Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Το θαύμα της κατασκευής νοητικά ανεπαρκών αναγνωστών με βιβλία τύπου "κόμικς για μεγάλους"


Θα παρακολουθείσετε, εφόσον έχετε χρόνο, μια συζήτηση, που έγινε στην ιστοσελίδα facebook του κυρίου Μ. Καλόπουλου. Στη συζήτηση μετείχε και η "εξέδρα" των χουλιγκάνων, τα σχόλια των οποίων έκρινε καλό ο γράφων να παραλείψει. Έμειναν εκείνα, που μπορούν να διαφωτίσουν τους, ή τον, ενδιαφερόμενο για το πώς κατασκευάζονται νοητικά ανεπαρκείς αναγνώστες. Η εποχή μας, εποχή όπου μεσουρανεί η εξελικτική θεωρία, έχει αυτό το ιστορικά μοναδικό θλιβερό προνόμιο, όπου άνθρωποι εντελώς άσχετοι και ακατάρτιστοι, αποφασίζουν να ασχοληθούν με θέματα ύψιστου ενδιαφέροντος, συγγράφοντας μάλιστα βιβλία σε στιλ κόμικς για μεγάλους.
Η παράθεση των σχολίων έγινε - πλαγία γραφή - καθώς εγράφη από τους σχολιαστές. Παρεμβάσεις, πλην ελαχίστων, δεν έγιναν

 Γιωργος Πετροπουλος Περιμένω με αγωνία να "πεταχτεί" ο Κυπριανος να λερωσει οπως γνωρίζει πολύ καλά άλλο ενα δημοσίευμα του κ. Καλοπουλου. Να δούμε τι άλλο θα γράψει παλι.

Kyprianos Christodoulides Τα λερωμένα μου, τα γραμμένα μου, και ο Μωυσής, αν έβοσκε, ας πούμε στον Ταΰγετο, τα πρόβατα, τον ήξερε όλο ! Σπιθαμή προς σπιθαμή !! Αλλά όχι, τους έφερε εκεί όπου αυτός ήξερε και οι άλλοι, που δεν ήταν βοσκοί και ποτέ δεν είχαν πατήσει, ας πούμε, στον Ταΰγετο - ήταν όλοι τω καιρώ εκείνω πρωτευουσιάνοι της Αιγύπτου - έμειναν χάσκοντες με το στόμα ανοικτό !!! Τα λερωμένα μου, τα γραμμένα μου, και ο βρομιάρης δεν φοβάται τη βρομιά, κύριε Πετρόπουλε. Η θάλασσα άνοιξε, έγινε στεριά, μετά έκλεισε, αλλά η πέτρα δεν ήταν δυνατό να βγάλει νερό !!!! Προσέχετε, θα λερωθείτε ... .

 ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ (σ.σ. εφεξής ΜΚ) Παραδέχεστε λοιπόν ότι ο Μωυσής γνώριζε το βουνό.
Αν εσείς οδηγούσατε έναν διψασμένο λαό στο βουνό που γνωρίζατε… θα τον οδηγούσατε στην άνυδρη πλευρά του; Είστε σίγουρος ότι η Ερυθρά θάλασσα άνοιξε για να περάσει από μέσα της ο Μωυσής με τον λαό;
 

Kyprianos Christodoulides Για σαράντα χρόνια έβοσκε τα πρόβατα άλλων - ήταν περιουσία άλλων - στον μισό, ας πούμε, Ταΰγετο. Μετά, ο άλλος μισός έγινε δική του περιουσία. Έτσι, τον έμαθε όλο τον, ας πούμε, Ταΰγετο. Τι σού ήταν, βρε παιδάκι μου, αυτός ο Μωυσής ; Ο καλύτερος ορειβάτης-βοσκός του κόσμου !

Kyprianos Christodoulides
ΜΚ : Είστε σίγουρος ότι η Ερυθρά θάλασσα άνοιξε για να περάσει από μέσα της ο Μωυσής με τον λαό;
# Κυπ. Χρι : Εσείς είσαστε σίγουρος ότι δεν άνοιξε ; Και πόσο σίγουρο είναι αυτό το ... σίγουρο ;

ΜΚ : Αν εσείς οδηγούσατε έναν διψασμένο λαό στο βουνό που γνωρίζατε… θα τον οδηγούσατε στην άνυδρη πλευρά του;
# Κυπ. Χρι : Μέσα στις χιλιάδες που κουβάλαγε μαζί του ο Μωυσής δεν υπήρχε κανένας άλλος τσομπάνης, που να έβοσκε πρόβατα, τω καιρώ εκείνω, λέμε τώρα, στον Ταΰγετο ; Συνήθως, τα βοσκοτόπια που έχουν νερό στα βουνά δεν τα γνωρίζει μόνο ένας. Ένας δεν υπήρχε στις χιλιάδες που ξεκουβαλήθηκαν από την Αίγυπτο και τα πέριξ ; Μόνος περπατημένος τσομπάνης ήταν ο Μωυσής ; Ή μήπως υπήρξε συνωμοσία ; Παρένθεση, η συνωμοσιολογία ήταν γνωστή από εκείνα τα χρόνια. Το ανακάλυψε η μετανεωτερική Ιστορία ! Σκίζουμε !!

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Προφανώς η αναφορά σας σε ορειβάτη Μωυσή υπογραμμίζει την διάθεση σας να εγκαταλείψετε κάθε ίχνος σοβαρής αντιμετώπισης. Ο λαός είχε πρόσβαση νερού στους πρόποδες κι αυτό είναι το φυσιολογικό. Δεν χρειάζονται ορειβατικές ικανότητες ούτε για τον λαό ούτε για τα πρόβατα του Μωυσή!  Δεν μπήκατε καθόλου στο κόπο να μας πείτε γιατί καθίζει τον λαό απέναντι μεν απ΄ το βουνό αλλά σε άνυδρο τόπο!

Kyprianos Christodoulides Μα, κύριε Καλόπουλε, είναι σοβαρά πράγματα αυτά που γράφετε ; Τουλάχιστον, η φωτοσύνθεση που συνοδεύει την ανάρτηση, κάθε άλλο από σοβαρή είναι. Η χρήση της λέξης "ορειβάτης" αναιρεί τη σοβαρότητα του θέματος και η φωτοσύνθεση όχι ;

Kyprianos Christodoulides
ΜΚ : Δεν μπήκατε καθόλου στο κόπο να μας πείτε γιατί καθίζει τον λαό απέναντι μεν απ΄ το βουνό αλλά σε άνυδρο τόπο!
# Κυπ. Χρι : Κι εσείς δεν μπαίνετε καθόλου στον κόπο να σκεφθείτε, έστω στο ελάχιστο, πώς μπορεί να ήταν ο τόπος εκείνος πριν από 4 χιλιάδες - δεν ξέρω ακριβώς - χρόνια.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Τα δεδομένα (πραγματικά ή φανταστικά) είναι όλα της Βίβλου!

Kyprianos Christodoulides Κι εγώ, με βάση τα δεδομένα αυτά, γράφω τη δική μου (προφανώς) άποψη επί της δική σας ... Τι είναι η δική σας, μα την αλήθεια ; Αδιαπραγμάτευτη γνώμη ; άποψη ; θέση ; Πείτε μας τι ;

Kyprianos Christodoulides Time out .

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Δεν είναι καν γνώμη μου είναι η αντιφατική σαλάτα της Βίβλου σας

Kyprianos Christodoulides Time out (δεν ακούστηκε το πρώτο σφύριγμα).

Παναγιώτης Λιαρμακόπουλος οταν τους στριμωχνεις ζητάνε time out...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Δεν μπορεί να γνωρίζει που έβοσκε πρόβατα (αρά υπήρχαν νερά)… που είναι το πηγαδά της γυναίκας του… και να καθίζει τον λαό του σε απόσταση δίψας από τις δυνατότητες αυτές! Αυτά όλα μόνο στο μυαλό ενός μάγου θαυματοποιού γεννιούνται.

Παναγιώτης Λιαρμακόπουλος https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152986561964238... ξαναδεστο χριστοδουλιδη.. δε μπορει.. καποτε θα παρουν μπροστα καποια εγκεφαλικα κυταρα.

Γιωργος Πετροπουλος  Κ. Καλόπουλε, ο κύριος Χριστοφοριδης, τελικά το μόνο που καταφέρνει ειναι να γελοιοποιηθει και στη προσπάθεια του να αποδείξει τα θαύματα του καθε κτηνοβατη Μωυσή, δείχνει πόσο μισεί τον ελληνικό πολιτισμό, καθως υποστηρίζει μονο τα εβραϊκά τερτίπια. Άλλωστε το επώνυμο του, προσδίδει μια ταση περισσότερο σε βυζαντινος, παρα σε Έλληνας. Για αυτό χρησιμοποιεί και τη λατινική γραφή .Του ειναι μάλλον περισσότερο αρεστή και πιο οικεία.
Κύριε Κυπριανε, μπορείτε να πατε στο Ισραήλ να κάνετε τις ενστάσεις σας.Ετσι κι αλλιώς στο προφίλ σας δεν σας παρακολουθεί κάνεις, ουτε στην ιστοσελίδα σας και ο αξιότιμος κ. Καλοπουλος δε χρειάζεται συστάσεις από σκοτάδιστες σαν εσάς. Το μονο που έχετε καταφέρει, είναι να επιδιώκει κανεις να επισκέπτεται πιο συχνα τη σελίδα του Καλοπουλου για να διαβάσει καμιά απο τη κουταμαρα σας. Πραγματικά είστε αξιοθρηνιτος και λυπαμαι που έχετε επιλέξει την οδο της αυτοπροσδιορισης του περιγελου.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν ο Γιαχβέ μπορούσε να βγάλει νερό όπου ήθελε… τότε γιατί εξ αρχής δεν τους έδωσε αρκετό (για λόγους υγιεινής) ώστε να μην τους μαρκάρει σαν τα ζώα με την επώδυνη περιτομή;

Kyprianos Christodoulides Δεύτερο ημίχρονο. Το ενδιαφέρον του "ματς" είναι ότι η μια ομάδα δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο, δεν έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο άθλημα, και κατεβαίνει στο γήπεδο προκειμένου να δείξει τις ικανότητες ενός αδαούς και εντελώς άσχετου έναντι ενός, ας πούμε, επαγγελματία στο είδος (νοητέο σε πληθυντικό αριθμό).

Kyprianos Christodoulides  
ΜΚ : Αν ο Γιαχβέ μπορούσε να βγάλει νερό όπου ήθελε… τότε γιατί εξ αρχής δεν τους έδωσε αρκετό (για λόγους υγιεινής) ώστε να μην τους μαρκάρει σαν τα ζώα με την επώδυνη περιτομή;
#Κυπ. Χρι : Αφελές ερώτημα. Νεράκι υπάρχει και υπήρχε άφθονο.
Μη μου κρατάς κλειστή την πόρτα
Βρέχει ο Θεός και θα βραχώ
Άνοιξε αγάπη μου σαν πρώτα
Να μπω κι εγώ να ζεσταθώ

Στίχοι:
Νίκος Γκάτσος
Μουσική:
Δήμος Μούτσης

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Αυτό δεν είναι δεύτερο ημίχρονο αλλά… ευχάριστο μουσικό διάλειμμα. Τώρα που απαντάτε με στιχάκια… είναι σαν να σφυρίζετε αδιάφορος. Καταλάβαμε Κύριε Χριστοδουλίδη… δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε άλλο!

Γιωργος Πετροπουλος Κ. Χριστοδουλιδη, σας πληροφορώ πως περάσαμε και εμείς απο τις εκκλησιες, μας βάφτισαν οι γονείς μας επειδή ετσι το απαιτεί η εκκλησία, υπηρξα και εγω καποτε ο καλος-συνωνυμα χαχος χριστιανός, εγω βαφτίσει παιδιά φίλων μου,επειδή έτσι προστάζει η καλή φιλία, δίνοντας πολλά χρήματα στα καταστήματα- εκκλησιες του ιερατείο σας. Εχω κηδεψει το πατέρα μου σε αυτες πάλι με το "αζημίωτο" των καταστημάτων σας. Διαβασαμε πολλά χριστιανικά βιβλία, κάναμε πολλές προσευχές και πολλές φορές το σταυρό μας.Το μονο που κερδισα ηταν να ειμαι για πολλά χρόνια έρμαιο του φόβου ενος ανύπαρκτου θεου, καθως ετσι προσταζει η εβραϊκή μυθολογία. 10 εντολές που προκαλούν φόβο αν δε τις τηρείς. Φτιαχτηκαν όμως για ενα λαο αμορφωσιας, κτηνοβασιας και πανουργιας.Οι Έλληνες ηταν σοφοί και δεν ειχαν ανάγκη τις γνώμες ερποντων Εβραίων μισανθρωπων στη ψυχή.
Σας πληροφορώ πως εχω διαβάσει 4 φορές τη Βίβλο. 2 στα ελληνικά, 1 στα αγγλικά και 1 στα γερμανικά. Και τις 4 φορές τις ιδιες ανοησίες διάβασα. Εσείς απο αρχαία ελληνική γραμματεία τι έχετε διαβάσει; Γιατι ακόμα και οι εχθροί μας οι Γερμανοί, πίνουν νερό στο όνομα των προγόνων μας. Εσείς πως καταφέρνετε να βρίσκεστε παντα με τους οπαδούς των αντιπάλων μας;

 Παναγιώτης Λιαρμακόπουλος Σχόλιο χριστοδουλιδη .. απολαυστε επειχειρηματικοτητα υπερ γιαχβε ορμωμενος απο θρυσκευτικο παθος.. '' Δεύτερο ημίχρονο. Το ενδιαφέρον του "ματς" είναι ότι η μια ομάδα δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο, δεν έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο άθλημα, και κατεβαίνει στο γήπεδο προκειμένου να δείξει τις ικανότητες ενός αδαούς και εντελώς άσχετου έναντι ενός, ας πούμε, επαγγελματία στο είδος (νοητέο σε πληθυντικό αριθμό).'' Μετά θελουν να τους παρουμε στα σοβαρα ... ευτυχειτε...

Kyprianos Christodoulides Κύριε Καλόπουλε, το ευχάριστο μουσικό διάλειμμα - χωρίς φάλτσα σφυρίγματα - είναι διότι η εξέδρα των αντιπάλων ομάδων παίρνει κάποτε φωτιά και τότε επεμβαίνουν τα ΜΑΤ. Ας έχουμε και λίγο την αίσθηση του χιούμορ, κύριε Καλόπουλε, στα σοβαρά θέματα που θίγετε γράφοντας κόμικς για μεγάλα παιδιά. Οι φωτοσυνθέσεις είναι δικές σας και όχι δικές μου. Και αυτά που γράφετε, μόνο με αίσθηση χιούμορ - σοβαρού όμως - αντιμετωπίζονται.

Kyprianos Christodoulides Αν θέλει ο κ. Λιαρμακόπουλος να μιλήσουμε σοβαρά, χωρίς ένθεν κακείθεν χαρακτηρισμούς, ας σκεφθεί τούτο μόνο. Ότι καθόμαστε και συζητάμε για ένα θέμα, όπου από τη μια μεριά βρίσκεται ο άγιος Θεός και από την άλλη, ο ατελέστατος - συγκριτικά με τον Θεό - άνθρωπος.

Kyprianos Christodoulides Να συνεχίσω με τον κ. Πετρόπουλο και αυτά που γράφει. Ότι διάβασε σε τέσσερις γλώσσες την Αγία Γραφή δεν λέει τίποτα. Και άλλοι την είχαν διαβάσει πολλές φορές, μάλιστα δε στο πρωτότυπο. Αλλά και από αυτούς βγήκαν μέγιστοι διαστροφείς, όπως ο Άρειος, ο Νεστόριος, ο Σεβήρος - οι παπικοί και οι προτεστάντες ακολούθησαν αφού τα αρχαία που έμαθαν ήταν από τους Άραβες. Αν τιμούσατε τους προγόνους και τους ονομάζατε πατέρες, διότι μετεστράφησαν από τα είδωλα στην ενυπόστατη αλήθεια του αγίου Θεού, τότε, διαβάζοντας τα κείμενα των Εβδομήντα και την Καινή Διαθήκη θα την καταλαβαίνατε, θα την εννοούσατε, και δεν θα γράφατε αυτά που γράφετε. Μείνατε στους προγόνους και αυτό έχει τις συνέπειές του.

Kyprianos Christodoulides  Καθόλου απίθανο να μην κατάλαβε, ο κ. Καλόπουλος, τι ήθελα να πω με τα στιχάκια. Ρώτησε "γιατί δεν τους έδωσε αρκετό νερό, ώστε να μην χρειάζονται το "μαρκάρισμα" σαν τα ζώα. Του απάντησα με στιχάκια, δηλαδή, με το "βρέχει ο θεός και θα βραχώ", θέλοντας με αυτό να του πω, ότι νεράκι υπήρχε και υπάρχει, αφού "βρέχει ο θεός". Το καταλάβατε τώρα κ. Καλόπουλε ;
  
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Όχι… απ’ τη μια βρίσκεται ο θεός της φαντασίας του προαγωγού μάγου και δηλητηριαστή Αβραάμ, ο θεός του δόλιου σφαγέα Ιακώβ, του παιδεραστή Λωτ, και του μεγαλύτερου θεο-σφετεριστή και σφαγέα όλων των εποχών Μωυσή… ενώ απ την άλλη ο κοινός νους των Ελλήνων που πασχίζουν επιτέλους μετά από τόσους αιώνες, να απελευθερωθούν απ’ τις τρισάθλιες αυτές ιουδαϊκές παγιδο-"ιστοριες"…!!!

Kyprianos Christodoulides Κύριε Καλόπουλε, βάζετε στο σκαμνί και δικάζετε τον άγιο Θεό. Αυτό δεν σας τιμά καθόλου, αφού τιμάτε τους προγόνους ημών και, το θέλετε ή όχι, τον άγνωστο θεό που εκείνοι σέβονταν και τιμούσαν. Δείξτε, τουλάχιστον, συνέπεια προς εκείνους.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Αν νομίζετε ότι με τον βωμό αυτόν (αν υπήρχε) τιμούσαν τον Γιαχβέ απατάσθε οικτρά. Απλά, ανεξίθρησκοι όντες, έδιναν την ευκαιρία στους αλλόθρησκους (κυρίως ναυτικούς) να εξυπηρετήσουν τις δίκες τους λατρευτικές ανάγκες.

Renovatious Animortus Δεν δικάζεται κανείς θεός.. Μόνο η μνήμη κι η αρρωστημένη φαντασία απατεώνων που εκμεταλεύονται το θρησκευτικό συναίσθημα αδαών για να τους χειραγωγήσουν ώστε να κανουν με μεγαλύτερη ευκολία τις απάτες τους εις βάρους τους, ώστε να εξσφαλίσουν το ίδιον συμφέρον τους.. Είναι απαράδεκτο όμως στις μέρες για την νοημοσύνη μας και την αξιοπρέπειά μας, ακόμα να λειτουργούμε ως αδαείς ενώ η γνώση δεν είναι πέον μυστικη...

Kyprianos Christodoulides
ΜΚ : Αν νομίζετε ότι με τον βωμό αυτόν (αν υπήρχε) τιμούσαν τον Γιαχβέ απατάσθε οικτρά. Απλά, ανεξίθρησκοι όντες, έδιναν την ευκαιρία στους αλλόθρησκους να εξυπηρετήσουν τις δίκες τους λατρευτικές ανάγκες.
# Κυπ. Χρι : Και γιατί δεν κάνετε κι εσείς το ίδιο ; Μήπως ζείτε και ζούμε σε ισλαμικό κράτος, όπου κάθε άλλο πιστευμα διώκεται με αποκεφαλισμό ; Μήπως σας ζητά κανείς πιστοποιητικό θρησκευτικών φρονημάτων για να ανοίξετε μαγαζί ή να διοριστείτε στο Δημόσιο ; Ποιος λόγος υπάρχει να πνέετε μένεα κατά της Θρησκείας, που εδραιώθηκε επί αγίου και Μεγάλου Κωνσταντίνου και πλούτισε σε θεογνωσία τους επιγενόμενους με τον ελληνικό λόγο ;

Renovatious Animortus Την πλούτισε με το να καταστρέψει κι αυτός κι οι επιίγονοί του ότι ελληνικό βρέθηκε στον δρόμο του.. αγιότατος όντως... Άλλο θρησκευτικό συναίσθημα κι άλλο θρησκεία ως σύστημα δογματισμού και χειραγώγισης.. Όλες οι θρησκείες ειναι δηλητήριο για την νοημοσύνη και την ανθρώπινη ψυχή.. "Η θρησκεία είναι νεύρωση..." ΦΡΟΥΝΤ

Kyprianos Christodoulides
Renovatious Animortus Δεν δικάζεται κανείς θεός.. Μόνο η μνήμη κι η αρρωστημένη φαντασία απατεώνων ... κλπ
# Κυπ. Χρι : Η μνήμη δεν μπορεί να δικαστεί χωρίς την ανάμνηση. Άρρωστη μνήμη, άρρωστη δίκη, άρρωστη κρίση. Η μνήμη της Παλαιάς Διαθήκης κρίνεται από την ανάμνηση της Καινής Διαθήκης, κύριε Animortus.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Κύριε Χριστοδουλίδη… που ζείτε; Τι στο καλό διαβάζετε; Ο χριστιανισμός εξελίχθηκε σε αυτοκρατορία. Και προκάλεσε όλα τα δεινά που μπορεί να φανταστεί ανθρώπου νους! Κατέκτησε την Μεσόγειο και αφάνισε τον πολιτισμό της. Έκαψε συθέμελα ο,τιδήποτε βρήκε μπροστά του. Συνευρέθηκε ερωτικά και στήριξε κάθε μορφή εξουσίας (Ρώμη-Τουρκία). Ασέλγησε πάνω σε αναρίθμητους λαούς από την αμερικανική ήπειρο (Ινδιάνοι) μέχρι την Αυστραλία (Αβορίγινες). Πάντα όμως ο πραγματικός της εχθρός ήταν το κέντρο των στοχασμών και της περίσκεψης η Ελλάδα.

Kyprianos Christodoulides Κύριε Καλόπουλε και κύριε Animortus, η συζήτηση μαζί σας είναι αδιέξοδη για δυο λόγους. Ο πρώτος, που αφορά στον κ. Καλόπουλο, είναι ότι συγχέει την αίρεση με την αλήθεια. Ότι κάποιοι δηλώνουν Χριστιανοί (παπικοί, προτεστάντες, ακόμη και ορθόδοξοι) δεν σημαίνει ότι είναι επ΄ αληθεία Χριστιανοί. Ο δεύτερος λόγος, που αφορά στον κ. Animortus, είναι διότι έχει δάσκαλο τον Φρόιντ και από αυτόν περιμένει να μάθει, ή έμαθε, τα σχετικά περί θρησκείας. Ο γράφων αυτά τα διδάχθηκε από τα φοιτητικά του χρόνια και τα "πάλεψε" για πολλά χρόνια. Στο τέλος κατάλαβε που οδηγούσαν όλα αυτά του Φρόιντ. Το έγραψε, άλλωστε, και ο ίδιος : Τα άψυχα προηγούνται από τα έμψυχα. Παρέλειψε να μας πει - δεν τόλμησε να εξηγήσει καλύτερα - πώς τα άψυχα έγιναν έμψυχα. Ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή τους στη συζήτηση, το "ματς" τέλειωσε.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Κύριε Χριστοδουλίδη… η δίκη σας, η αγνή χριστιανική παράταξη (όποια και να είναι) δεν εξυμνεί τον Αβραάμ και τον Μωυσή; Δεν γιορτάζει την περιτομή του Ιησού; Δεν Γιορτάζει τον Ιερεμία και τον Ησαΐα και όλους του Εβραίους; Μήπως δεν γιορτάζει την έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο με σουβλιστό αρνί κάθε Πάσχα; Μήπως γιορτάζετε την μνήμη της Υπατίας και των Ελλήνων που σφαγιάσθηκαν από την λαίλαπα του χριστιανισμού; Δεν έχετε τον Ιωάννη Χρυσόστομο σαν υπόδειγμα και άγιο παραστάτη της ελληνικής παιδείας; Μήπως … μήπως, μήπως... και δεν μας το λέτε;

Renovatious Animortus Πρωτα από όλα αγνοεις πως η "Καινη διαθήκη" γράφτηκε από Ρωμαίους ολιγαρχικούς τον 2ο αιώνα.. και δεύτερον το οτι είναι στην ουσία μία ρωμαική νεοπλατωνική και στωική αίρεση ιουδαικου προσανατολισμου.. Ότι όμορφο υπάρχει στην "Καινή Διαθηκη" είναι κλεμμμενο από Ομηρο, Πλάτωνα, προσωκρατικούς, στωικούς, πυθαγορικούς κ.α... Η Ιστορία έδειξε την μεγάλη ηθική υποκρισία των χριστιανών προεστών.. Διωγμοί αλλοθρησκων ή αντιφρονούντων, διαβολοποίηση της επιστήμης, της φύσης και της τέχνης, δοξολογία της δειλίας και της δουλείας, υμνολογία της αμάθειας και της δεισιδαιμονίας προς τιμήν της πίστης, καταστροφή του ελληνικού πνεύματος ως μιαρό, ανόητο και διαβολικό.. Ας μη συνεχισω άλλο.. Οι ιστορικές πηγές υπάρχουν.. Οποιος θέλει να μαθει ας τις επισκεφτεί.. μα πριν απ'όλα ας ανοίξει το μυαλό του απαλαγμένος απο συναισθηματικές εξαρτήσεις, μεροληψία και φόβο...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Το "ματς" τελείωσε επειδή αποχωρείτε… κι αυτό από εδώ και μπρος θα σας συμβαίνει ολοένα και συχνότερα.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης Χρυσόστομος για την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρας: «δαίμονες οἰκοῦσι τὸν τόπον» Joannes Chrysostomus Scr. Eccl., Adversus Judaeos (orationes 1-8) Vol 48, pg 852, ln 1

Δεν υπάρχουν σχόλια: