Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Να εγκαταλείψουμε το Ευαγγέλιο, όταν ανακαλύψουμε τη σχέση.


Διαβάστε και θαυμάστε τα κατορθώματα του αγωνιστή Μητροπολίτη Λεμεσού Κύπρου : http://ksipnistere.blogspot.com/2011/01/blog-post_5135.html

"... οἵ καί εὐεργετούμενοι, χείρους γίνονται"

Τιμώ και σέβομαι τον Σεβασμιότατο. Αλλά, ας μου επιτρέψει να διαφωνήσω πλήρως με αυτό που γράφει : "Μέσα στην εκκλησία αναπτύσσεται μία σχέση. Προσωπική σχέση του ανθρώπου με τον Χριστόν, όχι με την διδασκαλία του Χριστού, έτσι, όχι με τον Ευαγγέλιο (...) Όταν φτάσουμε στην αγάπη του Χριστού δεν χρειάζεται το Ευαγγέλιο. Δεν χρειάζονται, τίποτα δεν χρειάζονται. Αυτά σταματούν όλα. Μένει μόνο η σχέση του ανθρώπου με τον Θεό. Αυτή είναι η διαφορά της εκκλησίας από την θρησκεία."

Τι ακαταλαβίστικα και αλλοπρόσαλλα πράγματα είναι αυτά; Τι σχέση να αναπτύξει ο άνθρωπος με τον άγιο Θεό; Πού το βρήκε αυτό γραμμένο; Αυτά όλα είναι οι σύγχρονες νεοορθόδοξες ανοησίες της ξενόφερτης "θεολογίας" της σχέσης και του προσώπου. Να αφήσουμε τη θρησκεία, να αφήσουμε το Ευαγγέλιο, όταν θα έχουμε συνάψει "σχέση" (sic) με τον άγιο Θεό. Το κεραμεικό με τον κεραμέα, να βρούν τη σχέση που έχουν ! Ότι είναι και τα δυο λάσπη !!

Ήμαρτον, Σεβασμιότατε. "Oι θρήσκοι άνθρωποι είναι το πιο επικίνδυνο είδος μέσα στην εκκλησία"(sic)! Τι είναι τούτα που μας λέτε; Τι έχετε μέσα στο μυαλό σας για τη θρησκεία και θέλετε να την ξεπαστρέψετε; Τον πάπα μας θυμίζετε. Όλο για αγάπη μιλεί και όλο μαχαιριές πισώπλατες δίνει με την αγαπολογία των σχέσεων και τα εφιαλτικά πρόσωπα που κατασκευάζουν οι συνθέσεις του.

Εκεί μείνατε; Στη σχέση που έχει ο έρωτας με το πρόσωπο; Και μη χειρότερα.

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αφοριστικά και αναιτιολόγητα σχόλια, μάλιστα περιπαικτικά, δεν δημοσιεύονται. Αν κάποιος σχολιαστής έχει διαφορετική γνώμη να την καταθέσει χωρίς ειρωνίες και εξυπνακισμούς.