Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Η αυτοκέφαλη Ορθόδοξη εκκλησία της Πολωνίας επιστρέφει στο Παλαιό ημερολόγιο

Στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας

Προηγείται αυτό, ιστολόγιο ΑΚΤΙΝΕΣ, 2/12/2009, http://aktines.blogspot.gr/2009/12/blog-post_2683.html

Διαβάζουμε στη γερμανική εφημερίδα Rheinpfalz (12.10.2009) ότι ο αρχιεπίσκοπος Πολωνίας κ. Σάββας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Γερμανία, όπου συναντήθηκε με παπικούς εκκλησιαστικούς αξιωματούχους, είπε ότι οι δογματικές μας διαφορές [μεταξύ Ορθοδόξων και Παπικών] «είναι δώρο του Θεού για να ανακαλύψουμε την πολυμορφία του κόσμου¨!
Φαντασθείτε ο Μέγας Αθανάσιος να εξέφραζε τη χαρά του, διότι η «δογματική διαφορά» μεταξύ Ορθοδόξων και Αρειανών (δηλαδή η αίρεση των Αρειανών) ήταν «δώρο του Θεού», δηλαδή μεγάλη ευλογία!
Φαντασθείτε το ίδιο να έλεγε ο Άγιος Κύριλλος για την αίρεση του Νεστορίου, ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής για την αίρεση των μονοθελητών, ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς για τις παπικές αιρέσεις που προέβαλλε ο Βαρλαάμ ο Καλαβρός κ.ο.κ!
Φαίνεται ότι τρελλαθήκαμε τελείως!
(Περιοδικό “Παρακαταθήκη”, Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2009)


Μετά αυτό, http://kyprianoscy.blogspot.gr/2009/12/blog-post_3.html  και το ΑΚΤΙΝΕΣ, 3/12/2009, http://aktines.blogspot.gr/2009/12/blog-post_1120.html

Και τέλος αυτό, ιστολόγιο ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, http://krufo-sxoleio.blogspot.gr/2014/03/90.html :

Η επίσημη Εκκλησία της Πολωνίας επιστρέφει στο Παλαιό Ημερόλογιο μετά από 90 χρόνια ! Η Αυτοκέφαλος Ορθόδοξος Εκκλησία της Πολωνίας  επιστρέφει στο Ιουλιανό ημερολόγιο, στις 15 Ιουλίου 2014 Κυριακή των Αγίων Πάντων!!

Σχόλιο κχ
Οι συνωμοσίες, οι συνωμότες και η συνωμοσιολογία δεν είναι της αρεσκείας μου. Επειδή όμως, αφ΄ ενός, ζούμε σε λίαν ύποπτες εποχές, αφ΄ ετέρου δε, πολλές ορθοδοξίες αποκτήσαμε μετά την καινοτομία, έχουμε το δικαίωμα να διερωτόμαστε : Τι είδους "ορθοδοξία" είναι αυτή της Πολωνίας ; Μήπως γνωρίζει ο πάπας, ή ο οικουμενικός Βαρθολομαίος, και άρχισαν να υποψιάζονται κάτι ; Ίσως, ότι μπορεί η ελλαδική διοικούσα ιεραρχία να κάνει τίποτα ασυνήθιστο, πράγμα απίθανο, και σπεύδουν να προλάβουν τα μη τετελεσμένα ;

Σε τι παράξενο κόσμο ζούμε, θεέ μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: