Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Προς τους φύλακες, ποιμένες και πιστούς, των Θερμοπυλών της Εκκλησίας



Ο επισυναπτόμενος σύνδεσμος είναι από το ιστολόγιο "Πατερική Παράδοση και Οικουμενισμός", το οποίο οφείλω να ευχαριστήσω για την φιλοξενία των σχολίων, όπου άφησα εκεί . Ο λόγος που δίνω στη δημοσιότητα, και εδώ, το σχετική σύνδεσμο  http://paterikiparadosi.blogspot.gr/2014/03/blog-post_5740.html
είναι διότι επιθυμώ να έχω τη συμβουλή ανθρώπων, οι οποίοι γνωρίζουν - επί του ζητήματος που προέκυψε - περισσότερα από τα ελάχιστα δικά μου. Δεν είμαι θεολόγος. Τα θρησκευτικά διδάχτηκα και παράλληλα, ο άγιος Θεός ευδόκησε να σπουδάσω την ιατρική επιστήμη.

Ότι έχω κάνει στη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου ιατρικά λάθη δεν το αμφισβητώ, ούτε το αποκλείω, ποτέ όμως δεν κλήθηκα να απολογηθώ γι΄ αυτά. Άλλες ήταν οι αιτίες και οι κατηγορίες που (υπηρεσιακά) μου απαγγέλθηκαν, για να αποδειχτούν στο τέλος εντελώς αβάσιμες.

Αν, επομένως, έχει κάποιος την υπομονή να διαβάσει τα σχόλια της συγκεκριμένης ανάρτησης και διαπιστώσει σοβαρά λάθη, θα τον παρακαλούσα να με πληροφορήσει. Το θέμα μπορεί να μην είναι σημαντικό. Ωστόσο, ο γράφων έχει διαφορετική γνώμη και άλλο δεν έχω να πω, εκτός από ένα ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σημείωση
Η ιστοσελίδα αυτή, ενδεχομένως για λόγους που αγνοεί ο γράφων, δεν δέχεται σχόλια. Μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος μπορούν αυτά να σταλούν και, εφόσον το επιθυμεί ο αποστολέας, να δοθούν στη δημοσιότητα.

Και ένα υστερόγραφο
Σε λίγα χρόνια τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, που θα πηγαίνουν στο σχολειό, θα ερωτούν το ένα το άλλο : Πώς λένε τον μπαμπά σου; Γιάννη, θα είναι η απάντηση. Και πώς λένε τη μαμά σου; Αλκιβιάδη, θα είναι η απάντηση. Και όταν η ερώτηση αφορά στη μαμά, τη μια θα τη λένε Σαπφώ, την άλλη Ντέμπορα, δηλαδή τον πατέρα. Δεν είναι καθόλου αστεία αυτά. Με άλλο τρόπο, και δια Νόμου, εφαρμόζονταν στην πρώην σοβιετική Ένωση, δημοκρατικά, με ψήφο, εκλογές και τις ευλογίες της βιοηθικής εκκλησίας θα μας τα επιβάλει η επερχόμενη παντοκρατορία της Δύσης.

2 σχόλια:

Θεόδωρος είπε...

Ποια ιστοσελίδα δεν δέχεται σχόλια; Δεν κατάλαβα. Αυτή που δημοσιεύσατε τα σχόλιά σας;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον Θεόδωρο. Είχα την πληροφορία από φίλο, ότι η ιστοσελίδα αυτή - όχι εκείνη στην οποία παραπέμπει ο σύνδεσμος του ενημερωτικού άρθρου - δεν δέχεται σχόλια. Βλέπω όμως ότι κάποιο λάθος έκανε ο φίλος που με πληροφόρησε. Σχόλια εδώ γίνονται δεκτά, αρκεί ο σχολιαστής να έχει λογαριασμό Google. Οι ανώνυμοι αποκλείονται.
Ευχαριστώ και πάλι.