Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

" Είμεθα αποφασισμένοι να διακηρύξωμεν το μήνυμα της Ορθοδοξίας "

 


Όπως διαβάσαμε (*) και σχολιάσαμε (**) το πατριαρχικό Μήνυμα, ή Ανακοίνωση, μετά τη λήξη της Πανορθόδοξης Σύναξης στο Φανάρι, θα πρέπει να μην αφήσουμε απαρατήρητο και αυτό το οποίο είναι η συνέχεια του εδαφίου 8 της Ανακοίνωσης. Διότι θα μας έδιναν, πιθανόν, το χαρακτηρισμό του απρόσεκτου ή του διατρέφοντα - αποσπασματικώ τω τρόπω - τα γραφέντα. Για το λόγο αυτό σημειώνουμε τα κάτωθι.

Είναι αποφασισμένοι, λένε οι υπογράψαντες την Ανακοίνωση, να διακηρύξουν το μήνυμα της Ορθοδοξίας, αποφεύγουν όμως να πουν ποιο είναι αυτό το μήνυμα. Φυσικά, δεν είναι άλλο από το γνώσεσθε την αλήθεια, όσων πραγματικά επιθυμούν να είναι ελεύθεροι. Το δόγμα του σιωνιστικού και δυτικού δημοκρατισμού (δημοκρατικότητα) είναι αυτό, είναι η ελευθερία, αποφεύγει όμως εκ συστήματος να κάνει λόγο για την αλήθεια. Ενοχλεί αφάνταστα τους σιωνιστές εκείνος που τόλμησε να πει το "εγώ ειμί ... και η αλήθεια". Η αυτοκρατορία που πάνε να φτιάξουν βρίθει εγκλημάτων, δολοφονιών, ψευδών, πάντα προς το συμφέρον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για τα οποία η ελευθερία προτάσσεται. Η αλήθεια ακολουθεί, αν ακολουθεί, στο τέλος.

Ένθετο : Τα πυρηνικά του Σαντάμ ποτέ δεν βρέθηκαν, ισλαμοφασίστες δεν είναι οι πολεμιστές κατά του Άσαντ, η αντιπολίτευση των Ουκρανών επαναστατών δεν περιλαμβάνει κατάλοιπα φονιάδων του νέου παγκόσμιου σιωνιστικού προσκηνύματος (ολοκαύτωμα). Υπάρχουν και πολλά άλλα.

Αναγνωρίζει, πιο κάτω, ο συντάκτης του Μηνύματος, ότι ο διάλογος είναι καλλίτερος από τη σύγκρουση. Από πού βγάζει το συμπέρασμα αυτό, ότι με όποιον δεν συμφωνείς θα οδηγηθείς στη σύγκρουση, μας αφήνει να το υποθέσουμε. Ή μάλλον να το θεωρούμε αναπόφευκτο. Ο ίδιος πάντως μας λέει ότι "αποχώρησις και απομόνωσις ουδέποτε αποτελούν επιλογή". Άρα, θέλοντας και μη, θα καθήσεις στο τραπέζι του διαλόγου, εφόσον δε η απομόνωση και η αποχώρηση απορρίπτονται, τότε υποχρεωτικά θα συμφωνήσεις, εκεί όπου είχες άλλη γνώμη. Αν αυτό δεν λέγεται "διάλογος πειθαναγκασμού", τότε δεν ξέρω πώς αλλιώς μπορεί να ονομαστεί. Να τον πούμε "διάλογο αγάπης" ; Και πώς είναι δυνατόν, όταν αυτή η αγάπη σε υποχρεώνει να γίνεις ομοτράπεζος με ανθρώπους εντελώς διαφορετικών προσανατολισμών;

Έτσι, λοιπόν, φτάνουμε στο τέλος : "Να επαναβεβαιώσουμε την υποχρέωσή μας να διαλεγόμαστε προς τον άλλο, τους άλλους ανθρώπους, τους άλλους πολιτισμούς, και τους άλλους χριστιανούς ή έτερων θρησκευμάτων".
Αυτά που ισχύουν κυρίως για τους πολιτικούς, έρχονται οι ορθόδοξοι πατριάρχες να τα επωμιστούν και οι ίδιοι, όντας αποφασισμένοι να διακηρύξουν το μήνυμα Ορθοδοξίας. Που είναι ο,τιδήποτε άλλο εκτός από την αλήθεια. Το μήνυμα της ορθοδοξίας των πατριαρχών, γράφουμε τώρα εμείς, είναι η ελευθερία και αυτό (δεν το έγραψαν) επιβεβαιώνεται με την ψήφο και τη δημοκρατία. Πράγματα που δεν ισχύουν γι΄ αυτούς που συνέταξαν το Μήνυμα-Ανακοίνωση της πατριαρχικής Σύναξης και, φευ, το υπέγραψαν, προκειμένου να αποφύγουν το χαρακτηρισμό του "ρατσιστή", του "φασίστα", ή του ταλιμπάν που κόβει κεφάλια, που επιτρέπει το ξεβράκωμα καλλιτεχνών αοιδών μέσα σε ναούς, που επιτρέπει τα gay pride, που φτιάχνει νόμους ομοιοφιλικούς, κυρίως δε, νόμους εικασίας. -

(*)   http://greekamericannewsagency.blogspot.gr/2014/03/06-09-2014.html
(**)  http://kyprianoscy.blogspot.gr/2014/03/blog-post_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: