Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Περιτομή δι΄ αποκεφαλισμού


"Σας παρακαλώ να με συγχωρέσετε για την απλοϊκότητα των ερωτήσεων και τοποθετήσεων μου, αλλά νομίζω ότι σαν κι εμένα ανησυχούν πολλοί ορθόδοξοι αδελφοί μας και θα ήθελαν τις απαντήσεις σας."
http://aktines.blogspot.gr/2016/02/blog-post_183.html

κχ
Αμφιβάλλω, αν η μεγάλης θεολογικής εμβέλειας καθηγητική ελίτ, του συναφούς Τμήματος του ΑΠΘ, θελήσει να απαντήσει. Δεν είναι κάτι απλό, όπως για παράδειγμα οι "ενδοτριαδικές σχέσεις", που απλουστεύθηκαν - στα δικά μας - με τη "θεολογία της σχέσης" (διάβαζε, σχεσιολογία) και κατ΄ επέκταση με τον "εκστατικό θείο έρωτα" των ψυχοθεολόγων δοκιμιογράφων της "Πολιτικής Θεολογίας".

Το Ισλάμ απαιτεί άλλου είδους νοοτροπία περί θεού, ενδεχομένως και περί "θείας ερωτικής έκστασης", την οποία βιώνει ο πιστός, όταν κόβει τα κεφάλια των απίστων. Αυτό θα ήταν δυνατό να μας το επιβεβαιώσει, ή διαψεύσει, ένας ισλαμιστής. Και, αν δεν κάνω λάθος, τούτο μπορεί να σημαίνει μια διαφορετικού είδους περιτομή, όχι όμως όπως την εννοούσε ο Ωριγένης. Ο πιστός ισλαμιστής "περιτέμνει" του σώματος την κεφαλή του απίστου και τον στέλνει καθαρό ... στον αγύριστο και πάντως συγχωρεμένο.

Αντί υπογραφής
"Αδελφοί εν Χριστώ κύριοι καθηγητές. Είμαι 70 ετών. Δεν είμαι θεολόγος, ούτε πολυγράμματος"
http://aktines.blogspot.gr/2016/02/blog-post_183.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: