Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Μόνο η βλακεία δεν έχει όρια

Πολίτης της "πρώην οθωμανικής δημοκρατίας της Ελλάδος"
Όταν λέμε ότι το μόνο πράγμα που δεν έχει όρια είναι η βλακεία δεν υπερβάλουμε. Ιδού η απόδειξη :

"«Αφού η Ελλάδα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το όνομα Πρώην Οθωμανική Δημοκρατία, τότε πως εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας;», ρώτησε ο ευρωβουλευτής της Ολλανδίας Γιόχανες βαν Μπάαλεν- Johanas van Baalen. «Το όνομά σας είναι Μακεδονία και αυτή είναι η στάση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», είπε ο Ολλανδός Ευρωβουλευτής από την ομάδα των Φιλελευθέρων Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρόεδρος της Διεθνούς των Φιλελευθέρων"

Τι μας λέει λοιπόν αυτός ο Ολλανδός; Μας λέει ότι αφού εμείς δεν αποκτήσαμε μετά το ΄21 το όνομα "πρώην Οθωμανική Δημοκρατία" -  σημειώσατε, τότε δεν ίσχυε το δόγμα "κάθε λαός έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού του" -  για ποιο λόγο τα Σκόπια πρέπει να ονομάζονται Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας; Δεν πρέπει να ονομαζόμαστε Ελλάδα κατ΄ αυτόν, διότι είμαστε μερος της άλλοτε κραταιάς Οθωμανικής Δημοκρατίας! Εφόσον όμως αυτοπροσδιοριστήκαμε ως Ελλάδα και Έλληνες, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε Μακεδονία και Μακεδόνες, δηλαδή τα Σκόπια.

Προσέξτε όμως την κουτοπονηριά του, όπως είναι το γνώρισμα όλων των βλακών. Ενώ για τα Σκόπια ισχύει το "πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Μακεδονίας", για την Ελλάδα δεν ισχύει. Ισχύει μόνο το "πρώην οθωμανική δημοκρατία" άνευ της Ελλάδος. Φυσικά, ούτε και της Τουρκίας διότι Τουρκία δεν υπήρχε. Υπήρχε η Οθωμανική αυτοκρατορία, την οποία αποτελούσαν οι βαλκανικές, βορειοαφρικανικές και ασιατικές ... δημοκρατίες, κατά τον κύριο Johanas van Baalen. Το άλλο που σκόπιμα βεβαίως αποσιωπά ο κ. Baalen είναι να μας πει τι σημαίνει το "γιουγκοσλαβική". Οι Σλάβοι ήταν Χριστιανοί και όχι Οθωμανοί.


Ειλικρινά δεν ξέρουμε - το ερωτηματικό παραλείπεται - πόσο δημοκρατική ήταν η Οθωμανική αυτοκρατορία και οι "συνιστώσες (!) δημοκρατίες" που τη συγκροτούσαν.  Δεν ξέρουμε ακόμη αν ήταν "της Ελλάδος" η πρώην οθωμανική δημοκρατία - παραλείπονται πολλά θαυμαστικά. Αυτό δεν έχει σημασία, κατά τον νουν του ευρωβουλευτή-μέλος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών του ευρωκοινοβουλίου, και, φευ, κατά τον νουν των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο. Το κόμμα που  ετοιμάζονται να ψηφίσουν οι απελπισμένοι οπαδοί του άλλοτε πανίσχυρου Πασόκ. Ενδεχομένως και οι απογοητευμένοι της Νουδού. Αυτά δεν τα γνωρίζουμε, ευελπιστούμε να μας τα πουν οι ιστορικοί της νεοτερικότητας, όπως π.χ. οι ερευνήτριες  κ.κ. Ρεπούση, Δραγώνα και αρκετοί άλλοι θητεύσαντες στα δημοκρατικά υπερατλαντικά ιδεώδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: