Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Το ΤΙ του ΤΙΠΟΤΑ


Η είδηση μας πληροφορούσε για ένα σπουδαίο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε. Είναι τα «Φιλοκαλικά Ριζώματα του νεοελληνικού μηδενισμού – Δοκίμιο φιλοσοφικής ανθρωπολογίας», που φέρει ως τίτλο : "ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΤΙΠΟΤΑ" και συγγραφέας του είναι ο φιλόσοφος κύριος Στέλιος Ράμφος.

Αρκεί μόνο ο τίτλος του βιβλίου για να καταλάβει ο αναγνώστης ότι ... δεν πρόκειται να καταλάβει τίποτα. Διότι ο άνθρωπος είναι κάτι και όχι τίποτα.

Μόνο το τίποτα θα μπορούσε να γράψει καλύτερα για το ουδέν.

Το κάτι, ασφαλώς δεν θα έγραφε ποτέ για το τι. Θα έγραφε για το κάτι και πως μπορεί να γίνει περισσότερο από ένα τι.

Με αυτούς τους φιλόσοφους πιάσαμε πάτο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το παραπάνω βιβλίο στόχο έχει να μας δείξει ότι όλα αυτά που συμβαίνουν δεν έχουν καμία ιδιαίτερη σημασία, δεν είναι τίποτα, ή ότι θέλουν να μας φτάσουν στο να μη μας μείνει τίποτα;
Το σίγουρο είναι ότι από άποψη κράτους δεν υπάρχει τίποτα! Αν είχε γίνει κατάληψη Πανεπιστημίου σε άλλο κράτος θα είχε λήξει σε λίγα λεπτά με συλλήψεις όλων των υπαιτίων. Τι είναι όλα αυτά που συμβαίνουν; Σαν να ζούμε στο Mad Max εποχή είναι. Μερικές φορές πρέπει κανείς να σκέφτεται ότι ότι βλέπει και ακούει τα ονειρεύεται - δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα. Που να τα αναλύσει στο μυαλό του. Και μετά, άντε να πέσει στα χέρια του βιβλίο σαν το ανωτέρω. Φεύγει από τη χώρα με την πρώτη πτήση χωρίς να κοιτάξει τον προορισμό!
Ιωάννα

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ πολύ την Ιωάννα,

Στη δική της θλίψη (και πτήση..) προσθέτω τη δική μου.
Τι να πει κανείς με όλους αυτούς τους "φιλόσοφους" που μας προέκυψαν; Άγνωστο. Το δυστύχημα είναι ότι θα βρεθούν άνθρωποι (του τίποτα) να συζητήσουν περί του "Αδιανοήτου Τίποτα". Με άλλες λέξεις, τιποτολογία.

Να είσαι κάτι, ένα τι, και να συζητάς, να γράφεις ή να φιλοσοφείς για το τίποτα! Όντως, αδιανόητο.

Είχαμε και την κατάληψη του ασύλου από οικονομικούς πρόσφυγες φοιτητές!

Φύγαμε, αν είναι και ως ... αποσκευές (luggages).