Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ένας διάλογος ήσσονος σημασίας, συνέχεια


Το πρώτο μέρος θα το βρείτε στο σύνδεσμο  http://kyprianoscy.blogspot.gr/2010/09/blog-post_20.html


Ανώνυμος ΓΜ :
Πραγματικα δεν αντιλαμβανομαι τον τροπο σκεψης σου!!
Κριμα!! Ή μαλλον τον υπερεκτιμησα!!
Οσο για το "παραποιησαμε" και "κλεψαμε" την "θρησκεια τους",και εδω δεν εχω να γραψω τιποτα!!
Θα μπορουσα να σου γραψω δεκαδες αποδειξεις οτι η Ορθοδοξια και Ελληνισμος ειναι το ενα και το αυτο αλλα καταλαβα οτι δεν αξιζει!!
Αναρωτησου απο το συμβολο $ και το πενταλφα το μεγεθος του μυστικισμου!!
Σου αναφερω και μερικα αποσπασματα αυτων ,τους οποιους "κλεψαμε"

Ιεζεκιήλ κεφ.ΚΕ’ παρ.16
«Τάδε λέγει ο Κύριος: Ιδού εγώ εκτείνω την χείρα μου επί τους αλλoφύλους και εξολοθρεύσω Κρήτας και απολώ τους καταλοίπους τους κατοικούντας την παραλίαν,και ποιήσω εν αυτοίς εκδικήσεις μεγάλας,και επιγνώσονται διότι εγώ Κύριος εν τω δούναι την εκδίκηση μου επ’αυτούς.»
Μετάφραση:
(Αυτά λέγει ο Κύριος: Να εγώ θα σηκώσω το χέρι μου κατά των αλλοφύλων και θα εξολοθρεύσω τους Κρήτες και θα καταστρέψω τους παραλιακούς λαούς και θα τους εκδικηθώ πολύ,για να μάθουν ότι εγώ είμαι ο Κύριος που τους εκδικούμαι )

Ζαχαρίας Κεφ Θ’ Παρ 11-16
«...Και εξεγερώ τα τέκνα σου Σιών επί τα τέκνα των Ελλήνων και ψηλαφήσω σε ως ρομφαίαν μαχητού και Κύριος εσταί επ’αυτούς και εξελεύσεται ως αστραπή βολίς...και καταχώσουσι αυτούς εν λίθοις σφενδόνης και εκπίονται αυτούς ως οίνον και πλήσουσιν ως φιάλας θυσιαστήριον..»
Μετάφραση:
(Και θα ξεσηκώσω τα τέκνα σου ,ω Σιών,κατά των τέκνων των Ελλήνων και θα σε χειρισθώ ως μαχαίραν πολεμιστού.Και ο Κύριος θα επέλθη κατά τούτων ως βολίδα αστραπή..και θα καταστρέψουν αυτούς με λίθους σφενδόνης και θα πιουν το αίμα τους όπως πίνουν το κρασί, και θα γεμίσουν με αυτό τις φιάλες του θυσιαστηρίου)

Την απάντηση την δίνει ο ίδιος ο Ιησους Χριστός για του Έλληνες που ζήτησαν να τον συναντήσουν.
Το πλήρες κείμενο βρέθηκε το 1974 σε χειρόγραφο του Ευσεβίου του Παμφίλου ,επισκόπου Καισαρείας το 265 μ.Χ στην βιβλιοθήκη του Βατικανού,υπό του καθηγητή Ελευθερίου Πρόκου συμμετέχοντας στην επιστημονική επιτροπή της UNESCO.
«Νυν ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.Ελλάς γάρ μόνη ανθρωπογονεί ,φυτόν ουράνιον και βλάστημα θείον ηκριβωμένον ,λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην»
Μετάφραση
«Τώρα ήλθεν η ώρα δια να δοξασθεί ο υιός του ανθρώπου,διότι η Ελλάς είναι φυτόν ουράνιον και θείον κόσμημα ακριβούς γνώσεως , η οποία γεννά σκέψιν και λογισμόν που συνυπάρχουν και συλλειτουργούν με την επιστήμην.
Τέλος ο Ιησούς στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο Η’ 44,45 αναφέρει:
«....Εσείς (οι Ιουδαίοι) έχετε δια πατέρα σας τον Διάβολο και τις επιθυμίες του πατρός σας πραγματοποιείτε και δεν ακολουθείτε τον δρόμο της αλήθειας,διότι δεν υπάρχει κόντα στον Διάβολο...»

Τελος,αναρωτησου για ποιον λογο ολοι εξεδιωκαν τους Εβραιους απο τις χωρες τους!!
Αυτη η ερωτηση ισχυει και για τον διωγμο τους απο τους Ρωμαιους!!


Κυπριανός Χ :
Αγαπητέ ΓΜ γράφεις : "Οσο για το "παραποιησαμε" και "κλεψαμε" την "θρησκεια τους", και εδω δεν εχω να γραψω τιποτα!!"
Ούτε κι εγώ έχω να γράψω τίποτα. Έτσι αυτοί νομίζουν και μας εκδικούνται. Μας προστατεύει όμως εκείνος που αυτοί σταύρωσαν.

Λες ακόμη : "Πραγματικα δεν αντιλαμβανομαι τον τροπο σκεψης σου!!"

Γιατί; Τι το δύσκολο και το ακατανόητο;

Επίσης  : "Θα μπορουσα να σου γραψω δεκαδες αποδειξεις οτι η Ορθοδοξια και Ελληνισμος ειναι το ενα και το αυτο αλλα καταλαβα οτι δεν αξιζει!!"

Αξίζει και πολύ μάλιστα. Γι΄ αυτό κι εγώ, που δεν είμαι καθηγητής, δεν συμμετέχω σε επιτροπές της UNESCO και δεν ψάχνω στις βιβλιοθήκες του Βατικανού, βρήκα άλλα σχετικά με αυτό το πολυθρύλητο «Νυν ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου. (Ελλάς γάρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και βλάστημα θείον ηκριβωμένον ,λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην)».

Και τι βρήκα; Ιδού : "Δια τούτο εις παν πράγμα χρήζομεν διακρίσεως ίνα κατά τον καιρόν κρίνωμεν παν επιτήδευμα ... Έπειτα (να διακρίνουμε), των πραγμάτων την φύσιν, την χρήσιν, την ποσότητα, τα είδη, τον σκοπόν του Θεού τον εν ταις θείες Γραφαίς κείμενον, τον νούν της εκάστης λέξεως, οίον το λεγόμενον ρητόν εν τω κατά Ιωάννην Ευαγγελίω, ότε ήλθον οι Έλληνες ζητούντες ιδείν τον Κύριον, και ευθέως είπεν ελήλυθεν η ώρα και τα εξής. πρόδηλον, ότι έφθασεν η ώρα των εθνών. Ήρξατο γαρ ο καιρός του πάθους, και τούτο ως σημείον τίθησιν".

Αυτά δεν τα γράφει ο Ευσέβιος του Παμφίλου και δεν χρειάζεται να φυλάσσονται στις βιβλιοθήκες του Βατικανού ή αλλού. Είναι γραμμένα στη Φιλοκαλία, από τον Ιερομάρτυρα Όσιο πατέρα Πέτρο το Δαμασκηνό, λόγος "Περί Διακρίσεως".

Ελύληθεν η ώρα των εθνών λοιπόν, όχι η ώρα των Ελλήνων. Ως προς δε τα άλλα που αποτελούν ύμνο προς την Ελλάδα - κατ΄ επέκταση και προς τους Έλληνες - αυτά δεν αποτελούν αξιόπιστες αποδείξεις λόγων του Κυρίου. Οι Ευαγγελιστές και ουδείς εκ των Πατέρων κάνει μνεία περί αυτών. Αν βέβαια μας θέλγουν τα Απόκρυφα και άλλα παρεμφερή, τα πράγματα αλλάζουν.

Δεν υποτιμώ και δεν μειώνω την αξία των προγόνων μου. Την εκτιμώ απεριόριστα διότι από πρόγονοι έγιναν πατέρες. Με ποιό τρόπο, το αφήνω στην καλή σας την προαίρεση να το αντιληφθείτε.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που είπατε. Επίσης, επειδή 'Μας προστατεύει εκείνος που αυτοί Σταύρωσαν' θα δουν σύντομα την κατάληξη των σχεδίων τους.
Ενας πιστός

Asamonas είπε...

Η αυτοκρατορία του Χριστου και του εντούτω νικα, σκόρπισε σαν αμμος θύελλας απο την δύση μεχρι την ανατολή και οι ρωμαίοι εγιναν δούλοι σε Γοτθους και Βισιγότθους και οι ρωμιοί εγιναν δούλοι των αγαρηνων και τωρα ακομα οι χριστιανικές εκκλησίες είναι δούλες των μασωνων... και που ειναι η σωτηρία του κόσμου; που είναι ο νέος άνθρωπος του φωτός; μήπως τον νέο άνθρωπο του φωτός πρέπει να τον αναζητήσουμε αναμεσα στους φιλοσόφους που οι χριστιανοί καταδίωξαν; ανάμεσα στους επιστημονες που οι χριστιανοί έστειλαν στην ιερά εξέταση; τρωτε και πίνετε τωρα τα αγαθα ενός πολιτισμού που είναι απόλυτα διάφορος του ιουδαιοχριστιανικού, ενός κόσμου που άρχισε να αγαπα την φυση την λογική και την επιστημη... διάφορο από τον κόσμο που καταδίκαζε ακόμα και τα μαθηματικά κι όμως η μαγεία του ιερατείου και των ψευδολόγων είναι τόσο μεγλαη που όπως τα πρόβατα οδηγουνται στον γκρεμό απο τον πανικό, έτσι και οι χριστιανοί οδηγουνται στον γκρεμό πανικόβλητοι από τις προφητείες της δευτερας παρουσίας και του ερχομου του 666. Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Θά συμφωνήσω μόνο στό "... καί τώρα (διαγράφω τό 'ακόμα') οι χριστιανικές εκκλησίες είναι δούλες τών μασόνων".
Έγιναν, επειδή μπέρδεψαν τήν Θεολογία μέ τήν Φιλοσοφία. Η Θεολογία απαιτεί πίστη, η Φιλοσοφία όχι. Οι φιλόσοφοι υποκρίνονται ότι πιστεύουν, άν λένε κάτι τέτοιο. Στήν πραγματικότητα απλώς δέχονται αυτά που λέει η Θεολογία, μέ αποτέλεσμα "νά αναζητούμε τόν νέο άνθρωπο τού φωτός ανάμεσα σέ φιλοσόφους", που μοναδική τους έγνοια είναι η σωτηρία τού φυσικού περιβάλλοντος. Η περίφημη πλέον καί οικονομικά προσοδοφόρα "πράσινη ανάπτυξη", η οποία θά διώξει τήν πνιγηρή "μαύρη ανάπτυξη", που τήν προκάλεσαν οι πεφωτισμένοι φιλόσοφοι - μυστικιστές (ιλουμινάτι) τού επίσης μαύρου καί σκοτεινού (λόγω αίρεσης χριστιανικής) Μεσαίωνα.

Ποιός τό είπε ή ποτέ τό έγραψε αυτό ; Γιά δώσε μας τήν απάντηση κ. Νεκτάριε Βασιλάκη.