Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Κύριε Βερέμη


Είδαμε με πολύ ενδιαφέρον το πρώτο κομμάτι της “ιστορικής” σειράς που επιμελείστε και διαφημίζεται. Με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την συζήτηση μεταξύ εσάς και των σημαντικών κυρίων κυρίων τους αξιόλογους πανεπιστημιακούς και...
τον διορισμένο συγγραφέα, ηθοποιό, ιστορικό, παγκοσμιοποιημένο Τατσόπουλο. Είναι δικαίωμα του καθενός να έχει γνώμη και άποψη. Η ιστορία είναι ένα αιώνιο αγαθό. Εκείνο που είναι κατακριτέο και χρήζει διερεύνησης είναι η προσπάθεια να περάσετε μία προσωπική άποψη σαν την απόλυτη επιστημονική αλήθεια.

Αυτά βέβαια είναι δευτερεύοντα. Η ερώτηση που θέλω να σας υποβάλω είναι απλή. Κατά την διάρκεια των δύο ετών που κάτοικο-εδρεύατε στην Βοστόνη των ΗΠΑ σαν επισκέπτης καθηγητής στο Tufts University, κάθε ημέρα βλέπατε το Bunker Hill Monument. Εναν τεραστιο οβελίσκο μνημείο που θυμίζει στους Αμερικανούς την ομώνυμη μάχη κατά το πόλεμο της ανεξαρτησίας. Σκέφτηκε ποτέ κανένας Αμερικανός καθηγητής να ζητήσει την λείανση της ιστορίας και να βγάλει το μνημείο για να μην διαταραχθούν οι Αγγλοαμερικανικές σχέσεις;

Ενόχληθηκε ο κύριος Τατσόπουλος απο τον πίνακα του Βρυζάκη που παρουσιάζει το ξεκίνημα της Επανάστασης του 1821. Σε κάθε αμερικανικό σχολικό βιβλίο ιστορίας υπάρχει φωτογραφία του πίνακα που παρουσιάζει τον George Washington καμαρωτό πάνω στην βάρκα να διασχίζει τον ποταμό Delaware. Είναι ένα μύθος, ένα κομμάτι της αμερικανικής μυθοπλασίας και κανένας δεν διανοήθηκε να τον αμφισβητήσει ή να ζητήσει το ξανά γράψιμο της σχολικής ιστορίας. Δεν θα μιλήσουμε για τους άλλους μύθους της Αμερικανικής ιστορίας. Boston Tea Party, Boston Massacre, Paul Revere...

Θα μου απαντήσετε: Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι Αμερικανοί με την ιστορία τους. Ενδιαφέρει εμάς γιατί κάποτε είχατε δηλώσει να γίνουμε χώρα πολυπολιτισμική, η Αμερική των Βαλκανίων.

Το κάθε έθνος έχει τους μύθους του που δίνουν ένα κοινό τόπο ύπαρξης στους λαούς του. Κανένας δεν τολμάει να αμφισβητήσει τον μύθο της Βαστίλης, το μύθο του Γουλιέλμου Τέλλου, τον μύθο της Ρωσικής Επανάστασης, ή για να έρθουμε στα καθ’ ημάς, κανείς, δεν αμφισβητεί τον μύθο της αντίστασης κατά της χούντας, ή τον μύθο του Πολυτεχνείου.

Γιατί τόσο μένος κατά της επανάστασης του 1821, της επανάστασης των Ελλήνων. Ελπίζουμε να είναι αποτέλεσμα πλάνης. Η πλάνη είναι ανθρώπινη ατέλεια του νου και την καταλαβαίνουμε Η εσκεμμένη πλάνη είναι κατακριτέα και κρύβει ιδιοτέλεια συμφέροντος.

Οι ανάγκες της ζωής μερικές φορές υπαγορεύουν το περιεχόμενο της συνείδησης.

Σχόλιο

Κάποτε είχε δηλώσει να γίνουμε χώρα πολυπολιτισμική, η Αμερική των Βαλκανίων. Αν δεν το έλεγε δεν θα τον ήξερε κι αυτόν ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας. Θυρωρός είναι κι αυτός, που έγινε πράκτορας και τα τροφεία δεν πρέπει να πηγαίνουν χαμένα. Βαλτός είναι και πληρώνεται για τη δουλειά που κάνει. Να γίνουμε η Αμερική των Βαλκανίων. Ποιος θα παίξει το ρόλο των Ινδιάνων δεν μας το είπε. Πάντως η φωτογραφία του δείχνει άνθρωπο με όψη βλακός.

Από το http://ksipnistere.blogspot.com/2011/01/blog-post_6089.html

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΦΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Σ Α Δ Ι Σ Τ Ι Κ Η.
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΕΛΕΞΕ, ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΝ ΠΛΗΓΜΑ ΕΙΣ ΤΗΝ...ΕΡΩΤΙΚΗΝ ΖΩΗΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Βερεμέ..νου

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο γνωστός εθνομηδενιστής ήταν και πάλι ο καλεσμένος των τηλεοπτικών Μέσων, αυτών που διαφημίζουν τη σημερινή πλανητική μαφία του χρήματος με τους εδώ εγκατεστημένους πράκτορες. Ήταν μαζί με άλλους, για να μας μιλήσει για την ανυπαρξία του ελληνικού έθνους. Το οποίο γεννήθηκε το 1821.

Κάποτε μας είχε πει να γίνουμε "Αμερική των Βαλκανίων" και συνεχίζει το ίδιο "μότο", τώρα με τους κατάλληλους για την περίπτωση ερμαφρόδιτους αριστερούς (αριστεροδέξιους ή σοσιαλιστές). Αν δεν το έλεγε, δεν θα τον ήξερε κι αυτόν ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας. Θυρωρός είναι, που έγινε πράκτορας και τα τροφεία δεν πρέπει να πηγαίνουν χαμένα. Βαλτός είναι, πληρώνεται για να κάνει τη δουλειά αυτή. Ο εθνομηδενισμός σε πλήρη ανάπτυξη και ... ελάτε να γίνουμε η Αμερική των Βαλκανίων!

Έτσι, ο πρώην "πορτιέρης" και το "παιδί για τα θελήματα" τώρα αμοίβεται πλουσιοπάροχα και είναι ένας διάσημος ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους (144.000) άσημους. Όπως είναι και ο ίδιος.

Είναι τόσο μικρόνους ώστε θέλει να μας κάνει Αμερική των Βαλκανίων. Λαμπρό το όραμα του νέου Βελεστινλή. Προφανώς, θα εννοεί "εις βάθος" τα Βαλκάνια να γίνουν η Αμερική της Ευρώπης! Δεν είναι απίθανο να το πιστεύει κι αυτό, με την τόσο εκτεταμένη εγκεφαλική αποφλοίωση που διαθέτει.

Αλλά νομίζει ο αφελής ότι οι εργοδότες του είναι τόσο χαζοί όσο ίδιος; Θα αφήσουν ο πλανητάρχης Αμερικανός και ο συμπλανητάρχης Βρετανός, να μπει στο παιγχνίδι κι άλλος ένας αναπληρωματικός; Απλά είναι χρήσιμη η ηλιθιότητα, η οποία στο πρόσωπό του προσλαμβάνει πλέον τεράστιες και επικίνδυνες διαστάσεις.

Την Αμερική την έφτιαξαν οι χρυσοθήρες και οι τυχοδιώκτες. Όλοι όσοι ήταν ανεπρόκοποι στον τόπο τους, γιατί ανεπρόκοποι ήταν κι αυτοί που τον κυβερνούσαν, σηκώνονταν κι έφευγαν. Άλλοι για να βγάλουν λεφτά και άλλοι περισσότερα με το "πρακτοριλίκι" που, εν τω μεταξύ, αναλάμβαναν να διεκπαιρεώσουν. Να προπαγανδίσουν το πολυπολιτισμικό ιδεώδες της χώρας που αφάνισε τους γηγενείς Ινδιάνους και έχει διαπράξει - το διαπράττει εξακολουθητικά - άπειρες γενοκτονίες.

Με ποιά προσόντα μπορεί να γίνει η χρεωκοπημένη Ελλάδα "Αμερική των Βαλκανίων" και πώς τα Βαλκάνια, μπορούν να γίνουν ένας τύπος σαν το αμερικανικό μοντέλο; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά η μήπως δείχνουν σοβαρή εγκεφαλική δυσλειτουργία; Έχει η Ελλάδα τόσο χρυσάφι ώστε να τραβήξει εδώ τυχοδιώκτες, δουλέμπορους και χρυσοθήρες, σαν αυτούς που έφτιαξαν την Αμερική; Την "έντιμον πενία" μας είχαμε πάντα συντροφιά και την αλήθεια. Γιατί μόνο με αυτά μπορείς να ξεσκεπάζεις τους φθονερούς υποκριτές, τους αργυρώνητους εφιάλτες και τους πράκτορες των ξένων συμφερόντων.

Ανώνυμος είπε...

Χορηγός της συγκεκριμένης μασωνικής εκμπομπής που συμμετέχει ο κύριος Βερεμής είναι η εθνική τράπεζα η μήπως όχι;
Παραθέτω το κάτω δημοσίευμα:

Εθνική Τράπεζα πουλά το 20% μετοχών της Finansbank

Σε επενδυτές στο εσωτερικό της Τουρκίας, αλλά και στο εξωτερικό θα πωληθεί το 20% των μετοχών της τουρκικής τράπεζας Finansbank, θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του προέδρου του Δ.Σ.και CEO της τράπεζας, Ομέρ Αράς.
http://www.turkishgreeknews.org/ethniki-trapeza-poyla-20-metoxon-tis-finansbank-3575.html

Τα σχόλια περιττεύουν!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα είδηση, ευχαριστώ.