Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

" ... γιατί τὰ 'σκιαζε ἡ φοβέρα καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά "




Αφού διαβάσετε πρώτα αυτό : http://apotixisi.blogspot.gr/2014/03/blog-post_8979.html , και ύστερα έχετε χρόνο, δείτε και το παρακάτω. Περιληπτικά αναφέρω ότι πρόκειται για έντονη κριτική κατά της ιεραρχίας της κρατούσης Εκκλησίας εκ μέρους ευσεβούς ιερέως (π. Κων/ος Στρατηγόπουλος). Ο οποίος την εγκαλεί για καθοδηγούμενη - ή τρομοκρατική, όπως την ονομάζει - θεολογία. Αφορά, η κριτική του, στο ζήτημα των μεταμοσχεύσεων, και δεν έχει άδικο.

4.- Ἄργειε νὰ 'λθει ἐκείνη ἡ μέρα,
κι ἦταν ὅλα σιωπηλά,
γιατί τὰ 'σκιαζε ἡ φοβέρα
καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά
Διονύσιος Σολωμός

Δεν είναι ούτε κατευθυνόμενη, ούτε τρομοκρατική, η σημερινή "μας" θεολογία. Είναι η θεολογία της "εκκλησιαστικής" ορθότητας, για να μη γράφω "θρησκευτικής", αφού μάθαμε πλέον ότι  πρέπει να είμαστε "Ενάντια στη Θρησκεία". Γράψαμε και βιβλίο μάλιστα, που γνώρισε επιτυχία.

Ο π. Κωνσταντίνος με συνάντησε για πρώτη φορά το 1995, τον ενδιέφερε το ζήτημα των μεταμοσχεύσεων και των συναφών θεμάτων. Με κάλεσε στην "Παράγκα", τα είπαμε, και μετά το λόγο είχε η εκκλησιαστική ορθότητα. Χάθηκα, επειδή μυρίστηκαν τα λαγωνικά της νέας εκκλησιαστικής μας τάξης ότι είχαν να κάνουν με έναν σχισματικό, με έναν αιρετικό, με έναν απόβλητο παλαιοημερολογίτη.
Για ένα διάστημα έπαψα να ασχολούμαι, φαίνεται όμως εισακούσθηκαν οι προσευχές μερικών - δεν αστειεύομαι - και, έτσι, συνέχισα

Ας μην αιτιάται, λοιπόν, ο π. Κωνσταντίνος την κατευθυνόμενη ή τρομοκρατική θεολογία, την οποία εφήρμοσε και εφαρμόζει. Και ακόμη, καλό θα ήταν να μην την επικαλούνται και άλλοι. Η θεολογία της νέας εκκλησιαστικής τάξης, είναι η θεολογία την οποία υπαγορεύει μια αλλότρια θεολογίας καινοφανής εκκλησιαστική ορθότητα, προπομπός άλλωστε της πολιτικής ορθότητας.

Μας την επέβαλαν το 1924 και έκτοτε, όλα "τα σκιάζει η φοβέρα της Καινοτομίας/και τα πλακώνει η σκλαβιά του Νεοημερολογητισμού".

Δεν υπάρχουν σχόλια: