Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Οι νέες δεσμεύσεις των εθνοσωτήρων προς τον Γερμανό οικονομικό Διοικητή της Ευρώπης κ. Σόϊμπλε

 Εγράφη ότι ο Γερμανός οικονομικός διοικητής της ευρωπαϊκής ένωσης κ. Σόϊμπλε, ζήτησε από τα κόμματα αυτής της άθλιας και αντισυνταγματικής κυβέρνησης του τεχνοκράτη Παπαδήμου να του αποστείλουν τις έγγραφες δεσμεύσεις τους ότι θα σεβαστούν αυτά που συμφωνήθηκαν (σημ. το ξεπούλημα της πατρίδας) για τη δεύτερη δόση στήριξης μέσω PSI κλπ. Επί πλέον έχουμε και αυτή τη δήλωση του κ. Παπαδήμου :

"Στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Λουκας Παπαδήμος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να γίνουν πολλά και κρίσιμα βήματα τις επόμενες μέρες και εβδομάδες, έως ότου ληφθεί η τελική απόφαση για την χρηματοδοτική στήριξη της χώρας στις αρχές Μαρτίου". (Βλ. antonline.gr 15/02/2012)

Ωστόσο είδαμε ότι άρχισαν οι πρώτες δυσκολίες. Ας αφήσουμε όμως τις δικαιολογίες που προβάλλουν οι αντιρρησίες της δανειοδότησης και ας πάμε σε ό,τι δεν φαίνεται, αλλά εξάγεται, από τις δεσμεύσεις που ζήτησε ο Γερμανός οικονομικός διοικητής.

Ο κ. Σόϊμπλε δεν είναι αφελής. Ξέρει πώς παίζεται το εκλογικό παιγχνίδι στην Ελλάδα, όπου άσπρο λέει ο ένας, μαύρο λέει ο άλλος, και στο τέλος έχουμε τη φαιά πραγματικότητα : Ό,τι ζητούν οι προστάτες το εφαρμόζουν οι εκλεγμένοι αχυράνθρωποι. Τώρα λοιπόν ο οικονομικός διοικητής της Ευρώπης ζητά δεσμεύσεις, μάλιστα ενυπόγραφες, από τα πολιτικά κόμματα.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτό θα είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε νέο πολιτικό σχηματισμό, που θα ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού. Επειδή δε όλα πρέπει να είναι εναρμονισμένα με τις υποδείξεις των υψηλόβαθμων στελεχών του υπό εκκόλαψη νέου imperium, το επόμενο βήμα είναι να γίνει νόμος του κράτους η πιστή εφαρμογή των συμπεφωνημένων για τα νέα δάνεια που θα πάρουμε και τα οποία ουδέποτε θα αποπληρώσουμε.

Το έργο αυτό θα το αναλάβει ο ειδικός διαστροφέας του Συντάγματος, συνταγματολόγος Ευάγγελος Βενιζέλος. Κάποιο παραθυράκι θα ανοίξει - είναι αυτό με τις διασταλτικές ερμηνείες - οπότε θα έχουμε νέους κύκλος συζητήσεων για τη συνταγματικότητα η μη των ενυπόγραφων και επιστολιμαίων δεσμεύσεων των αθλίων κομμάτων του 199 ναι, σε όλα. Το μνημόνιο αποτελεί σχεδόν νόμο του κράτους. Κάποιες λεπτομέρειες απομένουν και αυτό προσπαθεί να εξασφαλίσει ο κύριος Γενικός Διοικητής των Οικονομικών Ευρωπαίος Σόϊμπλε. Η αντισυνταγματικότητα της "διακυβέρνησης" Παπαδήμου οφείλει να γίνει συνταγματική με τις υπογραφές όλων : Και αυτών που βρίσκονται εντός Βουλής, αλλά και όσων φιλοδοξούν να μπουν μέσα με αντιμνημονιακές κορώνες. Η πολιτική ορθότητα του νέου imperium θεωρεί πλέον - λίγα βήματα απομένουν - απόβλητη κάθε κριτική και την ... αντιμνημονιακότητα κολάσιμη.


Η φωτογραφία από  http://konserbokoyti.blogspot.com/2012/02/blog-post_3434.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: