Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Και τώρα τί απαντάμε;

Μυρμιδόνας είπε ...

Καλημέρα κύριε Χριστοδουλιδη.

1) ουδεποτε ισχυρίστηκα οτι δεν υπαρχει Διάβολος.
Συμφωνω μαζι σας οτι η σημερινη κοινωνια συμπεριφερται, σαν 'δαιμονισμενη' - ο Θεός να μας φυλαει ολους!

2) ουδεποτε ειπα οτι τα περι Αντιχριστου ειναι βλακειες. Ισα ισα που εγραψα πολλακις ποιο ειναι το τελικο σχεδιο του Οφι - παντοτε βεβαια με το δικο μου, φτωχο και μικρο μυαλό! Σαν απλο μελος της Ορθοδόξου Εκκλησιας εκφραζομαι, απλα λεω την αποψη μου.

3)Δεν κανατε το παραμικρο σχολιο για το 'δευτερο μερος της αναρτησης μου' στην σελιδα του "Αμέθυστου" όπου εκει μιλαω για "αντιπερισπασμο", "να μην πιαστουμε μπουνταλαδες", "να ειμαστε σωφρωνες ως οι οφεις" και να 'μην πεσουμε στην θανάσιμη παγιδα τους'!

Σας εγραψα και εχτες, οτι το δευτερο μερος που κατεθεσα εκει, ειναι και το πιο σημαντικο! (Εσπασα το κειμενο στα δυο, οχι γιατι το πρωτο απευθυνοτανε σε σας και το δευτερο στον π. Σαραντη, απλα το μπλοκ δεν δεχοτανε την απαντηση ενιαια, ητανε μεγαλο το μεγεθος της).

4. Σωστα και ομορφα ολα αυτα που γραφετε κυριε Χριστοδουλιδη. Αλλα βλεπω οτι δισταζετε να τα πειτε εξω απο τα δοντια! Σιγουρα δεν γνωριζω όσα εσεις, και σιγουρα βρισκομαι ακομα στην αρχη του όποιου Αγώνα προσπαθω, με την βοήθεια του Γεροντα μου να κανω, εντος της Εκκλησιας! Ομως εχω ενα καλο: λεω τα πραγματα με το ονομα τους!

Κυριε Χριστοδουλιδη, ιδου η Ροδος ιδου και το πηδημα! Ενας πατερας, που ζει "εις τας Αθηνας" και εχει γυναικα και 3 παιδια...τι να κανει; Θα πει "οχι στην Καρτα" ενω ξερει οτι μετα δεν θα πληρωνεται, άρα δεν θα εχει να ταισει τα παιδια του και θα τα βλεπει να πεθαινουνε της πεινας; Αυτο τον συμβουλευετε κυριε Χριστοδουλιδη;

Δεν λεω οτι εχετε αδικο, ισως και να εχετε περισσοτερο δικαιο απο οτι μπορουμε αυτην την στιγμη να αντιληφτουμε (...) με ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΜΩΣ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ το γεγονος, οτι δεν μιλατε ξεκαθαρα, αλλα ανακατεύεται ομορφες θεωριες!

Σας εγραψα και εχτες: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΦΑΕΙ 2-3 μερες...μεχρι και ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΣ γινεται - εκτος αν εγω κατεβηκα απο αλλον πλανητη, και δεν γνωριζω τι "θηριο' κρυβει ο καθε ενας απο εμας μεσα του!

Παρακαλω για μια διευκρινηση σας!
Μετά τιμής


ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ερ. "Δεν κανατε το παραμικρο σχολιο για το δευτερο μερος της αναρτησης μου στην σελιδα του "Αμέθυστου" όπου εκει μιλαω για "αντιπερισπασμο", "να μην πιαστουμε μπουνταλαδες", "να ειμαστε σωφρωνες ως οι οφεις" και να 'μην πεσουμε στην θανάσιμη παγιδα τους'!"

Απ. Δεν απευθύνεται προς εμένα.

Ερ. "Κυριε Χριστοδουλιδη, ιδου η Ροδος, ιδου και το πηδημα! Ενας πατερας, που ζει "εις τας Αθηνας" και εχει γυναικα και 3 παιδια τι θα κανει;"

Απ. Υπάρχουν κάποιοι που κάνουν απεργία πείνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο ΟΗΕ τους ακούει και βγάζει τα διάφορα ψηφίσματα. Ένα από αυτά είναι ατύπως η κατάργηση της θανατικής ποινής που αφορά σε εγκληματίες. Υπάρχουν άλλοι που πεθαίνουν από πείνα και γίνονται τηλεμαραθώνιοι αγάπης, ξεσηκώνονται οι διάφορες ΜΚΟ και άλλα φιλανθρωπικά σωματεία (οι εκκλησίες ομοίως). Υπάρχουν και τα αδέσποτα του δρόμου, γάτες και σκύλοι, που οι ζωόφιλοι τα ταΐζουν, άλλοι τα στιβάζουν σε στέγες ζώων και έτεροι βγάζουν ανακοινώσεις για "υιοθεσίες". Τέλος υπάρχουν και οι δωρητές οργάνων σώματος, αυτοί που πεθαίνουν έγκαιρα και έξυπνα (τους πεθαίνουν άλλοι) για να ζήσουν όσοι δεν προλαβαίνουν να χορτάσουν τη ζωή, δηλαδή όλοι οι άλλοι.

Βάλε τώρα στην άλλη άκρη της ζυγαριάς τον πατέρα με τα 3 παιδιά, που φωνάζει από τώρα ότι η κάρτα του πολίτη σε σκοτώνει αργά και σταθερά, ότι μας σκοτώνει όλους "ψυχή τε και σώματι", ότι ο ίδιος δεν θα την πάρει και ας φροντίσουν οι άλλοι : φιλανθρωπικά σωματεία, ΟΗΕδες, ΜΚΟ, εκκλησίες κλπ., τα παιδιά και τη γυναίκα του, δες προς τα που γέρνει η ζυγαριά και πάρε τη μεριά που θα τη φέρει στα ίσα ή θα την αναποδογυρίσει.

Ερ. "Σας εγραψα και εχτες: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΦΑΕΙ 2-3 μερες μεχρι και ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΣ γινεται- εκτος αν εγω κατεβηκα απο αλλον πλανητη, και δεν γνωριζω τι θηριο κρυβει ο καθε ενας απο εμας μεσα του!"

Απ. Στην Κατοχή, όπου μετρήσαμε πολυάριθμα θύματα από ασιτία, δεν παρατηρήθηκε το φαινόμενο του καννιβαλισμού. Οπότε, μάλλον από άλλο πλανήτη κατέβηκες. Ή καλύτερα, προσγειώθηκες σε περιοχή της Αφρικής ή του Αμαζονίου.

Μυρμιδόνας : "... με ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΜΩΣ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ το γεγονος, οτι δεν μιλατε ξεκαθαρα, αλλα ανακατεύεται ομορφες θεωριες"

Κυπριανός Χ : Οι θεωρίες μου είναι τόσο όμορφες, όσο όμορφη είναι και η θεωρία του πατέρα με τα τρία παιδιά "εις τας Αθήνας" ή εκείνη του "αντιπερισπασμού".

Ευχαριστώ για την αφορμή που μου έδωσες, Κυπριανός Χ.

Ένθετο

Μόλις τώρα υπέπεσε στην αντίληψή μου ένα εξαιρετικό και άκρως διαφωτιστικό άρθρο από το ιστολόγιο "Ρεσάλτο". Περισσότερα βλέπε, ιστολόγιο "Ρεσάλτο", ανάρτηση με τίτλο : "Γιατί τόσο μένος εναντίον του π. Σαράντου", στις 22/09/2010

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα κύριε Χριστοδουλιδη!
(την απαντηση αυτην θα την στειλω και στον «Αμέθυστο» - στη αναρτηση: «Ερωτημα προς τον π. Σαράντη…)

Θα τα παρουμε ένα ένα τα θεματα και δεν φταιω τωρα εγω αν σας κουρασω παλι! 

1. «Τοσο μενος εναντιον του π. Σαράντου»;
Είναι κανεις στο ‘απυρόβλητο’ στην Ορθοδοξια και δεν το γνωριζω;
Από τα λογια μας κρινομαστε ολοι μας – τουλαχιστον μεσα στο Ιντερνετ!
Είναι λιγο πραγμα να πεις σε έναν υπευθυνο πατερα: «Μην παρεις την καρτα, και στην καλυτερη περιπτωση, αφου δεν θα πληρωνεσαι…και δεν θα εχεις να ταισεις τα παιδια σου, θα τα βλεπεις να πεθαινουν;»!
Είναι λιγο πραγμα να βλεπεις παντου ‘διαολια και τριβολια’ γιατι νομιζεις ότι εχεις την ‘αποστολη’ ‘εξ ουρανου’ να ‘αφυπνισεις’ τον κοσμο;
Αυτοκλητοι Μεσσιες..ξερετε ποση καταστροφή φερανε στην ανθρωπινη Ιστορια;

Α, και τωρα που το θυμηθηκα (είναι να μην βαλω το λιγο μυαλο που διαθετω να λειτουργησει…διοτι τοτε…και εγω δεν ξερω τι ιδεες θα κατεβασω):

Όταν εψαξα στο Google για τον π. Σαράντη (στην μηχανη αναζητησης) μιας που μεχρι πριν λιγο καιρο μου ητανε παντελως αγνωστος…εγω μενω εξαλλου Θεσσαλονικη και δεν εχω ιδιαιτερες σχεσεις με Αθηνα…
..ειδα αναμεσα στα αλλα ότι ητανε ο πρωτοαίτιος…κατά της Γεροντισας Γαβριηλιας!

Δεν παμε καλα!
Αν στο θεμα της Γεροντισας κανει τοσο λαθος…πως τοτε να τον εμπιστευθω κυριε Χριστοδουλιδη σε θεματα ακομα πιο δυσκολα, όπως είναι του ‘666’ και της ‘καρτας’ και του Αντιχριστου;!

Διαβασα πριν 10 χρονια το βιβλιο για την Γαβριηλια.
Ένα μονο εχω να πω:
Τα μισα να είναι αληθεια από αυτά που περιγραφονται στο βιβλιο – είναι ΑΓΙΑ γυναικα!
Ο Θεος επιτελους μας εδωσε μια Αγια Μοναχη (διοτι Αγιους Γεροντες εχουμε πολλους) και πεσαμε με τα μουτρα να την φαμε!
Να μας συγχωρεσει ολους η Γεροντισσα!
Αυτά βλεπουνε οι φεμινιστριες και μετα λενε ότι ο Χριστιανισμος είναι μισογυνης!

Ο π. Σαράντης δεν μπορει να εξακριβωσει ότι αυτά που λεει η Γεροντισα δεν εχουνε καμια σχεση, ουτε με τον Αστερισμο, ουτε με τα ζωδια, ουτε με ινδουισμο, ουτε με Βουδισμο, είναι ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ… - πως τότε να τον εμπιστευθω στα πιο δυσκολα;
Δεν ξερω τι επαθε ο π. Σαράντης τωρα στα γεραματα του, αλλά και αλλοι εχουνε προβλημα με την ‘τριτη ηλικια’ – δες Χ.Γιανναρα και Ράμφο – που στα καλα καθουμενα…εχουνε ‘παραξενες αναλαμπες’!

2. Με ευχαριστειτε για την αφορμη που σας εδωσα κυριε Χριστουδουλιδη, να γραψετε τις αποψεις σας;
Και που ειστε ακομα!
Ακομα δεν ειδατε τιποτα!
Ακομα στην αρχη ειμαστε – στο χερι σας είναι να μας δειξετε ποσο θα αντεξετε!
Εξαλλου, ως ‘μαχομενος χριστιανος’ που ειστε, σιγουρα εχετε εμβαθυνει στο «ο υπομεινας…σωθησεται»! : )

3. Στην κατοχή δεν υπηρξανε φαινομενα καννιβαλισμου…άρα πρεπει να εξωθησουμε τους ανθρωπους σε αυτην την κατασταση;
Να γυρνανε σκελετωμενοι στον δρομο…και να πεθαινουνε από τυφο και συφιλη…διοτι εσεις τους λετε να μην παρουνε την Καρτα;
Αυτος είναι ο Χριστιανισμος που επαγγελεστε κυριε Χριστοδουλιδη;

Δεν υπηρξανε καννιβαλιστες…διοτι κανεις δεν ειχε να φαει!
Ποιος να μπει στο σπιτι του αλλου, να κλεψει τι; Αφου κανεις δεν ειχε τιποτα!
Ασε που οι ‘μαυραγοριτες’ κανανε παρτυ!

Τωρα όμως…που η κοινωνια θα χωριστει στα δυο – οι μισοι θα τρωνε μια χαρα – και οι αλλοι μισοι σε 3 μερες…θα εχουνε λιγοψυχησει…και λιποτακτησει!

Καταλαβαινετε τωρα γιατι το ‘μενος’ κατά του π. Σαράντου;

Ανώνυμος είπε...

4. Κατάλαβα καλα; Μαλλον όχι – το παραδεχομαι, εχω προβλημα, πως το γραψατε: «Ο προβληματικος Μυρμιδονας»!
Από την μια κατηγορειται την Νεα Ταξη Πραγματων, την Νεα Παγκοσμια ταξη, που θελει να μας μοιρασει την «Καρτα» και το «666» -
Και από την άλλη μου λετε, ότι ο πατερας που θα δει τα 3 του παιδια να πεθαινουνε της πεινας επειδή δεν θα παρει την καρτα, μπορει να προσφυγει στον ΟΗΕ…
…το ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ κεντρο της Μασωνιας και Σιωνισμου;
Ελα Χριστε και Παναγιά!
Θα καταφυγουνε οι Χριστιανοι στον ΟΗΕ και στην ΕΕ για να δικαιωθουνε;
Α, τοσο μαρτυρας ειστε κυριε Χριστοδουλιδη;
«Στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σχοινι» και αναμεσα στους χριστιανους δεν μιλαμε για ΟΗΕ και ΕΕ – παλι καλα που δεν επικαλεστηκατε τον «Λευκο Οικο» στην Ουασιγνκτον – ότι θα τρεξει να σας βοηθησει! : )))

5. Λυπαμαι κυριε Χριστοδουλιδη, όμως επειδή «Φιλτατος ο κυριος Κυπριανος Χ, φιλτάτη όμως η Αληθεια» και εν προκειμενη περιπτωση η Αληθεια του Ιησου Χριστου – θα πω το εξης:
Όταν σας εκανα λογο για ‘ωραιες θεωριες’ που πλαθετε, και που ‘μοιραζεται’ αναμεσα στον κοσμο, αδιαφορωντας, πως αν σας ακολουθησουνε, ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ θα πεθανουνε της πεινας…θα ψοφησουνε…σαν το σκυλι στο αμπελι…
…μου απανταντε ότι και εσυ Μυρμιδονα, το παραδειγμα που εφερες, ο πατερας με τα 3 του παιδια…και αυτό είναι μια ωραια θεωρια μονο!

Σοβαρα κυριε Χριστοδουλιδη;
Να υποθεσω ότι ειστε αγαμος; Και ατεκνος;
Και εγω αγαμος ειμαι…και δεν εχω παιδια.

Όμως…για αναλογιστειτε: να εχεις 3 μικρα αγγελουδια στο σπιτι…και να τα βλεπεις να πεθαινουνε στην πεινα…;!
Θεωρια το λετε εσεις αυτό;

6. Οι Ιεχωβαδες δεν παιρνουνε αιμα (είναι κατά της Αιμοδοσιας) και προτιμουνε το παιδακι τους στον νοσοκομειο να πεθανει!
Οι χριστιανοι, δεν θα παρουνε την καρτα…και θα πεθαινουνε εξισως!
Τι ωραιος φονταμενταλισμος!

7. Μου θυμιζετε την σεκτα στο Κουμραν…που ζουσανε στην εποχη του Χριστου!
Περιμενανε και εκει όπως και εσεις κυριε Χριστοδουλιδη, το τελος του κοσμου!
Δεν τρωγανε, δεν πινανε, δεν παντρευονταν, δεν …μπιμπ… (καταλαβαινετε τι εννοω)!
Και ζουσανε ‘εκτος τοπου και χρονου’!
Θελετε τον συγχρονο χριστιανισμο να τον μετατρεψετε σε ένα ‘μοντερνο Κουμραν’;

8. Το μαρτυριο κυριε Χριστοδουλιδη αφενος δεν το ‘προετοιμαζεις’ και αφετερου ‘δεν είναι στο χερι σου»!
Αδικα κοπιάζετε!
Αν εκεινη την στιγμη, που θα πρεπει να ομολογησεις την ΠΙΣΤΗ σου δεν σε φωτισει και ενισχυσει το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ…τιποτα δεν γινεται!
Τι δουλεια εχει όμως αυτό με την ‘εξυπνη καρτα’;
Μηπως μπερδεψαμε τα μπουτια μας;

Ανώνυμος είπε...

9. Εσεις και ο κυριος Σαράντης..αφου ειστε τοσο ετοιμοι να ‘αποθανετε για την πιστη’ σας…γιατι δεν πηγαινετε μονοχος στο Αγιο Ορος;
Ή ακομα καλυτερα στην Ερημο; Γιατι δεν γινεστε ασκητης;
Αφου το τελος είναι κοντα.
Την καρτα, ειτε το θελουμε ειτε όχι θα την δωσουνε στους πολιτες.
Ο αντιχριστος πλησιαζει!
Τι νοημα εχει κυριε Χριστοδουλιδη, αφου ειστε τοσο μαχιμος Χριστιανος και ετοιμος να αποθανετε και μαλιστα να παρασυρετε και αλλους στον θανατο, γιατι εσεις μαζι με τον π. Σαραντη δεν αποσυρεστε;

Α, και όταν το κανετε και αυτό, θα μου δωσετε την περιουσια σας, που σιγουρα θα την μοιρασετε πρωτα στους φτωχους, ετσι δεν είναι;
Ξερετε, χρωσταω στην τραπεζα ένα δανειο…θα με βοηθησετε παρα πολύ!

Τι;
Λετε όχι; Αρνιεστε; Να κανετε τα παραπανω;
Ε τοτε τι μας λετε ότι ειστε ετοιμος να πεθανετε;

10. Αν κηρυτετε ότι η καρτα είναι βλαφερη για την ψυχη σας…τοτε λυπαμαι αλλα μαλλον ειστε ειδωλολατρης!
Οι πρωτοι Χριστιανοι τα βαζανε με τα λιονταρια στην Αρενα…και εμεις φοβομαστε μια τοσο δα μικρη καρτουλα…και ένα νουμερο…που από μονο του δεν λεει τιποτα!
Ευγε κυριε Χριστοδουλιδη!
Ακομα αναγνωριζω ότι ειστε πολύ διαβασμενος ανθρωπος και σιγουρα ξερερε περισσοτερα από μενα!

Όμως…μηπως και ο Χρηστος Γιανναρας δεν γνωριζει περισσοτερα από μενα;
Είναι όμως στην…Αιρεση!

11. Μαρτυριο σημαινει – σε ρωταει ο άλλος: «Αρνιεσαι την πιστη σου στον Ιησου Χριστο; Ναι ή όχι; Αν όχι…θα σου παρω το κεφαλι»!
Αυτό είναι μαρτυριο κυριε Χριστοδουλιδη

Τι σχεση εχει η ‘εξυπνη καρτα’ με αυτό;
Ειπαμε: και αθεος να ημουνα…παλι θα ελεγα όχι στην καρτα!
Άλλο όμως αυτό…και άλλο να βλεπω στον υπνο μου αντιχριστους…και εγω να φανταζομαι ως σουπερ μαρτυρας…!

12. Αυτό που σας ειπα για τον ‘αντιπερισπασμο’ και για το ‘να μην πιαστουμε μπουνταλαδες’..και να ειμαστε εξυπνοι ως οι οφεις…τι σχολιο κανατε επι αυτου;
Τι φοβερο βρηκατε να μου απαντησετε;
Πως απαντησατε;
ΤΟ ΓΡΑΦΩ, για να δουνε οι φιλτατοι αναγνωστες…και να κρινουνε μονοι τους!
Μου επιτρεπετε να σας αντιγραψω, επι λεξη:
«Απ. Δεν απευθύνεται προς εμένα».
Για το κυριοτερο μερος της ‘επιστολης’ μου αφιερωσατε μονο 3 λεξεις!
«Απευθυνεται στον π. Σαράντη, άρα εγω δεν απαντω»!
Σωστο σας βρισκω!

13. «Τα τω καισαρι τω καισαρι» - σιγουρα γνωριζετε αυτό το εδαφιο, σωστα κυριε Χριστοδουλιδη;
Μηπως το ιδιο θα απαντουσε και σημερα ο Κυριος μας;
Η καρτα στην καρτα…και η καρτα…στο κρατος…
Και τα τω Θεω…του Θεου!
Ο Ιδιος ο Κυριος μας δεν πληρωσε τον φορο που επρεπε όταν μπηκε στο Ναο;
Ή μηπως σηκωσε αντάρτικο;
Η Αγια Οικογενεια δεν ακολουθησε την διαταγη της Ρωμης για απογραφη ή μηπως το επαιξε ‘Τσε Γκε Βαρα»;
Και εχτες σας εγραψα: ο ιδιος ο Μεγας Αποστολος των Εθνων, ο Παυλος ειπε στους σκλαβους να υπομενουνε στα αφεντικα τους, και ας περνανε ασχημα!
Τι ασχημα, χαλια δηλ! Με εξευτελισμο της ανθρωπινης αξιοπρεπειας!
Και όμως: τους ειπε: ‘μην πατε κοντρα στο Κρατος’!
Ασε το άλλο εδαφιο του Παυλου:
«Κάθε εξουσια ανωθεν εστι» και οφειλουμε να την υπακοουμε!

14. Η καρτα από μονη της…είναι ακινδυνη!
Ότι δεν είναι καλη διοτι θα ελεγχει τα προσωπικα μας δεδομενα…τι να κανουμε τωρα; Να γυρισουμε τον χρονο πισω;
Ουτως ειδαλως εγραψα και προχτες: Ηδη τα γνωριζουνε όλα…για τον καθενα μας!

ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ εχετε δικαιο: ότι όταν ερθει ο Αντιχριστος θα βρει την καρτα ετοιμη…όμως και τοτε τι;

Δηλ αν δεν ειχα την καρτα θα πιστευα περισσοτερο στον Χριστο και θα ημουνα πιο δυνατος μαχομενος Χριστιανος…
…ενώ τωρα που εχω την καρτα…με εμποδιζει κανεις;

15. Και κλεινω:
Σκεφτειτε, ας κανουμε ένα θεωρητικο πειραμα:
Να σας ακουσουνε, εσας και τον π. Σαραντη…να μην παρετε την καρτα!
Δεδομενου ότι δεν εχετε αποθηκευμενα τροφιμα στο σπιτι…σε 10 μερες εχετε φυγει από την ζωη!
Οποτε…τι στεναχωριεστε;
Εσεις θα εχετε εκπληρωσει το χρεος σας! : )
Αρα το σχεδιο σας, αν εφαρμοστει σημαινει: θα πεθανουνε ολοι οι χριστιανοι …και θα μεινουνε μονο οι οπαδοι της Νεας Ταξης!

Αμ δε!
Αμ δε, διοτι ο Αντιχριστος χρειαζεται τους χριστιανους…δεν θα τους αφησει τοσο ευκολα να φυγουνε!

Μυρμιδονας

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που λέει ο υπογράφων Μυρμιδόνας να τα πει στην Ιεραρχία της εκκλησίας - που λένε τα ίδια. Και προφανώς ο Μυρμιδόνας δεν έχει πρόβλημα με τα πραττόμενα από αυτούς - ούτε και με το ότι δεν μιλάνε για την ηλεκτρονική κάρτα τώρα. Εχουν προφανώς θέσει ως στόχο ότι όταν τους καλέσουν στην αρένα για να μαρτυρήσουν θα ομολογήσουν τότε. Σκέφθηκε όμως ο Μυρμιδόνας ότι μπορεί και τότε να σιωπήσουν - όπως σε κάθε τι μέχρι τώρα? Τι θα πει κανείς τότε?
Οσο για το τι θα συμβεί σε όποιον αρνηθεί την κάρτα αυτό είναι δικό του θέμα και δική του επιλογή. Επίσης και ευθύνη του. Οπως και καθενός που κάνει δηλώσεις ότι η κάρτα δεν είναι τίποτα. Μετά, ούτε και το chip θα είναι. Και αυτό για ιατρικούς ή φορολογικούς λόγους αποδεκτό θα είναι.
Παναγιώτης, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Παναγιώτη

Δεν ειπα ποτέ οτι συμφωνω με την Ιεραρχία της Εκκλησιας μας, δηλ τους Επισκοπους και Αρχι-επισκοπους, Μητροπολιτες και Αρχι-Μητροπολιτες!

Δεν τους αναφερα καν, διοτι οι περισσοτεροι 'κοιμμουνται υπνον βαθυν'!

Λιγοι αξιζουνε απο δαυτους!
Ενας ειναι ο Μεσογαιας Νικολαος!
Να πω ακομα εναν; Ο Ιερόθεος Ναυπάκτου...

Πιστευω να σας καλυψα...
*******************************************
Γραφετε κυριε Παναγιώτη:

"Οσο για το τι θα συμβεί σε όποιον αρνηθεί την κάρτα αυτό είναι δικό του θέμα και δική του επιλογή. Επίσης και ευθύνη του"

Αρα ανηκετε και εσεις στην κατηγορια του "σουπερ-μαρτυρα' - μακαρι να εχετε το ιδιο σθενος οταν θα ερθει η ωρα του Μαρτυριου!

"Αυτος που νομιζει οτι στεκει καλα, ας κοιταξει να μην πεσει'!

"Δεν σας νοιαζει τι θα απογινουνε τα παιδια ενος πατερα...αν δεν παρει την καρτα"!
Μαλιστα!

Τι ωραιος Χριστιανισμος ειναι αυτος βρε παλληκαρια!

Σε ποια βιβλια τον διαβασατε;

Μυρμιδόνας

Υ.Γ.: Κυριε Παναγιώτη..σκοπεύω προσεχως να κατεβω ΑΘήνα, να παω μπροστα στο Ελληνικο Κοινοβουλιο, να λουστω με βενζινη, θα κραταω και ενα κουτακι σπιρτα στα χερια μου, και θα ΤΣΙΡΙΖΩ:

"ή θα αποσυρετε την 'εξυπνη καρτα' - ή θα καω ζωντανος"!

Τι μου συμβουλευετε;
Να το κανω;

Και αν ναι, τοτε δεν θα λογιζομαι ακομα μεγαλυτερος μαρτυρας απο εσας;

Για φανταστειτε να μαζευτουμε καμια 500 χριστιανοι μπροστα στην Βουλη και να αυτοπυρπολυθουμε;
Κατι δεν θα πετυχουμε;

ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ !!!!

ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ ΛΙΓΑΚΙ!

Που πατε να μετατρεψε την Ορθοδοξια σε φονταμενταλισμο και φανατισμενη θρησκοληψια!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μυρμιδόνα,

Θα ήταν προτιμότερο να ντρέπεσαι για την άγνοια που έχεις, νομίζοντας ότι πάμε να μετατρέψουμε την αγία Ορθοδοξία σε φονταμενταλισμό και φανατισμένη θρησκοληψία.

Αλλά δεν φταίς εσύ, φταίνε οι δάσκαλοι που σε δίδαξαν με διλήμματα του τύπου των Θιβετανών μοναχών. Εκείνοι κάηκαν, όταν το δοσίλογο καθεστώς των εκλεκτών αχυρανθρώπων δυτικού τύπου του Ν. Βιετνάμ είχε διορίσει ανθρώπους σαν τον Ντιέμ. Ύστερα, οι προστάτες των δυτικών ελευθεριών και της δημοκρατίας, έκαψαν ολόκληρο το Β. Βιετνάμ και σκότωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων.

Ποιές ομοιότητες και πότε Ορθόδοξοι Χριστιανοί ακολούθησαν το παράδειγμα του αυτοπυρπολισμού ή άλλων αυτοκτονικών μεθόδων, για να διαδηλώσουν την ή τις αντιθέσεις τους, για θέματα πολιτικά ή θρησκευτικά;

Οι γιεχωβάδες που προτιμούν να πεθάνουν παρά να πάρουν αίμα δεν έχουν καμιά σύγκριση και καμιά ομοιότητα με εκίνον που θα αρνηθεί να παραλάβει την "κάρτα του πολίτη" : Την κάρτα εργασίας ή κάρτα πολλών χρήσεων και ποικίλων εφαρμογών.

Ο γιεχωβάς είναι άρρωστος, είναι ασθενής και ενδείκνυται η αλφα ή βήτα θεραπεία. Την οποία απορρίπτει και πεθαίνει.Ο απλός όμως πολίτης, ο χριστιανός Ορθόδοξος απλός πολίτης, δεν είναι ούτε άρρωστος, ούτε ανήμπορος, ούτε ακατάλληλος για να προσφέρει εργασία στο κοινωνικό σύνολο και στην οικογένειά του. Δεν είναι φυσικά και ετοιμοθάνατος. Άλλοι του στερούν αυτό το δικαίωμα (αν δεν πάρει την κάρτα) και άλλοι τον υποχρεώνουν να συνταχθεί με την παραλαβή της κάρτας. Άρα, άλλοι του κόβουν και το ψωμί του, και την εργασία του, και τη δυνατότητά του να ζήσει.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα κύριε Χριστοδουλιδη!

1. Ντρέπομαι οχι για την άδικη κατηγορια μου απεναντι στους 'φανατικους' κατα φαντασία μαρτυρες που κυκλοφορουνε σημερα ελευθερη στην πατρίδα μου και μονο κακό προκαλουνε...

θα σας πω γιατι ντρεπομαι!
Ντρεπομαι για τις αμαρτιες μου! Ντρεπομαι που ειμαι ενας αμαρτωλος ανθρωπος!
Και ντρεπομαι που τοσα χρονια ζουσα μακρια απο την Ορθόδοξη Εκκλησια - ω ναι, σε αυτο εχετε δικαιο να μου κανετε υποδειξεις να ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ!

2. Γραφετε οτι φταινε οι δασκαλοι που με διδαξαν, που 'με καταντησαν ετσι'.

Απο τα μεχρι τωρα γραφόμενα μου...σας φαινομαι για ανθρωπος που 'χαμπαριάζει' πολλα απο 'δασκαλους και ξύλινες θεολογιες και διδασκαλιες του κατηχητικου';!

Τοσο καλα μπορειτε και ψυχολογειτε εναν ανθρωπο κυριε Χριστοδουλιδη;

3. Μιλάτε για το Βιετνάμ, Βόρειο και Νότιο και για καποιον Ντιέμ...που πραγματικα αγνοώ.

Αν τωρα πω, η συνηθης τακτική ανθρωπων με ενοχη συνειδηση; Να αποπροσανατολιζουνε την κουβεντα;

Που πηγατε και ξετρυπώσατε αυτο το παραδειγμα τωρα; Ποση ωρα αραγε το σκεφτοσασταν;

ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ τα παιδιά που θα πεθαινουνε στην πεινα αν ο πατερας τους αρνηθει την Κάρτα...και εσεις θυμηθηκατε το Βιετνάμ;

4. Γραφετε οτι ο Ιεχωβας ειναι άρρωστος, ειναι ασθενης.
Βεβαιως και ειναι, οπως καθε Αιρετικος, διοτι η Αιρεση κατα βαθος ειναι ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ!

Ομως μου κανει εντυπωση... πως δεν βλεπετε το 'δικο σας δοκαρι στον οφθαλμο' σας;
Θα μου πειτε, ανεκαθεν ο ανθρωπος, λογω της Πτώσης, πολυ πιο ευκολα βλεπει τα λαθη στον συναθρωπο του, παρα τα δικα του παραπτώματα!

Ω να βλεπατε και την 'αρρωστεια' που κρυβετε πισω απο τις σελιδες του π. Σαράντη!

5. Τελειώνετε καπως 'αποτομα' θα ελεγα την απαντηση σας, μαλλον θεωρειται ασκοπο να κανετε διαλογο μαζι μου, προφανως δεν αξιζω και τον κόπο!
Ετσι γραφετε γενικολογα: "καποιοι αλλοι θα στερησουνε στον χριστιανο την δυνατοτητα να ζησει'...και καπου εκει κλεινεται το ΄αρθρο' σας.

ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΦΟΒΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ...οτι απο τα 15 άρθρα που εγραψα στην 'μακροσκελη μου επιστολη' - τα 13 τα αφησατε αναπαντητα!

Ουτε λογος για την Αγια Γαβριηλια, ουτε λογος για τον ΟΗΕ που επικαλεστηκατε, ουτε ο παραμικρος σχολιασμος για το ατυχες παραδειγμα που φερατε με την Κατοχή...

...ουτε καν σχολιασατε την προθεση μου να αυτοπυρπολυθω ενωπιον της Βουλης των Ελληνων - και ετσι να ξυπνησω την Ιεραρχια της Πατριδας μας, μπας και κανει κατι, ωστε ανθρωποι οπως εσεις κυριε Χριστοδουλιδη τελικα να μην παραλαβετε την καρτα...

Ευγε!

Ειναι και αυτο μια ωραια τακτικη 'ολοκληρωτικων συστηματων':

"Οταν σε ρωτανε κατι, που δεν σε συμφερει, κανε πως δεν το διαβασες! Αγνοησε το, οποτε και ο αλλος καποια μερα θα βαρεθει να το ξαναγραψει"!

Και επιτελους...αφου εχετε τοσο αγωνιστικη διαθεση...αντε να δουμε...ο καιρος γαρ εγγυς...απο πρωτη Ιανουαριου μου φαινεται θα κυκλοφορησουνε την Καρτα...αντε να δουμε 'τι ψαρια θα πιασετε' κυριε Χριστοδουλιδη!

Μυρμιδόνας

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μυρμιδόνα,

Δουλειά μου δεν είναι, ούτε και ενδιαφέρον μου, να ψυχολογώ κανένα. Δουλειά μου είναι να προσέχω αυτά που λέει (γράφει) ο συνομιλητής μου, να δίνω βαρύτητα στα κατά τη γνώμη σημαντικά, και να απαντώ ή να σχολιάζω (το συνηθέστερο).

Στην περίπτωσή σου γίνεται φανερό ότι αγνοείς πολλά πράγματα. Το σημαντικότερο, σου λείπει η αναγνωστική ικανότητα και η αξιολόγηση των θεμάτων που συζητάς. Δεν αποτελούν κατηγορία ή μομφή, αυτά που σου γράφω. Το νεαρό της ηλικίας σου είναι υπεύθυνο. Οπότε, καλό είναι να είσαι επιφυλακτικός και να αποφεύγεις έμμεσους χαρακτηρισμούς "φυγομαχίας" προς εκείνον που δεν απάντησε "στα τόσα σημαντικά θέματα που έθεσες".

Αν ήξερες να διαβάζεις (είναι κάτι που με το χρόνο αποκτάται και τη συστηματική ανάγνωση, εν προκειμένω της Αγίας Γραφής και ικανών άλλων πατερικών και εκκλησιαστικών γραφών) θα είχες αποκτήσει ικανότητα κρίσεως και αξιολόγησης.

Αλλά είπαμε, το νεαρό της ηλικίας σου είναι υπεύθυνο και τα αναγνώσματα, δηλαδή οι δάσκαλοι, που επιλέγεις.

Αυτά και τελειώσαμε.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Χριστοδουλιδη
(και αυτο το σχολιο μου θα το στειλω στην σελιδα του "Αμέθυστου)

Γραφετε, χωρις να απαντησετε επι της ουσιας σε κανενα ερωτημα μου:

"Αυτα και τελειώσαμε"!

Σαν 'απειλη' μου ακουγεται! :)

ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΤΕ που την κοπανάτε απο τον διαλογο μας;

Τοσο πολυ σας πνιγει το δικαιο σας...και 'ξαφανιζεστε;"

Ξερετε, μια κακιά γλωσσα θα μπορουσε να πει οτι επειδή τα βρηκατε σκουρα...γιαυτο προτιματε να οπισθοχωρησετε!

Τρεπεστε δηλ σε 'ατακτον φυγη';

Διαπιστώσατε, οτι οσο προχωραει ο διαλογος μας, τοσο περισσοτερο 'εκτιθεστε'; Και λετε να την κανετε; Να περισωσετε οτι απέμεινε;

Ως εδω ητανε ο 'μεσσιανικος ρολος' που αναλάβατε να σωσετε την Ελλάδα;

Μα γιατι φευγετε; Σας παρακαλω, μεινετε και αλλο εδω, να μας διαφωτισετε!

Ανοιξτε τα ματάκια μας!

Τωρα τι θα απογινουμε διχως τις συμβουλες σας;!

και κλεινω:

Αφου η αποδοχη της Καρτας ανηκει στην προσωπικη επιλογη καθε πολιτη...

..εσεις τι χτυπιέστε αδικα;

Δεν θελετε την Καρτα; Μην την παραλάβετε!
Με γεια σας και χαρα σας! Μαγκια σας!

Τι καθεστε και χαλατε την 'ζαχαρένια' σας, αν ανθρωποι σαν του λογου μου παρουνε την Κάρτα;

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ τον 'προφητικο' και ΑΓΙΟ λογο του Επισκοπου Μεσογαιας, κ. Νικολαου:

"μονο ακουσε με παιδι μου, δεν απαιτω να κανεις οτι σου πω, δεν απαιτω να σε προσυλητισω, ουτε καν ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΩ, ακουσε με"!

Με ειχε ξενισει τοτε η προταση αυτη!
Μα ενας Ιερέας δεν θα πρεπει να θελει να σωσει τον συναθρωπο του;

ΤΩΡΑ, βλεποντας την δικη σας συμπεριφορα κυριε Χριστοδουλιδη και αυτη του π. Σαραντη, τωρα καταλαβαινω τον πολυ σωστο επισκοπο κ. Νικολαο!

Ε ΛΟΙΠΟΝ, αν αυτος ειναι ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ που εσεις διαμορφωσατε κυριε Χριστοδουλιδη...
...εαν αυτος ειναι ο Χριστιανισμος που επαγγελεστε - τρομαζω στην ιδεα ποσο παγερα αδιαφορους σας αφηνει το ενδεχομενο, πατερας να βλεπει τα παιδια του να πεθαινουνε της πεινας...

..ε τοτε θα αναφωνησω και εγω, με τα λογια του κ. Νικολαου:

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΣΩΣΕΤΕ!!!!

Μετα τιμης

Μυρμιδόνας

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μυρμιδόνας 1:

"Τωρα τι θα απογινουμε διχως τις συμβουλες σας;!"

Μυρμιδόνας 2:

"ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ τον 'προφητικο' και ΑΓΙΟ λογο του Επισκοπου Μεσογαιας, κ. Νικολαου ..."

Κυπριανός Χ:

"έχουσι Μωϋσέα και τους προφήτας, ακουσάτωσαν αυτών"

THE END

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο/Η Κυπριανός Χριστοδουλίδης άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Και τώρα τί απαντάμε;":

Μυρμιδόνας είπε,
"Λοιπον Κύριε Χριστοδουλιδη...απαντηστε μου:
αφου εσεις δεν θελετε να παρετε την Καρτα, και μαγκια σας...τι σκατε; Τι χαλιεστε;"

Κυπριανός Χ,
Ο τόπος αυτός που γεννήθηκες, που αξίωσε ο Θεός να γίνεις "κάτι" από το "τίποτα", κερδίθηκε και ανακτήθηκε με αίμα και πίστη.

Εμείς οι "κατσουφιασμένοι" και οι "λυπημένοι" δεν φωνάζουμε από "μαγκιά". Για την "πάρτυ" μας δεν νοιαζόμαστε και τόσο, αφού σου αρέσουν τα λαχαναγορίτικα (δεν φταις εσύ, οι δάσκαλοι σου τα έμαθαν). Δεν είμαστε "εαυτούληδες" με άλλα λόγια. Θλιβόμαστε και πονάμε για όλους, ακόμη και για τις πέτρες του ρημαγμένου τόπου μας.

Θλιβόμαστε και λυπόμαστε για τη διαφθορά που υποστήκατε (και υποστήκαμε) από τα αστέρια των εφημερίδων (επιφυλλιδογράφοι) και από τα μεγάφωνα (άμβωνες) των ιερών ναών. Τι να πει κανείς για τα ραδιόφωνα, για τις τηλεοράσεις, για τους εκδοτικούς οίκους, τα περιοδικά και ό,τι άλλο μένει.

Δεν θλιβόμαστε και δεν λυπόμαστε για τους εαυτούς μας. Υπάρχει κι αυτό το κομμάτι για μας τους ίδιους, αλλά το μεγαλύτερο είναι για τους άλλους. Που παραδέρνουν μέσα στην πλάνη και την ψευτιά της κακοδοξίας και όχι της Ορθοδοξίας.

Εμείς τα γράφουμε, εμείς τα λέμε και όποιος θέλει, ας κάνει τον κόπο να ρίξει και μια δεύτερη ματιά. Κάτι χρήσιμο μπορεί να βρεθεί στα μπάζα του διαδικτύου. Πού ξέρεις;