Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Επί των κειμένων της Μεγάλης πανορθόδοξης συνόδου



Δόθηκαν στη δημοσιότητα και σχολιάζονται μερικά των κειμένων της  Μεγάλης και αγίας πανορθόδοξης συνόδου. Θα γίνει στην Κρήτη τον προσεχή Ιούνιο. Ούτε ο τίτλος  ούτε τα άρθρα των κειμένων - πόσο δε μάλλον το περιεχόμενο αυτών - δεν δικαιολογούν το όνομα (Μεγάλη και αγία) ή ακόμη και τη σύγκληση, αυτής της συνόδου.

https://drive.google.com/file/d/0B10nRQ2KXoC_dmktaTFlcGNiSmZZN1FHcVItdV9VVkdHVXZZ/view?usp=sharing

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://orthodox-voice.blogspot.gr/2016/02/blog-post_89.html
γιατρέ,χαίρετε εν Κυρίω.
μήπως μπορείτε να αποκρυπτογραφήσετε την δεύτερην παράγραφον,διότι ή είμαι ιδιώτης(idiot),ή σκαπούλιανος(λέξη που άκουσα από τον υιόν μου).
ευχαριστώ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αν πρόκειται περί αυτού : "Ούτε ο τίτλος ούτε τα άρθρα των κειμένων - πόσο δε μάλλον το περιεχόμενο αυτών - δεν δικαιολογούν το όνομα (Μεγάλη και αγία) ή ακόμη και τη σύγκληση, αυτής της συνόδου", τότε, με δυο λόγια, η σύνοδος αυτή είναι ληστρική - έστω και πανορθόδοξη.

Ευχαριστώ για την επίσκεψη και το σχόλιο.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Καθυστερημένα πρόσεξα τον δεσμό, που συνοδεύει το ερώτημά σου. Είναι συνεπώς λάθος η προηγούμενη απάντηση που έδωσα.

Με ρωτάς για την Ανακοίνωση της "ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ", η οποία προτρέπει τους ψηφοφόρους της να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση (: Προπύλαια, 7/2/2016, για την κάρτα του πολίτη) υπό την προϋπόθεση ότι οι οργανωτικοί φορείς αυτής της συγκέντρωσης δεν είναι πρόσωπα, που έχουν βλασφημήσει την Εκκλησία και τα Μυστήριά της, αλλά και τους νέους αγίους Πορφύριο και Παΐσιο.

Τι να απαντήσω ; Ότι οι άνθρωποι της "ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ" δεν ξέρουν τι τους γίνεται ; Πράγματι, δεν ξέρουν. Δεν θεωρούν βλασφημία κατά της Εκκλησίας και των Μυστηρίων της, την επιβολή του νέου εορτολογίου από ένα υπηρέτη της Μασονίας και όργανο της πολιτικής ραδιουργίας, και θεωρούν έγκυρη την αγιοκατάταξη των Πορφυρίου και Παϊσίου από τους συνεχιστές του έργου Μεταξάκη.

Η πολιτική πάντων δεσπόζει, δεσπόζει δε και του πολιτικού φορέα που φέρει τον τίτλο "κοινωνία". Συντροφιά λοιπόν με την ουνία και από κοντά η μασονία !

Η κάρτα του πολίτη θα τους είναι χρήσιμη, αν τυχόν κατακτήσουν τα πολιτικά έδρανα. Εδώ τα κατάφερε ο Λεβέντης και αυτοί δεν θα τα καταφέρουν ; Με την κάρτα του πολίτη θα ξέρουν ποιοι φορείς και πρόσωπα βλαστημούν κατά της εκκλησίας και των μυστηρίων της και ποιοι, ακόμη, δεν κάνουν το σταυρό τους, όταν ασπάζονται και προσκυνούν τους νεοαγίους Πορφύριο και Παΐσιο.

theologos είπε...

Γιατρέ μου, πολύ θα εκτιμούσα ένα σχόλιό σας για τη συστηματική διαστρέβλωση (και) της ηθικής διδασκαλίας της πίστης μας (τελικά τι είναι αμαρτία) από σύγχρονους ιερείς και θεολόγους. Αφορμή η τελευταία (αλλά κι άλλες) συνέντευξη του κ.Φιλόθεου Φάρου στο amen.gr https://www.youtube.com/watch?v=7bvz-OAq350.
Ειδικά τον άγιο Συμεών το νέο Θεολόγο των έχουν κατασυκοφαντήσει (ο "Φάρος" τον κατατάσσει στους αρσενοκοίτες, ο Σταμούλης τον διαστρέφει εντελώς με το κατ' επιλογήν υποχρεωτικό του μάθημα στη θεολογική σχολή που φέρει τον τίτλο «Και δάκτυλον μου Χριστόν και βάλανον». Ιερότητα και ερωτικότητα του σώματος στην ορθόδοξη παράδοση). Γιατί δε μιλάει κανείς; Ποιος θα αποκαταστήσει στη συνείδηση των αμελών χριστιανών το όνομα, την πνευματικότητα και τη χάρη ενός κορυφαίου Θεολόγου και Αγίου;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Για τον theologos, 3 Φεβρουαρίου 2016 - 1:47 π.μ.

http://kyprianoscy.blogspot.gr/2016/02/blog-post_4.html