Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

"Ιδού, η θεοσέβειά εστι σοφία, το δε απέχεσθαι από κακών εστίν επιστήμη"

Αγαπητέ κύριε,

Συγχαρητήρια για της εύστοχη παρομοίωση των σημερινών μας δεινών με τα βάσανα του πολύαθλου Ιώβ. Αμφιβάλλω αν πολλοί έχουν ενσκύψει στο βιβλίο αυτό της Π. Διαθήκης και δη, οι φερόμενοι σήμερα ως επιστήμονες.


"Ιδού, η θεοσέβειά εστι σοφία, το δε απέχεσθαι από κακών εστίν επιστήμη".
Πόσοι άρα γε από τους σοφούς επιστήμονες αυτό το γνωρίζουν; Για να είναι κάποιος σοφός οφείλει και πρέπει να είναι θεοσεβής, διότι σοφία σημαίνει Θεός. Η δε κατά Θεόν επιστήμη δεν απεργάζεται δεινά για τον άνθρωπο του τύπου, ας πούμε, των μεταμοσχεύσεων. Να σκοτώνουμε τον ετοιμοθάνατο για να κάνουμε καλά κάποιον άλλο.

Ποιος τα ακούει αυτά αγαπητέ μου; Ποιος λέει στους ανθρώπους, τους αποβλακωμένους από τα celebrities, τα ποδόσφαιρα και πλήθος άλλα, ότι η σημερινή επιστήμη και οι λειτουργοί αυτής, κάθε άλλο από σοφοί είναι; Την αυτοπροβολή τους επιθυμούν και την εφήμερη διασημότητα έχουν στόχο.

Θέλουν να είναι οι σοφοί με τον βαρύνοντα και έγκυρο λόγο, "φιλούσι δε την πρωτοκλισίαν και τας πρωτοκαθεδρίας εν ταις συναγωγαίς και τους ασπασμούς εν ταις αγοραίς και καλείσθε υπό των ανθρώπων ραββί ραββί". Ποιοι; Αυτά τα μηδενικά, που "πάντα τα έργα αυτών ποιούσιν προς το θεαθήναι τοις ανθρωποις" οικτίροντας και ελεεινονολογόντας τους ταπεινούς εκείνους, που τους ανοίγουν τα μάτια μένοντας άγνωστοι, αφανείς στη σιωπή τους.

Αυτοί, εμείς δηλαδή, "περιμένουμε απ΄ το Θεό" και από κανέναν άλλο, για να χρησιμοποιήσω τον εύστοχο τίτλο του άρθρου σας. Και να είσαστε βέβαιος ότι ο άγιος Θεός, παρ΄ ότι είμαστε "τα μωρά και τα ασθενή" του παρόντος και η φωνή μας πνίγεται, όμως ακούγεται εκεί που πρέπει να ακουστεί. Και θα ακουστεί έστω και αν άλλοι την σφετερίζονται
πλατύνοντας  τα φυλακτήρια αυτών και μεγαλύνοντας τα κράσπεδα των ιματίων αυτών . Αυτή είναι και η καταδίκη τους.

Σημείωση
Η αφορμή για το Θέμα της ανάρτησης (δές και τά σχόλια εκεί) από το ιστολόγιο http://moschoblog.blogspot.com/2012/02/blog-post_24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: