Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Η φαλάκρα και οι νεοέλληνες αναγνώστες της Π. Διαθήκης

Η Παλαιά Διαθήκη, ο προφήτης Ελισσαίος και η φαλάκρα

Διαβάσαμε αυτό και ποιος ξέρει πόσα άλλα παρόμοια θα διαβάσουμε, ώστε να αποκτήσουμε και τη δική μας "σχολή της απομυθεύσεως" όπως οι προτεστάντες. Αλλοτριωμένοι από κάθε τι που έχει σχέση με τα θρησκευτικά απολαμβάνουμε το "λουτρό παλιγγενεσίας", που μας κάνουν οι θρασύτατοι οικουμενιστές με τους σύγχρονους αμέθυστους θεολόγους (νεο-ορθόδοξους). Έργο τους να μας οδηγούν βήμα-βήμα στην εμπειρία της ερωτικής θέωσης ! Η θεολογία της σχέσης, αφού απαλλαχθήκαμε από τη νευροβιολογική ασθένεια της θρησκείας, κατά τον π. Ι. Ρωμανίδη, είχε και αυτό το αποτέλεσμα. Είναι αυτό που διαβάζετε στη φωτογραφία και οφείλεται στον κ. Μ. Καλόπουλο - εφεξής μκ. Μη μου πείτε ότι έχει άδικο ; Πέταξε το ράσο του Φρόιντ, με το οποίο οι νεο-ορθόδοξοι σκέπασαν τη θεολογία, και μας τα λέει "χύμα". Ωστόσο, υπάρχει ένας άλλος λόγος, στον αντίλογο που καταθέτει με τα βιβλία του, και είναι :

- κχ : Δεν γνωρίζετε πολλά πράγματα κύριε Καλόπουλε, γι΄ αυτό σας συνιστώ να μην εκθέτετε την τεραστίων διαστάσεων άγνοια που έχετε. Διότι, καθώς εγράφετο και ελέγετο από τους Προφήτες, στην εποχή της Π. Διαθήκης, ήταν κατάρα εκ θεού η φαλάκρα :
«καὶ ἔσται
ἀντὶ ὀσμῆς ἡδείας κονιορτός, καὶ ἀντὶ ζώνης σχοινίῳ ζώσῃ καὶ ἀντὶ τοῦ κόσμου τῆς κεφαλῆς τοῦ χρυσίου φαλάκρωμα ἕξεις διὰ τὰ ἔργα σου καὶ ἀντὶ τοῦ χιτῶνος τοῦ μεσοπορφύρου περιζώσῃ σάκκον». Βλέπε Ησ. γ΄ 24.

Μτφ. «Και τότε αντί της άλλοτε ευχαρίστου ευωδίας των αρωμάτων, θα έχης κονιορτόν επάνω σου. Αντί της πολυτελούς ζώνης θα ζωσθής με σχοινί, αντί των χρυσών στολισμάτων της κεφαλής σου θα απόκτησης φαλάκραν εξ αιτίας των πονηρών έργων σου. Αντί του πολυτελούς χιτώνος του υφασμένου με πορφύραν θα ζωσθής χονδρόν τρίχινον σάκκον».

Αυτά τότε, στην εποχή της Π. Διαθήκης. Ωστόσο, η φαλάκρα, μάλιστα οι ξυρισμένες κεφαλές, είναι σήμερα της μόδας. Λέτε να μας περιμένει κάτι ; 
Σημείωση  εις το "ἀντὶ τοῦ κόσμου τῆς κεφαλῆς τοῦ χρυσίου φαλάκρωμα ἕξεις", για όσους δυσκολεύονται να καταλάβουν. Με αυτό υπονοούν οι Προφήτες τα κρανία των νεκρών, είναι σαν να τους λέει ο θεός : Θα σας κάνω όπως τα κρανία των σκελετών.

- μκ :  Κύριε Χριστοδουλίδη, απλά κάνετε τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Άκου κατάρα εκ θεού η φαλάκρα! Τι σοι θεός είναι αυτός που τα βάζει με την ανθρωπινή βιολογία;! Δηλαδή, τα παιδάκια για σας, ήταν πράγματι άξια θανάτου Κύριε Χριστοδουλίδη μας; Δηλαδή αυτοί που έχουν λίγο φαλάκρα είναι λιγότερο καταραμένοι; Ποιος καθόριζε, πότε κάποιος ήταν ή όχι φαλακρός; Πόσο θεϊκό σας φαίνεται το: «θα απόκτησης φαλάκραν εξ αιτίας των πονηρών έργων σου»!!! Εγώ γνωρίζω αλήτες πολιτικούς που πουλάνε την πατρίδα μου και μεγάλο-παπάδες που είναι κατάρα για τον τόπο και παραμένουν πιο δασύτριχοι κι από γορίλες! Άρα,  φαλακρός και παπάς δεν συμβιβάζεται,  ή όχι;
Ερώτηση: Και μετά τι έγινε, μετά την παλαιά Διαθήκη ο θεός άλλαξε άποψη για την φαλάκρα, ή μήπως ισχύει ακόμα; Αν θυμάμαι καλά ο απόστολος Παύλος ήταν τελείως γουλί. Οι περισσότεροι απεικονισμένοι «άγιοι» επίσης.  Δηλαδή (για καμιά χιλιετία) έκανε φροντιστήριο πάνω στις ανθρώπινες αδυναμίες και όταν το ένα τρίτο του ήρθε στη γη, είπε να τα συμπληρώσει..! Εσείς που γνωρίζετε τόσο καλά τα θεολογικά, πολύ σας παρακαλώ, γράψτε μας, είναι ή όχι πνευματικός ή βιολογικός μας πατέρας ο Αβραάμ;

- κχ : Ας αφήσουμε τον Αβραάμ, είναι εκτός θέματος, και ας πάμε στα άλλα, για τα οποία δόθηκε απάντηση. Έγραψα ότι " ... καθώς ελέγετο  και εγράφετο από τους Προφήτες, στην εποχή της Π. Διαθήκης, ήταν κατάρα εκ θεού η φαλάκρα". Τι άλλο θέλετε να σας πω ; Αυτό ίσχυε τότε. Σήμερα μπορεί να γελάμε, αλλά τότε όχι. Πάντως, μη μου πείτε ότι, "ἀντὶ ὀσμῆς ἡδείας", δεν μας έχει ζώσει ο κουρνιαχτός.

- μκ :  Τι σοι θεός είναι αυτός που με τα τότε λόγια του σήμερα δικαιολογημένα γελάμε; Εσείς μου το γράφετε.  «Αυτό ίσχυε τότε. Σήμερα μπορεί να γελάμε, αλλά τότε όχι». Κύριε Χριστοδουλίδη και για τότε αλλά και για σήμερα εμείς επιτέλους γελάμε. Αυτός δεν είναι θεός είναι ανέκδοτο- συγγνώμη, αν προσβάλω την πίστη σας, για μας λέω.

- κχ :  Ουδέν πρόβλημα κύριε Καλόπουλε. Η αίσθηση του χιούμορ ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάνετε τον κόπο, αν σας περισσεύει χρόνος, και διαβάστε αυτά :

- μκ : Κύριε Χριστοδουλίδη βλέπω ότι γράφετε: «Το παπαδαριό της ακαδημαϊκής και της εκκλησιαστικής νεοορθοδοξίας είναι όλο βουτηγμένο στον λεγόμενο χριστιανομαρξισμό, ο οποίος πλαστογραφεί πληρέστερα κι από αυτόν ακόμη τον παπισμό τη Χριστιανοσύνη. Ένας Χρυσαυγίτης είναι ευκολότερο να γίνει Ορθόδοξος, παρά ένας νεοορθόδοξος να γίνει Ορθόδοξος». Τελικά σε ποια χριστιανική παράταξη ανήκετε, αν επιτρέπετε βέβαια η ερώτηση.

- κχ :  Η Ορθόδοξη πίστη δεν έχει παρατάξεις, η ενυπόστατη αλήθεια δεν έχει παρατάξεις. Η Χριστιανοσύνη δεν καταργεί τα έθνη, τα οδηγεί στην άμιλλα ώστε πάντες να γίνουν διδακτοί του Τριαδικού θεού. Μη βλέπετε πώς καταντήσαμε - μας κατάντησαν καλύτερα - είναι άλλο μεγάλο θέμα αυτό, κύριε Καλόπουλε. Σημείωση για την επισυναπτόμενη φωτο. Δεν είναι τόσο για σας, όσο για όλους εκείνους που χάσκουν με αυτά που γράφω.

Σχετικό με αυτά που γράφω και τα κάτωθι

Ευχαριστώ για την ανάγνωση και τον σχολιαστή που έγραψε :  GyPetros Seirios, εσεις απεικονιζετσε σ'αυτην κυριε Δουλε του χριστου ; Αν ναι, τοτε ευτυχως δεν εχετε την καταρα της φαλακρας. 
Kyprianos Christodoulides, κατανοητό, αφού προέρχεσε από τον Σείριο ( : Βρίσκεται 8,57 έτη φωτός από την Γη και είναι ένα από τα κοντινότερα αστέρια). Πόσα γήινα έτη ζωής μου χρειάζονται για να φτάσω το δικό σας υψηλό διανοητικό επίπεδο, εγώ ο καημένος ;

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

GyPetros Seirios
Κι'εσεις ανδρομεδιος ειστε κυριε Δουλε του χριστου (αν ειστε Ελ-Λην), αλλα στην τρυφερη παιδικη σας ηλικια σας μπολιασαν με το φαρμακι του "τιποτα". Σας ειπαν πως ειστε ενα τιποτα αν δεν ακολουθησετε τον Γιαχβε, και πως, απο τιποτα, θα γινεται "κατι" στην μεταθανατον ζωη σας. Αληθεια τωρα, ετσι μεταξυ μας, δεν σας απασχολει το δεδομενο πως οι εκπροσωποι του θεου σας, αυτοι που εχουν λαβει θεια φωτιση, ειναι στην πλειοψηφια τους κυναιδοι, ψευτες, κλεφτες και απατεωνες ;

Πως ειναι δυνατον οι ανθρωποι αυτοι που, οπως ισχυριζονται, ειναι σε αμεση επαφη με τον θεο σας να διαγουν μεσα στο αισχος και την παρανομια ; Καθολου μυαλο δεν σας αφησαν να σκεφτειτε το προφανες ;

Kyprianos Christodoulides
Κάποιο λάθος κάνετε. Αυτοί που διδάσκουν το τίποτα είναι οι συνεχιστές τινων αρχαίων δικών μας, που αγνόησαν το "ουδέν εξ ουδενός". Αγνόησαν και την ψυχή κατά την έμμορφη έκφανση αυτής. Σήμερα, οι συνεχιστές των τινών προγόνων ενοχλούνται με την ψυχή - είναι η ανθρώπινη ύπαρξη, δηλαδή, το υπάρχειν - και στη θέση της βάζουν την ενέργεια. Χάνεται ο άνθρωπος, φεύγει η ψυχή, μένει μόνο η ενέργεια. Ψυχή ... γιοκ. Που μπορεί να φτάνει, άλλοι είπαν, και μέχρι το Σείριο ή ακόμη μακρύτερα. Αυτά μου είπαν οι μεν, αυτά οι δε, έκανα την επιλογή μου όχι δίχως κόπο. Οι κοσνσέρβες δεν ήταν ποτέ της αρεσκείας μου.