Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ Η ΚΑΛΠΗ;

Δεν έχει σημασία αν η νύχτα είναι προ ή μετά τις εκλογές. Πάντως είναι νύχτα
 Η Ευρώπη και ο αμερικανικός της βραχίονας, αφού σακάτεψαν τη Δημοκρατία και την έκαναν "επ΄ αμοιβή" δημοκρατία, με τους αχυρανθρώπους που τάιζαν και άλλοτε σκότωναν, όταν δεν συμμορφώνονταν προς τις υποδείξεις της φασιστικής ελίτ, που κυβερνά από το παρασκήνιο, περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα της κάλπης. Απορούν οι αλλοδαποί δυνάστες και θέτουν ερωτήματα, λες και δεν ξέρουν τι θα πράξουν, αν η αναμέτρηση μεταξύ ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής - ουσιαστικά εκεί παίζεται το παιγχνίδι της ψήφου - κλίνει υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς.

Οι ψηφοφόροι επί μισό αιώνα και πλέον διδάσκονται πως ούτε η κόκκινη, ούτε η μαύρη τυραννία δεν είναι η πρέπουσα και ευγενής συμπεριφορά του κοινωνικού ατόμου. Η ενδιάμεση απόχρωση, δηλαδή η δημοκρατία, είναι η καλύτερη λύση αρκεί να ξέρει να φορά καλά το μακιγιάζ του καθωσπρεπισμού, να είναι δε και ευπρεπώς ενδεδυμένη. Τα life style, τα celebrities και τα λοιπά οπτικοακουστικά, για παράδειγμα, είναι η πλήρης βεβαίωση του δημοκρατικού τρόπου της ύπαρξης
 

Αλλά δεν συμπεριλαμβάνονται εδώ η άθλια και βρωμερή συνθηματολογία των τοίχων των παικτών - εντός και εκτός γηπέδων - της δημοκρατίας. Δεν συμπεριλαμβάνονται οι ακατάπαυστες καταλήψεις των δρόμων από απεργούς διεκδικητές των δικαιωμάτων τους, όπου εδώ είχαμε και τις καλύτερες επιδόσεις τα τελευταία σαράντα χρόνια. Αρχίσαμε από τον εθνάρχη, προχωρήσαμε στον χαρισματικό, έπειτα, μετά από μια μικρή παύση, μας προέκυψε ο εκσυγχρονιστής και τέλος μας ήρθε ο καταλληλότερος. Εκεί σταμάτησε η ανέμη, από τον κλώτσο που είχε αρπάξει, όταν το καθεστώς της Επταετίας (άνευ ρυπαροτήτων και διαρκών απεργιών) καταλύθηκε με το Πολυτεχνείο.

Η κορύφωση του δράματος  της φαιάς δημοκρατίας ήρθε με το "λεφτά υπάρχουν", το "μαζί τα φάγαμε", και τα περίφημα Μνημόνια. Και πώς, όμως, να μην έρθη το οικτρό αυτό τέλος; Όταν οι απεργίες εξόντωναν την παραγωγή, οι επιχειρηματίες τα μάζευαν και έπαιρναν το δρόμο τους για άλλους τόπους. Οι πρώτες στρατιές ανέργων άρχισαν να φυτρώνουν, το Σύστημα όμως των δανείων τους επέτρεπε να κάθονται, να πληρώνονται, αλλά να κάνουν και δουλειές του ποδαριού.

Αυτά και πολλά άλλα τώρα τελειώνουν, "κοντός ψαλμός αλληλούια", όπως λένε. Τι θα βγάλει η κάλπη μένει να το δούμε και αυτό δεν θα είναι έκπληξη. Με τόσους σωτήρες που μας προέκυψαν τι καλό περιμένουμε να δούμε; Ο ψηφοφόρος δεν σκέπτεται ότι αυτή τη φορά, είναι και η μόνη, καλείται να διαλέξει ανάμεσα στο ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή. Θα προτιμήσει κατά το σύνηθες αυτούς που είναι είτε ΚΚΕ ή Χρυσή Αυγή, αλλά με άψογο μακιγιάζ - το lifting συμπεριλαμβάνεται. Λένε πως αγωνίζονται για τη σωτηρία της πατρίδας - οπωσδήποτε και της δημοκρατίας -, στην πραγματικότητα όμως είναι σκλάβοι της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Πρό αυτής, ο κόκκινος φασισμός και ο μαύρος ναζισμός ωχριούν .

Δεν υπάρχουν σχόλια: