Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Τα διλήμματα του κ. Βενιζέλου



Από τη σημερινή ειδησεογραφία :

"Ο κ. Βενιζέλος προέβη σε μία δήλωση που προκαλεί αίσθηση: Όλα τα στοιχεία, είπε, που συνιστούν το δημόσιο βίο της χώρας βρέθηκαν στο τραπέζι του Eurogroup, διευκρινίζοντας ότι συζητήθηκαν τα πάντα: "Εκτιμήσεις για τον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων, εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, ερωτήματα για τη στάση όλων των κομμάτων και όχι μόνο των κομμάτων που μετέχουν στην κυβερνητική συνεργασία, ερωτήσεις για το ρόλο των κοινωνικών εταίρων, για το ρόλο των επιχειρήσεων, για το πώς αντιλαμβάνεται ο κάθε εργαζόμενος την ευθύνη του σε σχέση με τον κάθε άνεργο. Πώς αντιλαμβάνονται οι πολίτες τον δικό τους ρόλο πέρα από τις ευθύνες τις αναμφισβήτητες και κολοσσιαίες του πολιτικού κόσμου".(*)


Πραγματικά, προκαλεί αίσθηση διότι ο κ. Βενιζέλος δέχθηκε να υποστεί η χώρα αυτό τον εξονυχιστικό έλεγχο, κυριολεκτικό ξεγύμνωμα από ανιχνευτή επικίνδυνων ουσιών ή αντικειμένων, όπως αυτά που "ακτινογραφούν" τους επιβάτες αεροπλάνων.   


Ποιός πολιτικός άλλης χώρας δέχθηκε ποτέ αυτό τον εξευτελισμό; Ουδείς. Ας όψεται όμως ο υπουργός κ. Βενιζέλος τον προϊστάμενό του, τον Γεώργιο Παπανδρέου, που διακήρυξε παγκοσμίως ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα εξαιρώντας τον εαυτό του και τον κ. Βενιζέλο προφανώς. Και οι δύο δεν ήταν διεφθαρμένοι, δεν υπέκλεψαν την ψήφο του λαού με το περίφημο "λεφτά υπάρχουν". Δεν κορόϊδεψαν το λαό με το "δεν θα μπούμε στο ΔΝΤ", ενώ όλα είχαν προσυμφωνηθεί πριν γίνουν εκλογές. Αυτά δεν αποτελούν μέρος της συστημικής διαφθοράς, την οποία κτήγγειλε ο κ. Παπανδρέου.


Και τώρα, ανερυθρίαστα δηλώνει ο κ. Βενιζέλος, ότι "όλα τα στοιχεία που συνιστούν το δημόσιο βίο της χώρας βρέθηκαν στο τραπέζι του Eurogroup"! Μα, τι τέλος πάντων είναι αυτό το Eurogroup και μας ζητά "το άπλετον φως", την "πλήρη διαφάνεια", που συχνά μας υπόσχονταν οι εδώ προκαθήμενοι και οι παρακοιμώμενοι αυτών;


Τίθεται όμως και ένα μείζον θέμα. Αυτοί οι κύριοι του Eurogroup είναι τόσο διαφανείς όσον αφορά στο δημόσιο βίο των χωρών τους; Αν είναι, ας μας πουν με ποιά διαφάνεια κήρυξαν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας - Ταλιμπάν κλπ. Οι ίδιοι τους έφτιαξαν και κάποτε τους στήριζαν. Ας μας πουν πώς έγινε και αίφνης δημιουργήθηκαν αντεπαναστάτες στη Λιβύη, πώς ξαφνικά οι Σύριοι βρέθηκαν προ ενός αδίστακτου και αυταρχικού καθεστώτος και επαναστάτησαν, πώς ο Σαντάμ από φίλος έγινε εχθρός, και πώς ο πρώην Σάχης της Περσίας - οι όψιμοι διαφανείς, ευγενείς, έντιμοι, κύριοι της ΕΕ και των ΗΠΑ τον είχαν τοποθετήσει - τέθηκε εκ ποδών για να καταλάβουν τη θέση του οι νυν εχθροί Πέρσες των αγιοταλάχ.


Δεν είναι όμως μόνο αυτά, τα οποία ίσως δεν αφορούν άμεσα στο δημόσιο βίο των χωρών των ευγενών του Eurogroup. Υπάρχουν και πολλά άλλα. Δεν παύει όμως αυτά τα ανεξήγητα φαινόμενα, που συνδυάζονται με ανθρωποσφαγές, άρα και διαφθορά, να συνδέονται κατά ευρύτερη έννοια με ό,τι ονομάζεται "δημόσιος βίος". Τον οποίο διαχειρίζονται οι έντιμοι κύριοι που μας ψιλοκοσκινίζουν. Τους απαλλάσσει μήπως ότι αυτός ο δημόσιος βίος εντός της ζώνης του ευρώ είναι έντιμος, διαφανής και ανοικτός σε κάθε έλεγχο; Αν είναι έτσι, τότε ο κάθε αδίστακτος εγκληματίας θα βρίσκει τρόπους να βάζει κάποιους άλλους να σκοτώνονται, και αυτός στο τέλος θα διακανονίζει τη διαφορά με το αζημίωτο οπωσδήποτε. Τα χρήματα που θα εισπράττει από τις σφαγές των άλλων θα συμβάλλουν στον ομαλό δημόσιο βίο της χώρας του και της νέας Ευρώπης που οικοδομείται!


Δεν γνωρίζουμε έναντι ποιου άλλου τιμήματος - πλην της οικονομικής δανειακής παροχής - δέχθηκε αυτό το πλήρες ξεγύμνωμα της Ελλάδος ο κ. Βενιζέλος. Φοβούμαστε ότι αυτό είναι προέκταση της "διαφάνειας", που έλαμψε, όταν ο απελθών κυβερνήτης (νυν συγκυβερνήτης) κ. Παπανδρέου ανακοίνωνε ότι κυβερνά μια συστημικά διεφθαρμένη χώρα. Ας αναρωτηθεί λοιπόν πόσο διαφανείς είναι οι κύριοι του Eurogroup και ας συνεχίσει να μας θέτει τα διλήμματά του.

Από http://www.sigmalive.com/news/greece/463430, όπου και η φωτογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια: