Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Κάρτα του Πολίτη : Αντίχριστος, τρομοκρατία και σοφία


Θα γίνω κουραστικός και ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη από τον αναγνώστη.

Σε ένα άλλο ιστολόγιο (*) ένας σχολιαστής έκανε κάποια σχόλια σχετικά με την αγωνιστική και Ορθόδοξη τοποθέτηση του π. Σαράντη Σαράντου που αφορά στην ήδη έτοιμη για όλους "κάρτα του πολίτη". Ένα από αυτά το απηύθυνε προς εμένα και ήταν το ακόλουθο:

Προς κυριο Κυπριανό Χ

Εννοειται ότι η κάρτα αυτή είναι ‘προβληματική’ δεν νομιζω να υπαρχει κανεις πολιτης που θα την επιθυμουσε, ουτε καν ενας άθεος!

Όμως: άλλο αυτή η διαπιστωση..και άλλο η ‘τρομοκρατια περι αντιχριστου’! «Πόρρω απέχουσι»!

Και εξηγουμαι:
Μου κανει φοβερη εντυπωση το σκεπτικο του π. Σαράντου…που ενώ σκορπά τον ΠΑΝΙΚΟ και τον ΦΟΒΟ – «Δεν θα παρουμε την καρτα…και οποιος δεν εχει την καρτα δεν θα τρωει» - ενώ λεει τοσα και αλλα πολλά..υπαρχουνε οικογενειαρχες με παιδια που δικαιως αναρωτιουνται πως θα επιβιωσουνε ετσι…κλπ –

…μετα αναρωτιέται αθωα:
«Ἔχετε λοιπόν τήν ἄποψη, ὅτι ἡ δική μου ἐπιστολή πρός τό Μακαριώτατο προκαλεῖ ἀνησυχία και ἀναστάτωση στό σῶμα τῶν πιστῶν; Μήπως εἶσθε ὑπερβολικός στις ἐκτιμήσεις σας; Ὁ πολίτης πολεμεῖται πανταχόθεν καί μιά ἐπιστολή ἑνός ἱερέως δημιουργεῖ ἐνόχληση;»

Α, μπα, σου φαινεται πατέρα Σαράντη!
Απολυτως καμια αναστάτωση δεν προκαλεις με τα γραφομενα σου! Σιγα, και αν δεν εχουμε κατι να φαμε…και τι εγινε; Ειμαστε εξαλλου μαθημενοι στην νηστεια, σωστα;
-2 Επισκοποι της Ορθοδοξου Εκκλησιας…ζυγισουνε 250 κιλα…4 Επισκοποι μαζι…έναν τοννο!
Ουτε..φάλαινες να ησαν!

Και συνεχιζω:
Στην Πρώτη Εκκλησια..καποιοι χριστιανοι..απο υπερβάλλον ζηλο…αναζητουσανε το Μαρτυριο και μαλιστα ‘εισπηδουσανε’ πρωτοι μεσα στην..πυρά!
Ως γνωστον…αυτους η Εκκλησια τους καταδικασε!
Άλλο να έρθει η ωρα του μαρτυριου σου και να δωσεις ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ στον Ιησου Χριστό και άλλο να.. προκαλεις μονος την ‘τυχη σου’!

Δεν θα εχουμε την καρτα…δεν θα μπορουμε να αγοραζουμε τροφιμα.
Δηλ τι θα κανουμε; Θα αρχισουμε να αποθηκεύουμε λαδι και αλευρι στις αποθηκες των σπιτιων μας;
Και; Είναι αυτό χριστιανικο; Αυτό είναι το μηνυμα της Αποκαλυψεως;
ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΛΕΩ ΕΓΩ!
Γιαυτο ηρθε ο Ιησους Χριστος στην γη; Για να αποθηκεύουμε σιταρι και κριθαρι;
Και οι αλλοι ανθρωποι, που θα τυχει να μην αποθηκευσουνε μακαρονια..ας πεθανουνε, σωστα;
«Τι μας νοιαζει, ας προσεχαν; Εμεις όμως οι χριστιανοι, το σωσαμε το τομαρι μας» σωστα;

Στην κοινωνια της Δυσης, αλλα και στην Ελλαδα γινεται χαμος…εδώ και δεκαετιες!
Εκτρωσεις, διαζυγια, προβληματικες σχεσεις, αδιεξοδα, ψυχολογικα προβληματα, καταθλιψεις!
Η ΚΑΡΤΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ;
Βγαζουμε από την μυγα…ξιδι;
Ω, που ειμασταν τοσα χρονια…που διαλυονταν τα παντα;

Για το www του Ιντερνετ, ο πατερας Σαράντης εκανε τον κόπο να ρωτησει έναν καθηγητη του Παν/μιου, ο οποιος τον επιβεβαιωσε ότι το www ουδεμια σχεση εχει με τον Αντιχριστο!
Απορω! Προς τι αυτή η ‘μονοδρομη ενημερωηση’;
Όταν αλλοι τοσοι καθηγητες εξηγουνε εδώ και χρονια, ότι το 666 ‘εγκαινιασθηκε’ στον κωδικα των προιοντων γιατι ‘απλα ετσι βολευε’ τα κομπιουτερ – εκει παραδοξως γιατι δεν τους ακουμε;;
Ακουμε τους καθηγητες οποτε μας συμφερει, για να ταιριαξει η θεωρια μας;


Είναι δικαιολογημένη η αναστάτωση και η προφανής σύγχυση του σχολιαστή. Διαπιστώνει ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει "ο χαμός", διερωτάται αν θα πρέπει να γεμίσουμε τις αποθήκες μας με τρόφιμα για να αντέξουμε, αντιτίθεται στην κάρτα και βλέπει "τρομοκρατία περί Αντιχρίστου" στον καλό αγώνα που διεξάγει ο π. Σαράντης. Προτιμά απλώς να διαπιστώνει (!) ότι η κάρτα είναι προβληματική και τα προβλήματα, ως γνωστόν, γράφω εγώ, έχουν και τη λύση τους. Δεν μας λέει ποιά είναι, ούτε και μας προτείνει κάτι. Η διαπίστωση του φτάνει.

Είχα γράψει προηγουμένως, για ένα παρόμοιο σε ενστάσεις και αντιρρήσεις σχόλιο τα εξής :
" Όσο για τον κύριο Π. το μόνο που θα μπορούσε κανείς να του πει είναι ότι με την κάρτα και θα άπτεται, και θα γεύεται, και θα θίγει τα πάντα. Εκτός από ένα, το απύθμενο και απίστευτο ψεύδος που κρύβει όλη αυτή η δήθεν εύκοσμος νομιμότητα και τάξη που πάνε να μας εγκαθιδρύσουν με την παγκόσμια διακυβέρνηση. Όποιος θα τους ξεσκεπάζει την άλλη μέρα, λέμε τώρα, θα μας εγκαταλείπει για τα αιωνίους μονάς. Φυσικά, είναι και η ανεργία.

Περιττό κρίνω να αναφερθώ στην ελεγχόμενη γεννητικότητα και την απόλυτα καθορισμένη οικονομία. Εν γένει, τους πόρους και τον πληθυσμό του πλανήτη.

Παράδειγμα; Οι συνταξιοδοτούμενοι θα αμείβονται με ένα, κατά το σύνηθες, πάρτι. Ο συνταξιοδοτηθείς θα πίνει "στην υγειά του" το "κέρασμα" και σε ένα χρόνο θα φεύγει κι αυτός "δια τας αιωνίους μονάς" από κάποιο παρεμφερές σκεύασμα, σαν εκείνο που έστειλε στον άλλο κόσμο ένα Ρώσο κατάσκοπο στο Λονδίνο."

Συμπληρωματικό των ανωτέρω ήταν και το ακόλουθο, από παρεμφερή αντίδραση προς τον π. Σαράντη, όπου κάποιος, παρά τις επιφυλάξεις του για την κάρτα, σημείωνε :

" Όσο για την κάρτα του πολίτη αυτή ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να γίνει ένα πολύ καλό εργαλείο που θα διευκόλυνε τους πολίτες ΑΝ βέβαια είχε δημιουρηθεί ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ και όχι με τον σκοπό που τώρα δημιουργείται, δηλαδή του πιο καλά ελεγχόμενου φακελλώματος."

Και εδώ, η δική μου τοποθέτηση ήταν :
" Γνωστή και πάντα ίδια η συλλογιστική, καλό το μέσο κακή η χρήση. Να το πάρουμε για να το φτιάξουμε, να το γειάνουμε, να το κάνουμε καλό. Γι΄ αυτό θα αγωνιστούμε.

Φίδι που μας έφαγε.

Πήραμε και τη μπόμπα την ατομική, καθαρίσαμε κάποιες χιλιάδες, αλλά κάναμε "το καλό" με τις ... συνιστώσες (ιατρικές) της μπόμπας. Τα απόβλητα είναι άλλη ιστορία, αλλά η βασικότερη είναι ότι το δικό μας "εξάσφαιρο" είναι ασυναγώνιστο. Όποιος διαφωνεί ας δοκιμάσει, τον περιμένει η μοίρα των Ινδιάνων.

Η νέα πράσινη μπόμπα λέγεται κάρτα του πολίτη. Αυτοί θα κάνουν το "κουμάντο", θα αποφασίζουν ποιός θα ζήσει, ποιός θα πεθάνει, ποιός θα δουλέψει, ποιός θα κάνει και πόσα παιδιά, ποιός θα σπουδάσει, ποιός θα μας παραδίδει εικονικά (virtual) μαθήματα δημοκρατίας και ελευθερίας ή κηρύγματα εκ του εκκλησιαστικού άμβωνα. Να γράψω κι άλλα;".

Και έγραψα, επειδή θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι ο Θεός αποφασίζει ποιος θα γεννηθεί, ποιος θα ζήσει, ποιος θα πεθάνει, θα εργαστεί κλπ.

" Σωστή η παρατήρηση στη γενικότητά της. Αλλά δεν είναι τόσο γενικά τα πράγματα. Εξειδικεύονται και εξηγούμαι.

Ο Θεός είναι αυτός που ενεργεί και ο άνθρωπος συνεργεί, δηλαδή, συν-Θεώ-ενεργεί. Τότε η ενέργεια του Θεού απολαμβάνεται από τον άνθρωπο ως ευδοκία Θεού. Διαφορετικά όταν ο άνθρωπος αγνοεί, αθετεί ή υποκρίνεται την εν Θεώ συνέργεια, απολαμβάνει την "αποκαραδοκίαν" της φύσεως, την αποκεφαλισμένη δόκηση της εν πτώσει φύσεως, όπου κάθε καλή ενέργεια συνοδεύεται και από μια ανάλογη κακή, και οδυνηρότερη, παρενέργεια.

Τα φυσικά φαινόμενα που συνοδεύονται συχνά με πολυάριθμα ανθρώπινα θύματα έχουν την αντιστοιχία τους με το ανάλογο φαινόμενο της ανθρώπινης δραστηριότητας. Οι αυτόνομες και αυτονομημένες ενέργειες του ανθρώπου (: τα αυτοκίνητα μας εξυπηρετούν αλλά μας σκοτώνουν) συνοδεύονται και από τις αυτόνομες ενέργειες της αποκεφαλισμένης φύσης (: το νεράκι και ο αέρας που μας δροσίζουν γίνονται κάποτε τυφώνας Katrina).

" Άξια γάρ ών επράξαμεν απολαμβάνομεν ". Ποιός όμως το λέει;".

Ο σχολιαστής που μου απηύθυνε τις παρατηρήσεις του δεν ανατιλαμβάνεται ότι όλος αυτός ο αγώνας κατά της "κάρτας του πολίτη" είναι αγώνας κατά μιάς δαιμονικής ενέργειας που καλεί στη συνέργειά της τον άνθρωπο με τη γνωστή αμφισημία : Είναι καλή, αλλά είναι και κακή. Η σοφία της "κάρτας του πολίτη" είναι αυτή ακριβώς, η συνέργεια αφού δεν θα μπορεί ούτε να αγοράσει, ούτε να πουλήσει, αλλά πάντως θα πρέπει να ζήσει. Όποιος την αρνηθεί, θα τον κατατάξουν στους ψυχοπαθείς, στα άτομα με ιδεοληψίες και φαντασιακού τύπου θρησκευτικές πεποιθήσεις το έδαφος των οποίων μας προετοιμάζει η μεταπατερική και νεωτερική θεολογία των νεοορθοδόξων (Γιανναράδες, Ζηζιούλες και συντροφία) εδώ σε μας. Αλλού δεν ξέρω τι γίνεται και δεν με αφορά.

Τέλος, επειδή κάνει λόγο για "τρομοκρατία κατά του Αντιχρίστου", θα ήταν σκόπιμο να δει πότε και πώς μας προέκυψε αυτή η τόσο προσφιλής επί των ημερών λέξη "τρομοκρατία". Ποιοι την εισηγήθηκαν και τι μέτρα πήραν και παίρνουν για να την καταπολεμήσουν. Ήδη είναι διάσπαρτη η αίσθηση ενός αόριστου και αόρατου κινδύνου, από τον οποίο καλούνται οι παγκόσμιοι κυβερνήτες να μας προστατέψουν. Με την κάρτα θα ηρεμήσουμε και η τρομοκρατία θα πάψει να μας ενοχλεί. Όμοίως και ο Αντίχριστος.
Ώδε, λοιπόν, η σοφία.

(*) Βλ. ιστολόγιο "αμέθυστος", ανάρτηση με τίτλο " Ερωτήματα προς το π. Σαράντη Σαράντο και απάντησή του σχετικά με την Κάρτα του Πολίτη ", στις 20/09/2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και απο εδω κυριε Χριστοδουλιδη.

1) Δεν διεκδικω το Αλαθητο, κατεγραψα καποιες σκεψεις μου.

2) Δεν αμφιβάλλω για τα ευγενικα κίνητρα του π.Σαράντη, μονο που αυτα απο μονα τους δεν αρκουνε!

3)Το κειμενο μου μην το λαβετε ως επιθεση εναντιον του προσωπου σας!
Απλα τις σκεψεις μου κατεγραψα.
Αναγνωριζω, οτι τοσο εσεις οσο και ο Αμέθυστος γνωριζετε παρα πολλα, και γιαυτο μου αρεσει να κανω διαλογο μαζι σας!

4) Επισης: δεν θα με ενοχλουσε να 'δημοσιευατε' στο θεμα που ανοιξατε και το 'δευτερο μερος' της απαντησης μου - που ισως ητανε και το σημαντικοτερο! :)

5) Μας απαντατε κυριε Χριστοδουλιδη: ενας οικογενειαρχης, που μενει στην Αθηνα, και εχει 3 παιδια...αν τυχον δεν παρει την καρτα - που τουλαχιστον στην πρωτη της φαση δεν εχει να κανει με την 'ελευση του Αντιχριστου'...
...πως θα ταιζει τα παιδια του;

Αντιλαμβάνεστε οτι θα υπαρχει προβλημα, σωστα;
Αντε, αυτοι που μενουνε στα χωρια, παει στο καλο. Λιγο ο κήπος, λιγο οι κοτες...θα επιζησουνε.
Στην πολη ομως; Όπου δεν υπάρχει πράσινο ουτε για δειγμα;

Γιαυτο εγραψα και ξανα-εγραψα:
Το μηνυμα της Αποκαλυψεως ειναι να αποθηκευσουμε τροφιμα;

Και αν ναι, δεν το εγραφε αυτο ο Αγαπημενος Μαθητης του Ιησου, ο Ιωάννης, στον προλογο του;

Τι το ειδε το Οραμα στην Πάτμο; Για να μας μεταδωσει το μηνυμα να αποθηκευουμε τροφιμα;

ή μηπως θα ζουμε απο τον...αερα;
Ως γνωστον, ο ανθρωπος αν μεινει 2 μερες νηστικος...μεχρι και ανθρωποφαγος γινεται!

6) Γραφετε οτι "ωδε η σοφια εστι": "Με την κάρτα θα ηρεμήσουμε και η τρομοκρατία θα πάψει να μας ενοχλεί. Όμοίως και ο Αντίχριστος.
Ώδε, λοιπόν, η σοφία".

Εδω δεν μπορω να κρυψω την απογοητευση μου!

Δηλ την Σοφια που 'επικαλειται' ο Ιωαννης - εσεις τοσο ευκολα την 'αποκωδικοποιησατε';

7) Αν η καρτα ειναι προβληματικη;
Μα γιατι δεν βλεπετε και τα 'θετικα της στοιχεια';
Ειδικα εμεις στην Ελλαδα, τι δεν εχουμε τραβηξει απο τις Δημοσιες υπηρεσιες!
Απο γραφειο σε γραφειο μας στελνουνε! Κουβαλαμε μαζι μας του κοσμου τα διαβατηρια και ταυτοτητες...και μετα μας στελνουνε πισω στο σπιτι, για να ξαναφερουμε και αλλο εγγραφο!

Τοσο ασχημα θα ηταν...να χρειαζοτανε στο εξης μονο μια 'εξυπνη καρτα';
Αυτη απο μονη της...μας κανει "αρνητες του Ιησου';

Γιατι γραφουμε αληθεια στα Κομπιουτερ και στο Ιντερνετ; Και αυτα του διαβολου ειναι!
Θα καταργησετε το μπλοκ σας κυριε Χριστοδουλιδη;

8)Ωραια λοιπον, σας ακουω!
Τι πρεπει να κανουμε;
Να μην παρουμε την καρτα!
και;
Ετσι κερδισαμε τον Παραδεισο;
Αποδειξαμε οτι ειμαστε χριστιανοι;
Δηλ εγω που ειμαι πορνος και ομοφυλοφιλος, επειδή δεν θα παρω την καρτα:
αφενος θα ξεπερασω τα παθη μου, αφετερου θα εχω προσβαση στον κηπο της Εδεμ;

Να μην παρουμε λοιπον την καρτα.
Να αρνηθουμε να συνεργαστουμε με το κρατος!

Αντιλαμβανεστε γιατι ο Παύλος εγραφε 'οι δουλοι να μην επαναστατουνε εναντιον των κυριων τους';
Μηπως δεν εβλεπε ο Αποστολος των Εθνων την παραφορη αδικια κατα των δουλων;
Ομως...δεν ηθελε να δωσει την εντυπωση οτι ο Χριστιανισμος ειναι κατι που επαναστατει πολιτικα εναντιον της αρχουσας ταξης!

9)θα ηθελα και αλλα να γραψω, ομως δεν θελω να καταχραστω την φιλοξενια στο ιστιολογιο σας.

Πειτε μας...δεν παιρνουμε την καρτα...και μετα τι; Δεν θα εχουμε λεφτα, δεν θα εχουμε τροφιμα.

Πολυ ωραια, και εγω μαζι σας!

Εδω που φτασαμε...μια ζωη την εχουμε..ας την δωσουμε για την Ορθοδοξια!

Μετα ομως τι;

θα χαρω για την όποια απαντηση σας!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Βλέπε ανάρτηση με τίτλο : "Και μετά τι;", στις 21/09/2010