Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Υπό τον πέπλο του σιωνισμού


Ένας έγραψε ότι ο οικουμενισμός (παγκοσμιοποίηση) είναι κάτι εντελώς νέο και ότι οι παλαιοημερολογίτες τώρα τον ανακάλυψαν. Μέχρι, ακόμη, πριν λίγα χρόνια ασχολούντο μόνο με τα δικά τους εκκλησιολογικά και άλλα προβλήματα (παρατάξεις ή σύνοδοι). Να καθήσουν φρόνιμα και να μη καμαρώνουν ότι αυτοί πρώτοι τον ανακάλυψαν.

Η Κοινωνία των Εθνών έβαλε πλώρη μετά το πρώτο σιωνιστικό συνέδριο στην Βασιλεία της Ελβετίας (1897) υπό την ηγεσία του Τέοντορ Χέρτσλ. Αλλά σκόνταψε - δεν ξέρουμε αν σκόπιμα ή τυχαία - σε δυο παγκόσμιους πολέμους. Κοντά σ΄ αυτή (κοινωνία εθνών) οφείλουμε να τοποθετήσουμε και τον σημερινό οικουμενισμό - θρησκευτικός βραχίονας της παγκοσμιοποίησης - άλλως σιωνισμός, ο οποίος φρόντισε να είναι καλυπτόμενος λόγω των, κυρίως πολιτικών, γεγονότων που σημάδεψαν το πρώτο ήμισυ του 20ου αιώνα.

Όποιος λοιπόν, ανόητα σκεπτόμενος, έρχεται και μας λέει ότι ο οικουμενισμός είναι κάτι το "φρέσκο" αυταπατάται και κοροϊδεύει αυτούς που τον διαβάζουν. Η Ιστορία δεν αποκαλύπτεται όταν συμβαίνουν τα γεγονότα. Πριν από αυτά άλλα προηγούνται και αυτά οφείλουμε να τα γνωρίζουμε - μας τα κρύβουν - και να τα φανερώνουμε έστω καθυστερημένα. Ο αγγλικανισμός μας διέφθειρε. Πώς φτάσαμε στον οικουμενικό Βαρθολομαίο είναι ξεκάθαρο, αν κανείς δει ποιοι ήταν οι προκάτοχοι του θρόνου από τα τέλη του 19ου και την έναρξη του 20ου αιώνα. Όσοι αρνήθηκαν την καινοτομία του 1924, όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, ήταν σαφέστατα συνειδητοποιημένοι περί του τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Δεν έχει σημασία αν ήταν ολιγογράμματοι.

Σχεδόν το ίδιο, ή κάτι χειρότερο, ισχύει και για όποιον προσπαθεί να τεκμηριώσει θεολογικά - έχουμε και την εκκλησιολογία - την καινοτομία γράφοντας διατριβές ή μελέτες για το λάθος των παλαιοημερολογιτών να εμμένουν στο υπό των πατέρων θεσπισθέν εορτολόγιο. Αν μη τι άλλο, ο τίτλος του "ασυναισθήτως σιωνιστή" του ταιριάζει πλήρως. Είναι αδιανόητο, κατά τη γνώμη μου, να δηλώνει, και να είναι, κάποιος πολέμιος του σιωνισμού : μασονίας και οικουμενισμού, αλλά να βρίσκεται καλυπτόμενος υπό το περιτέχνως υφανθέν πέπλο του μετά των κεντημάτων επ΄  αυτού. Η καινοτομία του 1924 είναι εντελώς ασυμβίβαστη με την Ορθοδοξία. Με την "ορθοδοξολογία", αν μπορούμε να το γράψουμε, είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: