Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Όψιμες διαμαρτυρίες θρησκευτικών ιστολογίων για τις Μεταμοσχεύσεις


1) Η χειρότερη Ι. Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος
 

Η Ι. Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν μιλά για τα μεγάλα θέματα που δονούν την Εκκλησία και το Ελληνικό Εθνος και όταν μιλά καλύτερα να μη μιλούσε, γιατί ταυτίζεται με τις μασονικές λέσχες!!!

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΤΡΟΠΑΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ!!!!!!!  Είναι αυτή Ιερά Σύνοδος;
Οι Αλβανοί του Κοσσόβου δεν έκοβαν τα κεφάλια των αιχμαλώτων Σέρβων στρατιωτών, όπως οι τζιχαντιστές, αλλά έσωζαν άλλες ζωές αφαιρώντας τα όργανα των τραυματιών, μήπως θα πρέπει η Ι. Σ. να βγάλει και σ” αυτούς κανένα τροπάριο;

Πηγή : Πενταπόσταγμα

2) Αγιοποιήθηκαν οι Δωρητές Οργάνων και από ποιόν;

Ερωτούμε : Αυτό που διαβάζουμε στην ακολουθία της πρώτης Κυριακής του Νοεμβρίου πρόκειται περί οφθαλμαπάτης; Οι δωρητές οργάνων αγιοποιήθηκαν Συνοδικώς ή υπάρχει άλλη ερμηνεία στα εξής:
Τῇ δὲ αὐ­τῇ Κυ­ρι­α­κῇ, ἡ Ἱ­ε­ρὰ Σύ­νο­δος τῆς Ἐκ­κλη­σί­ας τῆς Ἑλ­λά­δος ὥ­ρι­σε τι­μᾶ­σθαι τοὺς ἐν χρι­στο­μι­μή­τῳ αὐ­τα­παρ­νή­σει κι­νου­μέ­νους πρὸς δω­ρε­ὰν ὀρ­γά­νων σώ­μα­τος αὐ­τῶν, εἰς σω­τη­ρί­αν πα­σχόν­των ἀ­δελ­φῶν.
Στίχ. Δω­ρη­ταὶ τοῦ σώ­μα­τος χαί­ρε­τε ἐν Κυ­ρί­ῳ, Ὡς ἐν ἔρ­γοις κοι­νω­νοὶ τοῦ νό­μου τῆς ἀ­γά­πης
.

Θα έχουμε μια απάντηση ή να αρχίσουμε να χαρίζουμε όργανα για να εξαγοράσουμε τον Παράδεισο;

Πηγή: egolpion ( http://egolpio.wordpress.com/2014/11/11/agiopoihsh_dwrhtwn/ )

Σχόλιο κχ
Κάπως καθυστερημένα τα ανωτέρω, ωστόσο χρήσιμα. Πρίν αγανακτήσουν τα εγκόλπια, τα πενταποστάγματα, ίσως και άλλα θρησκευτικά ιστολόγια, με όλα όσα γίνονται τώρα, θα ήταν σκόπιμο να διαβάσουν τι έγινε πριν από εννέα χρόνια. Δηλαδή, να διαβάσουν την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου του 2005, με αριθμό 2819 και ημερομηνία 7 Ιουλίου. Εκεί θα δουν τη συνέχεια αυτού, για το οποίο σήμερα φωνασκούν διαδικτυακά.
Για να μην κάνουν το κόπο να ψάχνουν, θα την ξαναγράψω, όπως την συμπεριέλαβα σε σχετική Εισήγηση. Έγινε στη Λάρισα, 18-9/1-10- 2013. Ήταν όμως Εισήγηση ενός Παλαιοημερολογίτη, σχισματικού και αιρετικού όπως λένε, και οι όψιμα διαμαρτυρόμενοι την αγνόησαν, όπως αγνούν συστηματικά και πλήθος, σχετικά με το θέμα, άλλα.

"Ας μη λησμονούμε ότι η λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας στηρίζεται σε μια μεταμόσχευση Θείου σώματος και σε μια μετάγγιση Θείου Αίματος εις πάντας αρμούς, εις νεφρούς, εις καρδίαν" : Ιεροσυνοδική Εγκύκλιος 2819, 7/7/2005. Περισσότερα μπορεί να διαβάσει ο ενδιαφερόμενος στο δεσμό που ακολουθεί. http://kyprianoscy.blogspot.gr/2013/10/blog-post.html

 Υστερόγραφο
Το σχόλιο από "Πενταπόσταγμα" και "egolpio", που μόλις διάβασε ο αναγνώστης, όπως και η ανωτέρω παραπομπή ( kyprianoscy 2013/blog-post.html) εστάλη - ως δεσμός άνευ σχολίου - στο ιστολόγιο "Πενταπόσταγμα", αλλά δεν δημοσιεύθηκε. Παλαιότερα το ιστολόγιο egolpio μου είχε συστήσει "να ασχολείσαι με τα μπεταντίν και τα τσιρότα και άφησε τα θεολογικά". Χάρισμά τους λοιπόν τα θεολογικά και χάρισμα δικό μου τα αντισηπτικά προς θεραπεία της "νόσου της θρησκείας". Την οποία πρώτος ανακάλυψε ο ιατρός και μέγιστος σύγχρονος θεολόγος π. Ι. Ρωμανίδης. Μάλιστα, διέγνωσε το αρρωστημένο "νευροβιολογικό" (sic) υπόβαθρο της θρησκείας και, πάλι πρώτος, άρχισε την αποκαθήλωση, κοινώς "ξήλωμα", των  εκκλησιαστικών πατέρων.

Η σημερινή συνέχεια ήταν αναμενόμενη, η λατρευτική ζωή της εκκλησίας στηρίζεται σε μια μεταμόσχευση θείου σώματος και σε μια μετάγγιση θείου αίματος ! Ήδη, αποκτήσαμε και αυτή την "εμπειρία". Την κερδίσαμε, δηλώνοντας ενσυνείδητα ότι "χαρίζουμε τα όργανα" πριν πεθάνουμε κατά τον (αποφλοιωμένο) εγκέφαλο. Σημείωση, η καθαρότητα καρδίας σημαίνει καθαρότητα (μαλάκυνση) εγκεφάλου, εκεί φθάσαμε ! Οπότε, πλέον, βιώνουμε τον Παράδεισο και τη ζωή εν τω Παραδείσω, έστω, με το ανταποδοτικό πρόσθετο τέλος διελεύσεως - είναι κι αυτό προαπαιτούμενο - του αντιοικουμενιστικού μας αγώνα. Προς τί, επομένως, το ερώτημα : "Να χαρίζουμε όργανα για να εξαγοράσουμε τον Παράδεισο;".

Υστερόγραφο 7 Απριλίου 2015
Ο π. Ρωμανίδης αποκαθήλωσε τον ιερό Αυγουστίνο, επειδή αυτόν έκρινε υπεύθυνο της παπικής αίρεσης του φιλιόκβε. Δεν γνωρίζω, μπορεί να έχει δίκιο. Αν με τη σειρά μου φαίνεται να τον αποκαθηλώνω (τον π. Ρωμανίδη) από το βάθρο στο οποίο άλλοι τον τοποθέτησαν, τουλάχιστον, από ιατρικής πλευράς μπορώ να το κάνω με αυτό το περί "νευροβιολογικής ασθένειας της θρησκείας", που έγραψε. Είναι εντελώς λάθος και κρίνεται υπεύθυνος τόσο για το ιατρικό όσο και το θεολογικό μέρος αυτής της - ατυχούς για τον γράφοντα - συγγραφικής του προσπάθειας. Για το θεολογικό μέρος, ας με ελέγξουν οι της ακαδημαϊκής θεολογίας διδάσκαλοι. Η θρησκεία δεν είναι νευροβιολογική πάθηση. Είναι ψυχοπαθολογική και αν ευθύνεται η θρησκεία γι΄ αυτό, ας αναλογισθούν τις ευθύνες τους οι συνεχιστές του έργου του. Επιγράφεται περιληπτικά "ενάντια στη θρησκεία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: