Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Υπεύθυνα, και όχι ανεύθυνα, χωρίς ψήφο

Το άρθρο δημοσιεύθηκε εδώ ( http://sophiavssophia.blogspot.gr/2014/03/blog-post_25.html ) και δεν δέχεται σχόλια. Οι διαχειριστές άγνωστοι, οι αναμεταδότες γνωστοί. Όπως το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.gr/2014/03/sophiavssophia.html . Εδώ τα σχόλια γίνονται δεκτά, είτε προερχόμενα από ανώνυμους είτε από επώνυμους, πάντα σχολιαστές και ουδέποτε "στην πρώτη σελίδα". Οι λόγοι άγνωστοι. Ενδεχομένως να μπαίνουν κι αυτοί στο σακί του εθνομηδενισμού, το χειρότερο, της απολυταρχίας. Μη ξεχνάμε, είμαστε οι πρώτοι διδάξαντες τη δημοκρατία ... των κυάμων.

Αφού λοιπόν διαβάσετε το άρθρο, διαβάστε και το σχόλιο για δεύτερη φορά, αφού είχα την τιμητική πρώτη. Σχόλια δεκτά, εδώ, μόνο από όσους έχουν λογαριασμό Google.

Φίλε,

Η ευθύνη για όλα όσα έχουν γίνει και απαριθμείς, είσαι εσύ και η ψήφος. Το σάπιο σύστημα που τη συντηρεί και σε ταΐζει με αέναα ψεύδη δεν το βλέπεις. Για λίγο καιρό κάτι ψίχουλα σου δίνει και μετά σου τα παίρνει όλα πίσω - παίρνει και την πατρίδα σου. Αυτό δεν το βλέπεις και τολμάς να μας λες ότι έχουμε ευθύνη, αν γυρίσουμε την πλάτη στην απάτη που χρόνια τώρα μας παγιδεύει.

Μιλάς για μειοψηφίες που κυβερνούν, αλλά δεν τολμάς να δείξεις ποια είναι αυτή η μειοψηφία. Που δεν είναι άλλη από τις 300 χιλιάδες - πολλοί είναι - των πληρωμένων ψηφοφόρων για να παρασέρνουν τα υπόλοιπα 6 με 7 εκατομμύρια των αποβλακωμένων. Αν τολμήσουν, ας φτιάξουν κυβέρνηση του 4-5%.

Μεγαλώσαμε και γεράσαμε μέσα στην παγίδα των ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών των ... προεπιλεγμένων «yes men».  Καταλάβαμε την κοροϊδία που μας παίζουν. Σύρε και πες αυτά που γράφεις σε άλλους. Κι αν έχεις το θάρρος, πες τους για τον Μακρυγιάννη : «Χορτάσαμε ελευθερία συνταγματική από τους Άγγλους και τους Γάλλους», είχε πει αυτός, που αγωνίστηκε για το Σύνταγμα και δεν πήγε στη Βουλή να δώσει ψήφο. Εσείς κάνετε ό,τι θέλετε, τους είπε, για ποιο Σύνταγμα μιλάτε ;

Λοιπόν, φίλε, κράτησε αυτά που γράφεις για τον εαυτό σου και τους ομοίους σου. Αφού σας αρέσει να παίζεται «ρωσική ρουλέτα» με πέντε σφαίρες στη θαλάμη και μια κενή, δικαίωμά σας. Δικαίωμα δικό μας να γράφουμε ότι ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να γλυτώσουν οι παίκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: