Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Οι ευχές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας προς τους πιστούς Μουσουλμάνους

"Someone has to do the dirty job", η συνήθης πρακτική είναι πλέον άλλοι να κάνουν τη δουλειά άλλων.
"... επιθυμώ να απευθύνω ευχές εγκάρδιες και φιλάδελφες προς τους Μουσουλμάνους συμπολίτες μας στην ευλογημένη χώρα της Αιγύπτου και προς τους Μουσουλμάνους απανταχού του αραβικού κόσμου εκφράζοντας την ελπίδα το ήθος της αγάπης να πρυτανεύσει ως κοινή και απαραβίαστη συνισταμένη των λόγων και των έργων των ανθρώπων".

ΚΧ
Ταύτα, επ’ ευκαιρία της περατώσεως του ιερού μήνα του Ραμαζανίου και την εξ αγάπης και αμοιβαίου αλληλοσεβασμού υποχρέωση, που είχε ο πατριάρχης Αλεξανδρείας να απευθυνθεί (δι΄ ευχών) προς τους απανταχού πιστούς Μουσουλμάνους.

Μάλλον, δεν του έχει πει κανείς ότι ο σημερινός κόσμος καθοδηγείται και κατηχείται από αιρετικούς. Άρα και αλλοτρίους προς την εν Χριστώ Πίστη. Συνεπώς, ζούμε χρόνους παλαιοδιαθηκικούς, όπου ο θεός ήταν οργίλος, τιμωρός, και εξολοθρευτής όλων όσων δεν ακολουθούσαν τις εντολές που έδινε. Ακόμη και αυτών που εκείνος είχε διαλέξει να τον κάνουν γνωστό στους άλλους.

"Ουκ εξωλόθρευσαν τα έθνη, α είπε Κύριος αυτοίς" και τιμωρήθηκαν. Αλλά τι τους ζήτησε; Τον κτηνώδη και δαιμονιώδη άνθρωπο, που όλοι φέρουμε μέσα μας, θέλει να αφανίσουμε (νους αποστάς θεού ή κτηνώδης γίνεται ή δαιμονιώδης). Τέτοιοι ήταν αυτοί, κτηνώδεις και δαιμονιώδεις, για τους οποίους ζήτησε και ζητεί ο Κύριος τον αφανισμό. Τον αποστάτη νουν μας καλεί να εξολοθρέψουμε, όχι τα έθνη.

Το εφαρμόζουν, κατά τις παλαιοδιαθηκικές προσταγές όμως,  μεθοδικά πλέον οι εκλεκτοί συνεχιστές των εντολών του θεού τους (είναι οι σιωνιστές όπως και οι όμοιοι αντίπαλοι) όντας βέβαια και οι ίδιοι κτηνώδεις και δαιμονιώδεις.

Τι νόημα λοιπόν έχουν οι εγκάρδιες και φιλάδελφες ευχές προς τους Μουσουλμάνους; Οι οποίες προφανώς αλεκτί (: χωρίς να κατονομάζονται) πέμπονται και προς άλλους, σύμφωνα με τις εντολές του αγαπισμού και της σχεσιολογίας.

5 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Τα σχόλια από την ιστοσελίδα http://kostasxan.blogspot.gr/2012/08/blog-post_3812.html

Ανώνυμος19 Αυγούστου 2012 7:13 μ.μ.

Αλήθεια, εσύ πως κατάφερες και σύνδεσες τα ασύνδετα, είναι ένα θέμα που πρέπει να το ψάξουμε. Πες μου σε παρακαλώ ότι είσαι δωδεκαθεϊστής! Πες μου το να καταλάβω ο άνθρωπος το αίτιο και το αιτιατό. Πες μου να δω την φώτιση απο τους κεραυνούς του Δία και από τα όργια των Ολυμπίων με τους θνητούς. Εσύ, δηλαδή, βρίζοντας τον Πατριάρχη έλυσες το πρόβλημα; Μπράβο σου. Και εις ανώτερα

ΚΧ:
"Αλήθεια, εσύ πως κατάφερες και σύνδεσες τα ασύνδετα, είναι ένα θέμα που πρέπει να το ψάξουμε"

ΚΧ : Να το ψάξεις, να το ψάξεις, "ερευνάτε τας γραφάς" και δείξε μου τις βρισιές(sic) κατά του πατριάρχη. Για τα άλλα τι να σου πω; Ότι καμμιά φορά φτιάχνουμε φανουρόπιτα όταν δεν βρίσκουμε αυτό που ψάχνουμε;

Ένθετο
Κατά τους νεωστί πατριάρχες υπάρχουν τρείς μονοθεϊστικές θρησκείες, έχουν δηλαδή τον ίδιο θεό, αλλά "με διαφορετικές λατρευτικές εκφράσεις". Μια εξ αυτών των "εκφράσεων" μας παρουσιάζει η φωτογραφία που συνοδεύει το σχολιαζόμενο άρθρο. Αν είναι, ή δεν είναι, σχετικές οι ευχές του πατριάρχη θα μας το αποκαλύψει η έρευνα. Ενδεχομένως και ... η φανουρόπιτα!

Ανώνυμος20 Αυγούστου 2012 1:43 μ.μ.

Αγαπητέ, το πρόβλημα συνήθως έγκειται στην ερμηνεία. Και από ότι καταλαβαίνω, ερμηνεύεις τρώγοντας φανουρόπιτα

ΚΧ :
"Ώσπερ ουχ΄ όμοια πρόσωπα προσώποις, ούτως ουδέ αι διάνοιαι των ανθρώπων"

Άλλοι τρώνε φανουρόπιτα και άλλοι μόνο πίτα όταν ψάχνουν ή ερευνούν. Αυτό το διάβασες: "Τα εγκλήματα του Ισλάμ συνεχίζονται και τα αποσιωπούν... Γιατί άραγε;". Κατάλαβες φίλε τίποτα; "Γιατί άραγε;", διερωτάται ο συντάκτης του άρθρου. Μήπως θέλεις να σου στείλω ένα κομμάτι φανουρόπιτα; Τζάμπα είναι, διανέμεται δωρεάν.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Τα σχόλια από την ιστοσελίδα http://kostasxan.blogspot.gr/2012/08/blog-post_3812.html

Ανώνυμος20 Αυγούστου 2012 3:25 μ.μ.

"... Δηλαδή επειδή κάποιοι μουτζαχεντίν σφάζουν Χριστιανούς πρέπει να αφαιρέσουμε το δικαίωμα προσευχής σε φιλήσυχους μουσουλμάνους"

ΚΧ :
Φιλήσυχους μουσουλμάνους να τους πηγαίνουν και να τους σφάζουν σαν τα αρνιά για την πίστη τους δεν αναφέρουν τα βιβλία της ιστορίας. Δεν γνωρίζω τι θα κάνει μ΄ αυτό το θέμα η κα. Ρεπούση με την παρέα του ΕΛΙΑΜΕΠ παιδαγωγικύ ινστιτούτου. Η θρησκεία τους επιβλήθηκε δια πυράς και σιδήρου και όχι με το αίμα του μαρτυρίο τους επειδή πίστευαν εις "Χριστόν εσταυρωμένο". Φυσικά, δεν αποκλείω να υπάρχουν και "φιλήσυχοι μουσουλμάνοι".

Ο Μέγας και άγιος Κων/νος δεν επέβαλε βιαίως τον Χριστιανισμό, αναγνώρισε την εις Χριστόν πίστη με το διάταγμα των Μεδιολάνων και έκτοτε, όσοι χάνουν, έχαναν ή έχασαν, τα οικονομικά ωφέλη από τον ασκητικό τρόπο ζωής που εισηγείται αυτή η πίστη, επόμενο είναι να την καταδιώκουν. ΄Αλλοτε εμφανώς και συνηθέστερα, όπως σήμερα, λάθραίως. Ρίχνουν το βάρος στους φανατικούς και γενικεύοντας, αποδίδουν το φανατισμό στη θρησκεία. Ποιος όμως κάνει φανατική τη θρησκεία δεν μας το λένε. Ότι η Παλαιά Διαθήκη (μουσουλμανικής ή ιουδαϊκής κοπής) ερήμην της Καινής προάγει τον φανατισμό δεν το λένε. Ότι ο αιρετικός χριστιανισμός οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα σε παλαιοδιαθηκικές νοοτροπίες και συμπεριφορές, ούτε αυτό θα το ακούσεις ποτέ.

Φιλήσυχοι είμαστε όλοι, όταν όμως μια κάστα κυβερνά τον κόσμο και μας βάζει να τρωγόμαστε μεταξύ μας, επειδή ο θεός τους έχει δώσει εντολή να εξολοθρεύσουν τα έθνη και αυτοί την εφαρμόζουν για να μην πάθουν ό,τι έπαθαν στο παρελθόν, τότε τι περιμένεις; Τον φανατισμό αυτή η κάστα τον προωθεί, αφού η εντολή του θεού τους πρέπει να εκτελεστεί οπωσδήποτε. Έτσι, ο ένας τρώει τον άλλο και μένουν αυτοί χορτάτοι.

Ανώνυμος21 Αυγούστου 2012 6:16 π.μ.

Κυπριανὲ,γιατὶ διστὰζεις να ονομὰσεις αυτὴν την κὰστα

ΚΧ :
Την έχω ονομάσει. Αυτά που γράφω εδώ, είναι συνέχεια όσων γράφω εκεί. Τα "ασύνδετα" για κάποιον, που ψάχνει να βρει πώς συνδέονται τα εκεί με τα εδώ. Δεν βρίσκει σημεία επαφής "γιατί τα εγκλήματα του Ισλάμ συνεχίζονται και τα αποσιωπούν...;" και ο πατριάρχης στέλνει ευχές στους (φιλήσυχους!) Μουσουλμάνους. Οι καλοί καουμπόηδες πρέπει να μας δείξουν πρώτα τους κακούς Ινδιάνους, ώστε να είναι δικαιολογημένη στην κοινή γνώμη η σφαγή που τους ετοιμάζουν. Είπα να του στείλω φανουρόπιτα, να τον βοηθήσω στο ψάξιμο, αλλά δεν τη θέλει.
Ιδού τι γράφω και κρίνε αν διστάζω :

"Το εφαρμόζουν, κατά τις παλαιοδιαθηκικές προσταγές όμως, μεθοδικά πλέον οι εκλεκτοί συνεχιστές των εντολών του θεού τους (είναι οι σιωνιστές όπως και οι όμοιοι αντίπαλοι) όντας βέβαια και οι ίδιοι κτηνώδεις και δαιμονιώδεις"

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Προς άθεον

Η βαρβαρότητα και ο κίνδυνος του ισλάμ δεν κτυπά την πόρτα μας. Πού, τέτοιες ευγένειες; Μπήκε μέσα. Την πόρτα την άφησαν ανοικτή οι άθεοι, διότι έμαθαν (από ποιους, άραγε;) "τα γνωστά εγκλήματα των πρωτοχριστιανών, όπως η σφαγή που διέταξε ο Θεοδόσιος, το κάψιμο της Υπατίας, οι σφαγές των Ινδιάνων από τον Κορτέζ". Τους τάισαν με κάτι "σούπες" σαν αυτή, δικαίωσαν την αθεΐα, και τώρα βλέπουν τη βαρβαρότητα του ισλάμ να ανταγωνίζεται τη βαρβαρότητα της πολιτισμένης Δύσης. Της οποίας τον πολιτισμό έφτιαξε ένα διαφορετικό ισλάμ. Είχε πρόσημο τον Σταυρό και υποτίθεται πνεύμα άγιο, που άλλοτε εκπορευόταν από τον πατέρα και άλλοτε από τον υιό. Κάποτε όμως, και για μακρό διάστημα, πλακώθηκαν μεταξύ τους ο γυιός και ο πατέρας. Τα βρήκαν ύστερα, και τώρα βάζουν τους άλλους να πλακώνονται μεταξύ τους. Έξυπνη κίνηση, δεν λέω, αλλά το "πλάκωμα" μεταξύ γυιού και πατέρα θα σταματήσει, όταν ο ένας ξεκάνει τον άλλο. Ο πατέρας θα φάει το γυιό, δεν γίνεται διαφορετικά, και όλοι, άθεοι και μη, θα δοξάζουμε τη συμπαντική ενέργεια : Big bang(bank), μποζόνιο, την άνευ ύλης ύλη και ό,τι άλλο θέλεις.

Σημείωση
Ο Λαβουαζιέ, τότε με τη γαλλική επανάσταση, που διατύπωσε το νόμο της αφθαρσίας της ύλης (το είχαν πει προηγουμένως οι δικοί μας) καρατομήθηκε. Διότι δεν ήταν σύμφωνο με τις αρχές του Διαφωτισμού.

Ανώνυμος20 Αυγούστου 2012 11:30 π.μ

ΒΛΕΠΩ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΟ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΖΙΤΣ ΝΑ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ ΙΣΛΑΜ;

ΕΝΑΣ ΑΘΕΟΣ

ΚΧ :
Προφανώς, θα έχεις υπόψη σου τον πολιτισμό που μας προέκυψε μετά τον Διαφωτισμό. Αυτό όμως που δεν σου είπαν οι πολιτισμένοι, που δικάζουν Μιλόσεβιτς, Κάραζιτς, και άλλους που ξέρουμε αλλά δεν μας τους λένε, είναι πώς δίκασαν και τον Λαβουαζιέ. Μάθε λοιπόν τι έγινε και χάρισμά σου η Δύση και ο πολιτισμός της.

Από την βικιπαιδεία, λήμμα Αντουάν Λωράν Λαβουαζιέ :
"Η Γαλλική Επανάσταση έφερε το τέλος στη δράση και στη ζωή του Λαβουαζιέ. Ύστερα από καταγγελία του Μαρά, που όπως λέγεται είχε προσωπικούς λόγους να τον αντιπαθεί, κλείστηκε στη φυλακή με 27 άλλους εκμισθωτές φόρων ως συνωμότης. Η δίκη του ήταν σύντομη, και ο πρόεδρος του δικαστηρίου τον καταδίκασε σε θάνατο, προσθέτοντας μια φράση που έμεινε ιστορική: "η Δημοκρατία δεν έχει ανάγκη από επιστήμονες". Εκτελέστηκε (καρατομήθηκε) στη λαιμητόμο στις 8 Μαΐου του 1794."

Σήμερα η Δημοκρατία έχει ανάγκη από επιστήμονες. Έμαθε και λάθη ποια τόσο χοντρά δεν κάνει. Φτάνει, όμως, να μας λένε για "τα γνωστά εγκλήματα των πρωτοχριστιανών, τη σφαγή που διέταξε ο Θεοδόσιος, για το κάψιμο της Υπατίας, για τις σφαγές των Ινδιάνων από τον Κορτέζ" - δικά σου αυτά και δικό μου ότι ξέχασες αυτές των Αμερικανών - και απαραιτήτως για τον Δαρβίνο και το big bang(bank).
Οπότε, ας κλείσω κι εγώ το σχόλιό μου με αυτό : ΒΛΕΠΩ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΟ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Και από το ιστολόγιο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ http://thriskeftika.blogspot.gr/2012/08/blog-post_19.html

Γεώργιος Κιντσάκης είπε...

Τέλεια! Οι βολεμένοι Ορθόδοξοι της Ελλάδας κατακρίνουν τους Ορθοδόξους επισκόπους που ζουν -και οφείλουν να συνεχίσουν να ζουν- σε μία χώρα σε σαφώς μεταβατική κατάσταση με Κυβέρνηση μουσουλμανική και αποφασισμένη να εξοντώσει τις χριστιανικές της κοινότητες.

Είναι εντελώς διαφορετικό να συνεργάζεται κανείς με τους αιρετικούς στις Δυτικές χώρες -ιδίως στις ΗΠΑ, όπου ο χριστιανισμός παίζει ακόμη το δημόσιο ρόλο του-, εντελώς διαφορετικό να το κάνει αυτό στις αραβικές χώρες -φανταστείτε να βγει ένας επίσκοπος και να πει ότι ο Μωάμεθ είναι απατεώνας, θα τον λυντσάρουν- και εντελώς μα εντελώς διαφορετικό να είναι οικουμενιστής ένας Έλληνας Ορθόδοξος της Ελλάδος. Κι όσοι έχουν αντίθετη άποψη, δεν έχουν παρά να ταξιδέψουν σε μία μουσουλμανική χώρα και να εκφραστούν στους τόνους που εκφράζονται και τώρα. Έτσι θα αποκτούσαμε νέους άγιους μάρτυρες ή νέους αποστάτες...

ΚΧ :
"- φανταστείτε να βγει ένας επίσκοπος και να πει ότι ο Μωάμεθ είναι απατεώνας, θα τον λυντσάρουν -"

Καλό είναι να αποφεύγονται οι υπερβολές. Κανείς δεν υποστήριξε κάτι τέτοιο. Εκείνο που ελέχθη είναι ότι ουδείς των πατέρων απηύθυνε ποτέ το "δι΄ ευχών" σε αλλόθρησκους ή αιρετικούς. Δεν υπήρχε κανείς λόγος να κάνει αυτή την κίνηση ο πατριάρχης.

Όσο για το "εντελώς μα εντελώς διαφορετικό να είναι οικουμενιστής ένας Έλληνας Ορθόδοξος (εντός) της Ελλάδος", δεν μπορώ να πω ότι βλέπω να υπάρχει καμια διαφορα με τους εκτός Ελλάδος οικουμενιστές. Οι οποίοι εντός μας έχουν "καπακώσει" στην κυριολεξία και ακολουθούν αυτό που γίνεται εκεί όπου διαβιούν οι εκτός, δηλαδή στη Δύση. Κανείς δεν δίνει σημασία σε όσους αντιδρούν για την ακολουθουμένη τακτική. Οι διορισμένοι ταγοί εκτελούν τις σιωνιστικές άρητες οδηγίες. Όποιος δεν συμμορφώνεται τον καθαιρούν, τον υποβιβάζουν στις τάξεις των Μοναχών, και τον κλείνουν σε ένα δωμάτιο (περίπτωση Ειρηναίου Ιεροσολύμων).

Η αντίθετη άποψη που έχουμε, δεν μας παρακινεί να πάμε στις μουσουλμανικές χώρες και να λέμε αυτά τα πράγματα. Στις χώρες τις Δύσης απευθυνόμαστε, όπου διαβιούν Ορθόδοξοι και κατηχούνται από αναξίους ποιμένες. Αυτοί είναι οι αποδέκτες των γραπτών ή προφορικών λόγων μας, επειδή δεν τολμούν να αρθρώσουν Ορθόδοξο λόγο και έγιναν το ιερό δεκανίκι της διπλωματίας.

Μάρτυρες δεν θέλουμε να γίνουμε με το ζόρι, όμως μαρτυρία αληθείας είναι υποχρέωσή μας να δίνουμε. Αν αυτό ενοχλεί τη διαχρονική υποκρισία, γνωρίζουμε ότι αυτή δεν είναι πλέον αφελής. Τη δουλειά τη δική της την αναθέτει σε άλλους και αυτοί δεν είναι "νέοι αποστάτες" (sic). Είναι παλαιοί, όχι κατ΄ ανάγκη αποστάτες, και γνωρίζει πολύ καλά πώς να μας αντιμετωπίσει.

Και κάτι ακόμη, που το γράφω εδώ. Η συνεργασία μας με αλλοθρήσκους και αιρετικούς, οι κοινωνικές σχέσεις, για να το γράψουμε με τη γλώσσα των σχεσιολόγων, δεν μπορεί ποτέ να είναι υπεράνω της συνεργασίας μας με τον άγιο Τριαδικό Θεό. Δεν μπορεί να την υποκαθιστά, ούτε επιτρέπεται να εκπίπτει προς όφελος των σχέσεων. Και το κυριότερο, να θεωρείται ισότιμη της συνεργασίας που έχουν οι αλλόθρησκοι και οι αιρετικοί με τον θεό που αυτοί έχουν εις την κεφαλήν τους.

Οι σχεσιολόγοι καλά θα κάνουν να καθήσουν στα αυγά τους και να καταλάβουν την πλάνη τους

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Διόρθωση από κχ : ὥσπερ οὐκ ὅμοια πρόσωπα προσώποις, οὕτως οὐδὲ αἱ διάνοιαι τῶν ἀνθρώπων.