Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Και μετά τι;

Μυρμιδόνας είπε :

Καλησπέρα και απο εδω κυριε Χριστοδουλιδη.

1) Δεν διεκδικω το Αλαθητο, κατεγραψα καποιες σκεψεις μου.
2) Δεν αμφιβάλλω για τα ευγενικα κίνητρα του π.Σαράντη, μονο που αυτα απο μονα τους δεν αρκουνε!
3)Το κειμενο μου μην το λαβετε ως επιθεση εναντιον του προσωπου σας!
Απλα τις σκεψεις μου κατεγραψα.
Αναγνωριζω, οτι τοσο εσεις οσο και ο Αμέθυστος γνωριζετε παρα πολλα, και γιαυτο μου αρεσει να κανω διαλογο μαζι σας!
4) Επισης: δεν θα με ενοχλουσε να 'δημοσιευατε' στο θεμα που ανοιξατε και το 'δευτερο μερος' της απαντησης μου - που ισως ητανε και το σημαντικοτερο! :)
5) Μας απαντατε κυριε Χριστοδουλιδη: ενας οικογενειαρχης, που μενει στην Αθηνα, και εχει 3 παιδια, αν τυχον δεν παρει την καρτα - που τουλαχιστον στην πρωτη της φαση δεν εχει να κανει με την ελευση του Αντιχριστου - πως θα ταιζει τα παιδια του;

Αντιλαμβάνεστε οτι θα υπαρχει προβλημα, σωστα; Αντε, αυτοι που μενουνε στα χωρια, παει στο καλο. Λιγο ο κήπος, λιγο οι κοτες, θα επιζησουνε. Στην πολη ομως; Όπου δεν υπάρχει πράσινο ουτε για δειγμα;

Γιαυτο εγραψα και ξανα-εγραψα: Το μηνυμα της Αποκαλυψεως ειναι να αποθηκευσουμε τροφιμα; Και αν ναι, δεν το εγραφε αυτο ο Αγαπημενος Μαθητης του Ιησου, ο Ιωάννης, στον προλογο του; Τι το ειδε το Οραμα στην Πάτμο; Για να μας μεταδωσει το μηνυμα να αποθηκευουμε τροφιμα ή μηπως θα ζουμε απο τον αερα;
Ως γνωστον, ο ανθρωπος αν μεινει 2 μερες νηστικος μεχρι και ανθρωποφαγος γινεται!

6) Γραφετε οτι
: "Με την κάρτα θα ηρεμήσουμε και η τρομοκρατία θα πάψει να μας ενοχλεί. Όμοίως και ο Αντίχριστος. Ώδε, λοιπόν, η σοφία".

Εδω δεν μπορω να κρυψω την απογοητευση μου! Δηλ την Σοφια που επικαλειται ο Ιωαννης εσεις τοσο ευκολα την αποκωδικοποιησατε;

7) Αν η καρτα ειναι προβληματικη;
Μα γιατι δεν βλεπετε και τα θετικα της στοιχεια; Ειδικα εμεις στην Ελλαδα, τι δεν εχουμε τραβηξει απο τις Δημοσιες υπηρεσιες! Απο γραφειο σε γραφειο μας στελνουνε! Κουβαλαμε μαζι μας του κοσμου τα διαβατηρια και ταυτοτητες...και μετα μας στελνουνε πισω στο σπιτι, για να ξαναφερουμε και αλλο εγγραφο! Τοσο ασχημα θα ηταν να χρειαζοτανε στο εξης μονο μια εξυπνη καρτα; Αυτη απο μονη της μας κανει αρνητες του Ιησου;
Γιατι γραφουμε αληθεια στα κομπιουτερ και στο Ιντερνετ; Και αυτα του διαβολου ειναι!
Θα καταργησετε το μπλοκ σας κυριε Χριστοδουλιδη;

8)Ωραια λοιπον, σας ακουω! Τι πρεπει να κανουμε; Να μην παρουμε την καρτα! Και;
Ετσι κερδισαμε τον Παραδεισο; Αποδειξαμε οτι ειμαστε χριστιανοι; Δηλ. εγω που ειμαι πορνος και ομοφυλοφιλος, επειδή δεν θα παρω την καρτα αφενος θα ξεπερασω τα παθη μου, αφετερου θα εχω προσβαση στον κηπο της Εδεμ; Να μην παρουμε λοιπον την καρτα.
Να αρνηθουμε να συνεργαστουμε με το κρατος!

Αντιλαμβανεστε γιατι ο Παύλος εγραφε "οι δουλοι να μην επαναστατουνε εναντιον των κυριων τους"; Μηπως δεν εβλεπε ο Αποστολος των Εθνων την κατάφορη αδικια κατα των δουλων; Ομως, δεν ηθελε να δωσει την εντυπωση οτι ο Χριστιανισμος ειναι κατι που επαναστατει πολιτικα εναντιον της αρχουσας ταξης!

9)θα ηθελα και αλλα να γραψω, ομως δεν θελω να καταχραστω την φιλοξενια στο ιστιολογιο σας. Πειτε μας, δεν παιρνουμε την καρτα, και μετα τι; Δεν θα εχουμε λεφτα, δεν θα εχουμε τροφιμα. Πολυ ωραια, και εγω μαζι σας! Εδω που φτασαμε, μια ζωη την εχουμε, ας την δωσουμε για την Ορθοδοξια! Μετα ομως τι;

θα χαρω για την όποια απαντηση σας!


ΑΠΑΝΤΗΣΗ

"Αναγνωριζω, οτι τοσο εσεις οσο και ο "αμέθυστος" γνωριζετε παρα πολλα, και γιαυτο μου αρεσει να κανω διαλογο μαζι σας!"

Συμβουλευτικά και όχι δίκην παρατήρησης, σου γράφω, αν παραδέχεσαι ότι κάποιος γνωρίζει πάρα πολλά, θα ήταν φρόνιμο να μη τον κουράζεις θέτοντας φύρδην μίγδην πληθώρα ερωτημάτων. Τα ερωτήματα να τα διαβαθμίζεις πρώτα μόνος και να αξιολογείς, αν δεν μπορείς να απαντήσεις, τα σημαντικότερα. Βάλε κάτω το νου σου να δουλέψει, κουβέντιασέ τα με τον εαυτό σου, δώσε τις απαντήσεις και αυτές θέσε στο συνομιλητή, που "γνωρίζει πολλά".

Τώρα, επιλεκτικά σου απαντώ:

Την σοφία, που ανήκει μόνο στο Θεό γιατί ο Θεός είναι και η σοφία, δεν μπορούμε ούτε καν να την πλησιάσουμε. Αν μας αξιώσει η Χάρη του κάτι μπορούμε να καταλάβουμε. Δηλαδή, ότι η την σοφία υποδυομένη δαιμονική ενέργεια της κάρτας έγκειται στο να σε απαλλάξει από τρομοκρατίες, φόβους και από αυτό τον ίδιο τον Αντίχριστο. Αυτό δεν εξαντλεί οπωσδήποτε την αναφορά του Αποκαλυπτικού Ευαγγελιστή Ιωάννη.

Τι βλακείες είναι αυτές, θα πει κάποιος. Τι Αντίχριστος και σαχλαμάρες; Απλά είναι τα πράγματα, οι δουλειές μας να τελειώνουν στα γρήγορα. Όλα να γίνονται "στα γρήγορα". Γιατί; Διότι πρέπει να χάσουμε τη "βασίλισσα των αρετών" : Είναι η υπομονή.

Με αυτά που ισχυρίζεσαι καθιστάς ουσιαστικά ανύπαρκτο το πνεύμα της πλάνης, την υπομονή την έχεις χάσει, και αυτό ζητά από σένα. Η καλύτερη συμμαχία με το διάβολο είναι να λες ότι δεν υπάρχει. Αλλά υπάρχει εμφανέστατα, αφού όλοι γίναμε ανυπόμονοι, βιαστικοί, οργισμένοι. Δεν υπερβάλλω. Μια βόλτα στους δρόμους με αυτοκίνητο ή με τα πόδια, αρκεί να σου το επιβεβαιώσει. Αποτυπώματα της κοινωνίας των δαιμονισμένων, όπως καταντήσαμε, θα δείς εμφανέστατα στους θλιβερούς τοίχους των σπιτιών μας.

Μη νομίσεις βέβαια ότι με αυτό και μόνο, με την άρνηση της κάρτας, θα βρείς ανοικτές τις πόρτες του Παραδείσου, αν και δεν αποκλείεται.

Πουθενά και κανείς δεν ισχυρίζεται ότι το μήνυμα της Αποκαλύψεως είναι να αποθηκεύσουμε τρόφιμα. Δικό σου είναι αυτό. Επειδή δεν μπορείς να απαντήσεις στο ερώτημα που θέτεις ο ίδιος : "Ωραία, δεν παίρνουμε την κάρτα, αλλά τι θα κάνει ένας πατέρας με παιδιά; Πώς θα τα ταΐσει; Να πεθάνουν από τη ασιτία;".

Μα, αυτό ακριβώς θέλουν. Να μας βλέπουν να πεθαίνουμε από τη θρησκοληψία μας. Θα μας βγάλουν όλους θρησκόληπτους. Άλλωστε και η θρησκεία, μάθαμε τώρα, είναι νευροβιολογική ασθένεια. Μας το είπε ένας θεωρούμενος μέγας θεολόγος του αιώνα που πέρασε, οπότε θα την κυρήξουν εν διωγμώ ή θα την τοποθετήσουν στις καταστροφικές λατρείες, πχ. όπως οι γιεχωβάδες. Εκείνοι δεν παίρνουν αίμα και πεθαίνουν, εμείς δεν θα τρώμε, κοινός ο παρονομαστής. Όμως, οι επικίνδυνοι θα είμαστε εμείς. Οι γιεχωβάδες έχουν γερές πλάτες.

Και ερχόμαστε έτσι στο τελευταίο ερώτημα :

"Πολυ ωραια, και εγω μαζι σας! Εδω που φτασαμε, μια ζωη την εχουμε, ας την δωσουμε για την Ορθοδοξια! Μετα ομως τι;"

Ένας που αποφασίζει να δώσει τη ζωή του "για του Χριστού την πίστη την αγία, για την πατρίδα και την Ορθοδοξία" δεν διερωτάται "μετά όμως τι;". Το γνωρίζει από πριν και δεν είναι όπως οι νεαροί ανώριμοι καμικάζι ισλαμιστές. Ούτε όπως οι έξαιμοι ψυχορραγούντες γιεχωβάδες ή άλλοι.

Αν έχεις υπομονή, περίμενε να συναντήσεις κάποιες χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια, ρακένδυτους και πεινασμένους που θα μαζευτούν γύρω από το Διαβούλιο της Αθλιοκρατίας στο Σύνταγμα. Τότε θα πάρεις την απάντηση. Νομίζω, δεν θα βρίσκεσαι ανάμεσά τους. Αυτό ήταν το πολιτικό μάθημα που έδωσε ο Απ. Παύλος στους δούλους εκείνης της εποχής, αυτό μας δίνει και σήμερα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα κύριε Χριστοδουλιδη.

1) ουδεποτε ισχυρίστηκα οτι δεν υπαρχει Διάβολος.
Συμφωνω μαζι σας οτι η σημερινη κοινωνια συμπεριφερται, σαν 'δαιμονισμενη' - ο Θεός να μας φυλαει ολους!

2) ουδεποτε ειπα οτι τα περι Αντιχριστου ειναι βλακειες. Ισα ισα που εγραψα πολλακις ποιο ειναι το τελικο σχεδιο του Οφι - παντοτε βεβαια με το δικο μου, φτωχο και μικρο μυαλό! Σαν απλο μελος της Ορθοδόξου Εκκλησιας εκφραζομαι, απλα λεω την αποψη μου.

3)Δεν κανατε το παραμικρο σχολιο για το 'δευτερο μερος της αναρτησης μου' στην σελιδα του "Αμέθυστου" όπου εκει μιλαω για "αντιπερισπασμο", "να μην πιαστουμε μπουνταλαδες", "να ειμαστε σωφρωνες ως οι οφεις" και να 'μην πεσουμε στην θανάσιμη παγιδα τους'!

Σας εγραψα και εχτες, οτι το δευτερο μερος που κατεθεσα εκει, ειναι και το πιο σημαντικο!
(Εσπασα το κειμενο στα δυο, οχι γιατι το πρωτο απευθυνοτανε σε σας και το δευτερο στον π. Σαραντη, απλα το μπλοκ δεν δεχοτανε την απαντηση ενιαια, ητανε μεγαλο το μεγεθος της).

4. Σωστα και ομορφα ολα αυτα που γραφετε κυριε Χριστοδουλιδη.

Αλλα βλεπω οτι δισταζετε να τα πειτε εξω απο τα δοντια!

Σιγουρα δεν γνωριζω όσα εσεις, και σιγουρα βρισκομαι ακομα στην αρχη του όποιου Αγώνα προσπαθω, με την βοήθεια του Γεροντα μου να κανω, εντος της Εκκλησιας!

Ομως εχω ενα καλο: λεω τα πραγματα με το ονομα τους!

Κυριε Χριστοδουλιδη, 'ιδου η Ροδος, ιδου και το πηδημα'!
Ενας πατερας, που ζει "εις τας Αθηνας" και εχει γυναικα και 3 παιδια...τι να κανει;

Θα πει "οχι στην Καρτα" ενω ξερει...οτι μετα δεν θα πληρωνεται, άρα δεν θα εχει να ταισει τα παιδια του και θα τα βλεπει να πεθαινουνε της πεινας;

Αυτο τον συμβουλευετε κυριε Χριστοδουλιδη;
Δεν λεω οτι εχετε αδικο, ισως και να εχετε περισσοτερο δικαιο απο οτι μπορουμε αυτην την στιγμη να αντιληφτουμε...

..με ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΜΩΣ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ το γεγονος, οτι δεν μιλατε ξεκαθαρα, αλλα ανακατεύεται 'ομορφες θεωριες'!

Σας εγραψα και εχτες: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΦΑΕΙ 2-3 μερες...μεχρι και ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΣ γινεται - εκτος αν εγω κατεβηκα απο αλλον πλανητη, και δεν γνωριζω τι "θηριο' κρυβει ο καθε ενας απο εμας μεσα του!

Παρακαλω για μια διευκρινηση σας!

Μετα τιμης

Μυρμιδόνας

Υ.Γ.: Ελπιζω τουτη τη φορα να μην εθεσα αμετρητα ερωτήματα και να καταντησα παλι 'κουραστικος' και 'ψυχοφθορος'

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Η απάντηση στην ανάρτηση που ακολουθεί με τίτλο : "Και τώρα τι απαντάμε;", στις 22/09/2010