Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Η "μητέρα Σιών", παραλειπόμενο της συνέντευξης του κ. Σιμόν Πέρες

Ακούσαμε και διαβάσαμε στη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, σε δημοσιογράφο του τηλεδιαύλου Mega, τα ακόλουθα : 

 "... το Ιράν απειλεί το Ισραήλ με καταστροφή. Και όχι μόνο αυτό. Το Ιράν έχει αυτοκρατορικές φιλοδοξίες. Θέλει να γίνει ο ηγεμόνας της Μέσης Ανατολής. Η Μέση Ανατολή αποτελείται κυρίως από Άραβες, όχι Μουσουλμάνους. Το Ιράν, όμως, θέλει η δική του εκδοχή του Ισλάμ να κυριαρχήσει στη Μέση Ανατολή. Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο τον 21ο αιώνα που να θέλει να γίνει αυτοκρατορία. Υπάρχει μόνο μια."

Επ΄ αυτών έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής, τα οποία ευσχήμως αποσιωπά ο κύριος Πρόεδρος :

Δεν μας τα λέει καλά ο κ. Σιμόν Πέρες. "Μαμά υπάρχει μόνο μία" και αυτή η μαμά ονομάζεται Σιωνισμός. Αν το Ιράν έχει αυτοκρατορικές φιλοδοξίες στο χώρο της Μέσης Ανατολής, το Ισραήλ βλέπει ακόμη μακρύτερα. Έχει παγκόσμιες αυτοκρατορικές βλέψεις και περί αυτού (Ισραήλ) και αυτών (φιλοδοξιών) φροντίζει η "μαμά", που φέρει το όνομα της Σιών. Έδρα της η Αμερική και οι εγχώριοι ευρωπαίοι εταίροι ("εταίρε εφ΄ ω πάρει"  Μτ. κς΄ 50).

Πολύ πιθανό αυτές οι ενδόμυχες διαθέσεις να υπήρξαν και στην αρχαιότητα, όταν ο υπόδουλος και κατακτημένος από τους αλλοφύλους λαός του Ισραήλ καθόταν "επί των ποταμών Βαβυλώνος" και έγραφε ψαλμούς για την Ιερουσαλήμ. Οι Πέρσες τους ελευθέρωσαν και μας είναι άγνωστο, αν συνέβαλαν στα αυτοκρατορικά σχέδια των Περσών να επεκταθούν προς Δυσμάς. Πάντως, βέβαιο είναι ότι σήμερα η "μητέρα Σιών" εκτρέφει τον νουν κάποιων νέων επίδοξων κοσμοκρατόρων και ένας από αυτούς, είναι ο διορισμένος πρόεδρος Σιμόν Πέρες. Αν οι φιλοδοξίες του Ιράν περιορίζονται μόνο στη γειτονιά της Μέσης Ανατολής, αυτές του κυρίου Πέρες και της συντροφιάς του είναι πολύ περισσότερο απλωμένες. Αγκαλιάζουν όλη την υφήλιο και είναι έτοιμες να πνίξουν όποιον (ή όποιους) διαφωνεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: