Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ποιοί είναι οι οικουμενιστές;


Αφού μας άφησε τους χλευασμούς, τους ακκισμούς, τις ειρωνίες και τη διάλεκτο της λαχαναγοράς "για την αλήθεια και την αγάπη του Χριστού", μας εγκατέλειψε. Ήταν κάποιος από το εκστρατευτικό σώμα κατά της Τροίας με αρχηγό το μυθικό Αχιλλέα. Μας τα είπε χύμα και τσουβαλάτα, διαπίστωσε τι ασθένεια (να αυτοπυρποληθούμε ή να "αυτοπεθάνουμε") κρύβουμε όλοι μέσα μας, όσοι δεν θέλουμε την κάρτα του πολίτη, και τώρα θα αισθάνεται πανευτυχής. Έδωσε την καλήν μαρτυρίαν. Είχε για σύμβουλο τα άγια εκείνα λόγια που τον παραξένεψαν όταν τα άκουσε. Τα ξανάκουσε και κατέληξε, αφού άλλα δεν υπήρχαν, στο συμπέρασμα ότι είναι άγια :

"Μονο ακουσε με παιδι μου, δεν απαιτω να κανεις οτι σου πω, δεν απαιτω να σε προσυλητισω, ουτε καν ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΩ, ακουσε με"!

Ήταν άγια - τί να του πει κανείς - τα λόγια τούτα που άκουσε από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο (Χατζηνικολάου).

Με τέτοια λόγια πλανούν οι πλανηθέντες. Δεν απαιτούν, απατούν : "Μόνο άκουσέ με, δεν απαιτώ να σε προσηλυτίσω, δεν απαιτώ να σε σώσω, δεν απαιτώ αλλά θέλω μόνο να με ακούσεις". Δεν σκέφθηκε αν άκουσε, ή αν θέλησε να ακούσει, ποτέ καμιά άλλη φωνή. Όποια άλλη φωνή και αν ακούσει, οι μόνες και οι μοναδικές φωνές που ακούγωνται αυτό θα του πουν : "Μόνο άκουσέ με". Όλες οι άλλες είναι των πλανεμένων σχισματοαιρετικών παλαιοημερολογιτών, των παπικών (ουνιτών),των προτεσταντών (ευσεβιστών), άντε και των οικουμενιστών.

Ποιοί όμως είναι οι οικουμενιστές δεν γνωρίζει. Είναι οι παπικοί; Μα αυτοί κολυμπούν μέσα στην αίρεση και τα απόβλητά τους δεν έχουν ανάγκη από καμιά νέα ονομασία ή κάποιον άλλο προσδιορισμό. Είναι οι προτεστάντες; Μα, τούτοι γέμισαν τον κόσμο με "εκκλησίες", κι άλλο ένα όνομα, κι άλλον έναν προσδιορισμό τι να τον κάνουν; Αιρετικά είναι τα απόβλητα κι αυτών, όνομα δεν χρειάζονται.

Και ποιοί είναι τότε οι οικουμενιστές;

Είναι όλοι αυτοί που καμώνονται τον ορθόδοξο, και λένε : "Μόνο άκουσέ με" . Όλους τους άλλους τους έχουν βουλώσει το στόμα, πετάνε στα άχρηστα αυτά που γράφουν και τους τσουβαλιάζουν με την ένδειξη : "Τοξικά δια την δημοσίαν υγείαν και πίστι". Ειναι όλοι αυτοί που όψιμα και υποτίθεται ορθόδοξα μας λένε ότι κάποι Γιανναράδες, Ζηζιούλες και ο λοιπός εσμός "τώρα στα γεράματα έπεσαν στην αίρεση", και από την άλλη βλέπει κανείς να τους μνημονεύουν τα ονόματα σε κάθε τους γραφή, σε κάθε τους λόγο, σε κάθε ευκαιρία. Τους ανακυκλώνουν και τους αναμασούν καταφερόμενοι δήθεν κατά του οικουμενισμού. Αλλά οικουμενιστές γνήσιοι και όχι πλαστοί, είναι αυτοί οι ίδιοι. Είναι αυτοί που πείθουν τους αφελείς με επιχειρήματα τύπου :
"Τι σημασία έχει αν η πολιτεία με ονομάσει χψω.000666.com, όταν έχω βαπτισθεί με ένα όνομα;"
"Τι σημασία έχει αν μια βάρβαρη φυλή κατακτήσει τον τόπο μου κι εμένα με φωνάζουν με το όνομα ενός ζώου;"
"Τι σημασία έχει πως με αντιμετωπίζει το κράτος όταν εμένα με ενδιαφέρει η σχέση μου με τον Ιησού Χριστό;"

Με άλλα λόγια η Ορθοδοξία έγινε ιδιωτική υπόθεση. Τι σε νοιάζει εσένα τι κάνω εγώ και σε τι Θεό πιστεύω. Έτσι, λοιπόν; Μα αν αυτό θέλουν, ας καταργήσουν τις Κυριακές συνάξεις. Τι μας μαζεύουν όλους για να ακούσουμε τη "Φωνή του Κυρίου"; Τι πάνε να φτιάξουν την παγκόσμια θρησκεία και την παγκόσμια εκκλησία;

Οι αφελείς με αυτά - όχι τα δικά μου - και πολλά παρόμοια γίνονται στο τέλος βλάκες, όπως αυτοί που τους μαθαίνουν διδαχές όπως : Να ενδιαφέρονται για την "προσωπική", την ατομική τους σωτηρία και σχέση με τον Ιησού Χριστό. Απο εκεί και πέρα ας έρθουν οι βάρβαροι να τους δώσουν ονόματα ζώων. Αυτοι βαφτισμένοι θα είναι φέροντας άξια (ανάξια) το όνομα ενός αγίου που μαρτύρησε γι΄ αυτούς και για όλο τον κόσμο.

Έτσι την κατάντησαν την Ορθοδοξία οι οικουμενιστές, που κακώς αποκαλούνται έστω και νεοορθόδοξοι. Ούτε νέοι είναι, ούτε παλαιοί Ορθόδοξοι. Με μια κουβέντα αυτοί είναι οι οικουμενιστές. Δεν είναι ούτε οι παπικοί, ούτε οι προτεστάντες, ούτε οι ουνίτες. Είναι οι δικοί μας, που άλλαξαν σταδιακά την πίστη μας με τον ψευδεπίγραφο τίτλο της "ορθοδοξίας άχρι καιρού" φαλκιδεύοντας κι αυτήν ακόμη την υπομονή : την βασίλισσα των αρετών, για να μας παραδώσουν στην ιδιοτελή και κάλπικη, ενάρετη σιωνιστική μασονία. Χάρισμά τους.

55 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη,
Καταρχήν καλημέρα σας. Ηθελα απλά να σας ενημερώσω για ένα άρθρο - πολύ πρόσφατο - που μπήκε στο ιστολόγιο orthodoxia.gr. Εκεί μπορείτε να διαβάσετε για την αναμενόμενη κατάληξη των προσώπων που ανήκουν στους κύκλους που αναφέρατε.
Χαιρετισμούς και καλή δύναμη,
Ενας πιστός

Ανώνυμος είπε...

6. Να ειστε προσεχτικος κυριε Κυπριανε στο να κολλατε σταμπες σε ανθρωπους!
Μπορειτε να χαρακτηρισετε εναν επισκοπο ή εναν καθηγητη Θεολογιας ως "Αιρετικο" και "οικουμενιστη" κλπ..και εκει θα εχετε δικαιο.

Ομως εναν απλο χριστιανο..που απλα λεει την αποψη του και δεν διεκδικει το "αλάθητο' δεν σας εχει εξουσιοδοτήσει κανεις να του κολλατε 'ρετσινιες'!

Εγω και ΟΙκουμενιστης; Εγω και φιλοπαπικος; Εγω και Προτεσταντης, και μασωνος και σιωνιστης;

ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΩΡΕ ΜΑΓΚΕΣ; και χαμπάρι δεν πηρα; :)

Σε λιγο θα μου πειτε, οτι ολη η κατάντια και διαστρεβλωση της Ορθοδοξου Εκκλησιας οφειλετε σε μενα, τον Μυρμιδόνα!

Να τι ενννοω, οτι απο υπερβαλλον ζηλο..δεν γινεστε ακουστος..ενω αν ριχνατε λιγο τους τονους κυριε Κυπριανε...θα ειχατε περισσοτερους αναγνωστες και ακροατες και επιστολογραφους!

Επίλογος:
Εχω και αλλα πολλα σας γραψω...επιφυλασσομαι ομως, διοτι απο στιγμη στιγμη περιμενω παλι την 'λογοκρισια', ξερετε αυτα τα δικα σας 'μπακαλιστικα' της 'λαχαναγορας', αυτα τα 'End", "End here", "Final". Out, "time out" κλπ

Κυριε Κυπριανε...δεν ειμαι η γκομενα σας που πηγα να σας φλερταρω, και επειδή εσεις δεν γουσταρετε μου γραψατε END!

Ειμαι ενας απλος Χριστιανος και εδω μιλαμε για την Αγια Πιστη της Ορθοδοξου Εκκλησιας εν ονοματι του Ιησου Χριστου!

Μαλιστα βλεπετε οτι μπορει να διαφωνουμε, αλλα για το κοινο καλο προσπαθουμε και αγωνιζομαστε, με ολη την καλη διαθεση, ο καθενας στα δικα του μετρα!

Κατα ποσο ειναι επιτρεπτο, σε εναν χριστιανο, του δικου σας βεληνικους και εκτοπισματος...να απειλετε τον συνομιλητη σας με End and time out - αυτο ας το κρινουνε παλι οι φιλτατοι αναγνωστες!

Δεν μπορω να φανταστω τον Απ. Παύλο να τσιριζει στους συνομιλητες του στην Πνυκα: "ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ, ΕΓΩ ΦΕΥΓΩ, ΜΗΝ ΞΑΝΑΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ".

Υ.Γ.: αραγε...το End πως το λεγανε ρωμαιστι;

Μετα τιμης

Μυρμιδόνας

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μ : "Ομως εναν απλο χριστιανο..που απλα λεει την αποψη του και δεν διεκδικει το "αλάθητο' δεν σας εχει εξουσιοδοτήσει κανεις να του κολλατε 'ρετσινιες'!"

ΚΧ : Το άρθρο δεν αφορά τους "απλούς χριστιανούς".

Ευχαριστώ τον Ανώνυμο "ένας πιστός" για την παραπομπή.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μ : "Δεν γινεστε πιστευτος κυριε Κυπριανε!" (περί Γαβριηλίας)

ΚΧ : Και όμως, αυτή είναι η αλήθεια. Δεν μπορώ να ψάχνω όλα τα μπάζα του διαδικτύου. Όταν διαβάσω το σχετικό βιβλίο να είσαι βέβαιος, θα σε θυμηθώ.

Μ : "Δεν χανεται ευκαιρια να μου το ΧΤΥΠΑΤΕ ΑΥΤΟ!" (περί του τρόπου γραφής Μ)

ΚΧ : "Αγίασον τους αγαπώντας την ευπρέπειαν του οίκου σου". Να φροντίζεις να κτίζεις το ναό του αγίου Πνεύματος με ευπρέπειαν λόγου. Δεν σε κτυπώ, σύσταση έκανα και χρησιμοποίησα "τα λαχαναγορίτικα" για να καταστήσω εμφανή την ασχήμια. Δεν υποτιμώ ποτέ κανένα και κανένα υπαινιγμό δεν έκανα για σένα. Τα ξενόγλωσσα δια τους βαρβάρους.

Μ : "Εχετε κανει ποτέ πεζοδρόμιο κυριε Χριστοδουλιδη; Αν οχι, να ειστε τοτε λιγο πιο προσεχτικος!"

ΚΧ : Στα πεζοδρόμια ("που κάνω") προσέχω για να μη σκοντάψω - στο χάλι που βρίσκονται. Άλλου είδους πεζοδρόμια δεν έχουν σχέση μαζί μου.

Μ : "Οταν δεν σας αρεσει ουτε ο Μεσογαιας...τοτε ομως οι υπολοιποι δεν ειναι λογικα ακομα χειρότεροι;
Δεν ειπατε: ποιος απο τους 80 Μητροπολιτας που διαθετουμε ...σας κανει;
Δεν ειναι ντροπή να απαντησετε 'ουδεις' - σας ακουω λοιπον..."

ΚΧ : Δεν είναι παράλογο με όσα γίνονται τούτο τον καιρό - κάποιοι συνεπίσκοποι στέλνουν επιστολές διαμαρτυρίας - για τα καλάθια των αχρήστων της Ιερά Συνόδου - και να μη βγαίνει ένας από τους ογδόντα να παραιτηθεί καταθέτοντας τη μαρτυρία αληθείας; Τη φενάκη που παίζουν εκεί μέσα; Σούστα θέλουν την αλήθεια, πότε την διαστέλλουν (για τους εαυτούς των) και πότε τη συρρικνώνουν (για το ποίμνιο). Αλλά τι λέω, την άνοιξαν και για το ποίμνιο το 1924, αλλά τώρα με τον οικουνμενισμό τους δεν "σουστάρει". Πάμε για άλλο όνομα, από Ορθόδοξη Εκκλησία οι "μεταπατέρες" θα μας υποδείξουν το ορθόν όνομα - πολιτικά και θρησκευτικά - Οικουμενική Εκκλησία (of Greece).

Συνωστισμός στη Σμύρνη, αρχέκακο το φίδι της Ορθοδοξίας, να το πατήσουμε να τελειώνουμε : THE END

(Σκηνοθεσία by Igniatio of Demetriados, Sponsored by Volos Academy).

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Κυπριανε,

το the end που γραφετε ειναι του Δημητριάδος...ή απευθύνετε σε μενα;

Αμαν...ολο με γριφους μιλατε!
Γινεται πιο σαφης!
:)

Επισης βλεπω οτι 'διαγραψατε' τον προηγουμενο μας διαλογο, προφανως θα ητανε τοσο 'αχρηστος', μονο για τον καλαθο των αχρηστων..κατι περισσοτερο θα ξερετε απο μενα!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μέρος πρώτο

M :"Απουσιαζα για επαγγελματικους λογους - σπευσατε να γραψετε τον επικήδειο λογο μου! Δεν βλεπω να κατεχετε καλα την αρετη της υπομονης!"

ΚΧ : Εντελώς άσχετο ως κριτήριο υπομονής.

Μ : ""ανατριαχιασα και αηδιασα και αναγουλιασα..και εσεις ολοι δεν ειχατε τους σωστους Διδασκαλους, μονο εγω ο κυριος Κυπριανος τους ειχε...και ολοι ειστε ή του Διαβολου ή του Πάπα..ειστε διεφθαρμενοι…ενω μονο εγω κατέχω την Πιστη..και εγω δεν θα παρω την καρτα, και σε λιγο καιρο θα μαρτυρησω και θα γινω αγιος..και μετα θα με προσκυνατε στις Εικονες…και οποιος πατερας εχει παιδια, να τα αφησει να πεθανουνε της πεινας…και ετσι θα μπουνε στον παραδεισο ομως"..."

ΚΧ : Τελείως αυθαίρετη συμπερασματική κρίση.

Μ : "Γιατι κυριε Χριστοδουλιδη…δεν γινεστε ο ιδιος Ιερεας; Θα ειχατε όλα τα προσοντα. Θα χαρω αν μου απαντησετε σε αυτηνν την προσωπικη ερωτηση."

ΚΧ : Άλλο οι διδακτοί Κυρίου και έτερο οι λειτουργοί Υψίστου.

Μ : "Πειτε μας επιτελους ονοματα! Δωστε τα ονοματα των δικων σας διδασκαλων..και πολυ ευχαριστως να τους ακουσω!
Α, με ειχατε συμβουλεψει να διαβασω Φιλοκαλια. Θα το κανω, σας το υποσχομαι! Νομιζα θα μας λεγατε ονοματα ζωντων! Σε καποιο Μοναστηρι ισως; Να παμε να επισκεφθουμε"

ΚΧ : Η Φιλοκαλία περιέχει ονόματα και γραφές ζώντων και όχι νεκρών. Πριν πας σε Μοναστήρι να πας στις σκήτες της Καψάλας, αν και εκεί πηγαίνουν (οι Μοναχοί) μετά από (μα)θητεία στο Μοναστήρι. Εσύ, όπως και όλοι, ζούμε στο άθλιο μοναστήρι του κόσμου, της κοσμικής ζωής. Μπορείς λοιπόν να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα : αυτό της Καψάλας.

Μ : "Κυριε Χριστοδουλιδη...ετσι οπως σας διαβαζω, πιστευω οτι καταβαθος εχετε δικαιο!
Ομως κανετε ενα μικρο λαθος,! Σας το λεω σαν ενας απλος ουδετερος πιστος χριστιανος, που ειμαι και αρχαριος συν τοις αλλοις!
ΘΕΛΕΤΕ να επιβάλλετε την πιστη σας, με το ετσι θελω!"

ΚΧ : Απλός ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ χριστιανός δεν υπάρχει, εκτός αν είναι αρχάριος. Οπότε η κρίση του είναι ανεπαρκής. Η πίστη δεν επιβάλλεται και ουδείς ΘΕΛΕΙ κάτι τέτοιο. "Πρόσθες ημίν πίστη" είναι η επιθυμία και η παράκληση των πιστών.

Μ : "Σας μιλησα για «προσοχη..μην πεσουμε στην θανασιμη παγιδα που μας ετοιμαζουμε επιτηδες» - απαντησατε: Δεν με ενδιαφερει αυτο, δεν απευθυνετε σε μενα"

ΚΧ : Λάθος, κάτι σου ξέφυγε, απάντησα.

Μ : "Σας γραφω για την Γαβριηλια - 'ακρα του ταφου σιωπη'! Μαλλον δεν ειστε και τοσο σιγουρος!"

ΚΧ : Δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα περί αυτής και το βιβλίο, κριτική του οποίου έγινε από μέρους του π. Σαράντη (όχι από τον ίδιο), δεν το έχω διαβάσει.

Μ : "Σας ρωτησα γιατι δεν πατε να γινεται Ερημιτης αφου σε λιγο ολα τελειωνουνε και μου απανταντε οτι και απο την πολη μπορειτε να αγωνιστειτε κατα της καρτας!"

ΚΧ : Απάντησα και προσθέτω : Δηλαδή, όσοι μέσα στον κόσμο ζουν ασκητικά και γράφουν ασκητικά (βάλε ΄τα σε παρενθέσεις) πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε σαν "εκτός τόπου" ερημίτες και να τους συνιστούμε να πάρουν τα βουνά;

Μ : "Δηλ. εσεις σωσατε την ψυχη σας - προ του τελους που ερχεται - και τωρα σας περισσεψε και χαρις..να σωσετε και εμας τους υπολοιπους;"

ΚΧ : Εντελώς εσφαλμένη συμπερασματική κρίση

Μ : "Σας ρωτησα, αν μπορειτε να μου μεταβιβασετε την ατομικη σας περιουσια...αφου σε λιγο δεν θα υπαρχετε ως μελλοντικος μαρτυρας της Εκκλησιας ...και εκει σιωπησατε!
Να υποθεσω ότι δεν εχει αρκουντα περιουσιακα στοιχεια; Να το δεχτω και αυτό!"

ΚΧ : Προτιμώ να μην απαντώ σε ειρωνικά ("καλαμπουράκια" στη γλώσσα της λαχαναγοράς) σχόλια.

Μ : "ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ - ναι, το εχετε το ταλεντο να συγγραφετε ομορφα ... στα υπολοιπα ΟΧΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, δεν θα παρω."

ΚΧ : Παρέχονται δωρεάν, ευχαριστίες δεν χρειάζονται. Μπάζα είναι άλλωστε, πάνε για πέταμμα.

Μ : "Μαλλον επειδή συναντησατε πολλους εχθρους της Ορθοδοξιας στην ζωη σας,..." κλπ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μέρος δεύτερο

ΚΧ : Φανερούς ελάχιστους. Ένας γιεχωβάς με "πλεύρισε" κάποτε, δυό κουβέντες του είπα και δεν ματαξαναφάνηκε. Το ίδιο και μια πεντηκοστιανή. Α, ναι, ήταν και ένας μασσόνος. Μου είπε ότι θα δώσω όρκο σε "μια ανώτερη δύναμη". Απάντησα ότι μόνο σε Αγία Τριάδα ορκίζομαι και σηκώθηκε κι έφυγε.

Από αφανείς όμως άλλο τίποτα, "μιλεούνια". Όλοι τους "ορθόδοξοι" αλλά στην ουσία πράκτορες του προτεσταντισμού, της ουνίας και της Βιβλικής Εταιρίας.

Μ : "όποιος δεν συνταυτιζετε με τις αποψεις σας, αμεσως του κολλατε την στάμπα και την ρετσινιά του Αντιορθοδοξου, Οικουμενιστου, φιλος των Επισκοπων και παει λεγοντας!"

ΚΧ : Προσπαθώ να είμαι καλός αντιγράφος της Αγίας Γραφής και των Φιλοκαλικών μας πατέρων. Αν, και όπου κάνω λάθος, εντοπίζει κανείς "δικές μου απόψεις" να μου τις υποδείξει. Θα τις αναιρέσω και θα ζητήσω συγγνώμη.

Μ : "ΔΕΙΞΤΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ κυριε Χριστοδουλιδη και στο τελος θα δειτε οτι θα βγειτε κερδισμενος!"

ΚΧ : Να βγώ εγώ κερδισμένος δεν είναι το ζητούμενο. Η αγία Ορθοδοξία μας πρέπει να "βγεί κερδισμένη" (είναι άλλωστε) από όλους όσους την κατακλέβουν.

Μ : "Απο την πολυ σας πιστη στον Θεο, προφανως δεν πιστευετε κανεναν ανθρωπο!"

ΚΧ : "Πιστεύω εις ένα Θεόν, πατέρα παντοκράτορα ..." και τα εξής.

Μ : "ΕΤσι μου καταλογιζετε οτι "μονο εγω θελω να σωθω, εγω, σε μια ατομικη πιστη με τον Θεο μου, αρκει εγω να τα εχω καλα με τον Ιησου Χριστό, και τι με νοιαζουνε οι υπολοιποι;Αυτα ποτε δεν τα εγραψα!".

ΚΧ : Ξαναδιάβασε αυτά που έγραψες (: κάτι για δικές μας "μαγκιές" κλπ).

Μ : "Για τον Αγιο Κοσμα Αιτωλο οτι εγραψα...που δινει ενα στιγμα του τι ακριβως ηθελα να πω...εκει παλι δεν σχολιασατε τιποτα!"

ΚΧ : Τον επικαλείσαι λάθος. Με το : "Ολος ο κοσμος να πεσει πανω σας, αν αυτα τα δυο, Χριστό και ψυχή, ΔΕΝ ΤΑ ΔΩΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΣΑΣ - δεν προκειται κανεις να σας τα παρει" ο ά άγιος μας καλεί να αποφύγουμε τον έμμεσα ή άμεσα επιβαλλόμενο εξισλαμισμό. Η Τουρκιά είχε σκάσει που επί 400 χρόνια είχαμε ψυχή και νούν Χριστού. Έτσι, κατέφυγε στο τέλος στον άμεσο εξισλαμισμό. Οι σημερινοί νεοβάρβαροι είναι ισλαμιστές άλλου τύπου και είδους. Εφαρμόζουν τον έμμεσο εξισλαμισμό στο όνομα του δυτικού θεού, που είναι ο Γιαχβέ ανακατεμμένος με το Αλλάχ. Δεν μας υποχρεώνουν ηθελημένα να εγκαταλείψουμε την πίστη μας, αλλά ηθελημένα (με τη δημοκρατική ψήφο μας) να πάρουμε την κάρτα τους και τη σφραγίδα τους. Πίστευε ό,τι θέλεις, μας λένε οι παμπόνηροι, αλλά πάνε να φτιάξουν την παγκόσμια θρησκεία τους και την παγκόσμια διακυβέρνησή τους. Μα, αφού θέλω να πιστεύω τα δικά μου, τι πας και μου φτιάχνεις μια θρησκεία για όλους; Και παραπέρα, αφού θέλω να έχω τη δική μου δημοκρατική "πίστη", γιατί με αναγκάζεις να δεχτώ τη δική σου παγκόσμια δημοκρατική "πίστη" με την κάρτα; Πού η ελευθερία και πού το αυτεξούσιο, όταν δίχως κάρτα No credit, No loans, No work, No life (τα βαρβαρικά διότι μα κυβερνούν οι βάρβαροι ψεύτες).

Μ : "Και ερχομαστε στον Νικολαο Μεσογαιας!(...)Τι δεν σας αρεσει στον Νικολαο Μεσογαιας;

ΚΧ : Πέραν της εξόφθαλμης "μοιχεπιβασίας" υπάρχουν και πολλά άλλα. Κυριότερο, η διγλωσσία του, που δεν την καταλαβαίνουν εύκολα αυτοί που διαβάζουν τα βιβλία του.

Για να είσαι σε θέση να κρίνεις αυτά που σερβίρονται (σκόπιμα χρησιμοποιώ τη λέξη αυτή) πρέπει να έχεις ένα σημείο αναφοράς, ένα σημείο αναγωγής αυτών που διαβάζεις, για να βλέπεις τι λέει το σταθερό σημείο αναφοράς και τι γράφει ο επίδοξος δάσκαλος ή ποιμένας. Σταθερό σημείο αναφορά και αναγωγής είναι η Αγία Γραφή, είναι η Φιλοκαλία, είναι η εκκλησιαστική μας Παράδοση (της άλλαξαν τα φώτα), είναι οι Οικουμενικοί πατέρες, είναι το Σύμβολο της Πίστεως, είναι η νοερά προσευχή, είναι πάντα τα λεγόμενα και ακροώμενα στις Ιερές Ακολουθίες.

Πορέψου με αυτά και τότε θα καταλάβεις τους πράκτορες του ψεύδους και τους εμπόρους της Αληθείας.

Αυτά, τέλος και τω Θεώ η δόξα.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Λόγω βλακείας διέγραψα 24 σχόλια, δικά μου και άλλων. Δεν έγινε σκόπιμα

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Θα τα έχεις αποθηκευμένα στο γραμματοκιβώτιο Google, σε παρακαλώ να τα ξαναστείλεις.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μυρμιδόνας είπε :

Καλησπερα κυριε Χριστοδουλιδη

Απουσιαζα για επαγγελματικους λογους - σπευσατε να γραψετε τον επικήδειο λογο μου! Δεν βλεπω να κατεχετε καλα την αρετη της υπομονης!

Ζωή λοιπον του λογου σας!
*******************************************

Τι να πρωτοσχολιασω απο τα γραφομενα σας!

Βλεπω τοση πικρία, τοση χολή μαζεμένη - με ξαφνιαζετε!

Για εναν ανθρωπο που ζει στην Χαρα του Κυρίου και εχει ζωντανή Πιστη και πολυ φωτισμενους Διδασκαλους - μιας που ολοι οι υπολοιποι ειμαστε παρασυρμενοι απο τους 'ψευδοπροφητες' -

απορω...τοση συσσωρευμενη πικρα και απογοητευση μαζι;

"ανατριαχιασα και αηδιασα και αναγουλιασα..και εσεις ολοι δεν ειχατε τους σωστους Διδασκαλους, μονο εγω ο κυριος Κυπριανος τους ειχε...και ολοι ειστε ή του Διαβολου ή του Πάπα..ειστε διεφθαρμενοι…ενω μονο εγω κατέχω την Πιστη..και εγω δεν θα παρω την καρτα, και σε λιγο καιρο θα μαρτυρησω και θα γινω αγιος..και μετα θα με προσκυνατε στις Εικονες…και οποιος πατερας εχει παιδια, να τα αφησει να πεθανουνε της πεινας…και ετσι θα μπουνε στον παραδεισο ομως"...

ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ!
Να μας ζησουνε οι Ιεροεξεταστες του Πάπα!

Γιατι κυριε Χριστοδουλιδη…δεν γινεστε ο ιδιος Ιερεας;
Θα ειχατε όλα τα προσοντα. Θα χαρω αν μου απαντησετε σε αυτηνν την προσωπικη ερωτηση.
***********************************************************************

Πειτε μας επιτελους ονοματα! Δωστε τα ονοματα των δικων σας διδασκαλων..και πολυ ευχαριστως να τους ακουσω!
Α με ειχατε συμβουλεψει να διαβασω Φιλοκαλια. Θα το κανω, σας το υποσχομαι!

Νομιζα θα μας λεγατε ονοματα ζωντων!
Σε καποιο Μοναστηρι ισως; Να παμε να επισκεφθουμε;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μυρμιδόνας είπε

Κυριε Χριστοδουλιδη...ετσι οπως σας διαβαζω, πιστευω οτι καταβαθος εχετε δικαιο!

Ομως κανετε ενα μικρο λαθος,! Σας το λεω σαν ενας απλος ουδετερος πιστος χριστιανος, που ειμαι και αρχαριος συν τοις αλλοις!

ΘΕΛΕΤΕ να επιβάλλετε την πιστη σας, με το ετσι θελω!

Δεκα φορες εγραψα μεχρι τωρα, για την λαθος εκτιμηση του π. Σαράντου στο προσωπο της Γαβριηλιας - ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ!

Εγω δεν αφηνω κανενα σας επιχειρημα αναπάντητο - μονο εκει που οι γνωσεις μου δεν επαρκουν...

Εσεις ομως δεν δικαιολογειστε!
Διοτι και γνωσεις εχετε, και δυνατο μυαλο απο οτι βλεπω και χειρίζεστε την Ελληνικη γλωσσα άριστα!

ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ - κανετε πως δεν καταλαβαινετε!

Σας μιλησα για «προσοχη..μην πεσουμε στην θανασιμη παγιδα που μας ετοιμαζουμε επιτηδες» - απαντησατε: "Δεν με ενδιαφερει αυτο, δεν απευθυνετε σε μενα"

Σας γραφω για την Γαβριηλια - 'ακρα του ταφου σιωπη'! Μαλλον δεν ειστε και τοσο σιγουρος!

Σκεφτεστε μεσα σας: "Αν αρνηθω την αγιοτητα της, και μετα απο χρονια η Εκκλησια την αναγνωρισει Οσια...τοτε ο ο στρατιωτης του μυθικου Αχιλλεα θα με διασυρει μεσω ιντερνετ...
Αν παλι ομως δεχτω την Αγιοτητα της..και σε λιγο καιρο αποδειχθει η πλανη της;"

Οποτε μην ΑΠΑΝΤΑΣ! Οποτε και αυτος θα βαρεθει να το αναφερει!

Σας ρωτησα γιατι δεν πατε να γινεται Ερημιτης αφου σε λιγο ολα τελειωνουνε και μου απανταντε οτι και απο την πολη μπορειτε να αγωνιστειτε κατα της καρτας!

Δηλ εσεις σωσατε την ψυχη σας - ενωπιον του Τελους που ερχεται - και τωρα σας περισσεψε και χαρις..να σωσετε και εμας τους υπολοιπους;

Σας ρωτησα, αν μπορειτε να μου μεταβιβασετε την ατομικη σας περιουσια...αφου σε λιγο δεν θα υπαρχετε ως μελλοντικος μαρτυρας της Εκκλησιας ...και εκει σιωπησατε!
Να υποθεσω ότι δεν εχει αρκουντα περιουσιακα στοιχεια;
Να το δεχτω και αυτό!


Τα υπολοιπα;

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ - ναι, το εχετε το ταλεντο να συγγραφετε ομορφα - μακαρι να σας εμοιαζα -

- αλλα μεταξυ μας και παλι:

θα ητανε το μοναδικο που θα ηθελα να σας ομοιασω...στα υπολοιπα...

ΟΧΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...δεν θα παρω

ενας απο τους τελευταιους εναπομειναντας του εκστρατευτικου σωματος του πρωην παλι ποτε Αχιλλεως!

Μετα τιμης…

Ο τελευταιος των Μυρμιδονων

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μυρμιδόνας είπε :

Λοιπον, και τωρα να απαντησω επι της ουσιας κυριε Χριστοδουλιδη!

Μαλλον επειδή συναντησατε πολλους εχθρους της Ορθοδοξιας στην ζωη σας, αλλα και εδω μεσα στο Ιντερνετ....όποιος δεν συνταυτιζετε με τις αποψεις σας, αμεσως του κολλατε την στάμπα και την ρετσινιά του Αντιορθοδοξου, Οικουμενιστου, φιλος των Επισκοπων και παει λεγοντας!

ΔΕΙΞΤΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ κυριε Χριστοδουλιδη και στο τελος θα δειτε οτι θα βγειτε κερδισμενος!

Εγω δεν εχω τιποτα να χωρισω μαζι σας, μιας που και εμενα με ενοχλει αφανταστα η κατασταση στην οποια βρισκομαστε τωρα.

Ομως εσεις ειρωνευεστε τα παντα!
Εγραψα "για την Αγαπη του Χριστου" και ακομα και αυτο βρηκατε να μου το χτυπησετε!

Απο την πολυ σας πιστη στον Θεο, προφανως δεν πιστευετε κανεναν ανθρωπο!

Μονο εσεις εχετε δικαιο κυριε Χριστοδουλιδη!

ΕΤσι μου καταλογιζετε οτι "μονο εγω θελω να σωθω, εγω, σε μια ατομικη πιστη με τον Θεο μου, αρκει εγω να τα εχω καλα με τον Ιησου Χριστό, και τι με νοιαζουνε οι υπολοιποι;".

Αυτα ποτε δεν τα εγραψα!
Αν καποια στιγμη εγραψα: "εγω δηλ θα χασω το βαπτισμα μου...και μπορει κανεις να με απομακρυνει απο τον Θεο χωρις την δικη μου θεληση" - σε καμια περιπτωση δεν ηθελα να πω οτι με ενδιαφερει η 'ατομικη μου σωτηρια'!

Μα γιατι εχετε μια μανια να καταλαβαινετε τα παντα τοσο διαστρεβλωμενα κυριε Χριστοδουλιδη;

Βεβαια..αν ο συνομιλητης σας πει κατι καλο, εκει παλι κανετε πως δεν ακουτε!

Για τον Αγιο Κοσμα Αιτωλο οτι εγραψα...που δινει ενα στιγμα του τι ακριβως ηθελα να πω...εκει παλι δεν σχολιασατε τιποτα!

*******************************************

Και ερχομαστε στον Νικολαο Μεσογαιας!
Δεν τον γνωριζω προσωπικα τον ανθρωπο, ναναι καλα στην υγεια του!

Ομως..τον εχω δει 2-3 φορες στην ΕΡΤ σε βραδυνη συνεντευξη, μεταμεσονυκτια και ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ!
Μου αρεσε οπως τα ελεγε!
Εκει ομως που 'σκιζω τα πτυχια μου' ειναι τα βιβλια του που ετυχε να διαβασω, και τα συνιστω σε καθε χριστιανο πιστο, μισο λεπτο να δω τους τιτλους:
-«Ανθρωπος μεθόριος»
-«Εκεί που δεν φαινεται ο Θεός»
-«…στεναγμοίς αλαλήτοις»
-«Φωνή άυρας λεπτής»

Και εσεις αυτον τον ανθρωπο τον αποκαλειται "ΠΟΝΗΡΑ ΑΛΕΠΟΥ"...;

Κυριε Χριστοδουλιδη..ουτε ο Μεσογαιας σας αρεσει;

Ωραια λοιπον...σας ΠΡΟΚΑΛΩ εδω ΕΥΘΕΩΣ - ουτως ειδαλως σε λιγο, αφου θα μαρτυρησετε θα ειστε στον Παραδεισο:

ΠΕΙΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ!

Εγω, που ειμαι ενας τοσο δα μικρος και ασημαντος χριστιανος...εχω αναφερει ονοματα, και επισκοπων και Γεροντων και Γεροντισσων.

Πειτε ΟΝΟΜΑΤΑ! Απο τους 70-80 Επισκοπους που εχουμε, ποιος σας αρεσει;
Απο τους Ορθοδοξους Μοναχους που εχουμε στην Ελλαδα, ποιον να ακουσουμε;

Τι δεν σας αρεσει στον Νικολαο Μεσογαιας;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο/Η Μυρμιδόνας άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ποιοί είναι οι οικουμενιστές;":

Ποιον να ακουμε κυριε Χριστοδουλιδη;

Ε, πειτε το επιτελους: "Να ακουτε μονο εμενα, τον Κυπριανο, εγω ειμαι η Ορθοδοξη Εκκλησια"!

Που ξερετε, μπορει και να εχετε δικαιο! :)

Ε, μα πια!

Γιατι αυτο το κρυφτούλι;

Οι καιροι ειναι εσχατοι, και φοβαστε να πειτε ονοματα. Δηλ αν ητανε πρωτοι...τι θα κανατε;

θα κρυφοσασταν πισω απο κανενα δεντρο; - αντε μην αρχισω να κανω παραλληλισμους τωρα!

********************************************

Κλεινω:

Εγω διαβαζω τον "Αμεθυστο" διοτι πιστευω οτι γνωριζει την Αληθεια και θελω να τον ακολουθησω.

Τουλαχιστον εδω με εγκρινετε; ή και εδω εχετε τις ενστασεις σας;

Επισης διαβαζω και τα δικα σας σχολια κυριε Χριστοδουλιδη...και στην Σαλογραια οταν τα συναντησα, και στον Μεσκο και στον "Αμεθυστο", σωστος ως εδω;

Πειτε μου...τι αλλο θελετε;

Ναι...ξενιζει η φραση του Μεσογαιας: "Δεν προσπαθω να σε σωσω" - ομως και εσυ, αλλα και ο πολυ αγαπητος μου φιλος Αμέθυστος:
Καντε λιγο τον κοπο να τον καταλαβετε γιατι το ειπε!

Διοτι τοσες φορες στην ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ανθρωποι, με το ζορι ηθελαν να σωσουνε τον συναθρωπο τους και το μονο που καταφεραν ηταν να τον οδηγησουνε στην καταστροφη!

Οταν και εσεις κυριε Χριστοδουλιδη θα μιλατε και θα κηρυττετε και δεν θα σας ακουει κανεις, ισως και εσεις φτασετε στο σημειο να πειτε: "Ακουσε με μονο...δεν θελω κατι περισσοτερο"!

Μυρμιδόνας

Υ.Γ. σκεφτηκατε ποτε να γραψετε βιβλιο; Αν ναι, προσεχως;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μυρμιδόνας είπε :

Καλημέρα κυριε Χριστοδουλιδη

1. οταν γραφω "ειμαι ουδετερος χριστιανος" εννοω οτι δεν υποστηρίζω ουτε καποια απο τις "Οργανωσεις", ουτε καποιον "Επισκοπο", και αυτα που γραφω τα γραφω απο μονος μου, ειναι δικες μου αποψεις.
Εννοειται οτι με την αυστηρη εννοια του ορου δεν υπαρχει 'ουδετερες χριστιανος', αλλα στο μεταξυ καντε μια προσπαθεια να με καταλαβαινετε - τοσο καιρο συνομιλουμε...γιατι ακομα με θεωρειται εχθρο σας;

2. Παντως για την Γαβριηλια...τι να πω, να ΑΓΙΑΣΕΙ η γυναικα στον Ουρανο που βρισκεται!
Ετσι γραφετε:

"Δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα περί αυτής και το βιβλίο, κριτική του οποίου έγινε από μέρους του π. Σαράντη (όχι από τον ίδιο), δεν το έχω διαβάσει."

Δεν γινεστε πιστευτος κυριε Κυπριανε!
Δεν γινετε ενας ανθρωπος σαν και εσας, που κουβαλαει 'τονους γνωσης' μεσα στον εγκεφαλο του, που γνωρίζει τοσα πολλα, που κατεχει τοσες πληροφοριες..
..το μονο που δεν διαβασε στην ζωη του ποτέ, ητανε το βιβλιο για την Γαβριηλια!

Εδω βοά ολο το Ιντερνετ!
Εδω εκανε ολοκληρο πολεμο το "Αντιαιρετικο εγκόλπιο"!
Εδω τοσα εγραψε ο 'επιστήθιος φιλος σας' ο π. Σαράντης...και εσεις προσποιείστε αγνοια;

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΛΕΩ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΑΣ!
Και εν πασι περιπτωση: Τοσο πολυ θα σας 'ταπεινωνε' αν μας δινατε την υποσχεση, οτι μολις βρειτε χρονο θα επιληφθήτε του θεματος, ωστε μετα να εχετε και εσεις αποψη;

Εγω δηλ γιατι σε οτι συμβουλες μου δωσατε, να μελετησω τον ταδε και να επισκεφτω το δεινα Μοναστηρι λεω "ναι, μολις βρω χρονο, πολυ ευχαριστως";

Βλεπετε λοιπον μια ακομα διαφορα κυριε Κυπριανε, μεταξυ σου και μου, του απλου 'και ουδετερου' χριστιανου;

3. Ναι, γραφω απλα. Γραφω στην απλη ελληνικη. Και μου αρεσει να μιλαω λαικα.
καταγομαι απο μια απλη λαικη οικογενεια, μενω σε μια απλη λαικη συνοικια!

Δεν χανεται ευκαιρια να μου το ΧΤΥΠΑΤΕ ΑΥΤΟ!
Ως τωρα δεν μιλησα...και ουτε προκειται να κανω εναν καταλογο απο τις επιθεσεις εναντιον του προσωπου μου!
Βεβαια η ευγενεια σας και ο υποτιθεμενος χριστιανισμος σας δεν σας επιτρεπει να χρησιμοποιησετε χυδαιες εκφρασεις - οχι, ως εκει δεν φτανετε!
Αλλα...πετατε πλαγιως σποντες...ωστε να δουνε ολοι οι αναγνωστες, οτι εγω ειμαι ενας απλος ανθρωπος, που με το ζορι εβγαλε το λυκειο...ενω εσεις σπουδασατε και κατεχετε τοσο ωραια την Ελληνικη γλωσσα!

Ετσι δεν παραλειπετε να γραψετε και σε αυτην την απαντηση σας:
""καλαμπουράκια" στη γλώσσα της λαχαναγοράς).
Αλλου γραφετε οτι χρησιμοποιω την 'διαλεκτο του πεζοδρομιου"

Εχετε κανει ποτέ πεζοδρόμιο κυριε Χριστοδουλιδη;
Αν οχι..να ειστε τοτε λιγο πιο προσεχτικος!

Α, και τωρα που το θυμαμαι: Μηπως και Κύριος μας Ιησους Χριστός δεν μιλουσε σε μια απλη γλωσσα μεσα στο Ευαγγέλιο;
Δεν μιλουσε με τις 'παροιμιες' της εποχης εκεινης; Με 'παραβολες';

Βλεπετε, να τι ενννοω οταν λεω, οτι με τον 'υπερβολικη πιστη' σας...χανετε το δικαιο σας!

4. Οταν δεν σας αρεσει ουτε ο Μεσογαιας...τοτε ομως οι υπολοιποι δεν ειναι λογικα ακομα χειρότεροι;
Δεν ειπατε: ποιος απο τους 80 Μητροπολιτας που διαθετουμε ...σας κανει;
Δεν ειναι ντροπή να απαντησετε 'ουδεις' - σας ακουω λοιπον...

5. Οταν λεω "να βγειτε εσεις κερδισμενος' δεν εννοω να εχετε 'προσωπικο οφελος'!
Εννοειται οτι αναφερομαι στην 'εργο σας', στο 'πνευματικο σας εργο', που υποτιθεται ειναι το ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, σωστα;
(Αχ, καταλαβετε με μια φορα με την 'πρωτη'! Απλα ελληνικα πεζοδρομιου γραφω...που να σας εγραφα και συνθετα δηλαδη; Ουφ..) :)

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μ : "Κυριε Κυπριανε,
το the end που γραφετε ειναι του Δημητριάδος...ή απευθύνετε σε μενα; Αμαν...ολο με γριφους μιλατε!"

ΚΧ : Όχι, δεν είναι για σένα. Τα ξενόγλωσσα για τους βαρβάρους που μας κυβερνούν ή διοικούν την νοητή ναύν της Εκκλησίας με παραγγέλματα για το πλήρωμα στα ζαβά ελληνικά που ξέρουν. Ο σπόνσορας Volos Academy είναι ένας από αυτούς.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Χριστοδουλιδη,

βλεπω οτι επαναφερατε τα κειμενα!
Ετσι για να μην λετε οτι για ολα φταιω παλι εγω! :)

*******************************************

Γραψατε για τον ΜΕσογαιας, ή τελοςπαντων υιοθετησατε την κατηγορια 'περι εξόφθαλμης "μοιχεπιβασίας'.

Ομολογω οτι γνωριζα την λεξη "κτηνοβασια", οταν ενας ανθρωπος παει με ζωο.

Ομως 'μοιεπιβασιας' τι ειναι παλι τουτο;

και εχετε και 'αποδειξεις' ή μονο φήμες 'κουμουνιστών';

Θα χαρω για την απαντηση σας

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Βάλε τη λέξη στην αναζήτηση Google και θα πάρεις την απάντηση

Ανώνυμος είπε...

Βλέπετε κυριε Χριστοδουλιδη...

..παλι οταν 'δεν σας συμφερει κατι' - παλι αποφευγετε!
Μαλλον ειναι πάγια τακτικη σας αυτη!

Τοσα ειπαμε..εδω κολλατε;
Εξαλλου εσεις πρωτος αναφερατε την λεξη αυτη!

Εγω τουλαχιστον, οτι γραφω το υποστηριζω.
και αν ενας αναγνωστης μου ζητησει μια διευκρινηση, θα του την δωσω!

Δεν θα του πω "πανε εκει" και "ψαξε αλλου"!

Τοσο πολυ σας ειναι δυσκολο να μας ενημερωσετε τι σημαινει αυτη η λεξη 'μοιχεπιβασια';

Ας πουμε ειναι 'ηθικιστικοι - ευσεβίστικοι' λογοι 'ντροπής';

.............Πάλι αδικο εχω κυριε Χριστοδουλιδη;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αν δεν ψάξεις, δεν θα μάθεις. Πάψε να τα περιμένεις όλα "στο πιάτο", δείξε το ενδιαφέρον σου. Νομίζεις ότι δεν μπορούσα με δυο λέξεις να σου πω τι σημαίνει η λέξη "μοιχεπιβάτης" = Μοιχός+επιβάτης = επίσκοπος μοιχός, δηλαδή ο επιβαίνων επισκοπής ετέρας. Σου υπέδειξα τρόπο και τρόπους να βρίσκεις απαντήσεις.

Πάλι έχεις άδικο

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Χριστοδουλιδη...

επειδή και παλι εχω αδικο..γιαυτο και εγω επιμενω να συνομιλω μαζι σας - να με διορθωνετε!

Εσας τι σας εχουμε; :)

***********************************************

Μαλιστα λοιπον. αυτο σημαινει!

Αρα..βλεπετε ομως...οτι ετσι μπορει να δημιουργηθουνε εντυπωσεις!

Δηλ εμενα το μυαλο μου πηγε αμεσως σε 'πονηρη σεξουαλικη πραξη' - και φανταζομαι το μυαλο ενος μεσου αναγνωστη σας!

Ενω τωρα, ετσι οπως μας το εξηγησατε, το 'μοιχεπιβατης' δεν εχει να κανει με σεξουαλικο παραπτωμα...αλλα με τα διοικητικα της Εκκλησιας!

Κοιτα τι μαθαινει κανεις αν σερβάρει στο Ιντερνετ!
:)

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αυτό το κακό σας κάνουν "τα σκάρτα", άντε, μην πω ποια είναι αυτά. Δεν σας υποδεικνύουν την πηγή, όπου από εκεί μέσα θα αποκτήσετε και γνώση, αλλά κυρίως κρίση : Διότι θα έχετε ένα σταθερό σημείο αναφοράς όπου θα ανάγετε αυτά που σας διδάσκουν, αυτά που διαβάζετε.

Καταλαβαίνεις τώρα, γιατί κάνουν αγώνα (οι άλλοι) να μας αλλάξουν τα φώτα : Και τη γλώσσα να χάσουμε, αλλά και το σημείο αναφοράς που παρέχεται στο κείμενο της Αγίας Γραφής, στα πατερικά Κείμενα, στη Λειτουργική γλώσσα της Εκκλησίας, να μας γίνουν άγνωστα.

Βέβαια, μερικοί εξ αυτών υπερασπίζονται την αγιογραφική γλώσσα. Δεν φτάνει όμως αυτό, απαιτούνται και άλλα τα οποία σας κρύβουν ή τα λένε "με λόγια μασημένα", άλλοτε θολά ή παραπλανητικά. Σας μιλούν για κάθαρση, για φωτισμό, για θέωση και το απλούστερο, να πιάσετε να ξεκοκκαλίσετε την Αγία Γραφή αρχή και τέλος, έχοντας προηγουμένως μάθει απ΄έξω κι ανακατωτά την Καινή Διαθήκη, δεν σας το λένε.

Πολλά από αυτά τα δικά μου που διαβάζεις τα είχα καταχωνιασμένα. Τα διάβαζα και τα ξαναδιάβαζα. Με το Ψαλτήρι και άλλη βοήθεια. Πέταξα πάρα πολλά ανόητα και βλακώδη. Και αυτά που άντεχαν, που στέκονταν, γράφω. Τα περισσότερα ήταν "μπάζα". Μπορεί να είναι και αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Χριστοδουλιδη

διαβασα ενα σχολιο του "Αμέθυστου" και θελω να μου πεις την αποψη σου!

Προκαταβολικα σου λεω, οτι η ερωτηση μου δεν ειναι 'παγιδα', ουτε θελω να σε βαλω σε 'κοντρα' με τον Αμέθυστο.

Ρωταω απλα, ανιδιοτελικα, αγνα.

Γραφει λοιπον ο Αμέθυστος, μολις εχτες:

"Ο/Η amethystos είπε...
Φυσικά έχει δίκηο ο π.Σαράντης να διαμαρτύρεται {ΕΝΝΟΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ} θίγονται βασικά δημοκρατικά δικαιώματα. Τό θέμα είναι τί δουλειά έχει σ'αυτή τήν ιστορία ο αντίχριστος καί το 666;"

24/9/10 6:23 μμ
*******************************************

Λοιπον κυριε Χριστοδουλιδη.

Τοσες μερες σου εγραφα και εγω οτι "τι σχεση εχει η καρτα με το 666;" - βασικα αυτος ητανε ο κυριοτερος λογος της διαφωνιας μας.

Και τωρα, διαβαζω, οτι και ο "Αμέθυστος" εχει την ιδια απορια.

Θα το εκτιμησω αν λαβω μια ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ σου!

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας, παρακαλώ κύριε Χριστοδουλίδη ρίξτε μια ματιά στο εξής site: Εθνικό Συμβούλιο Ερευνας και Ανάπτυξης - είναι μεταξύ των τακτικών μελών - περίπου 12. Εποπτεύων του Συμβουλίου είναι η κυρία Διαμαντοπούλου - εξέχουσα στην Bildeberg. Τα συμπεράσματα ανήκουν στους αναγνώστες. Επίσης, θέσατε ένα πολύ σημαντικό θέμα: Με όλα αυτά που γίνονται γιατί κανείς Μητροπολίτης δεν υποβάλλει παραίτηση να δείξει την αντίθεσή του στα ακραία που γίνονται - πωλείται η χώρα, τα εδάφης της, ξεπουλήθηκε η εκπαίδευση, διώκονται οι Ελληνες και κατέστησαν ξένοι στον τόπο τους από τους αλλοδαπούς - να φύγουν μετανάστες οι Ελληνες για να μείνει η χώρα στους μουσουλμάνους! Εγκρίνεται το σύμφωνο συμβίωσης - σιγή η εκκλησία! Ερχεται η κάρτα και το chip - σιγή η Ιεραρχία! Βλασφημείται ο Κύριος σε όλη την χώρα με ακραία κινηματογραφικά έργα - σιγή η Ιεραρχία. Ακολουθεί η χορήγηση φλόγας μέσα από το ιερό ορθόδοξου ναού - μίξη της Ορθοδόξου εκκλησίας με ειδωλολατρικές πρακτικές - όχι μόνο σιγή η Ιεραρχία αλλά και επιβράβεθση και παρουσία. Συλλείτουργα με παπικούς ανά την χώρα με ορθόδοξους και καθολικούς να παρίστανται! - τι είδους λειτουργία είναι αυτή? Τελετή στον αντίδικο προφανώς! Τι θα μας πει τώρα ο κύριος Μυρμιδόνας? Δεν υπάρχει ούτε ίχνος δικαιολόγησης όλων αυτών. Είπατε όμως και κάτι άλλο κύριε Χριστοδουλίδη. Οτι η χώρα μας έχει ποτιστεί με το αίμα αυτών που μαρτύρησαν για την ορθόδοξη πίστη. Πιστεύω ότι το αίμα αυτό κατατρέχει τους τωρινούς προδότες - θα έλεγα ότι όπου να είναι τους φτάνει - είναι κοντά τους.
Γιάννης. Θεσσαλονίκη

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Τι πιο ξεκάθαρο από το ότι, αυτοί που μας κυβερνούν, είναι όλοι τους αντίχριστοι. Ότι ακόμη δεν έγιναν και Αντίχριστοι δεν έχει και τόση σημασία. Δέχονται την παγκόσμια διακυβέρνηση, δέχονται και την (παγκόσμια) κάρτα του πολίτη. Χωρίς αυτή θα είμαστε "για τα θυμαράκια". Υποχρεωτικά θα ψηφίζουμε, υποχρεωτικά θα δηλώνουμε ανά πάσα στιγμή που βρισκόμαστε, με ποιον συναντιόμαστε, τι σκεπτόμαστε και γράφουμε κλπ.

Ποιός ο λόγος για όλα αυτά; Μήπως η τρομοκρατία που αυτοί έφτιαξαν, αυτοί πριμοδοτούν και αυτοί κατευθύνουν ως προς το πού θα δράσει;

Για βλάκες μας έχουν; Και πες μου, άντε και την τρομοκρατία την εξάλειψαν, μετά ποιος ο λόγος να διατελούμε υπό διαρκή και μόνιμο έλεγχο, αφού η αιτία δεν θα υπάρχει; Θα ζούμε δηλαδή κάτω από τη διαρκή απειλή επανεμφάνισης της τρομοκρατίας; Μα αφού όλα θα είναι ελέγξιμα πώς θα ξαναφυτρώσει;

Λοιπόν, δεν φάγαμε ακόμη τους λωτούς της λησμονιάς και δόξα τω Θεώ, δεν πάσχουμε από εγκεφαλική μαλάκυνση. Θα μας μαντρώσουν όλους, θα φτιάξουν, την ψευτοθρησκεία τους και όποιος τους βγάζει σκάρτους, ψεύτες και λωπδύτες, τέλος.

Γιατί να περιμένουμε την κάρτα για να αντιδράσουμε; Τότε που θα έχουν όλα τελειώσει, τότε θα αρχίσουμε να φωνάζουμε; Μα, όποιος δεν φώναξε από τώρα, άχρηστη θα είναι η φωνή του τότε.

Αν σου φαίνεται υπερβολικός ο αγώνας για τον μικρό ψηφιακό/ηλεκτρονικό αντίχριστο, θα σου φανεί χρήσιμος και δικαιωμένος για τον Μεγάλο; Αυτόν περιμένεις; Ε, τότε συνέχισε να ψηφίζεις και να τον περιμένεις.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον Γιάννη, Θεσ/νίκη για το σχόλιο. Όσο γι΄ αυτή την αλεπού τον Μεσογαίας πήγε στη NASA και μας γύρισε πράκτορας-καλόγηρος.

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ένα γνωστό τέτοιο πληροφοριοδότη/καταδότη (πράκτορα/καλόγηρο μεγαλόσχημο) όταν αρχίσαμε να σφαζόμαστε. Λίγο ακομη και θα το είχαμε κάνει "άγιο". Ήταν τέρας μορφώσεως.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Χριστοδουλιδη

1. παλι ομιλειτε με γριφους!
Ποιον εννοειται ως 'τερας μορφωσεως'; Σε ποιον πρακτορα των βρετανικων υπηρεσιων απευθυνεστε;

Εννοειται τον Μεσογαιας;
******************************************

2. Διακριτικα αποφυγατε την τελευταια μου ερωτηση: Τι γνωμη εχετε, που ακομα και ο "Αμέθυστος" διερωτάτε: "Τι σχεση εχει η καρτα με το 666 και τον αντιχριστο;"

******************************************

3. Για τον Μεσογαιας: πιο πανω εδωσα καποιους τιτλους των βιβλιων που εγραψε ο Νικόλαος.

Ετυχε μηπως να διαβασετε κανενα απο αυτα;

Αν , και χωρις βεβαια να διαθετω το προφητικο χαρισμα, φανταζομαι το σχολιο σας θα ειναι το ιδιο με αυτο στην περιπτωση της Γαβριηλιας!
"ΟΧΙ, ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ, ΟΧΙ, ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΥΠΟΨΙΝ ΜΟΥ, οταν τα διαβασω τοτε και θα τα σχολιασω".

Επιμένω για τα βιβλια του Νικολάου...διοτι εκει μεσα θα δειτε αν αυτα που γραφει ο Επισκοπος αυτος ειναι "εκ Πνεύματος ΑΓίου" ή οχι...

...με ενδιαφερει πολυ η γνωμη σας

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Τελικα κυριε Χριστοδουλιδη δεν απαντησατε στις 2 αποριες μου:

α) ο Μεσογαιας ειναι ο 'πρακτορας' των Αμερικανων ή εννοειται καποιον αλλον;

Β) Γιατι ο Αμεθυστος διαφωνει μαζι σας στο θεμα της καρτας;

Μυρμιδονας

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μυρμιδόνας είπε... Ποιον εννοειται ως 'τερας μορφωσεως'; Σε ποιον πρακτορα των βρετανικων υπηρεσιων απευθυνεστε;

Πράκτορας της Ιντέλιτζενς Σέρβις ήταν το τέρας μορφώσεως Βρετανός καλόγηρος, που έδρασε εδώ μετά την Κατοχή και την Απελευθέρωση, πράκτορας είναι και το ημέτερο τέρας μορφώσεως, ο καλόγηρος της NASA. Αυτός που γράφει τα πολλά βιβλία που μου αναφέρεις.

Δεν χρειαζόταν να διαβάσω πολλά, ένα μόνο διάβασα και κατάλαβα τι κολοβό φίδι είναι. Με γνωρίζει και τον γνωρίζω. Και αν τυχόν διαβάσει αυτά που γράφω , ας έρθει να μου ζητήσει το λόγο. Αλλά δεν θα το κάνει. Με γνωρίζει και τον γνωρίζω, ξέρει τι θα κουβεντιάσουμε, αλλά θα με αποφύγει, όπως με απόφυγε στο παρελθόν. Εκείνος έχει το ποίμνιό του, εγώ τα μπάζα του διαδικτύου και "τις απόψεις μου".

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Χριστοδουλιδη

δεν ενδιαφερομαι για την προσωπικη σας κόντρα με τον Μεσογαιας. Καλα κανετε και εχετε 'αντιπαλοτητα'.

Ομως, δεν θα επρεπε να ενημερωσετε και εμας τους υπολοιπους χριστιανους;

Εδω δεν μιλαμε για 'προσωπικο τσιφλικη' ουτε για 'ιδιωτικες διαφωνιες'.

Εδω μιλαμε για την Εκκλησια του Χριστου, και για εναν επισκοπο της!

Δεν σας λεω να μας φανερωσετε μυστικα και ετσι να κινδυνεψετε...

...ομως...γιατι ειναι πρακτορας; Και τι κερδος εχει αν ειναι πρακτορας;

Και γιατι τα βιβλια του, που αναφερονται και σε Γεροντες του Αγιου Ορους, ειναι γραμμενα με τοση ΟΡθοδοξη Πνευματικοτητα;

Ποιο εδάφιο ητανε αυτο που σας κανει να πιστευετε οτι ειναι 'φιδι κολοβο';

Και επιτελους:

Αν ο ΝΙκολαος και 'βαθμολογειται' απο εσας τοσο ασχημα...οι υπολοιποι Επισκοποι μας δηλ τι;
Για τον Καιαδα;

Θα αναμενω το σχολιο σας

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Κατά πάντα ορθόδοξοι ήταν οι Μονοφυσίτες
Κατά πάντα ορθόδοξος ήταν ο Ωριγένης
Κατά πάντα ορθόδοξος ήταν ο Βαρλαάμ
Κατά πάντα ορθόδοξος ήταν και ο Χριστόδουλος
Κατά πάντα ορθόδοξος είναι ο Μεσσηνίας
Κατά πάντα ορθόδοξος είναι ο Δημητριάδος
Κατά πάντα ορθόδοξος είναι ο Αλεξανδρουπόλεως
Κατά πάντα ορθόδοξος είναι και ο Μεσογαίας

Κάπου όμως σκόνταψαν όλοι αυτοί.

Ανώνυμος είπε...

Αποφευγετε να απαντησετε που σκοντεψε ο Μεσογαιας....

...και αποφευγετε να απαντησετε γιατι π.χ. η Ιστοσελιδα "Αποτειχηση" ειναι κατα της θεωριας σας της καρτας και του 666...

...οπως και ο ιδιος ο "Αμέθυστος" το ιδιο γραφει!

Αποφευγετε κυριε Χριστοδουλιδη

Δεν γνωριζω το γιατι...προφανως θα εχετε τους λογους σας

Μυρμιδόνας

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μυρμιδόνας είπε... Αποφευγετε να απαντησετε που σκοντεψε ο Μεσογαιας....

ΚΧ : Δεν αποφεύγω. Εσύ δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις και δεν μπορώ να γίνω αναλυτικός σχολιογράφος. Τα σχόλια είναι σχόλια και όχι εμπεριστατωμένη μελέτη. Νύξεις γίνονται και ο ενδιαφερόμενος καλείται να τις ερευνήσει.

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστω κυριε Χριστοδουλιδη που ακομα μια φορα με ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ - βεβαια με το 'γαντι' παντα!

Αραγε, οταν ρωτουσανε οι μαθητες τον Κύριο μας - εκεινος τους απαντησε καμια φορα:

"Ρε χαιβάνια, ρε αγραμματοι ψαραδες...βρε αμορφωτοι...δεν ειστε εις θεσιν να με καταλαβετε" ;
??????????????????????????????????????

Τελικα η πολυ σας μορφωση - την οποια εχετε αναμφίβολα... - μαλλον πιο πολυ προβλημα σας δημιουργει κυριε Χριστοδουλιδη!

Οτι ειναι ΟΡΘΟΔΟΞΟ λεγεται ΑΠΛΑ!
Οτι δεν μπορει να λεχθει απλα και κατανοητα - δεν ειναι Ορθοδοξο!

Διακρινω μια ΕΠΑΡΣΗ στον χαρακτηρα σας - η οποια προφανως ΕΠΑΡΣΗ δεν γνωριζω αν οφείλετε στην 'τεραστια μορφωση σας' ή στην 'αναμαρτητη ζωη σας"!

Μετα τιμης

Μυρμιδόνας!

Υ.Γ.: ακομα δεν απαντησατε γιατι τοσα άλλα ορθοδοξα sites στο ιντερνετ...σε βαθμο 90% ειναι κατα του π. Σαράντη και των δικων σας θεωριων....

...εκτος και αν ολοι αυτοι επισης 'ξεπέσανε' και μονος που εμεινε ορθιος ειναι ο κυριος Κυπριανος Χριστοδουλιδης!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Πήγαινε και εσύ με το 90%. Σήμερα το 90% είναι κλέφτες, είναι ψεύτες, είναι φονιάδες. Εσύ γιατί να θέλεις να αποτελείς εξαίρεση;

Όταν όλοι σκοτώνουν και δολοφονούν, γιατί να διαφέρεις;
Όταν όλοι κλέβουν γιατί να διαφέρεις;
Όταν όλοι ψεύδονται, γιατί να αποτελείς εξαίρεση;

Φίλε μου, η αλήθεια δεν πάει με τα ποσοστά. "Εις (ένας) και η αλήθεια", απάντησε κάποτε ένας και αυτοί τον καθάρισαν. Μείνε εσύ με το 99,9% (σου χαρίζω άλλα 10,9%) και άφησέ μας εμάς στον ... ταλιμπανισμό μας.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλιδη

γιατι ενω τις προηγουμενες μερες ησασταν λαλιστατος...σχεδον ετοιμος να μαρτυρησετε -

- τωρα 'κανετε πισω';

ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ - που δεν μιλατε;

******************************************

Δηλ καρφι δεν σας καιγεται που τοσοι αλλοι Ορθοδοξοι Χριστιανοι - που μαχονται τον Πάπα και την Νεα ταξη Πραγματων - δεν βλεπουνε ομως καποια 'αντιστοιχια' μεταξυ της Καρτας και του Αντιχριστου;

Θελω να πω: εγω κανω λαθος.
Εχετε επιχειρηματα;

Αλλα υποψιαζομαι τους λογους για τους οποιους τωρα σιωπαινεται και δεν ομιλειται!

Σκεφτεστε προφανως μεσα σας:

Τον Μυρμιδόνα τον εχω για πρωινο!
Ο Μυρμιδονας...ολιγον αγραμματος, ολιγον αμορφωτος...της δεκαρας!

Αν ομως γραψω κατα του Αμέθυστου, κατα της "Αποτειχισης", κατα τοσων αλλων Ορθοδοξων sites ....τοτε..τι θα τους απαντήσω ολους αυτους;

Μυρμιδόνας

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μυρμιδόνα,
Ο διάλογος μαζί σου πάει να γίνει σαν τους διαλόγους της αγάπης με τους παπικούς και τους άλλους. Δεν έχω καμιά διάθεση να συμμετάσχω, λυπάμαι που δεν μπορώ να συνεχίσω. Αυτά που είχα να γράψω, τα έγραψα. Θέλεις τα ξαναδιαβάζεις, θες τα παρατάς.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Χριστοδουλιδη

σας ευχαριστω που με φιλοξενησατε στις σελιδες σας!

Αφου ειναι η δευτερη φορα που με 'διωχνετε' απο την σελιδα σας - θα σεβαστω την επιθυμια σας και δεν θα σας ξαναενοχλησω!

Αραγε, σε τι διαφερετε του Μέσκου;
Και εκεινος τους 'αντιφρονουντας' τους διαγραφει απο την σελιδα του!

Εσεις αρεσκεστε μονο σε κατι φανατισμενους παλαιοημερολογιτες που σας 'γλυφουνε' ποσο δικαιο εχετε...

....για να απαντησετε εσεις μετα:

"Ω, σε ευχαριστω Γιώργο..ω, Σε ευχαριστω παρα πολυ Παναγιωτη για το εμαιλ σου"...

Ποιος μιλαει παπικα;

"Παπικα μπορει να μιλαω"...αδερφιστικα ομως δεν εκφραζομαι!

Μετα τιμης

Μυρμιδόνας

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Πάλι σε λάθος δρόμο βρέθηκες. Δεν πρόκειται ούτε να σε αποκλείσω, ούτε να μη δημοσιεύω τα σχόλιά σου. Γράψε ό,τι θέλεις και θα το δεις δημοσιευμένο. Απάντηση όμως δεν θα πάρεις, αρκετές, πάρα πολλές σου έδωσα, για να μη με κατηγορείς πως αρνούμαι αναιτίως, φυγομαχώ ή υπεκφεύγω.

Ανώνυμος είπε...

Φανατισμένος παλαιοημερολογίτης! Καταρχήν ανήκω στο νέο ημερολόγιο. Γιατί, τι θα άλλαζε εάν ανήκα στο παλαιό? Το πρόβλημά μας σήμερα είναι οι ημερομηνίες? Να μην μιλήσουμε δηλαδή? Να μην αντιδράσουμε στα ακραία που γίνονται. Να σιωπήσουμε. Αυτά λέγανε και για τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα, ότι είναι ρατσιστές - μέχρι που δύο από αυτούς ενεπλάκησαν σε τσακωμό για να υπερασπιστούν ένα νεαρό αλλοδαπό και τους μαχαίρωσαν. Τη βρήκαμε τη δικαιολογία. Όταν μιλάει κανείς είναι φανατισμένος! Εγινε όμως πλέον γνωστή η πρακτική αυτή – και θα μιλάμε και θα αντιδρούμε. Σε γεγονότα εξάλλου αναφέρθηκα – δεν μας είπατε εάν κάποιο από τα γεγονότα που ανέφερα και στα οποία η Ιεραρχία σίγησε δεν συνέβησαν – δεν μπορείτε να μιλήσετε γι’ αυτά κύριε Μυρμιδόνα γιατί συνέβησαν. Και από πότε θα πάρουμε άδεια για να συνομιλήσουμε με τον κύριο Χριστοδουλίδη? Αναφέρεστε υβριστικά στους συμμετέχοντες στο blog αυτό για να τους αποτρέψετε να μιλούν και να αντιδρούν? Σας θίξαμε τον μητροπολίτη Μεσογαίας? Τι σημασία έχει τι πιστεύουμε και λέμε εμείς για τον εν λόγω μητροπολίτη – και τους λοιπούς επισκόπους που στηρίζουν τη Νέα Τάξη. Αυτοί θα λάβουν τα δέοντα από τον Κύριο τον οποίο περιπαίζουν – εισέρχονται στο Ιερό και ακουμπούν τα Τίμια Δώρα ενώ εργάζονται για τη διάλυση της ορθοδόξου εκκλησίας. Και αυτοί και οι οπαδοί τους θα έχουν την τιμωρία που τους αρμόζει. Χλευάζουν και ατιμάζουν το αίμα του Κυρίου και αυτό δεν είναι δυνατόν να μείνει ατιμώρητο.
Επί τη ευκαιρία, είναι υπό διερεύνηση το ζήτημα εάν λειτουργεί με πρωτοβουλία του μητροπολίτη Μεσογαίας στην Ανάκασα εκκλησία που ανήκει μεν στον νέο ημερολόγιο αλλά ακολουθεί τις ημερομηνίες του παλαιού!! Προκειμένου να εκκλησιάζονται εκεί οι Ρώσοι και να μην καταφεύγουν σε εκκλησίες του παλαιού ημερολογίου!! Ο,τι θέλει ακούει κανείς στη ζωή αυτή!
Παναγιώτης - Αθήνα

Παναγιώτης είπε...

Επίσης καλό θα ήταν να μην συσχετίζετε τον ανδρισμό σας με τον παπισμό - βλέπε προηγούμενο μήνυμα - γιατί οι περισσότεροι 'ιερείς' των καθολικών είναι εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλα παιδεραστίας! Εκτός και εάν δεν έχετε πρόβλημα με αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Παναγιώτη απο την Αθήνα

...λόγια, λόγια...

αν σας αφησω, ειστε εις θεσιν...μεχρι αυριο το βραδυ να γραφετε κειμενα επι κειμενων!

με την γνωστη 'ξύλινη γλωσσα' των Οργανωσεων και Προτεσταντων!

"Το αιμα του Κυριου...πως ακουμπανε αυτοι το αιμα του Κυριου...και το αιμα του Κυριου θα τους τιμωρησει"

Αν σας αφησω...μεχρι αυριο θα γραφετε τα ιδια και τα ίδια!

Ομως..συγκεκριμενα μπορειτε να μιλησετε;
Πρωτον, δευτερον, τριτον;
Μπορειτε να αναφερετε μονο γεγονοτα και επιχειρηματα;
ΔΙΧΩΣ ΣΑΛΤΣΑ;

ΝΑ τι εννοω "ΑΔΕΡΦΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΨΙΜΟ"!

ΑΦηστε τα σχολια στους αναγνωστες...μπορειτε να φερετε επιχειρηματα;

Ο Κύριος Χριστοδουλιδης μου το επαιζε 'εξπερτ' - μεχρι εκει που δεν τον επαιρνε...και μετα 'ξαφανιστηκε'!
"ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΩ ΑΛΛΟ, ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ END εδω"!

Μεχρι ομως να φτασω στο σημειο να του κανω ερωτησεις...στις οποιες δεν δινει απαντησεις - μεχρι εκεινη την στιγμη και "ειδικος" το επαιζε και "καλος χριστιανος" και 'μας επρηξε το συκωτι"!

Σαν την γκομενα...που ενω δεν παραδεχεται π.χ. οτι σε κερατωσε...και ολο αποφευγει και αποφευγει...και οταν τελικα φερεις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ - τοτε σου λεει:
"Ε και; ΤΙ θελεις τωρα; Ετσι οπως εξελιχτηκαν τα πραγματα, δυστυχως δεν μπορουμε αλλο να ειμαστε μαζι...γεια και μην με ξανα-ενοχλησεις"!

Τοσο καιρο δεν παραδεχοτανε την απιστια της, και οταν της την απεδειξα - τοτε ξαφανιστηκε!
(Θεωρητικο παραδειγμα αναφερω, μιας που βλεπω οτι τα θεολογικα δεν τα καταλαβαινετε τελικα και τοσο καλα)

Μετα τιμης

Μυρμιδόνας...απο Θεσσαλονικη!

*(δεν καταλαβαινω προς τι ο γεωγραφικος προσδιορισμος, αλλα λεω να σας μιμηθω λιγακι)!

Ανώνυμος είπε...

Το τελευταίο σχόλιό μου απευθύνεται στον κύριο Μυρμιδόνα και τους ισχυρισμούς του ότι μιλάει μεν όπως οι παπικοί αλλά διατηρεί τον ανδρισμό του! Ας ξανασκεφθεί την δήλωσή του αυτή γιατί μπορεί να εκτεθεί ανεπανόρθωτα - είναι γνωστά τα κατορθώματα των παπικών στην παιδεραστία.
Παναγιώτης - Αθήνα

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Παναγιώτη,

Ξέχνα τον Αχιλλέα και τα στρατεύματά του. Αυτοαποκλείστηκαν! Πήγαν να μου κολλήσουν τη "φάτσα" του Μέσκου και την κόλλησαν, κατά λάθος, στα δικά τους τα πρόσωπα. Έκαναν δοκιμή να δούν αν πιάνει η "πάστα" - το αυτοκόλλητο.

Και τώρα,

"Επί τη ευκαιρία, είναι υπό διερεύνηση το ζήτημα εάν λειτουργεί με πρωτοβουλία του μητροπολίτη Μεσογαίας στην Ανάκασα εκκλησία που ανήκει μεν στον νέο ημερολόγιο αλλά ακολουθεί τις ημερομηνίες του παλαιού!! Προκειμένου να εκκλησιάζονται εκεί οι Ρώσοι και να μην καταφεύγουν σε εκκλησίες του παλαιού ημερολογίου!!"

Η πονηρή αλλεπού ποντάρει στο διαχωρισμό που μας επέβαλλαν οι δάσκαλοί του : Παλαιοημερολογίτες, νεοημερολογίτες. Ξεκαθαρίζουν τα πράγματα, "ζη Κύριος", η εμβόλιμη εξαπάτηση έρχεται στην επιφάνεια, ο διαχωρισμός εμφανής. Οικουμενισμός από τη μια και Ορθοδοξία από την άλλη. Υπάρχουν οι fake ορθόδοξοι - μη με ρωτήσεις γιατί έβαλα αυτό το fake - λίγα παρεφθαρμένα slang αρκούν - με το κερασάκι των πατέρων (ησυχασμού, νήψεως κλπ) στην τούρτα του οικουμενισμού.

Να βάλλουμε λίγο Γρηγόριο Παλαμά, να γράψουμε για τους Κολλυβάδες, λίγα λόγια για τον Κοσμά τον Αιτωλό ή τον Παπουλάκο, να θυμίσουμε τον Μακρυγιάννη, να αγιοποιήσουμε τον Παπαδιαμάντη.
Όχι όμως και να τους ζωντανέψουμε! Μας φτάνει ότι αναφερθήκαμε σ΄ αυτούς και αναδείξαμε το ημερολογιακό σχίσμα προς δόξαν του οικουμενισμού.

Καημένε Κόντογλου, δεν τους κατάλαβες.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Χριστουδουλιδη

αποφασιστε επιτελους!

Αυτοαποκλειστηκα ή οχι;

Αν ναι, τοτε τι εμφανισατε το κειμενο μου;
Αν οχι, τοτε τι το γραφετε;

Α, τοσο σταθερος ειστε και στις υπολοιπες αποψεις σας;

Μυρμιδόνας

Υ.Γ.: Κυριε Παναγιώτη..το "καλυτερα παπικος" το εγραψα μεσα σε εισαγωγικα!

Αχ βαχ...ουτε απλα ελληνικα δεν καταλαβαινουμε...και μετα θελουμε να αλλαξουμε και την Εκκλησια!

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι Χριστοδουλιδη και Παναγιώτη (απο την Αθήνα) :)

Γραφετε - ως το πιο φοβερο σας επιχειρηματα κατα του Μεσογαιας - αφου τοσο καιρο του πετατε μονο λάσπη:

"Προκειμένου να εκκλησιάζονται εκεί οι Ρώσοι και να μην καταφεύγουν σε εκκλησίες του παλαιού ημερολογίου!!"

Δεν ξερω λεπτομερειες, αλλα φανταζομαι τον λογο για τον οποιο το κανει ο Νικολαος!

Δηλ ειναι τοσο κακο;
Οι Ρωσοι ειναι με το Παλαιο.
Ελα ομως που στην περιοχη τους ισως υπαρχουνε μεν Παλαιοημερολογιτες...αλλα οχι οι κανονικοι, οπως το Αγιο Ορος που ακολουθει το Παλαιο Ημερολογιο!

Αλλα Παλαιοημερολογιτες 'της κακιας ωρας' - εσεις που ζειτε εκει κατω στας Αθηνας πρεπει να το γνωριζετε καλυτερα απο μενα!

Παλαιοημερολογιτες που μεταξυ τους σφαζονται, δεν μιλιουνται, χειροτονουν 18χρονα σε Επισκόπους, κανουνε 'σουπερ εξορκισμους' και παει λεγοντας!

Ε, προκειμενου οι Ρώσοι που ζουνε σε εκεινη την περιοχη να πανε σε αυτους τους σχισματικους και 'κακους' Παλαιοημερολογιτες...

...μαλλον θα σκεφτηκε ο Αγιος Μεσογαιας να τους 'παραχωρησει' εναν Ναο του Νεου Ημερολογιου!

Γιατι βλεπετε παντου "Διαολια και Τριβολια";

Μυρμιδόνας

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητέ Παναγιώτη,

Τώρα το θυμήθηκα και σου το γράφω για να γελάσουμε λίγο. Μου ήρθε στο νου η περίπτωση ενός θεολόγου καθηγητή μου. Όταν του είπα "εδώ έχουμε σαφή την περίπτωση της μοιχεπιβασίας", μου απάντησε "κτηνοβασίες κάνουν μόνο οι λαϊκοί, άνοιξε και κανένα βιβλίο". Μου μηδένισε το γραπτό, είχε και ντοκτορά.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη,
Σωστός ο καθηγητής σας! Εγώ πάλι όταν ρώτησα καθηγητή μου γιατί η κόλλα μου γράφει 4 ενώ δεν έχει καμία διόρθωση μου απάντησε: μα δεν έχεις καταλάβει ότι δεν υπάρχει σωστή και λάθος απάντηση. Είναι θέμα προσέγγισης. Από το πανεπιστήμιο με το ζόρι να υιοθετήσουμε την παράνοια! την απουσία αλήθειας! την ύπαρξη μόνο μιας μισο-αλήθειας που προσαρμόζεται στις περιστάσεις.
Παναγιώτης

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Το Διαδίκτυο δεν είναι δικό μου.
Το ιστολόγιο δεν είναι δικό μου.

"Πάσα δόσις αγαθή και παν δώρημα τέλειον άνωθέν εστι καταβαίνον"

Δουλειά μου είναι να διαχωρίζω τα άνωθεν καταβαίνοντα και τα κάτω προς τα άνω κινούντα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλιδη

αδερφέ εν Χριστώ

οταν με το καλο, ανέβεις καποια στιγμη Θεσσαλονικη...ενημερωσε με να σε κερασω εναν καφε στην Πλατεια Αριστοτελους...
..να τα πουμε απο κοντα!

Εδω μεσα "μαλλον μονο θορυβος γινεται" και "ουδεν ωφελουμαστε"

Μετα τιμης

Μυρμιδόνας

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Το ραντεβού

Προτιμώ να πίνω τον καφέ σε σκήτη της Καψάλας. Αν θέλεις μπορούμε να συναντηθούμε εκεί ή να με περιμένεις να έρθω.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Χριστοδουλιδη

στις 12 Οκτ εχω αδεια - θα παω να δω τον Γεροντα μου και να Εξομολογηθω
(οπως καταλαβες και μονος σου καλα - εχω αρκετες αμαρτιες)

Θα ζητησω την ευχή του να επισκεφτω το Αγιο Ορος, και γιατι οχι την Καψάλα, στην οποια ουδεποτε εχω παει!

Οποτε...θα σε ενημερωσω...βλεποντας και κανοντας

Μυρμιδόνας

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ελήφθη

Αλύπιος Μοναχός

Αντ΄ αυτού

Κυπριανός Χ

Αν θέλεις κράτησε αυτά που γράψαμε, τύπωσέ τα, δεν κρατώ σημειώσεις ούτε αντίγραφα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλιδη

1. με μπερδεψες

Ποιος ειναι ο Αλύπιος ΜΟναχός;

2. τοσο δυσκολο σου ειναι βρε να κανεις κόπυ;

Αφου χειρίζεσαι πολυ καλα τον Ηλεκτρονικη υπολογιστή...απλα πατας το κουμπακι Copy paste

λοιπον;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Επιλεκτική απάντηση

Το ξέρω, αλλά δεν το κάνω. Το γιατί είναι άλλη υπόθεση.

Ανώνυμος είπε...

Καλως

τα λεμε!

Καλο αγωνα να 'χουμε κυριε Χριστοδουλιδη