Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η απειλή της ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

   «Η Ελλάδα πρέπει να έχει υπόψη της πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο πρόγραμμα εξυγίανσης εάν θέλει να παραμείνει στο ευρώ», σημείωσε το στέλεχος της ΕΚΤ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt. «Τυχόν απόρριψη του μνημονίου οδηγεί σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ» 

"καὶ ἀναβιβῶ ἐπὶ πᾶσαν κεφαλὴν φαλάκρωμα"
   Αυτά μας διεμήνυσε το φαλακρό κρανίο, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Γεργκ Άσμουσεν. Ώστε, έτσι, λοιπόν; Απόρριψη των μνημονίων θα μας έβγαζε από το ευρώ, ίσως και από και την ενωμένη Ευρώπη; Δεν μας λέει όμως ποιος μας έβαλε στο ευρώ. 
Μήπως ρωτήθηκαν οι λαοί της Ευρώπης αν θέλουν να έχουν το ενιαίο νόμισμα; Μήπως είπε κανείς εκ των εγχωρίων - ή άλλων υποψηφίων ψοφοδεών - επείγονται κι αυτοί να γίνουν οι λακέδες των Βρυξελών - ότι το ευρώ με τον χαμηλότοκο (1%) δανεισμό είχε και έχει στόχο τη μετατροπή των δανειζομένων σε αποικία; Η εθνική κυριαρχία και η ανεξαρτησία κάθε κράτους υπολείπονται έναντι του σεβασμού (σημ. χρειάζονται εισαγωγικά εδώ) προς τα οικονομικά δάνεια, τα οποία έντεχνα εισάγουν κάτι φαλακρά κρανία, όπως ο ανωτέρω εικονιζόμενος, και υποδουλώνουν τους ανυποψίαστους λαούς των ψηφοφόρων.
   Όμως οι εκλεκτοί του λαού, δεν σημαίνει ότι είναι ιδιοκτήτες της χώρας των ανά τεραετία ψηφοφόρων. Δεν σημαίνει ότι τους δίνεται η άδεια να ξεπουλήσουν την πατρίδα για τα δάνεια που πήραν και διασκόρπισαν. Οφείλουν να δώσουν λόγο και όχι να αρκούνται σε αφορισμούς του τύπου "μαζί τα φάγαμε". Ποιο είναι αυτό το "μαζί"; Ποια είναι αυτή η "μάζα" που ξεκοκκάλισε τα δανεικά; Όνομα δεν έχει;


   Όταν τέθηκε σε εφαρμογή ο σχεδιασμός του νέου imperium, γερμανογαλλικής έμπνευσης με το ευρώ, ένας πολιτικός της γηραιάς Αλβιόνος είχε πει : "Αυτό που κερδίσαμε με το τελευταίο Πόλεμο, δεν θα το χάσουμε με το ευρώ. Ό,τι δεν πέτυχε η ναζιστική Γερμανία, θέλει να το αποκτήσει τώρα". Δεν ήταν βλαξ, ούτε είναι τόσο αφελείς οι Άγγλοι οικονομολόγοι για να παραμείνουν εκτός νομισματικής ένωσης. 
Το imperium είχε τους δικούς του ανθρώπους, αυτούς τάιζε, αυτούς δάνειζε, αυτοί "τα έτρωγαν μαζί". Δεν τα έτρωγε ο ταλαίπωρος λαός των ψηφοφόρων, που βλέπει τώρα οι κόποι και οι μόχθοι μιας ολόκληρης ζωής να χάνονται. Η ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τους ανθρώπους της ενδιαφέρεται και αυτούς προσπαθεί να διασώσει με την απειλή που τώρα εκτοξεύει. Αν αρχίσουν οι έρευνες και οι έλεγχοι, θα αποκαλυφθεί πόση σαπίλα κρύβει "το βασίλειο της Δανιμαρκίας". Οι ένοχοι θα λογοδοτήσουν.


Αν είναι λοιπόν να φύγουμε από το ευρώ, ας φύγουμε έχοντας ψηλά το κεφάλι και πατώντας σε στέρεο έδαφος. Αυτό που αποκτήθηκε με αίμα, όχι με χρήματα δανείων, τα οποία ήξεραν να σκορπούν κάποιες φαλακρές κεφαλές σαν αυτή του κ. Γεργκ Άσμουσεν. Ας φύγουμε και με σεβασμό αντάξιο των προγόνων και πατέρων μας, όχι με σεβασμό προς το χρήμα, γνώρισμα του οποίου είναι να φτιάχνει προδότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: