Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Η ζωή όλων εξαρτάται από τις μειοψηφίες

Η ανάρτηση κατατέθηκε σαν δεσμός, αντί σχολίου, σε θρησκευτικό (μάλλον, εκκλησιαστικό) ιστολόγιο, αλλά δεν δημοσιεύθηκε.

Εφόσον οι μειοψηφίες ορίζουν το μέλλον της ζωής μας και κατευθύνουν τη μοίρα του κόσμου  - μη ξεχνάμε, ειδικοί νόμοι συντάσσονται και προνοούνται γι΄ αυτές - δεν χρειάζεται να ρωτά κάποιος, όπως ο κ. Gideon Levy : "Πώς είναι δυνατό να πιστεύουν 5 εκ. Εβραίοι, ότι γνωρίζουν καλύτερα απ΄ ό,τι τα 6 δισ. ανθρώπων του κόσμου ;". Δηλαδή, γνωρίζουν με ποιο τρόπο μπορούν τα 5 εκ. Εβραίοι να συνεχίζουν να ζούν κάνοντας χρήση βίας για πάντα (στο 6 : 23΄ μέχρι 6 : 36΄ της ομιλίας).


Μικρό παράδειγμα

Σάλος στη Θεολογική του ΑΠΘ για εικόνα που απομακρύνθηκε!
Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Μιλτιάδη Κωνσταντίνου να μεταφέρει προσκυνητάρι από κεντρικό σημείο της σχολής σε άλλο χώρο. Το θέμα προέκυψε όταν ο κ. Κωνσταντίνου έδωσε εντολή να μεταφερθεί το προσκυνητάρι με την εικόνα του Χριστού από τον ημιώροφο του κτιρίου της Θεολογικής Σχολής στον τέταρτο όροφο, έξω από παρεκκλήσι που υπάρχει εκεί

Η μειοψηφία του ενός, δηλ. του κοσμήτορα της θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, πιστεύει καλύτερα από την πλειοψηφία των φοιτητών της Θεολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: