Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ψευδής ερμαφροδιτισμός και τηλεοπτική σκανδαλοθηρία



Δημοσιεύτηκε στις 10 Φεβ 2016

 Με αφορμή τηλεοπτική εκπομπή (Τατιάνα), ως συνήθως, ανερυθρίαστης δημοσιογραφικής άγνοιας και παραπληροφόρησης. Ως ψευδής ερμαφροδιτισμός ορίζεται η παθολογική γενετική εκτροπή (συγγενής), όπου το άτομο φέρει - κατά τον γονότυπο - δυο Χ και ένα Υ χρωμόσωμα (ΧΧΥ). Φυσιολογικά, το μεν άρρεν έμβρυο έχει ένα Χ και ένα Υ χρωμόσωμα (ΧΥ) το δε θήλυ δυο Χ (ΧΧ). Στον ψευδή ερμαφροδιτισμό, λόγω υπερίσχυσης των δυο ΧΧ χρωμοσωμάτων, το Υ υστερεί και τα άτομα αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται θεραπευτικά - και υποστηρικτικά μέσω ψυχοθεραπείας - ως θήλεα κατά την όψιμη νηπιακή και παιδική ηλικία. Αργότερα, κατά την ήβη, θα ακολουθήσει η φαρμακευτική αγωγή με ορμόνες θήλεος και εν καιρώ πλαστική αποκατάσταση κόλπου και μήτρας, ανάλογα με την περίπτωση.

Βλέπε Σχόλια
και  http://kyprianoscy2.blogspot.gr/2016/01/blog-post_2.html

10 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Τα σχόλια από το ιστολόγιο "Ομάδα Εκπαιδευτικών ο Παιδαγωγός"

Επειδή το θέμα αυτό (σημ. στην ιατρική ορολογία λέγεται ψευδής ερμαφροδιτισμός) απαιτεί ιατρικές γνώσεις, περιορίζομαι να σας πω ότι όλοι οι ψευδείς ερμαφρόδιτοι, που σήμερα ονομάζονται τρανσέξουαλ, είναι χρωματοσωμικά (σημ. φυλογενετικά) θήλεις. Ο τύπος χρωματοσωμάτων (σημ. γονότυπος) που έχουν είναι ΧΧΥ, έναντι ΧΥ του άρρενος και ΧΧ του θήλεος. Κατά συνέπεια, η περίπτωση αυτή δεν πρέπει να σας ξενίζει. Αυτό που έγινε με την Έφη, ήταν μια διορθωτική επέμβαση (σημ. πλαστική κόλπου) καθώς επίσης και χορήγηση ορμονών θήλεος, προκειμένου να κατασταλεί η επίδραση των ορμονών του άρρενος, τις οποίες χρωματοσωμικά - εννοώ φυλογενετικά - φέρει η γυναίκα αυτή λόγω ύπαρξης στον γονότυπο του Υ (ανδρικού) χρωματοσώματος. Έγραψα ότι ο γονότυπος αυτών των ανθρώπων είναι ΧΧΥ.

Οι ψευδείς ερμαφρόδιτοι με κατάλληλη θεραπευτική αγωγή και διορθωτική επέμβαση αποκτούν το φύλο του θήλεος, που έχουν, και δεν μπαίνω στις λεπτομέρειες εκείνες, που αποκαλύπτουν ότι κανείς από αυτούς, με οποιαδήποτε πλαστική επέμβαση κι αν κάνει, δεν μπορεί ποτέ να γίνει άνδρας με τα χαρακτηριστικά ανατομικά γεννητικά όργανα του άρρενος.

Επιφυλάσσομαι να δώσω πλήρη στοιχεία στην ιστοσελίδα με το όνομά μου.

Συνεχίζω

Είναι απίστευτα τα ψεύδη και η συστηματική παραπλάνηση του κοινού, που περιμένει κάτι να μάθει, κάτι να διαβάσει, για το ζήτημα αυτό. Διότι εδώ προέχει το επιστημονικό (σε εισαγωγικά) θαύμα ! Να βλέπουμε έναν άνδρα γκαστρωμένο. Είχε φιλοξενήσει σε παλαιότερη εκπομπή της, η απαίδευτη και αγράμματη δημοσιογράφος κα. Τατιάνα, ένα ζευγάρι θήλεος ομοφυλοφιλικού τύπου, όπου η μία, δηλαδή ο ένας, ήταν άνδρας (συμπληρώστε εσείς τα θαυμαστικά, τις παρενθέσεις, τα εισαγωγικά).

Δεν ήξερε, είναι βέβαιο, αλλά γιατί δεν ρώταγε κάποιον να της ανοίξει τα μάτια. Να της πει ότι ο γκαστρωμένος αρσενικός, ήταν άνδρας (κι εδώ εισαγωγικά) κατόπιν λήψεως ανδρικών ορμονών. Αλλά δεν ήταν. Έγινε φαινομενικά - ή κατά τον φαινότυπο, μιλώντας ιατρικά - και όταν οι θαυματοποιοί (κι εδώ πάλι εισαγωγικά) γιατροί (ντρέπομαι να λέγομαι γιατρός) αποφάσισαν να μας δείξουν ένα γκαστρωμένο άνδρα, άρχισαν να του δίνουν θηλυκές ορμόνες. Αυτές που έπρεπε να είχε πάρει για να γίνει γυναίκα. Στη συνέχεια, του εμφύτευσαν στη μήτρα με τον σωλήνα ένα γονιμοποιημένο ωάριο (εξωσωματική γονιμοποίηση) και έμειναν όλοι με το στόμα ανοιχτό ! Θαύμα, θαύμα, ανέκραξαν ! Ένας γκαστρωμένος άνδρας! Κανείς δεν ήξερε ότι ήταν ένας ψευδής ερμαφρόδιτος με ΧΧΥ γονότυπο. Δηλαδή, ότι ήταν γυναίκα.

Επαναλαμβάνω, οι ψευδείς ερμαφρόδιτοι είναι γονοτυπικώς θήλεις και πρέπει να ακολουθούν την ενδεδειγμένη αγωγή. Παράλληλα, μπορεί να χρειαστεί και διορθωτική επέμβαση κόλπου ή μήτρας. Ανδρικά ανατομικά και αναπαραγωγικά όργανα δεν αποκτώνται επ΄ ουδενί.

Αυτή είναι η σημερινή ιατρική και μην ξεχνάμε το άλλο (εισαγωγικά) θαύμα με τις μεταμοσχεύσεις.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

- Ανώνυμος
Δηλαδή όλες οι τραβεστί είναι θήλεις;
Παρατηρήσατε ότι όλες εκδίδονται;
Δεν σας πέρασε η σκέψη ότι εσκεμμένα κάνουν την εγχείρηση για αυτό το λόγο; Γιατί ως 'γυναίκες' που εκδίδονται έχουν πάντα πελατεία;

Απάντηση κχ
Αν η αντιμετώπιση αυτής της φυλογενετικής και ανατομικής ανωμαλίας είχε γίνει έγκαιρα, θέλω να πω, είχαν δοθεί εκ μέρους των γιατρών οι σωστές οδηγίες, τις οποίες οι γονείς όφειλαν να ακολουθήσουν (σημ. οι ιατρικές οδηγίες δίνονται από τη νηπιακή ηλικία) δεν θα υπήρχε η όντως τραγική κατάληξη των λεγόμενων "¨τραβεστί".

- Ο χρήστης Παναγιώτης Μακρής άφησε ένα νέο σχόλιο στην ανάρτηση
Αδελφέ Κυπριανέ το θέμα δεν είναι τόσο απλό.
1. Για την εν λόγο περίπτωση δεn γνωρίζουμε αν ισχύουν αυτά που γράφεις. Στο βίντεο δεν γίνεται λόγος ότι ο κύριος αυτός είχε κάποιο πρόβλημα (ορμονικό-γενετικό).
2. Γράφεις για τους ψευδείς ερμαφρόδιτους ότι έχουν χρωμοσώματα ΧΧΥ. Δεν έχω γνώση του θέματος, καθώς ιατρός δεν είμαι, αλλά απ'την στιγμή που με ορμόνες θήλεος διορθώνεται το πρόβλημα, δεν θα μπορούσε να διορθωθεί και με ορμόνες αρρένος;
3. Βάση της λογικής σου σε ποιες περιπτώσεις έχουμε διόρθωση φύλου και σε ποιες αλλαγή

1. Ερώτηση : " ... αλλά απ'την στιγμή που με ορμόνες θήλεος διορθώνεται το πρόβλημα, δεν θα μπορούσε να διορθωθεί και με ορμόνες αρρένος;"

Απάντηση κχ
Όχι, δεν γίνεται, διότι υπερισχύουν τα δυο ΧΧ χρωμοσώματα. Το Υ υπολείπεται σημαντικά, ως προς τον σχηματισμό των ανατομικών γεννητικών οργάνων άρρενος. Μόνο κατά τον φαινότυπο ( : σκελετός, μυικό σύστημα, φωνή ) υπερισχύει το Υ χρωμόσωμα.

2. Ερώτηση : "Βάση της λογικής σου σε ποιες περιπτώσεις έχουμε διόρθωση φύλου και σε ποιες αλλαγή;"

Απάντηση κχ
Δεν είναι "βάση της λογικής". Είναι βάσει του γονότυπου, δηλαδή των δυο Χ και του ενός Υ χρωματοσωμάτων (ΧΧΥ). Τα άτομα αυτά είναι κατά τον γονότυπο θήλεις με σαφώς υπολειπόμενα ανατομικά γεννητικά χαρακτηριστικά άρρενος τύπου. Η, όπως την ονομάσατε, αλλαγή φύλου σημαίνει απόδοση του γενετικού φύλου με διορθωτική (πλαστική) επέμβαση των γεννητικών οργάνων και παράλληλη χορήγηση ορμονικών σκευασμάτων θήλεος.

Αλλαγή φύλου είναι σχήμα λόγου, λόγω ελλειπούς ενημέρωσης ή συνεπούς ακολουθίας των ιατρικώς ενδεδειγμένων. Αναφέρω μάλιστα περίπτωση (στην Αμερική) όπου υπήρχε διαφωνία μεταξύ των (εν διαστάσει) γονέων. Η μητέρα ήθελε να κάνει το παιδί της κορίτσι και ο πατέρας το ήθελε αγόρι. Το αποτέλεσμα ; Έγινε "τραβεστί".

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

- Ανώνυμος
"Στό video λέει οτι γεννήθηκε αγόρι δηλαδή τί εννοεί ;"

Απάντηση κχ
'Αλλο τι λέει στο βίντεο και έτερο τι λέει ο καρυότυπος (: Καρυότυπος είναι ένα μεθοδικό σύνολο των χρωμοσωμάτων από ένα μόνο κύτταρο και περιλαμβάνει ένα σύνολο ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών των χρωμοσωμάτων.).

Σημειώνω. Τα σπερματοζωάρια του άρρενος άλλα μεν φέρουν το Χ χρωμόσωμα, έτερα δε το Υ. Ο άνδρας και όχι η γυναίκα καθορίζει το φύλο. Το ωάριο του θήλεος έχει δυο ΧΧ χρωμοσώματα. Κατά την γονιμοποίηση μόνο ένα Χ ή ένα Υ διαπερνά το ωάριο, κατά δε την φάση της μείωσης (ή μίωσης), δηλαδή της κυτταρικής διαίρεσης του γονιμοποιημένου ωαρίου, το ένα εκ των δυο Χ του θήλεος αποβάλλεται. Αν όχι τότε έχουμε τον ψευδή ερμαφροδιτισμό (ΧΧΥ). Αν αποβληθεί - δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες - μπορεί να γονιμοποιηθεί και να προκύψει δίδυμος κύηση ΧΧ ή ΧΥ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Παναγιώτης Μακρής11 Φεβρουαρίου 2016 - 1:10 μ.μ.
Μέσα σε όλα αυτά αδελφέ Κυπριανέ συγγνώμη αλλά κάπου νομίζω ότι πρέπει να δώσεις παραπάνω εξηγήσεις. Δηλαδή εσύ αποδέχεσαι την αλλαγή φύλου που κάνουν ορισμένα άτομα; Προσωπικά πιστεύω άλλο αν μιλάμε για γυναίκα που γεννήθηκε με κάποια γενετική ανωμαλία λόγο της οποίας λ.χ έχει ένα μέρος των αντρικών γενετικών οργάνων, σε αυτήν την περίπτωση όμως μιλάμε για γυναίκα. Άλλο δε άμα πρόκειται για άντρα που κάνει αλλαγή φύλου και από άντρας γίνεται γυναίκα.

Επίσης ενημερώνω τον αδελφό Κυπριανό ότι οι τραβεστί ανήκουν στην lgbt κοινότητα, δηλαδή στην ίδια κοινότητα όπου ανήκουν οι γκέι, οι λεσβίες, οι by-sexual και όλοι μαζί αλληλοϋποστηρίζονται.
Για αυτό θα προτιμούσα να κάνουμε τον διαχωρισμό που έκανα στο προηγούμενο σχόλιο μου. Άλλο αν μιλάμε για γυναίκα που γεννήθηκε με κάποιο πρόβλημα, άλλο αν μιλάμε για άντρα που θέλει να γίνει γυναίκα.


Απάντηση στον αγαπητό αδελφό Παναγιώτη Μακρή

Μα, νομίζω, έδωσα σαφή την απάντηση. Οι λεγόμενοι "τραβεστί", είναι παραμελημένα άτομα (ευθύνη γονέων) που δεν ακολούθησαν τις ενδεικνυόμενες ιατρικές οδηγίες. Είναι κατά τον γονότυπο θήλυ άτομα, με άλλα λόγια γυναίκες, λόγω υπερίσχυσης των ΧΧ χρωμοσωμάτων στην τρισωμία (σημ. παθολογική κατάσταση) ΧΧΥ την οποία φέρουν. Το πρόβλημα δεν θα υφίστατο, αν με τη συνεργασία γονέων και ιατρών, τα παιδιά αυτά αποκτούσαν τον σωστό τους προσανατολισμό ως προς το φύλο τους.

Σαφώς, λοιπόν, αποδέχομαι όχι την αλλαγή του φύλου, αλλά την αποκατάσταση του φύλου στα άτομα αυτά, τα οποία, επαναλαμβάνω, είναι γυναίκες και όχι άνδρες. Με την προϋπόθεση, είνα ξεκάθαρο αυτό, ότι έχουν δοθεί έγκαιρα - από τη νηπιακή και παιδική ηλικία - οι ιατρικές οδηγίες στους γονείς των παιδιών αυτών και οι γονείς συνεργάζονται με τους γιατρούς - εν προκειμένω Παιδιάτρους.

Δεν συζητώ καν την περίπτωση αλλαγή φύλου σε άνδρα. Δηλαδή, ένας άνδρας να γίνει γυναίκα κατόπιν ακρωτηριασμού των εξωτερικών ανατομικών γεννητικών οργάνων. Αυτό δεν γίνεται, διότι είναι αδύνατο να σχηματισθεί γυναικείος κόλπος. Αυτά είναι μυθεύματα ευφάνταστων σκανδαλοποιών δημοσιογράφων. Επίσης, είναι αδύνατο να γίνει πλαστική πέους, έτσι, ώστε, μια γυναίκα να γίνει άνδρας. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Τέλος, σαφώς γνωρίζω ποιοι ανήκουν στην τάξη των LGTB και τις προσπάθειες που καταβάλλουν, ωστε να καταργηθούν παραδεδεγμένες αρχές και αξίες. Δεν νομίζω, από αυτά που γράφω, να υπάρχει και η παραμικρή υποψία ότι τους υποστηρίζω. Ενδιαφέρομαι ως γιατρός για το πρόβλημα εκείνων που πάσχουν από ψευδή ερμαφροδιτισμό, άλλως τρισωμία ΧΧΥ, και την όσο το δυνατόν πρώιμη διάγνωση και θεραπεία, για να μην έχουμε αυτά τα θλιβερά επακόλουθα. Το ίδιο γράψατε κι εσείς, αγαπητέ κύριε Παναγιώτη Μακρή : "Άλλο αν μιλάμε για γυναίκα που γεννήθηκε με κάποιο πρόβλημα, άλλο αν μιλάμε για άντρα που θέλει να γίνει γυναίκα", αλλά δεν αντιληφθήκατε καλώς όσα έγραψα.

Στην τρισωμία ΧΧΥ (ψευδής ερμαφροδιτισμός) δεν έχουμε να κάνουμε με άνδρα, που αλλάζει φύλο και γίνεται γυναίκα. Έχουμε γυναίκα που φέρεται ψευδώς σαν άνδρας. Η αντιμετώπιση που πρέπει να γίνει, είναι να αποκατασταθεί το πραγματικό (: γονοτυπικό) φύλο της με διορθωτική πλαστική χειρουργική επέμβαση και παράλληλη χορήγηση ορμονών θήλεος. Να το γράψω καλύτερα και σαφέστερα δεν μπορώ.

Παναγιώτης Μακρής είπε...

Πάντως ευχαριστούμε τον αδελφό Κυπριανό για τις επιστημονικές πληροφορίες που μας προσκόμισε. Εγώ τις βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μια ερώτηση και μια απάντηση
ΕΡ : Επειδή δεν έχω ιατρικές γνώσεις, μπορείτε να μου πείτε: Θεωρείτε πως ο Θεός δεν έπλασε άρσεν (ΧΥ) και θήλυ (ΧΧ), αλλά έπλασε και κάτι ενδιάμεσο (ΧΧΥ), που χρήζει διορθώσεως, ή δεν έχω καταλάβει κάτι σωστά;

ΑΠ : Ευχαριστώ για την ερώτηση.
Κάθε άλλο από το "θεωρώ πως ο Θεός δεν έπλασε άρσεν και θήλυ, αλλά κάτι ενδιάμεσο". Ούτε είχα ποτέ, ούτε πρόκειται να αποκτήσω ή να δεχθώ τέτοιου είδους θεωρίες. Τις οποίες, σημειωτέον, μόνο οι κίναιδοι ή άλλοι (της πολυσυντροφικότητας, των LGTB κλπ.) προτείνουν. Δεν γνωρίζω αν μερικοί των συναφειακών και σχεσιολόγων ακαδημαϊκών της θεολογίας, υποστηρίζουν κάτι παρόμοιο. Αυτή τη διαστροφή, ίσως, την εισηγούνται οι θεοσοφιστές, αποκρυφιστές, μυστικιστές κλπ., που αμφισβητούν το προπατορικό αμάρτημα, με τη συνακόλουθη έκπτωση της Δημιουργίας του ανθρώπου, αλλά και αυτή την ίδια τη Δημιουργία.

κυπριανός χ.

Μάριος Ν. είπε...

Καλημέρα σας και καλή Σαρακοστή!
Επειδή εκτός από χριστιανός -και συνεπώς υγιώς σκεπτόμενος στα ανθρωπολογικά θέματα- είστε ως γνωστόν είστε και ιατρός πιστεύω ότι θα ήταν καλό, κατά την γνώμη μου, αφού θίξατε το θέμα αυτό του ερμαφροδιτισμού να θίξετε και την περίπτωση του λεγομένου αληθούς ερμαφροδιτισμού. Και αυτό διότι ότι εκεί είναι όλο το ''ζουμί'' της υπόθεσης, η ''αχλύς'' που υπάρχει γύρω από το θέμα. Έστω κι αναφερόμαστε σε μια σπάνια περίπτωση εύκολα οι προπαγανδιστές της ποικίλης γενετήσιας διαστροφής «βάζοντάς τα όλα στο ίδιο τσουκάλι» χρησιμοποιούν συνεκδοχικά την περίπτωση αυτή για όλες τις μορφές ερμαφροδιτισμού (και όχι μόνο βέβαια). Τι γίνεται λοιπόν στην περίπτωση που υπάρχει αληθής ερμαφροδιτισμός; Υποστηρίζεται ότι υπάρχουν περιπτώσεις πλήρους ασάφειας (50-50) στο μωρό όσο αφορά το φύλο του (δηλαδή άφυλο). Υπάρχει όντως τέτοια περίπτωση; Εκείνοι που έρχονται ανεξέταστα να απαντήσουν «ναι», λένε ότι σε μια τέτοια περίπτωση είναι καθαρά θέμα επιλογής (του τύπου «κορώνα-γράμματα» ή «ό,τι μου κάνει κέφι»). Πιστεύω πως οι απαντήσεις σας θα είναι καίριες.
Επιτρέψτε μου και ένα άσχετο με τα παραπάνω ερώτημα. Γράφετε στο τελευταίο σχόλιο: «μερικοί των συναφειακών και σχεσιολόγων ακαδημαϊκών της θεολογίας». Εδώ το σχεσιολόγοι προστίθεται ως ταυτολογία (μαζί με το συναφειακοί) ή παραπέμπει στους θεολόγους που υπερτονίζουν λανθασμένα την έννοια της σχέσης (σχέσεις προσώπων Αγίας Τριάδος και σχέσεις ανθρώπων);

Με συγχωρείτε για την έκταση του σχολίου μου και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μ. Ν.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τόν Μάριο Ν. γιά τήν επίσκεψη καί τό σχόλιο. Επιλεκτικά απαντώ :

1. «Έστω κι αναφερόμαστε σε μια σπάνια περίπτωση εύκολα οι προπαγανδιστές της ποικίλης γενετήσιας διαστροφής «βάζοντάς τα όλα στο ίδιο τσουκάλι» χρησιμοποιούν συνεκδοχικά την περίπτωση αυτή για όλες τις μορφές ερμαφροδιτισμού (και όχι μόνο βέβαια). Τι γίνεται λοιπόν στην περίπτωση που υπάρχει αληθής ερμαφροδιτισμός; ( ... ) Υπάρχει όντως τέτοια περίπτωση;»

Απάντηση : Κατηγορηματικά όχι. Τέτοια περίπτωση ΔΕΝ υπάρχει. Δηλαδή, νά γεννηθεί έμβρυο μέ 2Χ καί 2Υ χρωμοσώματα. Έμβρυα αυτού τού τύπου είναι θνησιγενή καί αποβάλλονται πρόωρα καί έγκαιρα. Η φύση τό έχει προβλέψει. Καί επαναλαμβάνω, γνήσιος ερμαφροδιτισμός (50-50%) δέν υπάρχει στήν ιατρική βιβλιογραφία, ασχέτως τί λένε σήμερα οι Γενετιστές ή μάλλον, τί προσπαθούν νά φτιάξουν. Τό θράσος τους είναι απίστευτο, έχουν αλλάξει τά φώτα, κυριολεκτικά, τής κλασσικής (πρό 50ετίας) Ιατρικής, μέ τήν δικαιολογία ότι, τότε, δέν είχαμε τήν δυνατότητα τής ψηφιακής τεχνολογίας. Ναί, ναί αυτής, που φτιάχνει ζώα μέ κλωνοποίηση καί παιδιά τού σωλήνα.

2. «Επιτρέψτε μου και ένα άσχετο με τα παραπάνω ερώτημα. Γράφετε στο τελευταίο σχόλιο: «μερικοί των συναφειακών και σχεσιολόγων ακαδημαϊκών , σχέση της θεολογίας». Εδώ το σχεσιολόγοι προστίθεται ως ταυτολογία (μαζί με το συναφειακοί) ή παραπέμπει στους θεολόγους που υπερτονίζουν λανθασμένα την έννοια της σχέσης (σχέσεις προσώπων Αγίας Τριάδος και σχέσεις ανθρώπων);»

Απάντηση : Η ταυτολογία (συνάφεια, σχέση) ήταν σκόπιμη. Διότι οι σχεσιολόγοι (θεολογία τής σχέσης) έγιναν γνωστοί καί έπαψαν νά είναι τής μόδας. Άλλωστε, η "θεολογία" μέσω σχέσης απορρίπτεται ολοσχερώς από τούς πατέρες τής Εκκλησίας. Προκειμένου δέ νά μήν γίνεται εμφανής ο υποκρυπτόμενος δόλος τής σχέσης (παρένθεση, διότι πίσω από τήν σχέση κρύβεται η "Θεωρία τής ηδονής" τού Φρόιντ καί η παρένθεση κλείνει), άλλαξαν τήν ορολογία καί γράφουν ή έγραψαν, περί συνάφειας, συναφειακότητας καί πάσης άλλης βλακότητας. Αποκορύφωμα, η μεταπατερική λεγομένη θεολογία - θεός νά τήν κάνει.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Χριστοδουλίδη, με αφορμή τις φρικτές, αλλά αναμενόμενες από τους κρατούντες, εξελίξεις στο θέμα της γενετήσιας διαστροφής, έχοντας ήδη παρέλθη ολίγα έτη, επανέρχομαι στη συζήτησή μας.

Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις που είχατε στα ερωτήματα που σας έθεσα και σας συγχαίρω που τοποθετείτε ορθώς τα σοβαρότατα αυτά ζητήματα, γενικότερα μέσα από το ιστολόγιό σας. Τις απαντήσεις σας αυτές τις αξιοποίησα χρησιμοποιώντας τες σε σχετική συζήτηση με άλλα πρόσωπα. Στην εν λόγω συζήτηση κάποιος φοιτητής, τότε, της Βιολογίας μου είπε τα εξής:

«Το έμβρυο αυτό που αποβάλλεται πρόωρα και "έγκαιρα" (αυτή η λέξη μου κάθεται παρα πολύ άσχημα) επειδή έχει 2Χ και 2Υ, μέχρι να αποβληθεί τί φύλο είναι;».

Στα παραπάνω του απήντησα, ωστόσο εγώ θα ήθελα να διαβάσω την δική σας απάντηση στο θέμα. Κυρίως ως προς το ζήτημα του φύλου του ανθρώπου μιας τέτοιας σπάνιας περίπτωσης.


Μ. Ν.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ γιά τήν επίσκεψη καί τό ερώτημα. Τό κύημα μέ αυτή τήν "τετρασωμία" δέν είναι βιώσιμο καί αποβάλλεται λόγω "παλίνδρομης κύησης" (ιατρικός όρος ενδομητρίου θανάτου κυήματος). Συνήθως μέ απόξεση διότι πρέπει νά αφαιρεθεί ολοσχερώς. Άν μείνουν υπολείμματα η κυοφορήσασα κινδυνεύει σοβαρά.
Δέν τίθεται καθόλου ερώτημα "τί φύλο θά είχε;" καί υποθετικά απαντώ, θά επρόκειτο περί τερατογένεσης. Τά κυήματα αυτά βγαίνουν μέ ξέστρο, δηλ. κομματάκια καί είναι ασχημάτιστα. Περισσότερα δέν γνωρίζω καί φρονώ, δέν έχουν νόημα αυτού τού είδους οι γνώσεις.