Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Οι σύμβουλοι, ο τόπος και ο λαός

Αυτοί είναι οι "σύμβουλοι" των Δυτικών ή άλλοι τους συμβουλεύουν;
Το σχόλιο που θα διαβάσετε γράφτηκε με αφορμή ένα άρθρο. Διερωτάται ο αρθρογράφος, αν οι Ισραηλινοί Βενιαμίν Νετανιάχου και Εχούντ Μπαράκ, θέτουν τελεσίγραφο στους Αμερικανούς ως τις 25 Σεπτεμβρίου για την επίθεση που σχεδιάζουν κατά του Ιράν. Θέλουν να εξασφαλίσουν τη δέσμευση, ότι θα τους υποστηρίξουν. Η οποία, λέμε εμείς, είναι δεδομένη.(*)

Το σχόλιο είναι κατ΄ ανάγκη σύντομο και περιεκτικό, ζητώ δε την κατανόηση του αναγνώστη. Δεν καταθέτω ιστορική διατριβή, απλά μόνο σχολιάζω αυτά που διαβάζω. Αν ο αναγνώστης έχει την περιέργεια να μάθει τι γράφει ο αρθρογράφος ιδού ο σύνδεσμος : http://kostasxan.blogspot.gr/2012/08/25_30.html  και ιδού το σχόλιο :

"άλλ' οὐ διὰ τὸν τόπον τὸ ἔθνος, ἀλλὰ διὰ τὸ ἔθνος τὸν τόπον ὁ Κύριος ἐξελέξατο"
Δεν επιλέγει ο τόπος τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος (Κύριος) τον τόπο. Ή διαφορετικά,
Ο τόπος δεν αγιάζει τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος αγιάζει τον τόπο

Κάποτε παλιά, πολύ παλιά, όταν ο Φαραωνικός, ας πούμε, "σύμβουλος" Μωυσής και οι άλλοι, κατάλαβαν τι βρόμικο παιγχνίδι έστηνε το ιερατείο με το λαό, πόσο ενέπαιζε τον Θεό, είπε ότι φεύγει. Ήθελε μαζί με το λαό του να πάνε να τιμήσουν το Θεό τους. Όχι αυτόν που τιμούσε με το κακόγουστο θέατρο της ψευτιάς το ιερατείο του Φαραώ.

Μετά από τις γνωστές πληγές το ιερατείο τους άφησε, τους κυνήγησε, άνοιξε όμως η θάλασσα και κατάπιε τους διώκτες.

Ύστερα ήταν οι Βαβυλώνιοι. Οι αιχμάλωτοι (πάλι) σύμβουλοι - παραλείπω τα εισαγωγικά - δεν περνούσαν καλά και το είπαν στον Μεγάλο αφέντη τους : Μανέ, Θέκελ, Φάρες (ζυγίστηκες, μετρήθηκες, βρέθηκες λειψός).

Και ήρθε η σειρά των Περσών. Με αυτούς οι σύμβουλοι τα πήγαιναν μια χαρά. Έκτισαν και το ναό τους.Υπερδύναμη οι Πέρσες και αποφάσισαν να μεγαλώσουν την αυτοκρατορία τους. Οι σύμβουλοι δεν ξέρουμε τι ρόλο έπαιζαν. Ξέρουμε όμως ότι υπήρξαν επαφές με τους Λακεδαιμονίους. Έπειτα υποδέχθηκαν μετά χαράς (και με ευλογίες) τον Μακεδόνα Αλέξανδρο.

"Τα γύρισαν" όμως με τους επιγόνους του και έσπευσαν να καλέσουν τους Ρωμαίους. Ετούτη ήταν και η τελευταία φορά, όπου οι σύμβουλοι (πάντα των άλλων) απέτυχαν οικτρά. Λαός και σύμβουλοι αφανίστηκαν, ο τόπος ισοπεδώθηκε.

Και φτάνουμε με άλμα - υποχρεωτικό για να μη γράφουμε πολλά - στο σήμερα. Οι σύμβουλοι και πάλι παρόντες, μάλιστα στον τόπο τους,  παρέα με την υπερδύναμη και τα όπλα που αφανίζουν σε κλάσμα δευτερολέπτου μερικά εκατομμύρια ανθρώπων.

Τι λέτε ότι θα γίνει; Νετανιάχου και Μπαράκ αισθάνονται πλέον ασφαλείς; Δεν θυμούνται τη θάλασσα που άνοιξε πνίγοντας τους Αιγυπτίους ή μήπως ήταν κι αυτό παραμυθάκι, σαν εκείνα που έλεγε στον κόσμο το ιερατείο των Φαραώ;

Αυτό, μάλλον, είναι το πιστεύω τους. Γι΄ αυτό επ΄ ουδενί δέχονατι ότι ο τόπος τους είναι ιερός, επειδή εκεί μαρτύρησε η ενυπόστατη Αλήθεια από κάποιους αδίστακτους ψεύτες και υποκριτές.

(*) Ο νεότερος Μπούς, τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, είχε δηλώσει : Όποιος υποστηρίζει το Ισραήλ, τον ευλογεί ο θεός. Και φτιάχνει όπλα μαζικής καταστροφής, συμπληρώνουμε εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: