόντογλου;".

Άναψε λοιπόν ο φίλος μας, έγινε ακόμη πιο άγριος. Τα άφησε όλα στην άκρη και έπιασε την προσφιλή του διάλεκτο. Είπαμε, για να προστατεύει τους προσήλυτους με τη "μαγκιά" που τους πουλάει. Και τι βρήκε να απαντήσει;

- "Εσυ μεγάλε φιλοσοφία και λογική απ΄ τον Κόντογλου έμαθες; Είχε και τις ατυχίες του ο άνθρωπος. Το γραπτό σου τις περισσότερες φορές στερείται ειρμού. Δέν είσαι καλός κτίστης, ή δεν έχεις καλό μάτι, δηλαδή στερείσαι λογικής. Δέν είναι πρόβλημα χρόνων, γλώσσας, αλλά συνέχειας. Μάλλον θα συνοδεύεται η έλλειψη αυτή και απο διαταραγμένη προσωπικότητα. Αντιθέτως τα γραπτά σου έχουν καταπληκτικό ειρμό και συνέχεια όταν κάνεις τον έξυπνο, όταν μεγαλαυχείς και όταν καταριέσαι. Μάλλον αυτό σημαίνει και μία σκοτεινή προσωπικότητα. Ο Κόντογλου προφητικά είχε προειδοποιήσει στην εποχή του. ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ. ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΕΦΤΑΣΕ. ΚΥΠΡΙΑΝΕ ΜΟΥ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΣΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ".

Να σημειώσω ότι ο διαχειριστής του υβρεολογίου τυχαίνει να είναι - το διαφημίζει άλλωστε - βλέπε τη φωτογραφία - εκδότης βιβλίων. Γι΄ αυτό έπρεπε να λάβει το αντίδωρο που του αναλογούσε :

- "ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, λες, ή μήπως θέλεις να πεις Εκδότες; Αν δεν υπήρχαν οι εκδότες, δεν θα υπήρχαν και οι συγγραφείς. Δεν μας είπες τίποτα για τον Φαρισαίο Παύλο και τον Εβραίο Πέτρο. Γιατί; Σε ενδιαφέρει περισσότερο η γιαγιά μου;

Και για να τελειώνουμε, ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΜΟΥ, μια και οι κοκορομαχίες δεν έχουν νόημα. Την ψυχοδιάγνωση και την ψυχολογία εξ αποστάσεως καλύτερα να την αφήσεις για άλλους. Τουλάχιστον αυτοί, έμαθαν Ψυχιατρική και όχι ψυχολογία".

Τελευταίο crescendo από τον "θεολόγο" μας, αλλά και φιλόσοφο, ήταν αυτό που θα διαβάσετε. Πλέον όμως θεώρησα εντελώς άσκοπο να ασχοληθώ με ένα τόσο χοντροκομμένο "θεολογικό" φαλτσάρισμα αυτής της άρτια εκπαιδευμένης μαϊμούς στα δικά μας τα Ορθόδοξα. Φυσικά, όσοι δεν αναζητούν τη θρησκευτική Παιδεία μέσα από τα ιερά μας Βιβλία, την Άσκηση και την Εκκλησία, δεν θα τους καταλάβουν. Μοιραία θα πέφτουν πάνω σ΄ αυτά τα ντουβάρια. Τι βρήκε, λοιπόν, να μας πει; Θαυμάστε :

- "Μας στριμωξες, φοβερα επιχειρηματα. Προσπαθησα να σε προφυλαξω. Ο Πετρος ανηκε στον Προδρομο και ο Παυλος ηταν μαθητευομενος. Αν αυτα τα θεωρεις επιχειρηματα να με συνχωρεις παρα πολυ, θα πρεπει ωσ εισαι βλακας. Και δεν θεραπευεται. Προσεξες οτι στελνεις πισω τα δικα μου? Η μηπως νομιζεις οτι σου ερχονται ιδεες?".

Το σχόλιο είναι όπως το κατέθεσε. Τόσα ξέρει, τόσα γράφει. Ο Κύριος να τον ελεήσει.

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο κ.Χριστοδουλίδη καλά κάνεις.
1. Ο Αμέθυστος φιλοξενεί και γράφει αισχρά σχόλια.
2. Βάζει και γυμνές φωτογραφίες ή αγάλματα και μόλις διαμαρτυρηθείς αμέσως αυτός σε κατηγορεί για τρέλλα, φαίνεται ότι τρέλλα γι'αυτόν είναι η σεμνότητα.
3. Γράφει αντιεκκλησιαστικά πράγματα. Και καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας την οποία ονομάζει κληρικαλισμό.
4. Είναι άδικος γιατί μας κόβει τα σχόλια.
5. Φιλοξενεί και είναι φίλος της αισχρόγριας και του αισχροΜυρμιδόνα όπως και εσύ δυστυχώς.
6. Γενικά χυδαιότητες είναι δεκτές απο αυτόν τον πρόστυχο άνθρωπο.

ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον αγαπητό ΓΝΩΣΤΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, με μια μικρή μόνο διόρθωση σε αυτό :

5. Φιλοξενεί και είναι φίλος της αισχρόγριας και του αισχροΜυρμιδόνα όπως και εσύ δυστυχώς.

Ας είναι λίγο επιφυλακτικός, ως προς το ποιοί είναι φίλοι μου. Ευτυχώς, και όχι δυστυχώς, αυτό είναι κάτι που αφορά σε μένα και σε κανέναν άλλο. Εικασίες μπορεί να κάνουμε, αλλά είναι εικασίες.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ Χριστοδουλίδη, ΕΦΑΓΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΓΡΑΦΑ ΟΤΙ "ΜΟΝός ΚΑΒΓΑΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ".

ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ.

ΕΙΣΑΙ ΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΜΕΧΡΙ ΑΗΔΙΑΣ.

ΚΑΙ ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΟΗΜΑ ΑΠ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΟ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ...

Σε συμπαθώ αλλά με την ηλικία φοβούμαι ότι μπάζεις νερά!
Να σε κοιτάξει κανας γιατρός επειγόντως...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Γίνε σαφής και άσε στην άκρη τα "ερειστικά μέχρι αηδίας" ή ότι "μπάζω νερά λόγω ηλικίας". Εκεί είναι το πρόβλημα : Τα ερειστικά μου και τα νερά μου, ή ότι "ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΟΗΜΑ ΑΠ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΟ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ". Γίνε σαφής και πες μου τι δεν καταλαβαίνεις, δώσε και σε μένα αυτό που σε δυσκολεύει. Γιατί το αφήνεις αόριστο;

Εντυπώσεις με υποτίμηση και βρισιές του συνομιλητή είναι για τους λάτρεις του Kick boxing, της κλωτσοπατινάδας του ποδοσφαίρου και πολλών άλλων ... στην υπηρεσία του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Εδώ σε θέλω, πές τι δεν καταλαβαίνεις. Μπορείς;

Σημείωση
Σχόλια δημοσιεύονται αρκεί να μην ανακατεύουν (και βρίζουν) άλλους. Στην προκειμένη περίπτωση δεν έλαβα κανένα τέτοιο.

Ανώνυμος είπε...

Έστειλα εξοργισμένος δικαια στον Οδυσσέα το παρακάτω, ο οποίος πριν απο λίγο δημοσιεύσε κείμενο του Καζαντζάκη!!!

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!
ΕΧΕΙΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ!
ΠΡΟΒΑΛΛΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΑΙΣΧΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΩΝΕΣ!

ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΘΑ ΣΕ ΑΦΟΡΙΖΕ ΠΑΡΑΥΤΑ!
ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ;;;
ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ.
ΑΝ ΤΑ ΗΞΕΡΕ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΤΟΥΣΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΘΡΑ!!!

Δημήτρης

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Για τον Δημήτρη,

Και την ενημέρωση που μου έκανε σχετικά με το ιστολόγιο του κ. ΟΔΥΣΣΕΑ (Αποτείχιση http://apotixisi.blogspot.com/2011/01/blog-post_1024.html). Κατατέθηκε το παρακάτω σχόλιο:

Ποτέ δεν αρνήθηκε κανείς ότι ο Διάβολος δεν πιστεύει στο Θεό. Ο σατανοκίνητος άνθρωπος έχει την τέχνη να ανακατεύει μέσα από την άρνηση και ότι πράγματικά αξίζει στο θείο. Τούτο όμως το αναιρεί και το ανατρέπει με τη μαστοριά που μόνο αυτός γνωρίζει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι αιρέσεις του παπισμού και του προτεσταντισμού. Για το Θεό μιλούν, αλλά το Θεό βλασφημούν με τις κακοδοξίες τους.

Δεν σημαίνει, λοιπόν, με αυτό που έγραψε ο Καζαντζάκης, ότι υμνεί το Θεό. Το συνολικό του έργο είναι μια μεγάλη και πλήρης βλασφημία. Τέτοιες παγίδες τις ξέρουμε και τις αποφεύγουμε. Πρόβλημα έχουν οι ασθενείς στην πίστη. Οι αποφατικοί να πάνε αλλού να γυρευτούν. Δεν μας κάνουν.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ιδού, ο "θεολόγος" της ντροπής, αυτή η "ορθόδοξη" μαϊμού, τι έγραψε για να δικαιολογήσει τα ψευδέστατα - θεοπρεπή και σύμφωνα με την πίστη μας - αισθήματα που τρέφει για τη θρησκεία. Τα οποία τον ανάγκασαν να με περιλάβει στις θεοφιλείς ύβρεις για την προστασία των φιλοξενουμένων - μάλλον, προσήλυτων στα αιρετικά του φρονήματα. Έγραψε λοιπόν απευθυνόμενος σε φίλο (προσήλυτο) :

"Αγαπητέ μας φίλε, δέν θα πρόφτασες να δείς ότι τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή απο τη στιγμή που ο Κυπριανός μας κατηγόρησε για αίρεση, για αιρετικούς εκτός της διαμάχης του με τον Μυρμιδόνα...

(Σημ. Δεν συνηθίζω να αντιδικώ με ανόητους, απ΄ το μυαλό του το έβγαλε).

... και άρχισε να αμφισβητεί τη Θεοτόκο, προχώρησε δέ υποστηρίζοντας την ανόητη και άθεη διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας ότι ο Κύριος ενανθρώπησε λόγω της ανθρώπινης αμαρτίας. Διαφορετικά τον ανεχόμαστε στα πάντα και ο Κυπριανός σχολίαζε ελεύθερα στο blog. Και πάλι δέν το τραβήξαμε στα άκρα, γιατί είμαστε συνηθισμένοι απο αρνητικά σχόλια. Ώσπου άρχισε να βρίζει φιλοξενούμενους τρόπον τινα, του blog και να τους εκμηδενίζει κυριολεκτικά, ενώ και αυτός ήταν φιλοξενούμενος. Έτσι αποφασίσαμε να τον πετάξουμε έξω. Δέν μιλάμε για Χριστιανό."
(Εδώ είναι το σχόλιό του : http://amethystosbooks.blogspot.com/2011/01/blog-post_443.html)


Το πόσο αιρετικός είναι, φαίνεται από αυτό: "...και άρχισε να αμφισβητεί τη Θεοτόκο, προχώρησε δέ υποστηρίζοντας την ανόητη και άθεη διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας ότι ο Κύριος ενανθρώπησε λόγω της ανθρώπινης αμαρτίας".

Τόσο σκοτάδι έχει, διότι αθετεί το δόγμα και το:

"Τον δι΄ ημάς τους ανθρώπους,
"ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΤΕΡΑΝ ΣΩΤΗΡΙΑΝ
"κατελθόντα εκ των ουρανών,
"και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου
"και Μαρίας της παρθένου,
"και ενανθρωπίσαντα

Αυτό το "δια την ημετέραν σωτηρίαν" πρώτη φορά θα το άκουσε προφανώς. Αν έλεγε "και δια την ημετέραν αμαρτίαν" το Σύμβολο της Νικαίας, δεν θα είχε λόγω να το αμφισβητήσει. Επειδή όμως γράφει "σωτηρίαν" με λοιδωρεί ο θρασύς, λέγοντας ότι "με πέταξε έξω, επειδή δεν είμαι Χριστιανός"! Η σωτηρία δεν έχει κατ΄ αυτόν τον κακόδοξο σχέση με την αμαρτία!!

Για το λόγο αυτό δεν δημοσίευσε το σχόλιο που του έγραψα.

Είπαμε, δεν θέλει να χάσει τους προσήλυτους στην αίρεση που διαδίδει.

Ανώνυμος είπε...

ΚΧ : Ο σχολιαστής Καλλίμαχος, έγραψε τα παρακάτω πληροφοριακά για ένα άλλο ιστολόγιο :

" Άφησα το παρακάτω εδω :
http://apotixisi.blogspot.com/2011/01/blog-post_3977.html#comments

ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΙΟ, ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΦΙΛΟΒΛΑΣΦΗΜΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟΣ ΠΡΟΣ ΓΡΑΦΤΑ, ΤΥΠΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ."

Καλλίμαχος

Ανώνυμος είπε...

Μου το πετσοκόψατε το σχόλιο κ.Χριστοδουλίδη. Γιατί;; Τόσο κακό είναι που η λέξη βόθρος αφού είδα ότι υπάρχει και σε άλλα σχόλια. Γιατί την κόψατε σ'εμένα;

Καλλίμαχος

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Διότι γράφεις σε πρώτο ενικό πρόσωπο. Απευθύνεσαι σε κάποιον προσωπικά και χρησιμοποιείς έμμεσα εμένα. Αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρησιμοποιώ καθόλου έμμεσα εσάς. Είπα καθαρά ότι ΕΓΩ το έγραψα στην ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ.
Εσείς δεν έχετε καμία σχέση, και είναι ολοφάνερο.
Γιατί τέτοιος φόβος;
Επαναλαμβάνω ότι ΕΓΩ απεκάλεσα ΒΟΘΡΟ την Αποτείχιση διότι έτσι την έκανε ο Οδυσσέας βάζοντας κείμενα του βλάσφημου Καζαντζάκη.
Πού το κακό;

Καλλίμαχος

Ανώνυμος είπε...

BRAVO GIATRE!
XWSTA STOUS ANTIXRISTOUS!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το ξέρω ότι ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ σε μένα.
Το ξέρω ότι δεν έχω εγώ καμιά σχέση.

Αλλά, σε παρακαλώ, να καταλάβεις κι εσύ ότι δεν είναι σωστό να χρησιμοιείται το ιστολόγιο που φροντίζω προς εκτόνωση και αποφόρτιση, με λέξεις όπως οι παραπάνω, για άλλα ιστολόγια.

Την άφησα για να το αντιληφθείς.΄Αλλη φορά δεν θα ξαναγίνει. Είμαι υπεύθυνος για τα δικά μου, γι΄ αυτά που εγώ γράφω, και όχι άλλων.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Τα λάθη για τους ανθρώπους και η βρώμα για τους βρωμιάρηδες.

Αυτό το απορρυπαντικό έχω να δώσω. Υπάρχουν οι οδηγίες στην ετικέτα. Όποιος ξέρει γράμματα διαβάζει, όποιος δεν ξέρει υπάρχουν και οι δάσκαλοι.

Ανώνυμος είπε...

Κυπριανέ οφείλω να σου πω ότι είσαι ΑΡΧΙΥΠΟΚΡΙΤΑΡΟΣ.
Δεν το λέω με κακό σκοπό. Αλλά αν πρόκειτο για κάποιο ασήμαντο θέμα, να πω πάει στο καλό έχει δίκαιο ο Κυπριανός. Έτσι θέλει και δικαιωμά του.
Αλλά για εκτόνωση και αποφόρτιση λες όταν πρόκειται για τόσο σοβαρό θέμα; Εκτός και αν το θεωρείς λεπτομέρεια... Τότε σηκώνω ψηλά τα χέρια!

ΈΠΕΙΤΑ, κολλάς σε μια λέξη που δεν είναι και άδικη καθόλου και δεν σε νοιάζει η ουσία που είναι η διαφήμιση βλάσφημων.
Αν κοιτούσες λίγο, λιγάκι, πολύ λιγάκι την ουσία, τότε ούτε που θα έβλεπες την λέξη βόθρος που είναι σωστή και δίκαιη και λίγη για να περιγράψει την κατάσταση. Στο κάτω-κάτω της γραφής, τα κόπρανα δεν κάνουν καθόλου κακό σε σχέση με την βλασφημία.
Ένα κακό λέει ο αγ.Χρυσόστομος, η αμαρτία, κανένα άλλο.
Ευχαριστώ
Κώστας

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ανώνυμε, επώνυμε (Κώστας),

Βλέπω ότι πάει να δημιουργηθεί ένα θέμα από το πουθενά. Σε τι θα πείραζε, αν ο σχολιαστής με το ενημερωτικό σχόλιο για το ιστολόγιο που προβάλλει τα ορθόδοξα και τα ανορθόδοξα - ή όπως αλλιώς - μας πληροφορούσε λέγοντας (για τον ιδιοκτήτη του ιστολογίου) ότι :

ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΓΡΑΠΤΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΒΛΑΣΒΗΜΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουμε;

Ούτε διαφημίζω κανέναν, ούτε όμως δέχομαι να γίνομαι φορέας δυσφήμισης του οποιουδήποτε. Καταγγελίες γίνονται δεκτές, αρκεί να μη τις φορτώνουμε με βαριές κουβέντες. Είμαι υπεύθυνος για όσα γράφω εγώ. Των άλλων θα δημοσιεύονται εφόσον γίνονται δεκτοί οι όροι φιλοξενίας που ακολουθώ. Αν διαφωνεί κάποιος, καλώς διαφωνεί. Ας φροντίσει να κάνει κόσμια τη διαφωνία του.

Είπα ότι εγώ αυτό το "απορρυπαντικό" έχω να δώσω, άλλο τίποτα δεν υπάρχει. Για να μην μένεις, δε, με το παράπονο : "κολλάς σε μια λέξη που δεν είναι και άδικη καθόλου και δεν σε νοιάζει η ουσία που είναι η διαφήμιση βλάσφημων",πήγαινε και διάβασε τη συνέχεια εκεί όπου έγινε η προσπάθεια να χρυσώσουν το χάπι για τον "βασιλιά και τον ασκητή".

Ανώνυμος είπε...

Βρε (...) ΙΚ γιατί ψεύδεσαι;;;;
Πότε ο αντίχριστος Καζαντζακης αποκήρυξε τις βλασφημίες και τα αισχρότατα έργα του;;;;
ΠΟΤΕ !
Μέχρι τέλους έμεινε ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ.
Και γύριζε την πλάτη στην Θ.Κοινωνία όπως το μαρτυρούν οι αυτόπτες μάρτυρες!
ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ!!!!

ΚΑΝΤΙΩΤΙΚΟΣ

23 Ιανουαρίου 2011 8:54 μ.μ.
http://apotixisi.blogspot.com/2011/01/blog-post_1024.html

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ κ.ΚΥΠΡΙΑΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΤΙΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ. ΕΝΩ ΑΝ ΘΙΨΕΙΣ πχ. τα λεφτά τους ΤΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΗΡΙΑ.
ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΟΧΗ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Εντάξει, ας το πάρει κι αυτό το ποτάμι. Πάντως, συμβουλή δίνω, ας είμαστε προσεκτικοί και ας αρχίσουμε πριν από όλα, να σεβόμαστε το λόγο, αυτά που γράφουμε ή αυτά που λέμε. Ο σεβασμός ξεκινά απο εκεί και μετά πηγαίνει στους ανθρώπους.

Και μια μικρή αληθινή ιστορία.

Στο σταθμό Πρώτων Βοηθειών προσεκομίσθη (ήρθε μόνος του) ένας ηλικιωμένος κύριος. Είχε έναν έντονο διαπληκτισμό με κάποιον άλλο στη στάση των λεωφορείων, φούντωσε η κατάσταση, κάποιοι μπήκαν στη μέση και το κακό σταμάτησε. Μας τα είπε αυτά.

Ο κύριος αισθάνθηκε έντονο πόνο στο στήθος με ζάλη και προσήλθε. Το καρδιογράφημα δεν έδειξε τίποτα. Του συστήθηκε να παραμείνει στην εξεταστική κλίνη μέχρις ότου έλθη το ασθενοφόρο. Ήταν ανένδοτος, εξακολουθούσε να είναι οργισμένος κόκκινος σαν το παντζάρι. Σηκώθηκε να φύγει και μετά ξάπλωσε πάλι. Κάποια στιγμή και αιφνιδίως, συσπάσθηκε (τεντώθηκε) ολόκληρος. Σε κλάσμα του δευτερολέπτου μελάνιασε και άφησε την τελευταία του πνοή μπροστά στα μάτια όλων.

Και ο παρακείμενος ιερεύς, συμπτωματικά ήταν εκεί, είπε :

"πας ο οργιζόμενος τω αδελφώ αυτού εική ένοχος έσται τη κρίσει
ος δ΄ αν είπη τω αδελφώ αυτού ρακά, ένοχος έσται τω συνεδρίω
ος δ΄ αν είπη μωρέ, ένοχος έσται εις την γέεναν του πυρός"

Έκανε το σταυρό του και έφυγε.

Ανώνυμος είπε...

κ.ΚΥΠΡΙΑΝΕ νομίζω ότι συγχέετε την αμαρτωλή και την ιερά και αγία οργή στο παραδειγμα που δώσατε και μόλις διάβασα.

Ανώνυμος είπε...

Στα αγράμματα (...) δεν απαντάμε, έστω και εάν είναι Καντιωτικά.

Γ. Μουστάκης

24 Ιανουαρίου 2011 8:11 μ.μ.
http://apotixisi.blogspot.com/2011/01/blog-post_1024.html#comment-form

ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ κ.ΚΥΠΡΙΑΝΕ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΣ;;
ΟΧΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΣΥ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΣ;;;;;
ΣΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΟΡΓΗΣ;; ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;;;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ κ.ΚΥΠΡΙΑΝΕ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΣ;;

"Σας ευχαριστούμε πολύ κύριε εγγράμματε. Αυτή τη γλώσσα ξέρετε, αυτή χρησιμοποιείτε, αυτή και η αναιδέστατη ψεύτικη θεολογία σας"

Φεύγε και σώζου.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ανώνυμος είπε...
κ.ΚΥΠΡΙΑΝΕ νομίζω ότι συγχέετε την αμαρτωλή και την ιερά και αγία οργή στο παραδειγμα που δώσατε και μόλις διάβασα.

ΚΧ : Ίσως.

Να έχεις υπόψη ότι ο Διάβολος οργίζεται ακόμη περισσότερο, όταν δεν παρασύρεσαι στη δική του πρόκληση οργής. Τότε γίνεται ευκρινέστερος και βλέπεις πόσο δυστυχής είναι ο άνθρωπος, όταν γίνεται όργανο (δίνει υπόσταση) στο κακό.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σοφό το τελευταίο σας σχόλιο κύριε Χριστοδουλίδη.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Προς Ανώνυμο σχετικά με το :

"... και εγώ Δανιήλ εκοιμήθην και εμαλακίσθην ημέρας και ανέστην"

και το δικό του (παραλείπω τα άλλα) ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΜΕ ΣΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΑΝ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΟΠΑΛΙΚΑΡΑ.
ΝΤΡΟΠΗ.

Απάντηση

Η συνήθης κοινόχρηστη της νεολαίας λέξη, που αντικαθιστά πλέον όλα τα ονόματα, όσο και αν θέλουμε να την εξωραΐσουμε επικαλούμενοι το εδάφιο που παρέθεσα, δεν παύει από του να είναι ανοίκεια και χυδαία, όταν το ύφος και το "πνεύμα" της γραφής μας είναι εντελώς ξένο από αυτό του αγιογραφικού Κειμένου.

Ανθρώπινα και χαριτολογώντας μπορούμε να τη χρησιμοποιούμε. Όχι όμως όταν αντιμετωπίζουμε σοβαρά έναν συνομιλητή, μάλιστα με το οποίο διαφωνούμε.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥ ΦΑΓΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΛΙ, ΠΑΛΙΟΧΡΟΥΣΟΥΖΗ!
ΟΥ!
;-(

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Δεν θέλω ουουου, όχι ουουου"