Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ο πολιτικός αναλυτής της Χρυσής Αυγής

Εντάξει, πιάσαμε το υπονοούμενο, πιάσαμε και τη δημοκρατία που όλος ο κόσμος περιμένει από εμάς. Την έχει αλλά δεν είναι η δική μας. Ούτε θα τους την δώσουμε
Πολιτικός αναλυτής ανέλυε τη Χρυσή Αυγή (ενίοτε ΧΑ) "με τα δικά της λόγια" και έγραφε

"Ίσως πραγματικά να έφτασε η ώρα να αναθεωρήσουμε το κατά πόσο το δημοκρατικό πολίτευμα λειτουργεί υπέρ ή κατά των συμφερόντων του Έθνους και της Πατρίδας!" (από ανακοίνωση της) Φυσικά, δεν το κρύβει πως το όραμα της είναι η δικτατορία. Στην πραγματικότητα, στη θέση του σημερινού ολιγαρχικού κοινοβουλευτισμού, προτείνει ένα ακόμα χειρότερο ολιγαρχικό σύστημα: Να μην έχεις τις στοιχειώδεις πολιτικές ελευθερίες - μανδύα του σημερινού καθεστώς των τραπεζιτών

Αυτά μας λέει ο αναλυτής και συνεχίζει παρακάτω με τα δικά του τώρα λόγια :
.
Στο "πειραματόζωο", που λέγεται Ελλάδα εφαρμόζονται οι νέες πολιτικές της ολιγαρχίας, δοκιμάζονται οι αντοχές και οι ικανότητες ενός λαού, και τα συμπεράσματα εφαρμόζονται σταδιακά, στις υπόλοιπες χώρες (αυτό ήδη συμβαίνει). "Ολοκληρωτισμός (με ή χωρίς κοινοβουλευτικό μανδύα) ή Δημοκρατία", είναι το δίλημμα, στο οποίο καλούμαστε να απαντήσουμε, ως έλληνες άνθρωποι. Και όλος ο πλανήτης περιμένει και προσδοκά από μας να δώσουμε την πανάρχαια ελληνική λύση της Δημοκρατίας: Ένα πολίτευμα, όπου ο λαός θα ψηφίζει τους νόμους του. Σε μας έλαχε ο κλήρος και όχι τυχαία.

Και το σχόλιο :
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, το πρόβλημα είναι αν θα μας επιβληθεί η παγκόσμια νεα τάξη με τη ΧΑ ή με τη χρεωκοπημένη δημοκρατία του μαζί τα φάγαμε; Εμείς στη δουλειά, οι άλλοι στο "δούλεμα", για να είμαστε συνεπείς στο κοινό φαγοπότι με τον Πάγκαλο.

Αυτό καλείται να λύσει ο πολιτικός αναλυτής ή μήπως έχει κατά νου κάποιου είδους άλλη δημοκρτατία, που ακόμη δεν είδαμε και περιμένει ο κόσμος από εμάς να τη δει; Και ποια είναι αυτή;

Μιλάνε - μεταξύ άλλων είναι και μερικοί μνημονευτές του Μακρυγιάννη - επειδή, φαίνεται, δεν τους ενθουσιάζει το ναΐφ, αν το επιτρέπει η λέξη, παρουσιαστικό των εισελθόντων νέων βουλευτών της ΧΑ. Συνήθισαν το δήθεν ανεπιτήδευτο ζιβάγκο ή το επιτηδευμένο υφάκι των ψαλιδόκολων. Δεν τους αρέσει το στιλ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Ας τους συστήσουν λοιπόν να πάρουν κι από έναν image maker, αλλά δεν ξέρω τι θα τους έλεγε ο Μακρυγιάννης.

Μας θυμίζουν τι ναζιστικό, τι φασιστικό, τι αντιχριστιανικό έχουν κατά καιρους γράψει ή δείξει στα περιοδικά τους οι χρυσαυγίτες, αλλά δεν μας λένε και από την άλλη τι είχαμε, τι μας έδειχναν, τι έγραφαν οι υποσχόμενοι τώρα μια νέα (άπό τη νέα) δημοκρατία. Λιβάνιζαν την επίφαση μιας δημοκρατίας σάπιας - αφήνουμε τα υπόλοιπα για λόγους συντομίας - την οποία κατηύθυνε η ονοματοκρατία : Ποιος έφερε όνομα διατελέσαντος πρωθυουργού ή ποιος το είχε αλλάξει για να συνάδει με προαπελθόντα και ενδόξως τελευτήσαντα.Οι κονδυλοφόροι της δημοκρατίας δεν έπαυαν ποτέ να την κολακεύουν, τώρα όμως τα έχουν χαμένα. Στέγνωσε το μελάνι, ακριβό και το λιβάνι, λεφτά δεν υπάρχουν. Αυτά θα τα βρει ο κύριος Τσίπρας και οι κονδυλοφόροι το πήραν είδηση.

Εδώ που βρισκόμαστε, διλήμματα τύπου νεοταξική χρυσή αυγή ή δημοκρατία άλλου είδους είναι ψεύτικα, είναι υποβόλιμα και παραπλανητικά, με σκοπό να αλιεύσουν τους μόνιμα εξαπατημένους ψηφοφόρους. Νεοταξική είναι η δημοκρατία (άλλου είδους) που μας υπόσχονται και καλά θα κάνουν (θα κάνουμε) να καθήσουν (καθήσουμε) σε ένα τραπέζι να τα βρούν (βρούμε). Φυσικά, δεν εννοώ σαν το τρίδυμο Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης, της τρόϊκα, ούτε και τα υπόλοιπα "γρανάζια" του σακάτικου κοινοβουλευτισμού. Την πολυδύναμη Ελλάδα μας να σκεφθούμε και ο Πλάστης φώτιση και δύναμη θα μας στείλει. Αλήθειες που πονάνε θέλουμε να ακούμε και η Χρυσή Αυγή ως εδώ τα πάει καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: