Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Τι απαντάμε στον κ. Σόϊμπλε, που ζήτησε σεβασμό των συμφωνημένων δανειακών συμβάσεων


Οι αναλυτές

Τώρα μας προέκυψαν οι αναλυτές, πρό των εκλογών είχαμε τους ... προορατικούς των εξελίξεων. Όταν λοιπόν μαθεύτηκαν τα αποτελέσματα, η τρέμουσα από το άδηλο μέλλον δημοσιογράφος ρώτησε έναν από τους κερδισμένους, και δεύτερο στη σειρά προτίμησης (από άποψη κόμματος) των ψηφοφόρων :
 

- Τί θα κάνετε τώρα εσείς; Είδατε τι προειδοποίησε ο κ. Σόιμπλε, να σεβαστούμε τις υπογραφές μας. Λοιπόν, τι θα πάτε να πείτε σ΄ αυτούς της Τρόϊκα;

Σκέφθηκε για λίγο ο νικητής (δεύτερος, είπαμε, στη σειρά) και απάντησε :

- Θα πάμε και θα τους πούμε, είδατε τα αποτελέσματα, ο λαός μας αρνείται τα Μνημόνια, ελάτε να τα ξανακουβεντιάσουμε.

Βέβαια, ο κ. Σόιμπλε και οι περί αυτόν δεν είναι διατεθιμένοι να ξανακουβεντιάσουν. Οι υπογραφές έπεσαν, θα πουν, σεβαστείτε τις υπογραφές. Διαφορετικά χρεωκοπείτε, δανεικά λεφτά δεν υπάρχουν.

Με αυτά έμειναν σχεδόν ικανοποιημένοι οι υπόλοιποι αναλυτές. Από τους οποίους ουδείς σκέφθηκε το εξής απλό, που υποθέτουμε θα έκλεινε το στόμα του κ. Σόιμπλε και των ομοίων του.

- Ο λαός μας ψήφισε επειδή είναι αντίθετος με τα Μνημόνια, επειδή δεν τα έφαγε μαζί με τους κλέφτες - σαν εσάς - πολιτικούς των δυο κομμάτων. Εσείς, που δίνατε διαρκώς δάνεια σ΄ αυτούς (με επιτόκιο 1%) και τους συμβουλεύατε να μη κάθονται να φτιάχνουν λάστιχα αυτοκινήτων (Pirelli), υφάσματα (Πειραϊκή Πατραϊκή), πληντύρια, ψυγεία, κουζίνες (ΠΙΤΣΟΣ, ΙΖΟΛΑ), φάρμακα (ΧΡΩΠΕΙ, ΑDELCΟ) κλπ., εσείς λοιπόν, να πάτε να βρείτε αυτούς που έβαζαν τις υπογραφές και συνήπταν τα δάνεια. Από αυτούς να ζητήσετε το σεβασμό των υπογραφών τους, να τον ζητήσετε όμως και από τον εαυτό σας. Που δίνατε τα δάνεια για να αδειάζουν τα γερμανικά (και τα γαλλικά) ράφια των εργοστασίων σας φτιάχνοντας μια χώρα, τη δική μας, αντιπροσώπων. Δηλαδή, το πλέον αντιπαραγωγικό και παρασιτικό επάγγελμα που υπάρχει. Από αυτούς να ζητήσετε τα δανεικά και όχι υποβάλλοντας σε λιμοκτονία ένα ολόκληρο λαό. Αυτοί που έβαλαν τις υπογραφές σε ό,τι τους αναγκάσατε να υπογράψουν, δεν ήταν και δεν είναι οι ιδιοκτήτες της χώρας αυτής, που ζητάτε τώρα να την αγοράσετε για τα δανεικά που δώσατε. Ξέρατε μέχρι πότε να τα δίνετε με 1%. Και τώρα που τα νούμερα ήρθαν εκεί που είχατε προβλέψει, κλείσατε τη στρόφιγγα και ζητάτε να τα πάρετε όλα : Γη και ανθρώπους, μαζί κα τα δυο. Θέλετε να μας κάνετε σκλάβους, δούλους που θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί έως θανάτου. Αλλά αυτό κάναμε και πρώτα. Για ψίχουλα δουλεύαμε, νάχουμε μια καλή σύνταξη. Το πετύχαμε, και μας κατηγορείτε ότι οι συντάξεις μας είναι μεγαλύτερες από τις δικές σας. Δεν λέτε όμως τίποτα όταν ο Γερμανός δούλευε με τα τριπλάσια και τα τετραπλάσια του Έλληνα - ήταν μάλιστα σε μάρκα. Αυτοί ήταν οι νόμοι μας, να δουλεύουμε με τα λίγα, για να πάρουμε - αν ζήσουμε - μια καλή σύνταξη. Τώρα κι αυτό μας το παίρνετε. Ε, όχι, ως εδώ αδίστακτοι τοκογλύφοι, υπηρέτες του μαμωνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: