Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

"Οιαδήτις πόλωσις μεταξύ τοπικού και παγκοσμίου, καταλήγει εις αλλοίωσιν του ορθοδόξου φρονήματος"


Σταχυολογώ από άρθρο στο ιστολόγιο ΑΚΤΙΝΕΣ, τίτλος : "Στον απόηχο της Συνάξεως των Προκαθημένων των Ορθόδοξων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών", στις 20/03/2014, το κάτωθι :

 Γ. Ν. Παπαθανασόπουλος 
Tρίτον υποβαθμίζεται η Πανορθόδοξη Σύνοδος με τη δήλωση του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ, ότι οι όποιες αποφάσεις της δεν θα επηρεάσουν τη ζωή των Εκκλησιών. 

κυπριανός χ
Με τον ίδιο τρόπο, κατά τον οποίο υποβαθμίζεται η Πανορθόδοξη Σύνοδος με τη δήλωση του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ, υποβαθμίζεται και η ομοφωνία των Εκκλησιών - αφωνία των Επισκόπων - πλην του Προκαθημένου τους.
 Η φαλκίδευση στο Συνοδικό σύστημα και η προώθηση από το παράθυρο παπικών προτύπων, γίνεται εμφανής στο εδάφιο 8 του Συνοδικού Μηνύματος. Δεν γνωρίζω αν άλλα γράφει η Ανακοίνωση και άλλα το Μήνυμα. 

Τι γράφει το Μήνυμα, παράγραφος 8, διαβάστε στο http://greekamericannewsagency.blogspot.gr/2014/03/06-09-2014.html
 όπου ξεκαθαρίζει ότι : "8 Ζώμεν εντός ενός κόσμου, όπου η πολυπολιτισμικότης και ο πλουραλισμός συνιστούν αναπόφευκτον πραγματικότητα και συνεχώς μεταβαλλομένην. Έχομεν επίγνωσιν του γεγονότος ότι ουδέν θέμα της εποχής μας δύναται να θεωρηθή ή επιλυθή άνευ αναφοράς εις το παγκόσμιον, καθώς και ότι οιαδήτις πόλωσις μεταξύ τοπικού και παγκοσμίου καταλήγει εις αλλοίωσιν του ορθοδόξου φρονήματος".

 Ο αναγνώστης θα καταλάβει από αυτά ότι "οιαδήτις πόλωσις μεταξύ τοπικού και παγκοσμίου, καταλήγει εις αλλοίωσιν του ορθοδόξου φρονήματος". Οπότε, αναγκαίο καθίσταται ο "πρώτος άνευ ίσων" να εναρμονίζει το ορθόδοξο, ή άλλο, φρόνημα με αναφορά στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Ποιοι και πώς το διαμορφώνουν δεν το γνωρίζουμε. Το γνωρίζουν όμως οι προκαθήμενοι νομίζοντας ότι απευθύνονται σε άλογα ζώα. Απευθύνονται σε λογική ποίμνη και το λησμονούν.

 Με απλά λόγια, η παράγραφος 8 λέει ότι : "Οιαδήτις" πόλωση μεταξύ της εν Χριστώ δικαιοσύνης και της κατά κόσμον διαρκώς μεταβαλλόμενης πραγματικότητας, όπου τα facts (γεγονότα) άλλοτε άλλως εκτιμώνται, διαστρέφονται, ή εντελώς αγνοούνταιι, καταλήγουν "εις αλλοίωσιν του ορθοδόξου φρονήματος"!
 Επομένως, καθίσταται επιβεβλημένη η ύπαρξη μιας αυθεντίας, η οποία ανερχόμενη εις αγία τινά έδρα, θα ορθοτομεί τον λόγο της εκκλησιαστικής - και πάσης άλλης - αγιοπνευματικής κλπ. εικασίας. Η των πλειόνων ψήφος θα εκταμιεύει τις αποφάσεις της από τράπεζα εμπιστοσύνης στο άγιο πνεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: