Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Η διαπόμπευση του πατριωτισμού και του εθνικού φρονήματος


 Δεν γνωρίζουμε αν η γαλήνη της οικογενείας Πλεύρη διαταράχθηκε έπειτα από τη μεταπήδηση του υιού Αθανασίου στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας. Η πολιτική είναι ένα μωσαϊκό από θέσεις, αντιθέσεις, και η τελική σύνθεση που κάθε φορά αποφασίζεται, είναι μάλλον αποσύνθεση και επίδείνωση της υπάρχουσας σύγχυσης. Αν αυτό έγινε και στην οικογένεια Πλεύρη μας είναι άγνωστο. Δεν το θεωρούμε πάντως πιθανό.

Είναι ατυχής η απόφαση αυτή του πατρός Πλεύρη. Το επόμενο βήμα της κίνησης αυτής θα είναι όπως αυτό που είδαμε με τον υιό Αθανάσιο. Στη ερχομένη εκλογική αναμέτρηση, όπου κατά πάσαν πιθανότητα ουδέν διαφορετικό της προηγουμένης θα προκύψει, θα δούμε τον κ. Πλεύρη και τον ηγήτορα του ψευδοπατριωτικού, κίβδηλου ορθοδόξου, και διασύροντος το εθνικό λαϊκό φρόνημα Συναγερμού, να καταφεύγουν στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας.

Με τα στελέχη του ΛΑΟΣ να έχουν ήδη εγκατασταθεί στο κόμμα του κ. Σαμαρά γίνεται αντιληπτό τι επιδιώκεται. Και τούτο δεν είναι άλλο από την εξαπάτηση όλων των πατριωτών - γνωστή συνταγή από τα παληά - που πήγαν και ψήφισαν το Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή. Η διαπόμπευση του πατριωτισμού και του εθνικού φρονήματος κατέστη εμφανής με την καταψήφιση (2,8%) του ΛΑΟΣ. Το κόμμα αυτό λειτούργησε σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης των απογοητευμένων, αλλά και οργισμένων, από τις πολιτικές του δικομματικού (ουσιαστικά μονοκομματικού τραπεζικού) κράτους. Τώρα, η αφυπνισθείσα συνείδηση θα δώσει ακόμη μικρότερα ποσοστά και στον κ. Καρατζαφέρη, και στον κ. Σαμαρά.

Υστερόγραφο
Απέφυγα σκόπιμα να γράψω τη λέξη εθνικοφροσύνη στον τίτλο του Θέματος. Έγραψα για εθνικό φρόνημα, διότι η αριστερή διανόηση και η δεξιά παρανόηση, φρόντισαν να την αχρηστεύσουν. Την διέσυραν σε απίστευτο βαθμό για λόγους ψηφοθηρικούς και μόνο. Το αποτέλεσμα ήταν η παραφροσύνη του πασοκισμού, που έκανε τις λέξεις να χάσουν το νόημά τους.

2 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

ΣΧΟΛΙΑ

(1)"ΔΕΙΤΕ ΒΡΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ (ο Καρατζαφέρης) ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΙ ΙΔΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ"

ΚΧ
Τα ακούσαμε, αλλά τον είδαμε να βάζει την υπογραφή του στα Μνημόνια. Και χάσαμε το μυαλό μας, κουφαθήκαμε και στραβωθήκαμε, έτσι ώστε να μην καταλαβαίνουμε τελικά ποιος είναι ο προβοκάτορας και ποιος δεν είναι. Το ίδιο πάθαμε και με τον μακαρίτη Χριστόδουλο. Μας ... λαοσύναξε για τις ταυτότητες, για την πατρίδα, για την Ορθοδοξία, σήκωσε λάβαρα του ΄21 και μετά όλα μπήκαν στο συρτάρι. Αυτό δεν λέγεται προβοκατόρικη πράξη, λέγεται πρακτοριλίκι. Πηγαίνω δηλαδή με τα νερά σου, για να σε πάω εκεί που μου έχουν πει και έχει συμφωνηθεί από τα αφεντικά. Κατάλαβες τώρα παπαγαλάκι μου;

"Ο τρόπος σου με χόρτασε και το ψωμί σου φάτο"

(2)ΚΑΛΟΣ Ο ΠΑΠΟΥΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΑΛΛΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΧΡΕΙΖΕΤΑΙ ...

ΚΧ
Αλλά ο τόπος χρειάζεται νουν και γνώση. Γνώση και γνώσεις μπορεί να διέθετε ο κ. Πλεύρης, αλλά αν είχε νουν, δεν θα αναμασούσε την τσίχλα του "ιουδαιοχριστιανισμού" : το τυρί που του έριξαν οι γνωστοί μας άλλοι και τον έπιασαν στη φάκα. Τι σχέση μπορεί να έχει ο ιουδαιοχριστιανισμός με την Χριστιανοσύνη ή χριστιανισμό; Και γράφω χριστιανισμό, αν ο τελευταός σημαίνει και εμφαίνει την εν Χριστώ αγάπη μας προς τον Υιό και Λόγο του Θεού; Ο ιουδαϊσμός είναι η θρησκεία, και ενδεχομένως η αγάπη, που έχουν οι Εβραίοι για το δικό τους θεό, όπως αυτοί τον καταλαβαίνουν, και δίνουν τη μαρτυρία τους γι΄ αυτόν. Έχει αυτό καμμιά σχέση με εμάς; Ομοιότητες υπάρχουν, όπως υπάρχουν μεταξύ πολλών άλλων. Υπάρχουν όμως τεράστιες, χαοτικές θα έλεγα, διαφορές, που αποκλείουν το ένα να συμπίπτει με το άλλο. Δεν ενώνουν οι ομοιότητες, η Αλήθεια ενώνει τους ανθρώπους, οι άνθρωποι όμως εξακολουθούν να θέτουν το ίδιο ερώτημα, που έθεσε ο Πιλάτος (: τι εστιν αλήθεια) μη γνωρίζοντας ότι στο ερώτημα απάντησε ο Ιησούς πριν τον ρωτήσει ο Πιλάτος : "Πας ο ων εκ της αληθείας ακούει μου της φωνής".

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

(3) "Σέβας στον σύγχρονο θεωρητικό του εθνικισμού Κώστα Πλεύρη.
Στην πράξη μόνο λίγο μας τα χαλάει"

ΚΧ
Εθνικισμός χωρίς Χριστό, είναι έθνος χωρίς πατρίδα, είναι αρχαιοελληνικός ή ρωμαϊκός μεγαλοϊδεατισμός, τον οποίο αντέγραψε ο Χίτλερ, ο Στάλιν, και τώρα τον εφαρμόζει η ελίτ του σιωνισμού, δηλαδή οι τοκογλύφοι τραπεζίτες. Όλα πήγαν κακήν κακώς και τώρα ζούμε την άνοδο του σιωνισμού. Η κατάρρευση δεν ήρθε ακόμη, άλλοι θα τη ζήσουν : "... και κατέβη η βροχή, και ήλθον οι ποταμοί και έπνευσαν οι άνεμοι και προσέκοψαν τη οικία εκείνη, και έπεσε, και ην η πτώσις αυτής μεγάλη".