Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ο ρεαλισμός των μνημονιακών και ο ρεαλισμός των αντιμνημονιακών



Όπως συνηθίζουμε, οι Έλληνες βρισκόμαστε πάλι χωρισμένοι σε δυο στρατόπεδα : Τους μνημονιακούς και τους αντιμνημονιακούς. Η real politic αμφοτέρων είναι, των μεν πρώτων η υπογραφή για την εκταμίευση της δεύτερης "δόσης σωτηρίας", η δε αντιμνημονιακή απάντηση είναι αγώνας στους δρόμους για επιστροφή στη δραχμή και έξοδο από το ευρώ και την ευρωπαϊκή ένωση.
 

Με άλλα λόγια, o ρεαλισμός των μνημονιακών δοσίλογων είναι: Φτωχοί με ευρώ χωρίς πατρίδα, ο δε ρεαλισμός των αντιμνημονιακών πατριωτών είναι : Φτωχοί με δραχμή και πατρίδα.

Αλλά δε αρκεί αυτό, όσον αφορά στους αντιμνημονιακούς πατριώτες. Παράλληλα με την έξοδο στους δρόμους  οφείλουν να βγούν και στα διεθνή φόρα. Να καταγγείλουν αυτό που μας ετοιμάζουν είτε με το ευρώ, είτε με τη δραχμή.

Έχουν έτοιμη την Τουρκία, η οποία θα μπεί στο παιγχνίδι της δημοκρατικής συμμόρφωσης της Συρίας. Όχι όμως χωρίς ανταλλάγματα. Περιμένει να της τάξουν Θράκη και Αιγαίο. Έχουμε όμως και τα Σκόπια. Επειδή δε τίποτα δεν αποκλείεται, οι σχεδιαστές των εναλλακτικών λύσεων, αν κάτι στραβώσει, έχουν και την Αλβανία.


Λοιπόν, ο αντιμνημονιακός ρεαλισμός : "Φτωχοί με δραχμή και πατρίδα", επιβάλλει αυτά τα πράγματα να ειπωθούν και μάλιστα δυνατά και παγκόσμια. Μας την έχουν στήσει. Είτε φτωχοί με το ευρώ, είτε φτωχοί με τη δραχμή, μας έχουν για πούλημα (αντάλλαγμα στις τουρκικές παροχές για τη Συρία). Πόλεμο μας έχουν κηρύξει, πόλεμο κι εμείς θα τους κάνουμε, καταγγέλοντας το βρώμικο παιγχνίδι που παίζουν σε βάρος μας. Η πτώση μας είναι προδιαγεγραμμένη, οφείλουμε όμως να πέσουμε μαχόμενοι όχι μόνο στους αθηναϊκούς και ελλαδικούς δρόμους. Στη λεωφόρο της παγκοσμιοποίησης, της νέας σιωνιστικής τάξης πραγμάτων θα πέσουμε και αυτό ας το μάθει σύμπασα η οικουμένη. Οι ανά τους αιώνες αγώνες μας δεν ήταν μόνο για την υλική μας διάσωση, ήταν για τη διάσωση και τη διάδοση του πανανθρώπινου πνεύματος




Σημ. Η φωτογραφία από το ιστολόγιο Ρεσάλτο.

5 σχόλια:

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
ΚΑΠΟΤΕ
ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ
ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

"Και πολλοί προβλέπουν ότι ο Εφιάλτης θα φανει
κι οι Μήδοι θα διαβούνε."

Ο λόγος σας, ευγενικέ φίλε, είναι όπως ταιριάζει ο λόγος ενός γιατρού,γραμμένος με το... νυστέρι!
Πιστεύω ότι στο βάθος η σύγκρουση είναι σύγκρουση πολιτισμών.
Τους γιατρούς τους έχω πρότυπα για πολλά. Π.χ. για το πως να αγαπάμε τους εχθρούς μας, να τους φερόμαστε όπως οι γιατροί που σώζουν ακόμα και τους εχθρούς τους, αν έχουν ανάγκη.
Επίσης πρότυπο για την νίκη. Ποιος δεν θα νικούσε τον αντίπαλο, αν εύρισκε γι΄ αυτόν το φάρμακο του καρκίνου;

Στον ανώτερο πολιτισμό θα υποταχθούν αργά ή γρήγορα όλοι. Αυτό σημαίνουν τα λόγια της Αποκάλυψης "παν γόνυ κάμψει και πάσα γλώσσα εξομολογήσεται τω Θεώ" AMHN

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Λαγκουβάρδο.

Silver είπε...

Η μνημόνευση του αιρετικού Πάπα Ρώμης εντός του Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι ως Ορθοδόξου Επισκόπου τον Νοέμβριο του 2006 είχε προηγούμενο ένα άλλο συλλείτουργο λίγο πριν την άλωση.
Εκείνο στάθηκε Πνευματική αιτία της τουρκοκρατίας για 400 τόσα χρόνια …..
Τώρα πόσα χρόνια θα κρατήσει η υποδούλωσή μας στη δυναστεία του Καρλομάγνου;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ και τον Silver

Silver είπε...

Ω, αδελφοί μου! Δεν το βλέπετε όλοι τούτο; Δεν έχετε αισθανθή το σκότος και το έγκλημα της αντιχριστιανικής Ευρώπης επάνω εις το σώμα σας; Προτιμάτε την Ευρώπην ή τον Χριστόν; Τον θάνατον ή την ζωήν; Αυτά τα δύο έθεσε την παλαιά εποχήν ο Μωησής ενώπιον του λαού του. Και ημείς αυτά τα δύο θέτομεν ενώπιόν σας. Να γνωρίζετε: η Ευρώπη είναι ο θάνατος, ο Χριστός είναι η ζωή. Εκλέξατε την ζωήν, δια να ζήσετε εις τους αιώνας.

[Oρθ. Εκκλησία & Οικουμενισμός σελ. 242 του Αγ. Ιουστίνου (Πόποβιτς)]