Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Ο τόπος, η γη, και ο άνθρωπος


Το γνωστό "μέσο κοινωνικής δικτύωσης", φέρεται και ως facebook, μου θύμισε κάτι που είχα γράψει "σαν σήμερα, 20/2/2015". 

Δημοσιεύτηκε από Kyprianos Christodoulides στις Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Και η μνήμη με πήγε πίσω στο παρελθόν. Κάποιοι ήθελαν να ανοίξουν διάλογο μαζί μου, για να μου αποδείξουν πόσο παράλογα ήταν αυτά που πίστευα - βάσει αυτών γράφω - και πόσο λογικά ήταν τα δικά τους. Είχαν ξεχάσει, όπως φαίνεται, την άρρητη οδηγία των Σιωνιστών, που λέγει : "Μη τους δίνετε αφορμή να αναπτύσσουν τους συλλογισμούς των". Την είχαν πάθει, και μάθει, όταν επιχειρούσαν να αποδείξουν πόσο πλάνος ήταν εκείνος (Εκείνος), που μονίμως "τους κόλλαγε στον τοίχο", στις προσπάθειές τους να τον (Τον) βγάλουν σκάρτο. Το ίδιο επαναλήφθηκε με τους αιρετικούς, για να καταλήξουμε στον άγιο Μάρκο τον Ευγενικό και τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά.

Έτσι, λοιπόν, οι συνομιλητές μας εγκατέλειψαν. Έπαψαν να μας ενοχλούν, αδρανήσαμε κι εμείς. Βρήκαν την ευκαιρία, αφού κατάφεραν να σιωπήσουν και τους αγίους Κολλυβάδες, και επανήλθαν. Έκαναν σημαία τους την Παγκόσμια Κοινωνία, την αγάπη και τον "ένα θεό για όλους".

Άρχισαν πάλι να κτυπούν οι καμπάνες. Εμείς όμως συνηθίσαμε να κοιμόμαστε. Ο λήθαργος του θεολογικού Διαφωτισμού μας είχε κυριεύσει, μας είχε αλλοτριώσει. Βάλαμε ωτασπίδες στα αυτιά, αν δεν συγκεντρώναμε υπογραφές για να σταματήσουμε τις κωδωνοκρουσίες, και γυρίσαμε από το άλλο πλευρό. Συνεχίσαμε να κοιμόμαστε με ένα κομποσχοινάκι στο χέρι και την μονολόγιστη ευχή. Μας είπαν : "Αφήστε τα δύσκολα για τους θεολόγους - σημ. να ερευνούν τις ενδοτριαδικές σχέσεις - και μην ασχολείστε μαζί τους. Δουλειά δική σας, δηλαδή της μάζας του εκκλησιαστικού σώματος, είναι η μετοχή στον εκκλησιασμό, το κομποσχοινάκι και η ευχή. Ο Κύριος φροντίζει την εκκλησία, όχι εσείς, πύλαι ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς".

Και ο τόπος ρήμαξε.

"... ἀλλ᾿ οὐ διὰ τὸν τόπον τὸ ἔθνος, ἀλλὰ διὰ τὸ ἔθνος τὸν τόπον ὁ Κύριος ἐξελέξατο" (Β΄ Μακ. 5,19). Ο τόπος, η γη, δεν αγιάζει τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος αγιάζει τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: