Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Έλληνες, ορθόδοξοι "α λα κάρτ"


"Επίσης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην συνάντηση της Μικτής Επιτροπής επί του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Βιέννη, από 19έως 27 Σεπτεμβρίου 2010."

Τα ανωτέρω με κόκκινα γράμματα γράφθηκαν πληροφοριακά σε ιστολόγιο (*) και αφορούν σε θέματα που απασχόλησαν τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο κατά τη δεύτερη συνεδρία της το μήνα Σεπτέμβριο 2010. Αυτά που ακολουθούν είναι με κανονικά, δικά μου.

Η Ιερά Σύνοδος, εφαρμόζοντας την τακτική "χέρι που δεν μπορείς να δαγκώσεις να το φιλάς", όρισε και πάλι εκπρόσωπό της τον γνωστό (...) μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Μπροστά σ΄ αυτή την παγκόσμια λοιμική της Νέας Τάξης, η Ιερά Σύνοδος ασκεί ατύπως εθναρχικό ρόλο. Αν θα έκανε διαφορετικά, σκέπτονται οι ιεράρχες αφ΄ εαυτών και δια του προϊσταμένου της συνόδου των, τότε οι πάντες θα μας κατασπαράξουν, θα μας αφανίσουν.

Δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, θα χαθεί το γένος κι έτσι, ας συμφωνήσουμε σε όλα. Και συμφωνούν για να μας σώσουν.

Αλλά δεν σώνεται κανείς. Και όχι μόνο δεν σώνεται, αλλά και το γένος, με κάποιους κυβερνήτες που εκλέγει στα πολιτικά και δεν εκλέγει στα θρησκευτικά - είναι όλοι τους ίδιοι - πάει κατά διαβόλου μεριά. Διότι τα παγκόσμια αφεντικά τους έχουν στόχο
να μας σβήσουν απ΄ το χάρτη. Μας θέλουν "Έλληνες α λα καρτ", κατά δήλωσιν αρεσκείας ή προτιμήσεως δηλαδή, όπου ο καθένας θα διαλέγει ένα διαφορετικό αναγνωριστικό όνομα. Όπως οι πελάτες του εστιατορίου διαλέγουν έκαστος το φαγητό της αρεσκείας του.

Προσέλθετε λοιπόν όλοι στο μεγάλο και αριστοκρατικό εστιατόριο της Νέας Τάξης και καλή σας όρεξη. Ή μάλλον, αφού το σχόλιο γίνεται για την Ιερά Σύνοδο, ας ευχηθούμε καλό διάλογο στον ευτραφή μητροπολίτη που θα μας εκπροσωπήσει (και πάλι).
Οι διάλογοι, το μάθαμε, είναι για να μας ικανοποιούν την "θείαν πείναν" και το έδεσμα της "αγάπης" είναι η σπεσιαλιτέ του εστιατορίου.

(*)Βλ. Ιστολόγιο ΑΚΤΙΝΕΣ, ανάρτηση με θέμα : "Δεύτερη Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιερά Συνόδου για το μήνα Σεπτέμβριο 2010" στις 2/9/2010.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη είναι σήμερα...γιατί έχεις νηστήσιμο στο φωτό;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Με έχουν σε κανόνα και δεν είναι Σάββατο.

Ανώνυμος είπε...

Ενας από τους πιο σημαντικούς - από πνευματικής πλευράς - ορθόδοξους επισκόπους, ο πατήρ Αυγουστίνος Καντιώτης είναι τώρα κοντά στο Θεό. Σίγουρα λείπει σε πολλούς. Αλλά πιστεύω ότι θα αγωνιστεί από εκεί που είναι να σωθεί η Ορθόδοξη εκκλησία από την (Ιεραρχία) της.
Τελικά η πλειοψηφία της Ιεραρχίας πράγματι πιστεύει πως ο Θεός είναι μύθος - βλέπε σχετικό ανακοινωθέν της. Διαφορετικά θα έτρεμαν με αυτά που κάνουν για την τιμωρία που τους περιμένει.
Ενας πιστός

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Προσεύχομαι και το εύχομαι. Αναστήματα όπως του μακαριστού Αυγουστίνου δεν υπάρχουν στην Ιεραρχία. Το "ανάστημά" της έχει από χρόνια μικρύνει - για να μην γράψω είναι ανύπαρκτο - από εκεί όπου θα περίμενε κανείς να το συναντήσει. Για να αντλήσει δύναμη και φρόνημα αγωνιστικό.

Πάντως αναστήματα υπάρχουν, αλλά θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος αλλού να τα αναζητήσει : "Αιτείτε, και δοθήσεται υμίν, ζητείτε, και ευρήσετε, κρούετε, και ανοιγήσεται υμίν·"

Ευχαριστώ για το σχόλιο.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας 3 Σεπτεμβρίου 2010 8:25 π.μ.

Ti na perimenei kaneis, giatre mou,
apo (mikrous ...) papades?

Zoume ena drama me daftous!

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα αν μπορείτε να μου απαντήσετε κύριε Χριστοδουλίδη σε τι είδους θεατρική σκηνή βρισκόμαστε. Στο Εθνικό? Στης Σχολής Κουν? Η στη σκηνή Ιαπωνικού Θεάτρου? Ηταν να παιχτεί το έργο με το βρέφος - ξεσηκώθηκε η χώρα - δεν λέω ότι δεν έπρεπε, αλλά συνεχίζω. Είναι να έρθει η ηλεκτρονική ταυτότητα - δεν έχω καταλάβει τι διαφέρει από την πιστωτική κάρτα - βγαίνουν ιερείς, κόσμος ξεσηκώνεται, υπογραφές μαζεύονται. Εγιναν ομιλίες για τον ΑΜΚΑ - εκατοντάδες κόσμου στις ομιλίες για τον ΑΜΚΑ. Και ο αντίδικος ακόμα γελάει γιατί εδώ και 8 χρόνια κυκλοφορεί στη χώρα ένα βιβλίο που υβρίζει τον Κύριο και λέει ότι το όνομα του Θεού μεταφράζεται στα Ιουδαικά ως 'Σεξ'!!!!! Σιγή!! Καμία αντίδραση! Παίζεται και ανά την Ελλάδα και ως ταινία και στην τηλεόραση. Τίποτα πάλι. Κάτι δικαστήρια από πιστούς έγιναν. 15 - 20 άνθρωποι. Δηλαδή δεν πειράζει να βλασφημείται βαρύτατα ο Θεός - εμείς πάντως είμαστε ηθικοί άνθρωποι γιατί στην τηλεόραση δεν αφήνουμε να παιχτούν ταινίες με ακατάλληλες σκηνές για τα παιδιά μας!!! Ο Θεός δεν πειράζει να βλασφημείται. Επίσης και υπογραφές μαζεύουμε να μην πάρουμε κάρτα που θα έχει το όνομα του αντιδίκου να δείξουμε ότι είμαστε του Θεού - τον οποίο αφήνουμε να βλασφημείται. Επίσης και τελετές παγανιστικές κάνουμε μέσα στις εκκλησίες - είδα ένα βίντεο στο agiooros forums με πρόσφατη τελετή αφής ολυμπιακής φλόγας και ευλογίας των ιέρειων από μητροπολίτη και ενισχύθηκε η πίστη μου!! Τα σχόλια δικά σας και - εάν μπορεί η λογική σας να βρει ερμηνεία - ας μου εξηγήσετε την ηθικότητα των ενεργειών μας.
Παρασκευή, Θεσσαλονίκη

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ πολύ την Παρασκευή, από τη θεσ/νίκη.

Αγαπητή μου,

Όταν ο άνθρωπος χάσει την επαφή του, την συναίσθηση του Θεού που φύσει όλοι έχουμε, τότε γίνεται άκρα παράλογος. Ξεπερνά ακόμη κι αυτά τα ζώα, που βέβαια ποτέ δεν παραλογίζονται - αν και άλογα ζώα. Τότε, τρελαίνεται και η φύση, ο δε δυστυχής άνθρωπος διερωτάται : Μα, είναι ποτέ δυνατόν ένα Θεός να θέλει να καταπλακώνονται από ερείπια σεισμών μικρά παιδιά ή να πνίγονται αδιακρίτως 200 με 300 χιλιάδες άνθρωποι (τσουνάμι); Τι "θεός" είναι αυτός, ρωτά ο βλάξ άνθρωπος και συνεχίζει απτόητος τα έργα της βλακείας του : Να πολεμά ασταμάτητα και να αγνοεί πεισματικά, αιρετικά ή άλλως πως, τον Θεό.

Δεν βρήκα καλύτερη απάντηση να σου δώσω.

Ανώνυμος είπε...

Με καλύψατε πλήρως.
Χαιρετισμούς,
Παρασκευή